tak Foto

Tak: typer och priser, foton av de bästa alternativen och monteringsmetoder

Moderna mjuka takmaterial är baserade på användning av traditionella takmaterial. Miljövänlighet och naturlighet olika mjuka tak, är de typer och priser som presenteras i ett stort sortiment. Sådana beläggningar har en låg vikt, lätthanterlighet och ljusa presentabel. Mjuka sorter av tak har ett gemensamt drag: de är monterade endast fast mark. Ofta för sådana beläggningar inte kräver extra skydd mot fukt. Tak mer robust och tålig än konventionell takläggning.

Mjuka utföringsformer taktäckningar har estetiska egenskaper

Tak: typer och priser för asfalt

Asfalt bältros är en analog av de vanliga plattor, även om det skiljer sig en plan yta.

Olika typer av bältros kommer att bli en perfekt dekoration för varje bygg

Flexibel beläggning har framgångsrikt tillämpats på runda, komplexa smaker och kombinerade tak. Moderna sorter av material på en bitumenbasis är resistenta mot mekanisk påkänning och till temperatur hopp.

Trots den elastiska texturen, sådana beläggningar är utmärkta kvaliteter av tillförlitlighet och hållbarhet

Materialen närvarande i gummimodifieringsmedel, som möjliggör att lägga böjhållfasthet och beständighet mot frystemperaturer. För särskild styrka hos beläggningen är närvarande i dess struktur ett förstärkningsskikt av glasfiber. Som ett skyddande skikt anbringas i form av sten sprinkling smulor från basalt.

1

Bra att veta! Det är inte rekommenderat att använda detta material på tak med en lutning på mindre än 11 ​​grader. I dessa fall är det bättre att använda tyget fusing.

Framför allt, ett speciellt flexibelt material pulver, som ökar livslängden hos beläggningen

Har ett urval av mjuk tak TekhnoNIKOL: typer och priser

Soft taket har olika typer och priser. Är att åstadkomma grova, fina, yta, och multilamellära, unilamellära eller metallbelagda.

Material TekhnoNIKOL populär på grund av särskilda egenskaper, hållbarhet och överkomligt pris

Sammansättningen av de material som före TechnoNICOL glasfiber, som ger resistens beläggning i deformationsmotstånd vid gapet, och obrännbarhet. material är också lätt, vilket gör reparationer mindre tidskrävande, såväl som icke-avfall.

Specifika egenskaper har nedre delen av mjukt kakel, kan slag och priser enligt denna vara annorlunda. Denna del har självhäftande egenskaper, så den är skyddad från ovan speciell film. Material är limmad vid anslutnings bituminösa ämnen. Snabbare process kommer att ske när beläggnings förvärmning.

Diagrammet kan ses där det undre lagret är beläget och som består av det kvarvarande skiktet

Egenskaperna hos vissa typer av beläggningar

Lång och tillförlitlig drift säkerställa en mjuk tak, typer och priser som kan finnas i ett stort utbud på Internet. Mjukt material, med förbehåll för att stapla teknik kan bli en stabil och nerazlomnuyu design.

Bältros är lämplig för de intrikata kurvorna i takytan

Du kan definiera kvaliteten på produkterna på det översta lagret av smulor. Om hon vaknar jämnt och tätt bundna, beläggning av god kvalitet. Dessutom måste plattan vara flexibel och olika skikttjocklek likformighet.

Kostnad mjuk beläggning beror på materialkvalitet och den speciella producent. Tabellen visar de mjuka rulla takläggning olika tillverkare, dess typer och priser.

Tak TekhnoNIKOL, typer och priser som är mycket varierande, som presenteras i en lång rad på marknaden. premium materialkostnader från 100 rubel per kvadratmeter. Med en ekonomi kan köpas för 50 rubel. I detta fall varierar installationskostnaden från 150 till 350 rubel per kvadratmeter.

Produkterna från varje tillverkare har sin positiva sida, liksom vissa brister

Tips: Hur kan man kontrollera kvaliteten på materialet

Defekta produkter kan identifieras av en stark styvhet. Vid montering är det nödvändigt att säkerställa en god ventilation mellan balkarna eller plattor. Detta skyddar materialet från prognivaniya. Ventilation är ett ytterligare lager av isolering.

Det flexibla materialet har följande fördelar:

 • inte mycket vikt sparar på fackverksstrukturen;
 • utmärkta isoleringsegenskaper;
 • utmärkt brusreducerande egenskaper;
 • god korrosionsbeständighet;
 • Det kräver inte installation av jordningsenheter;
 • annorlunda slaghållfasthet;
 • kännetecknas av enkelhet och enkel installation.

Installation av ett mjukt tak Designen är enkel

I ett flexibelt omslag, det finns vissa nackdelar:

 • liten frost;
 • grov yta är lätt förorenas;
 • som grund bör användas plattor av trä eller plywood.

Bestämma hur man lägga en mjuk kakel, bör vara medvetna om att detta material kännetecknas av utmärkt seghet. Den kan monteras i en vinkel på 90 grader. Detta material kan användas för tak av komplex konfiguration. De kan läggas på den böjda basen engagerar med hög noggrannhet.

Installera mjuka beläggningar kräver noggrannhet och korrekta beräkningar

Att lägga mjukt kakel är enkel. Som ett basmaterial som används för plywood banan med resistens mot fukt, OSB-plattor bana eller platta monterad till stödorganen. I detta fall måste lederna i den undre ytan har godkännanden dock - till 2 mm.

För att lägga tak planka installation krävs

Det viktiga är ventilationstaket. Vilken innefattar följande element:

 • ventilationspassager;
 • ett luftgap mellan tätskiktet och substratet;
 • lufthålen i takfoten.

Om takplattor utförs efter montering av ventilationselement

Arrangemang mjuk beläggning innebär stapling distansskiktet. Den är monterad på änddelarna av taket, dalen och elementen på avsatsen i riktningen från topp till botten. För kvalitativ täthet överlappningspartiet bör fluff bituminös mastix. metallplattor används för att skydda kanterna på lådorna.

Används för slutmontering av delar under installationen av takkonstruktionen

Installation av denna utföringsform är indragen speciell film med den undre ytan. Ridåbeläggning läggs på ett avstånd av några centimeter längs dess överhäng. Installation av huvuddelen av tak gjort från mitten till ändpartierna av överhänget. Under normala förhållanden av plattan är fixerade med spik. Om beläggningen med en stark böj, bör användas under minst fem spikar.

Installation av ett tak med kitt

Det ursprungliga antalet utförs så att beläggning av dess kanter måste tillhandahållas på ett avstånd av inte mer än en centimeter från kantplattor. Betecknad banor sammansatta speciella element är maskerade. Som beläggningen skärs och kant limmas sv bredd av minst 10 cm.

Ställen angränsande till de olika elementen i taket behandlas med hjälp av isoleringsmaterial

Innan montering, experter rekommenderar takytan notera de horisontella linjerna. Detta gör det möjligt att lägga material i en rak linje.

Arbetet med installation av ett sådant tak i vissa fall kräver särskild försäkring

För att göra bältros för åsen, du Cornice ark uppdelad i tre delar i linje med perforeringar. Material läggs på skridskon i den parallella riktningen. Varje del är fastsatt med hjälp av spikar. På fästen passar lappar kaklade ark.

Plats att åka skridskor behandlas vidare

I vissa fall, i stället för bältros tillämpas evroruberoid. Den kan monteras på ett platt tak. Basen i materialet bör vara väl rengjorda från damm och smuts.

Täckt tak evroruberoida mycket enklare än bara takmaterial

De rökkanal utloppsställena måste isoleras ytterligare med gummitätningar.

Skorsten exit site kräver ytterligare bearbetning

En mängd olika mönster takläggning

Genom att använda de mjuka brickor för att skapa en stark och vacker takkonstruktioner.

Video: typer och egenskaper hos en mjuk tak

Vi svarar på din fråga? avbryta svar

Kategorier av rum

undersökning av månaden

All rights reserved

Vid helt eller delvis använda material från sajten nödvändigtvis en aktiv direktlänk.

Bältros (39 bilder): Tak med en pålitlig karaktär

Bältros (bältros, bältros - några vanliga namn) - en relativt ny (infördes i mitten av 80-talet) takmaterial, som kombinerar attraktionskraft och tillförlitligheten hos plattor med enkel installation och låg kostnad av takmaterial.

Bältros kan användas både i öppna ytor, och vertikala backar

Bältros: Struktur och material

Tak bältros - är en komplex, flerskiktad struktur, baserat på - glasfiber, som har förmåga att motstå avsevärda longitudinella belastningar (spänningar), varigenom stabilitet singel storlekar. För mjuka kakel glasfiber - ett slags fundament, vars kvalitet beror till stor del på resultatet. Det är därför i Katepal (bältros från Finland) stekloholost ytterligare impregneras med speciella venezuelansk SBS-modifierad bitumen, vilket ger ökad frostbeständighet och elasticitet takläggning. Särskilt stark variation av bältros är dubbel armering - tillhandahålles ett extra lager av "glas-bitumen".

Bältros täcker lätt ytorna av tak av komplexitet

Aristokratisk form av taket är utfört i form av åtminstone dyrbara färger

Bältros i form av den gamla spåntaket

Det övre skiktet (ett annat namn - Golv rustning) - är mineral (sten) eller artificiella aggregat granulatet fasta övre ark bitumen. Vanligtvis är speciellt modifierad för att förbättra dess prestanda - förmågan att motstå värme, solens strålar och mekaniska påkänningar. Högteknologiska toppskikt gör det möjligt att ge kakel mättad olika färgnyanser.

Flexibel tak - designserie Monaco

Den nedre delen av klappersten - denna självhäftande skikt av modifierad bitumen, vilket ger ytterligare styrka, underlättar installationen.

Mjuk kakel - bäver svans

I vissa modeller kakel övre skiktet av basalt smulor (granuler) ersätts med kopparfolie. I denna typ av bältros kombinerar perfekt ädelt utseende, inneboende i koppar tak, med hög slitstyrka och utmärkt ljudisolering.

Hexagon bältros

Bältros: utvärdera fördelarna

Bältros är lämplig för sadeltak allt från alla vinklar, inklusive - vertikala ytor. undantag - platt tak. Men det viktigaste - det tillåter dig att täcka de böjda, geometriskt komplexa tak former. Detta är faktiskt det enda genomförbara alternativet för ett tak med ett flertal krökta ytor. Vidare, en sådan beläggning på ett effektivt, det praktiskt taget inte slösa.

Ritning denna typ av kakel harmon ekar den komplexa formen av taket

Bältros (recensioner säga om det här) ger stora uppstår fel och förvrängningar av taket, som orsakas av krympning (inom de första 2-3 år) hemma.

Vi noterar andra fördelar:

 • hållbarhet - när den är korrekt installerad bältros Shinglas behåller utan försämring av deras prestandaegenskaper 50 år. Det är resistenta mot biologiska agenser (lavar, mossor, svampar, inte bleknar i solljus, resistent mot UV-strålning, inte ruttnar, exempelvis bältros Tegola belagd basalt granulat tre olika storlekar (fraktioner) -. Detta förbättrar passform basalt crumb till ett ark material, varigenom hållbarhets plattor och färgbeständighet ökar signifikant

Hus täckt med mjuka plattor stå emot alla attacker av naturkatastrofer

 • stötsäker - en kombination av dämpande egenskaper som är karakteristiska för bältros, med en solid låda gör ett tak ogenomtränglig för stora hagel och starka, gör ingen skada och hade fallit på taket av en sten. För denna indikator, en flexibel bältros överträffar andra takmaterial
 • ingen segel - åtsittande till höljet bältros kommer inte att bryta med mycket stark vind

På grund av de unika tillverkningsteknik bältros bibehåller sina vattentäta egenskaper, oavsett klimatförhållanden

 • ljudlös - det mjuka material belagt basala speciell pulver, absorberar buller fallande regndroppar, minimera effekten av "trummande"

Bältros är absolut inte rädd för laster, är det möjligt att gå på

 • låg vikt - massan m 1 av bältros är ca 5 kg, och därför inget behov av en stark bärande struktur av taket, vilket i sin tur minskar belastningen på väggar och grunden. Dessutom underlättar dess transport (leverans) till byggplatsen, liksom en ökning av höjden av plattan ljus vikt

Bältros - ett miljövänligt material

 • Det lagrar inte elektricitet - bältros - en isolator, det spelar ingen gnista, på grund av bristande risk blixten inte kräver installation av blixtskydd (jordning)
 • reparerbarhet - enskilda skadade delar av taket kan ersättas utan att behöva ta isär (demontera) beläggning av ett stort område

Tak bältros och efter årtionden fortfarande attraktivt och framgångsrikt utföra sin skyddande funktion

 • låg Varmt vatten - trälåda i kombination med en mjuk tak ger utmärkt värmeisolering "pie" - om ligger under taket vinden (eller någon annan livsrum), sedan om sin isolering är inte värt mycket oro
 • enkel installation - bältros sina egna händer Det kan läggas i närvaro av minimala byggkunskaper.

Bland de brister - bältros har låg värmebeständighet, upp till 100 ° C, kan en sådan takläggning lätt antändas. Rekommenderas starkt att navigera det på en varm dag - det kan leda till förskjutning eller ens bristning av taktäckning.

Bältros - resistent material som inte ruttnar, inte rost, inte falla sönder eller spricka

Förberedande arbete är att montera isolering av filmen (den inre sidan av taket spikas till ändarna av taksparrarna och), passform isolering (mellan takstolarna), över vilken är lagd vindtät film.

Takshingel pålitlig, attraktiv och snyggt

Om bältros kräver uppförande av fast material (vattenfast plywood, OSB) trä bas. Redo basen är platt och stel, bearbetas ytterligare antifungala och eldfasta blandningar.

Tips! Arbetet med att lägga flexibla taket måste utföras enligt angivna toleranser för instruktioner temperaturer. Om temperaturen är för låg, måste du värma upp innan du lägger ett ark av bältros bygg hårtork.

samma storlek rektanglar skapa ett mönster på taket i form av "brick" med överdriven svårighetsgrad av linjer

Det första spikade matta under bältros: Längs gavlar och takfoten, på de platser av fraktur lutning på åsen och dalar. Om taklutningen är mindre än 18˚, är det inte nödvändigt att helt täcka hela planet av taket mattan. Annars, hela mattan sys ramp, om mattan vinkelrät mot takfoten, rör sig uppåt spikning den regelbundet (15-20 cm) med galvaniserad spik.

Sådant material bibehåller den yttre taket ordnad i minsta detalj och ger täcker täthet

För att skydda mot fukt svarvning ovanpå mattunderlaget är slagen (rostfritt eller galvaniserad spik på ett förskjutet sätt i två rader med intervall på 12-15 cm) dropp (taklist remsa). Läggs ovanpå det ett band-Konkovo ​​takfot bältros genom att först ta bort skyddsfilmen med självhäftande. Plattor placeras i fogen, försiktigt trycka kanterna. På gaveln överhäng, vatten som rinner från en sida ås, slagen ytplattan.

Bältros - ett idealiskt material för taktäckning

Därefter läggs direkt rader av bältros. Installation start från centrum och går mot ändarna, 3-5 cm från den nedre kanten av takfoten-nockpannor. För detta ändamål skyddsfolien avlägsnas och placeras vidhäftande sidan, med en presskraft till däck. Shingle spikade 4 spikar på en tänkt linje som passerar över spåren skulpterade plattor. Längs kanterna, längs gavlarna, är bältros kapas och vidare fästes med användning av bitumen mastix. Vid läggning måste strikt parallellism ark bältros, är det rekommenderat att utföra räkning av alla rader ovanför en andra, separat notera utrymme för hörsel fönster, rör, O antenner, etc.

Med imponerande design och naturliga nyanser av mjuk kakel är lämplig för nybyggda hus samt för gamla byggnader

Tips! Skivor av takpannor (bältros) kan tas från olika paket, omväxlande, även trots att skuggan kan variera något. Med tiden solljuset, färgen linje blir enhetlig.

Foto typer av mjuka tak och priser: översyn av material

Namnet på produkten som har en ny, men dess sammansättning har traditionellt baserats på användningen av en lång känd takmaterial. Ändringar har gjorts i det här visade det positivt på en högre nivå. Som ett resultat av användarna kunde använda avancerade, vackra, bekväma och pålitliga tak. Foto typer av mjuka tak och priser visar den formella likheten med den traditionella beläggning, men det är en annan, modernare material.

Taket är en utmärkt ersättning av traditionella kakel

Feature nya produkter, som används i byggbranschen, är det att de kombinerar vänlighet och naturlighet av deras tidigare material miljö, men har en mindre vikt, lätthanterlighet, ljus presentabel. mjuk belagd arbete teknik gör det enkelt att hantera alla typer av strukturer och tak vinklar.

Priser och typer av mjuka kakel formade produkter

Bitumenspån har en plan yta. Den har inga korrugeringar, men det betyder inte sluta prata om det här som är analogt med den traditionella takpannor. Detta förklaras av likheten av styling processen, men flexibel taket har vidare tillämpning och kan användas på komplex, runda, med torn, hybrid och andra typer av tak.

Bältros kan enkelt dölja komplexa rundade formen på taket

Per art och priser mjuka kakel är uppdelad i:

 • grov;
 • finkornig;
 • enda skikt;
 • flerskikts eller laminerat;
 • med en metallbeläggning.

Video mjuk tak: enhet teknik. Olika typer av mjuka tak: fördelar och nackdelar. annorlunda installation tak teknik: kakel och rulla material.

Förutom bitumen, som består av mjuka takmaterial i hög grad närvarande glasfiber. Detta förlänar hög motståndskraft mot bältros och rivhållfasthet, brandmotstånd och beständighet mot deformation vid höga temperaturer. Tekniken av taket tillåter att använda den för återanvändning överlappning över den gamla mjukt material.

Scheme "pie" arrangemang av takplattor mjuka

En sådan förstärkning av taket skapar inte en alltför stor börda på starten, eftersom den inte har någon övervikt. Denna parameter är endast från nio till 13 kg per m ^. Som ett resultat, kommer reparationen vara mindre tidskrävande, avfallsfritt, och det återstående skiktet blir en extra skyddshölje mot kyla och buller.

På grund av dess sammansättning bältros har förbättrad värme-och ljudisolering kvaliteter. Detta kommer att skydda hem från externa ljud och kyla

I de typer bild och priser på mjuka tak står en verklig attraktion. Den nedre delen av produkten har adhesiva egenskaper, så det är skyddat från samoslkeivaniya film eller sandkorn. Under installationen på taket av ballongen tas bort, och efter anslutning av bituminösa ämnen det fastnar i varandra. Denna process sker snabbare om materialet upphettas.

Sammansättning mjuka bältros

Men under lagring av mjuka takplåtar måste isoleras från varandra, eftersom de kommer att förstöras. Det är viktigt att notera att plattan inte kan läggas vid en temperatur under -5 °. Kylan ger inte möjlighet samoskleitsya material, och det kommer att pågå länge. Dessutom vid temperaturer under cut mark kakel börjar falla isär.

Typer av kvalitet mjukt kakel

Endast högkvalitativa material kan säkerställa lång och pålitlig drift av taket. I detta avseende alla typer av mjuka plattor värdefullt eftersom samtidigt som reglerna för att stapla de blir flexibla, men nerazlomny monolit. Detta tak kommer att vara en pålitlig skydd hemma mot värme och kyla, fukt och röta.

Ett intressant alternativ kombinationer i en enda takpanna två mjuka nyanser

Genom att köpa en produkt, se till att det är god kvalitet. Även en flyktig blick kommer att rapportera om läget för kakel på placeringen av det övre skiktet av smulor. Om det sprids jämnt, fast limmad, sedan varor av god kvalitet. Ytterligare tips, som kan dra nytta av denna flexibilitet och likformighet av skikttjockleken av arken.

Foto typer av mjuka tak och priser

mjuk tak Kostnaden beror på tillverkaren och kvaliteten på materialet. Prisintervallet är ganska bred, och det visar egenskaper bitumtak och detaljerna i sin ansökan:

 • billiga material kan köpas till ett pris av $ 3,2 per 1 m²;
 • den vanligaste priset för en mjuk tak ligger inom $ 5,6 per 1 m²;
 • Om du föredrar alla de bästa, hoppa de två första punkterna och gå vidare till produkterna, som kostar startar på $ 9,7 per 1 m².

Varianter av mönster och färger Bitumen tak bältros

Hur kan man kontrollera kvaliteten på plattorna

Dålig kakel ge sig själv överdriven stelhet som skulle störa arbetsmaterialet. Dessa enkla knep kan hjälpa kontrollera kvaliteten på plattan till köparen inte förväxlas med ett val och inte kasta bort dina pengar. Vid montering av bältros behöver för att ge en ventilationsspalt mellan plattorna och balkarna. Detta kommer att undvika prognivaniya trälådor element. Också ett sådant skikt gör det möjligt att ytterligare isolera taket. Utbyte luftånga skall utföras från under åsen.

Kvalitativa bältros tillräckligt mjuk, kan den lätt vikas på mitten

Bältros har flera fördelar:

 • lätt vikt. Att arbeta på en höjd är viktigt, liksom det faktum att taket inte kommer att överbelastas med övervikt. Den effekt som köparen får från användningen av en sådan produkt är uppenbar. Detta sparar inte bara på materialet, utan även på fackverksstrukturen;
 • hög termisk isoleringsförmåga. Bäst av allt de manifesteras i samband med träskivor, som används som foder;

Mjuk tak - perfekt material för modern vidarebosättning bostadshus tak

 • brusreducerande skydd. Under taket av bältros är mycket tystare och mer bekväm i regn eller hagel. Metall analoger kan inte jämföras i detta avseende med bitumen;
 • exakt samma mjuka materialet överlägsen metallprofil för att motverka effekterna av korrosion;
 • inte är ledande. För ett sådant tak erfordras för att utrusta jordningsanordningen;
 • inte påverkas av vinden. Segla i detta material inte förekommer;

Tak - stöttåligt, och motståndskraftig mot starka vindar

 • krocksäkerhet. Tak av ett mjukt material inte lider av någon av ett stort hagel, eller från att falla på ytan av stenar. Detta motsätter som en kontinuerlig låda, och släckstötkraften dämpande egenskaper av bitumen;
 • enkel och lätt installation;
 • estetik uppnås inte genom färgkontrasten, och genom möjligheten att kombinera de ark av olika former och snygga böjar som gör andra takmaterial omöjliga. Geometrin av formerna har inga begränsningar.

Från ark av mjuka plattor kan skapa intressanta former och vågig yta

Inte utan bältros och nackdelar:

 • lätt frost. Över tiden, på grund av temperaturväxlingar, bältros deformeras därpå sprickor och revor;
 • materialet uppvisar svaghet när den utsätts för solljus, lämpar sig för aggressiva medier, blomning. Grov yta upphör plats där det samlas damm och blad av träd. För att skydda materialet från formen innebär speciell bearbetning krävs;

För att skydda beläggningen från formen och mögel - takytan kan behandlas med speciella skyddslösningar

 • vattenabsorption. Denna siffra är ca 10%. Basen är nödvändigt att använda vattenresistenta plattor av trä eller plywood;
 • arbetar med detta material är inte önskvärda under varma dagar, särskilt under reparation. Det finns stora vindbyar bituminösa produkter;
 • termisk stabilitet är endast + 100 ° C.

Mjuk kakel för tak med en brant sluttning mer lönsamt än andra material. Med naturlig seghet, kan den läggas på ett tak med en vinkel av 90 °. För materialet i bitumenet inga komplexa konfigurationer av tak. Bituminösa ark kan läggas på den komplexa krökta ytan med hög precision distans och fogning. Sådant material i detta avseende kan inte bytas ut någon annan produkt.

Tack vare sin flexibilitet, mjuka taket böjer lätt runt hörnen av taket

Hur är installationen av ett mjukt tak

Foto mjuk tak leder till slutsatsen att det inte är svårt för förpackningsmaterial. Den placeras på en i förväg fast träplatta. Stapling utförs från den centrala delen av taket till dess änddelar. Projektioner efterföljande serie ovanpå den föregående fixering. För dem som gör denna typ av arbete är det viktigt att använda ett blandat system för urval av skivor av olika paket. Detta kommer att bidra till att undvika effekten av punkt tak.

När korrekt installerad tak bältros kommer att pågå länge nog

På platser på ytan av skorstenen är det nödvändigt att genomföra ytterligare isoleringsåtgärder och skapa ett skydd gummitätningar. För installation av åsen av de särskilda ark som används i form av plattor. Om du förstår och korrekt lagt mjuk kakel, kan du göra en mycket trevlig taket. Men om det finns en möjlighet att locka expert, kommer det att bidra till att minska sannolikheten för fel till noll. Det är ett tak trots allt.

Video mjuk tak: Device Technology

Spotlights för arkivering taket: mått, priser och en översikt över arter

Ondulin: pris per ark, dimensionerna och egenskaperna hos den mjuka taket

Golvplattor för köket: bilder och priser på populära arter

Pent taket med sina händer: teckningar och foton, typer av takmaterial

Hur att fästa verandan till huset av polykarbonat. Foto av olika typer av verandor

Ytterligare bilder och video av takmaterial, som du inte kunde hitta i den här artikeln publiceras på vår hemsida, "Allt om hustak tak från A till Ö"

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

93 − = 83