Tak infrarödvärmare med termostat

Tak infravärmare med termostat: pris, har valet

Hur värmaren med termostat?

Idag marknaden erbjuder en mängd olika uppvärmningsanordningar. För att undvika misstag i köpet, bör ta reda på hur de fungerar.

Som regel, konstruktion av traditionella värmare - är vattenkretsar och batterier. Deras arbete sker på ett av tre principer:

 • direkt värmeöverföring när uppvärmningsradiator ökar temperaturen runt den. Nackdel - en liten uppvärmning område;
 • Konvektion: principen uppvärmning är bildandet av luftströmmar. Minus - den varma luften ökar ständigt, så den nedre delen av rummet är kallt. Dessutom bär konvektion dammet och skapar drag;
 • termisk strålning - är inte heller särskilt säkerställer värme.

Tak infrarödvärmare ger värme för en annan krets. Värme överföring av elektromagnetiska vågor. En sådan anordning kan kallas artificiell sol, eftersom ljusenergi sprider värme runt om i världen, är värmen på väg mark och ämnen. Och overhead infrarödvärmare avger värme från ovan, upphettning av objekten en högre lufttemperatur.

Sorter ultraröda

Trots det faktum att ultraröda se likadana ut, de skiljer sig i deras egenskaper. Till exempel finns det anordningar för stora byggnader med hög effekt - till exempel för uppvärmning av växthus, industribyggnader. Och hushållsapparater för lokaler som sticker ut liten kapacitet och estetisk design som inte kommer att skada det inre av huset.

När du väljer en värmare bör du inte gå runt och denna parameter, som intensiteten av strålning. För uppvärmning med ett stort område är att välja kortvåg modell. För rum av olika slag lämpliga Tak film infraröd värmare med genomsnittliga strålningsvågor. Men den säkraste, enligt många recensioner är långvågig modell.

Skilj apparater och värmekällor. Diesel och gas används för industriella applikationer. Bostäder som elektriska modeller och filmvärmare.

Nyligen Tak infravärmare med termostat, är priset som är perfekt för alla värd, stor efterfrågan, populariteten för "Pion" modell "Ecoline". De köper ofta i Moskva. Värmare med termostat har följande fördelar:

1

1. Effektivitet. Som nämnts ovan, värmer enheten objekt som är i huset, och de i sin tur skapar förutsättningar för jämn uppvärmning av lokalerna inte bildas vid samma djupgående.

2. Säkerhet. Jämfört med traditionella elektriska spisar och värmare, infraröda enheter är brandsäkra, att de inte torka luften, inte absorberar syre, vilket är mycket viktigt när barn bor i huset.

3. Miljövänlig. Vid tillverkningen av utrustningen inte innehåller farliga ämnen. Detta är särskilt viktigt för invånarna i Moskva och andra förorenade städer.

4. Den höga verkningsgraden. Nästan 90% av den energi som används för uppvärmning av lokalerna. Vid uppnående av den önskade temperaturen, stängs termostaten automatiskt av enheten.

5. Enkel installation. Tillräckligt för att fastställa ett par krokar på väggen eller i taket, och hänga enheten.

Infravärmare kan variera inte bara deras egenskaper, men också priset. Således värmare priserna kan variera inom 2000-8000 rubel. Till exempel priset på värmaren "Almak» (5W) - 2500 rubel. Priset på värmaren med mer makt (11W) - 3500 rubel. Du kan välja mer presentabel modell: priset på värmaren "Zubr" startar från 7500 rubel. Också, ibland kostnaden kan variera beroende på region - Moskva eller område, filmen eller inte.

Sammanfattningsvis är det värt att notera att priset inte är så viktigt innan du väljer en infravärmare med termostat tak som de viktigaste kriterierna. Till exempel, säkerhet, kapacitet, storlek, vikt, säkerhetsfunktioner och kvalitet. Det rekommenderas att köpa en elektrisk modell med en långvågig utgången på 100 watt per 1 kvm för bostadshus. m. Och uppmärksamma sådana tillverkare som "Pion", "Almak", "Bilyuks" och "Ecoline" (för levnadsvillkor).

Om du har hittat ett fel i artikeln, välj lite text och klicka Ctrl + Enter.

De senaste nyheterna nättidning

Prenumeranter på vårt nyhetsbrev 14216 personer

Oregon Grape: vård och avel (foton)

Idag är uppfödare ger oss en enorm mängd av prydnadsväxter som kan omvandla alla infield. Och om du går förlorade i ett stort urval, föreslår vi att du uppmärksamma på vintergröna Magonia.

Tak infravärmare med termostat: priset, recensioner, urvalskriterier, monterings baser

För alla husägare fråga om effektiv ekonomisk uppvärmning - ett viktigt ämne. Värmesystem kan vara mycket olika från den traditionella ugn för fasta bränslen till den mest moderna taket infrarödvärmare med termostat. Priser, recensioner av de bästa tillverkarna av infravärmare och de grundläggande principerna för installation av sådan utrustning - ska uppehålla sig vid dessa punkter mer i detalj.

Tak värmare - det perfekta valet för ett hus på landet

Den nya ordet i uppvärmningen av ett hus på landet

Det är inte alltid tekniskt möjligt att genomföra den personliga delen av gasnätet, särskilt centralvärme linje. Traditionellt är huset ligger på en fastbränslepanna eller öppen spis design. Denna uppvärmningsanordning effektiva, men de kräver arbetsstycket bränsleutspädning brand tid, konstant övervakning. Inte varje husägare i kraft eller att smaka denna ritual. Det är därför alla de stora efterfrågan på infraröd takvärmaren med termostat. Pris, recensioner av de senaste uppvärmningsanordningar tillåter oss att betrakta dem helt klart en av de mest populära produkter för trädgården.

Tak enhet matcha alla inredningar

Och nackdelar av infravärmare

Electric overhead infravärmare har ett antal obestridliga fördelar:

 • Det har de enklaste principerna för drift och hög verkningsgrad. Infraröda vågor riktas uppifrån och ned, vilket gör att likformigt värma rummet.
 • Enheten producerar inte gifter, inte bränner syre. Tak infravärmare inte kräver installation av huvor.
 • Värmare kan installeras på "antipromerzaniya" -läge. I detta fall kommer enheten värma huset till en temperatur på plus fyra grader under den långvariga frånvaron av ägarna.
 • Film Tak infravärmare är mycket kompakt, monterad på taket och inte upptar den funktionella utrymme.
 • Enheterna kännetecknas av tillförlitlighet, som kan arbeta över ett kvarts sekel, och kan installeras på sjukhus och daghem.

Jämfört med konventionella infraröda elektriska värmare förbrukar sjuttio procent mindre ström

 • Instrumentet infraröd värme kan användas som den huvudsakliga värmesystemet, och som en tillfällig värmare, komplettering, till exempel, centralvärme gas eller i särskilt kalla dagar.
 • Enheten kan användas i en fuktig miljö, kan den användas i badet, badrum, växthus.

Nackdelar ultraröda:

 • På grund av uppvärmningen av alla objekt i rummet kan skadas mönster och färger.
 • Överdriven ljusintensitet kan blanda sig i sovrummet.

Det är inte nödvändigt att installera den infraröda värmaren bredvid bilderna ramar och färg kan spricka av värmen

IR-strålkastare: för-och nackdelar. I en separat artikel kommer vi att ta en närmare titt på fördelarna och nackdelarna med dessa enheter. Efter alla argument om sina faror slutar inte. Gå med nu!

Kriterier för val av IR-värmare

Tak Värmeelement har två typer:

 • långvågig med skydd metall;
 • kortvåg, med värmeslingan till sex grader.

Dessutom enheterna skiljer sig vid makten. För att bestämma lämplig kapacitet för den speciella rum, måste du multiplicera antalet kvadratmeter med 100. Det resulterande värdet - apparaten wattal.

Bra att veta! För en periodisk uppvärmning av fryslokaler behöver använda enheten för 20 procent mer kraftfull.

En av de viktigaste urvalskriterierna - Förekomsten av termostaten. Han kommer att avsevärt spara på uppvärmningskostnader. Vid uppnående av den önskade temperaturen, kommer termostaten inaktivera enheten för att undvika överhettning.

Glasvärmare är lämpliga för undertak

En kalkylator för att beräkna den nödvändiga kraften i elvärmare

Top tak infravärmare med termostat: priser, recensioner, specifikationer och modeller

Timberk TCH A1N 1500 - anses vara en av de bästa modellerna. uppvärmningsområdet - 16 kvm Säkert skyddad mot fukt har överhettningsskyddsfunktionen. Drivs av fjärrkontroll. Medlemmar notera den höga effektiviteten i enheten, dess tillförlitlighet. Bland nackdelarna noterade endast klick av enheten under kylning.

Timberk TCH A1N 1500

Noirot Infrarouge moyenne 1500. En kraftfull enhet, värmer upp rummet i några minuter. Den har en mycket effektiv infra-paneler. Konsument recensioner vittnar om den exceptionella tillförlitligheten hos anordningen. Dess enda nackdelen är priset.

Noirot Infrarouge moyenne 1500

IkoLayn PPI 0,4 - tak anordning innefattande en varmare, isolering och en metallskydd. Tak infrarödvärmare Ecoline denna modell har en relativt liten kapacitet, så installeras i små rum eller användas som en kompletterande värmeanordning. Drifterfarenheter har visat att denna kompakta anordning kännetecknas av ekonomisk energiförbrukning och absolut säkerhet. Det enda jag beklagar i sina kundrecensioner - ingen timer.

Almac IK5 - modell med rostfritt stål och aluminium värmarkroppen. Han är utrustad med automatiskt skydd, men termostaten till detta instrument kommer att behöva köpa separat. Användar recensioner är full av positiva intryck: en enhet helt tyst, brandsäkra och har också olika färgalternativ, vilket gör att organiskt kombinera sitt inre. Nackdelen med långsam uppvärmning av lokaler.

Zilon IR-3,0 S - enheter som har en manuell kontroll, som kan monteras på tak eller på en vägg. Anordningen har en termostat. Trots avsaknaden av en fjärrkontroll, är mycket populär denna modell på grund av dess kompakthet och estetik. Köpare säger lätt produkthantering, luktar den fullständiga frånvaron av ovidkommande ljud och under drift.

Pion Thermo Glass II-25. Tak infrarödvärmare pion representerar emitter platta med glas, som kan värmas upp till två hundra grader. Kitet innefattar en termostat och ett elektroniskt styrsystem. Identifiering av P-25 indikerar att enheten kan värmas upp till rum tjugofem kvadratmeter. Recensioner säga om hans oklanderliga arbete, behaglig värme, estetiskt utseende. Bland nackdelarna observerade pion kostnad och förmåga att attrahera damm.

P-25 Pion Thermo Glas

Neoclima IR-0,8 - en modell som är idealisk för rum med högt i tak. Kännetecknas av förmågan att likformigt värma det stora rummet. Medlemmar noterade kvalitativa egenskaper för enheten, det låga priset.

Ballu BIH-AP-0,8. Infraröd takvärmaren Ballu en modern design och effektivitet. Termostaten ingår inte, det kan köpas dessutom har enheten alla funktioner i sin anslutning. Köpare talar positivt om enheten, notera kvaliteten och effektiviteten i arbetet.

Hyundai H-HC1-18-UI572 - kraftfull modell med särskilt skydd mot fuktinträngning, lämplig för installation i rum med högt i tak. Olika effekt-besparing och hög effektivitet. Recensioner indikerar tyst drift, en jämn uppvärmning av utrymmet.

Infraröd värmare med termostat för förhör. Dessa enheter är oumbärliga assistenter tillfällig uppvärmning i landet. I en separat publikation, kommer vi att berätta vilka modeller de mest pålitliga och överkomliga för din budget.

Pristak värmestrålare

Vi kan bara jämföra modeller Denna missvisande Topa kostnad:

Baser ultraröda monterings

Värmare bättre in vid efterbehandling. Det är viktigt att observera de grundläggande kraven installations:

 • Håll apparaten på ett säkert avstånd från väggarna, apparater och huvudsakliga hemvist människor;
 • fästa anordningen med hjälp av speciella konsoler;
 • Installera inte i närheten värmelabilt poverhnostey.7

Grundläggande sträckor för att rymma enheten

Anslutning flera värmare till termostaten

 • Termostater infraröda takvärmare kan vara elektroniska eller mekaniska. Först har ett antal användbara funktioner, den senare - är lätt att använda. Det anses vara den mest effektiva elektroniska versioner.
 • Strömförsörjning bör inte vara mer än tre och en halv kilowatt, är en av de grundläggande kraven på brandsäkerhet.
 • Om huset tak, kan infravärmare införlivas i dem.
 • Innan du köper en enhet, måste du konsultera en läkare för frånvaron av kontraindikationer.

Den grundläggande principen för drift av värmaren

Innan du köper enheten är det viktigt att inte bara se pris och recensioner. Tak infrarödvärmare med termostat måste ha en kapacitet som motsvarar storleken av rummet. När du installerar enheten, är det viktigt att observera säkerhetsavstånd och fixera enheten ordentligt. Infraröd strålning tränger mänsklig vävnad till ett djup av två och en halv centimeter, så du bör kontrollera med din läkare, har inga kontraindikationer för hälsoskäl.

Installation av tak värmare i gips (video)

Du kanske också är intresserad av:

Lämna en kommentar avbryta svar

© 2017 Aquatic-Home.ru. All rights reserved

Internet uppslagsverk om verktyg hemma

 • sitemap
 • Fråga en expert
 • Villkor och upphovsrätt
 • Kontakta administration

Kopiering och användning av material är förbjudet!

IR-värmare med termostat för att ge tak och vägg

IR-värmare med termostat för att ifrågasätta användningen av mycket bekvämt, eftersom du kan installera sådan utrustning inomhus och utomhus. Om du vill uppnå snabb uppvärmning av huset, bör det vara närmare närma sig frågan om valet av en sådan anordning.

Det är viktigt att tänka på om du kommer att vistas i huset permanent eller bara komma från tid till annan. Särskilt användbara är infrarödvärmare som har en termostat, eftersom med detta lägga till en viss temperatur upprätthålles i den automatiska moden, vilket sparar energi.

Principen för drift av den infraröda värmaren

Infraröd värmare med termostat eller inget arbete på samma princip. Infraröd strålning värmer ytan och inte luften själv. Skillnaden mellan dessa två enheter är endast i utrustning av. Om din apparat har en termostat, kommer det att självreglera sitt arbete, inaktivera och aktivera stöd för temperaturnivå som krävs. Det är därför sådan utrustning kan vara kvar i huset, även om du planerar att vara borta under en lång tid.

De huvudsakliga typerna av infravärmare

Infraröd värmare med termostat för stugorna kan delas in i flera varianter, beroende på installationsplatsen. De kan vara:

Beroende på strukturen kan värme panel, film eller ha formen av lampor. Den första typen är representerad plana anordningar av liten tjocklek. Oftast har de en rektangulär form. Om värmaren är att köpa en lampa, kommer det att ha en spiral värmeelement, som kan ha olika utföranden och dimensioner.

Filminfraröda värmare med en temperaturregulator för att ge ha formen av polymerfilm, på vilken värmeelementen matas till ett tunt skikt. Installera sådan utrustning kan vara på tak och väggar.

Avsnitt beskriver anordningen skall vara också på typen av uppvärmningselementet, som är:

Klassificerade enheter också för tillverkning av materialet. Grundval av värmaren kan vara kvarts, halogen, kol, keramik. Om vi ​​talar om en kvarts värmare, då den är baserad på en volframtråd. Den halogen värmare har formen av rör med en inert gas. Om innan du karbon värmare, strålkällan som de använder ultratunna plattor eller kolfiber.

Recensioner av takvärmarna

Tak värmestrålare med temperaturkontroll för att ge är stationära. De kan vara i form av rör eller paneler som liknar lysrör. Vid försäljning kan du hitta och film takvärmarna. Enligt köpare, är den viktigaste förutsättningen för drift av sådana anordningar takhöjden. Det bör vara tillräckligt för att säkerställa ett minimiavstånd till värmaren. Detta värde är 2,3 m. Kunder ofta valda sådana anordningar för att spara utrymme.

Dessutom tak infraröda enheter tillåter värmen när hela rummet området. Lämpliga sådana aggregat och tak för de som var färdiga genom att rada brännbart material typ, plast paneler eller PVC-film. Om du anser att tillgången till sådana enheter är svårt, är det särskilt nödvändigt att fördela och rationalitet slutföra sina termostater. Konsumenter som kan hantera enheter via fjärrkontroll.

Omdömen om Wall värmare

Väggmonterade IR-värmare med termostat för stugorna kan jämföras med taket. Men vissa modeller är ganska imponerande kraft och kännetecknas av en stor massa. De kan också kallas stationär. Köpare som det faktum att sådana anordningar kan monteras vertikalt eller horisontellt.

Ibland är dessa enheter är i form av ett reliefmönster, målning eller fotografi, vilket ytterligare gör det möjligt att dekorera insidan. Termostaten i detta fall kan integreras eller extern. Ytterligare klassificera denna del kan också skriva på styr - enheten kan vara elektronisk eller mekanisk. Sist enligt konsumenten är det mer hållbara.

Omdömen av de tekniska egenskaperna hos den vägg aggregatet Ballu BIH-L-2,0

Om du är intresserad av infravärmare med termostat för stugorna är recensioner om dem uppmanas att läsa innan de köper varor. Som ett exempel, betrakta modellen nämnts ovan, som kommer att få betala 2700 rubel. Denna enhet är en universell, eftersom ett fäste för fastsättning på alla underlag.

Använd den på användarna är det möjligt att värma den halvöppna eller slutna utrymmen. Driven utrustning i ett uppvärmningsläge och har en kvartsvärmeelementet. Köpare väljer ofta denna utrustning på grund av dess låga kostnad och tillgänglighet av mekanisk termostat, som är känd för lång livslängd.

Installera denna maskin måste vara på en höjd av 1,8 m, vilket indikerar att den kan placeras även i en normal lägenhet. Maximal effekt som köpare säga är ganska hög och är 2.000 watt. Rekommenderas uppvärmningsområdet är 25 m 2. Uppsättningen har en termostat, utrustning väger endast 3,5 kg, vilket tyder på möjligheten att installera även på väggar av gipsskivor.

Recensioner om huvuddragen i modellens

Sådana vägginfrarödvärmare med temperaturkontroll för att ge njuta popularitet bland konsumenter eftersom de kan ställas in på en maximal höjd på 4,5 m. Överdriven uppvärmning av kroppen elimineras, tillverkaren har tagit hand om närvaron av perforeringar.

Köpare betona att höljet är tillverkat av hårt stål som inte genomgår deformation. det finns en reflektor med fenor för likformig uppvärmning av strukturen. För att skydda mot oavsiktlig kontakt i anordningen har en stålskyddsgaller i form av en grill, helt eliminerar det brännskador.

Recensioner av takvärmarna "Pion9raquo;

IR-strålkastare "Pion9raquo; med termostat för att vittna idag är ganska populär. Detta beror på många positiva egenskaper. Konsumenter gillar att värmeelement "Pion keramik" är vita marmorplatta med en keramisk beläggning som ser fördelaktigt jämfört med metall. Den utför också en funktionell roll, liksom den ökade emissions.

Locka köpare helt transparent glas Värmare klass "Termoglass9raquo;, representerar de en kombination av hög prestanda och utmärkta dekorativa egenskaper. Sådana överliggande infraröda värmare med termostat för stugorna kan vara en riktig inredning. Köpare betonas särskilt att sådana anordningar i funktion av utstrålande plattor och ett värmeelement anslutet i ett stycke, vilken representeras monoplastinoy. Under drift är det väl beprövade. Det är anledningen till att tillverkaren kan vägra värmare.

Funktioner Infraröd gasvärmare Ballu BIGH-4

Du kanske också är intresserad av infraröda gas värmare med termostat för förhör. Bland annat bör välja en modell som nämndes ovan. Det är en riktningsuppvärmningsanordning som har effektivitet 100%. Utrustningen kräver inte anslutning till elnätet och är lämplig för lokal uppvärmning av separata zoner.

Värmestrålning kan jämföras med solljus, vilket är nästan inte absorberas av luften. Den överförs täta föremål. Sådana golv IR-värmare med temperaturkontroll för att ge arbete nästan ljudlöst, gör de inte damm och luft rörs och inte överhettas den. Effekt kan justeras i intervallet 3-4,5 kW. Keramiska panelen är pre-testas i en fabrik. Panel skyddas på ett tillförlitligt sätt genom ett galler av rostfritt stål. Om lågan slocknar, kommer enheten att skyddas av en gasläcka, eftersom utrustningen har en speciell ventil, som styrs av känsliga termoelement.

Nästan överallt kan du köpa dessa IR-värmare med termostat för att ge (S: t Petersburg, Moskva och andra. Ryska städer). Till exempel modellen av företaget Ballu du kan köpa för 3000 rubel. Pris konsumenter hitta prisvärda för en sådan kvalitetsprodukt. Konsumenterna tycker också om det faktum att kroppen är tillverkad av ett värmebeständigt material som är belagt med en speciell emalj. Den behåller utseendet på elementet och skyddar mot korrosion.

Det finns komplett löstagbara ben, som lätt kan plockas isär i två delar och vikt till en kompakt enhet paket. Det är därför kunderna tar ofta sådan utrustning med dig till stugan eller semester fiske.

Förpackningen innefattar en gasslang med reduceraren, den första längd är 1,5 m, vilket, i yttrandet av köparna, förenklar drift. Justera kraft du kan ganska smidigt, från nätaggregatet inte beror. Keramiska panelen har en hög kvalitet, det inte deformeras när man arbetar på enheten av misstag blir våt. Att arbeta utrustning du kan förbereda tillräckligt snabbt, är det denna uppfattning delas av majoriteten av konsumenterna.

IR-strålkastare finns idag sitt bred distribution. De används inte bara hemma utan även på byggarbetsplatser, samt industri. Sådan utrustning är nästan inte gör idag utan termostat, som kan vara elektroniskt eller mekaniskt.

Den första har en ganska komplex anordning och har utseendet av en elektronisk anordning med en display. Sensorn skickar en signal när temperaturen sjunker eller ökar, under det att i den automatiska moden, kan styrenheten avaktivera eller aktivera värmaren, vilket sparar energi och tillåta ledighet utrustning obevakad person.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

32 + = 42