Takbeklädnad för rum

Locket taket i lägenheten: populära alternativ

Standardversioner av efterbehandling taket

 1. Släta taket. Kärnan i detta arbete ligger i ytbehandling baserad på krita eller kalklösning, vilket som en konsekvens gör snövit tak (läs: "De vitkalkade tak i lägenheten"). Men innan en sådan lösning för att täcka taket i lägenheten, är det viktigt att förbereda ytan och rikta in den med hjälp av gips, spackel och primas. De främsta fördelarna med denna metod för dekoration - en relativt liten finansiell kostnad och enkel implementering. En negativ sida av rentvå kan hänföras dess korta livslängd (inom två år), den långa processen av framställning av basen, och behovet av att säkerställa ett tillräckligt skydd av andra ytor i rummet under drift.
 2. Måla takytan. När man beslutar vad som ska göras i taket i lägenheten är fullt möjligt att använda denna traditionella metoden för efterbehandling. Detta alternativ efterbehandling taket i lägenheten i sin teknik prestanda liknar rentvå taket, med den enda skillnaden är att materialet i detta fall är de olika formuleringar för att färga tak. Om rentvå kännetecknas av en färg - vit - är måla takytan kan vara nästan vilken färg som helst. Fördelar med färger är deras praktiska, låg kostnad och enkel arbete. Nackdelarna kan kallas väsentligen samma ögonblick som rentvå.

- för denna typ av arbete kännetecknas av användning av särskilda tapeter utformad för taket. Jämfört med standarden, kan det noteras att taket tapet har större hållfasthet och vanligtvis en neutral färgton, och deras textur är speciellt framtagen döljer de synliga ögondefekter och ytojämnheter;

- tapeter klistra skiljer mindre antal krav jämfört med rentvå eller färgämnen, icke desto mindre, är detta arbete mer tidskrävande och är mer komplex;

- de viktigaste fördelarna med denna metod för dekoration - en liten materialkostnader, samt en trevlig och ursprungliga utseende, men den stora nackdelen är behovet av att utföra mer komplexa arbete för att uppnå bästa resultat.

Takbeklädnad och deras typer

Vid en första anblick verkar det är i dag lätt att hitta vackra kvalitet takbeklädnad. Valet av sådana produkter i stormarknader av byggnaden är enorm. Men eftersom människor tror, ​​har ännu inte konfronteras med reparationer.

Det verkliga problemet ligger i ett brett urval av material som erbjuds. De skiljer sig i specifikationerna, yttre kännetecken, kostnad. I denna artikel kommer vi att introducera dig till de mest populära varianter av takbeklädnad, materialen från vilka de är tillverkade. Dessutom får du lära dig de förhållanden under vilka deras användning rekommenderas. Vi hoppas att våra rekommendationer kommer att hjälpa dig när du väljer rätt alternativ.

Idag, några populära val av ytbehandling, som används i bostäder. Vi kommer att presentera dig de vanligaste.

Denna finish är endast lämplig för mycket släta ytor. Utan föregående beredning av taket, kan du inte få ett bra resultat.

Det är ganska gamla sättet att efterbehandling, har inte förlorat sin relevans i dag. Det används inte bara för bostäder, men även i konstruktionskontor och små lokaler.

1

Hittills har en av de vanligaste sätten att reparera taket i lägenheter. För sin produktion görs en speciell ram, som är knuten till den externa slut - olika material, från vilken du kan skapa intressanta kompositioner lämpade för olika interiörer.

Tak, som uppbärs på ramen av de individuella elementen. Detta kan vara plattor, metall tejper av gittret. Till denna typ hör tak täcker "Armstrong" och grilyato tak. Oftast är denna typ av tak som används för kommersiella eller kontorsbyggnader.

Dessa moderna takbeklädnad vinner mer och mer populärt för varje år. Detta beror på mångsidigheten hos material och möjligheterna för design.

De kan vara tillverkade av skum eller plast. Polyuretan eller plastplattor används ofta i stugor eller lägenheter reparation budget.

Olika typer av takbeklädnad är indelade i flera grupper:

Oftast undertaket används idag. Denna struktur, som består av täckelement och ramverket. Som regel, trä eller metall ram, den kvarhållande plattan, är skapad i form av ett galler, som vilar på galgar fixerade till huvudväggen eller taket. Fasadbeklädnadsmaterial är monterade efter kommer att vara helt fäst vid ramen galgar. De måste uppfylla de grundläggande krav: att ha samma form och storlek på panelen. Professionella installatörer hänvisar till dessa element eller moduler register.

Skapandet av ett sådant tak är motiverad när det krävs för att göra en grundläggande tak "nevidimym9raquo, men samtidigt behålla tillgång till verkstads- och kommunikationssystem - dator och tv-ledningar, ventilation och uppvärmning, el. Dessa konstruktioner innehåller en brand system, ventilationsgaller, belysningsanordningar och således avsevärt förbättrar akustiken. Efter typ av fodermaterial som används sådana tak kan bruten, modulär fast eller kuggstången.

Fördelarna med suspenderade strukturer:

Tak av denna typ av företag som deltar i installation, ger en ganska lång garanti. Att ge en garanti för tio år, tenderar de att återförsäkras: i själva verket är designen mycket längre, utan att ändra de tekniska egenskaperna och externa funktioner.

Upphängda takbeklädnad perfekt dölja defekter större yta. För deras installation är inte nödvändigt att helt rikta ytan, rentvå eller måla den.

Tillhandahålla termisk och akustisk isolering

Sådana golvmaterial för rummen en hög motståndskraft mot plötsliga temperaturförändringar, vilket är särskilt viktigt i lägenheter som ligger i ett hyreshus. Utmärkt ljudisolering säkerställer att de bullriga grannar du kommer inte bli störd.

Även de bästa takbeklädnad har nackdelar. Overhead strukturer Dessa inkluderar:

 • Att minska avståndet mellan golv och tak. Denna konstruktion minskar rumshöjden med 5-15 cm. På höjden av den huvudsakliga taket på mindre än tre meter, kan det betraktas som ett betydande nackdel.
 • Relativt höga kostnader. Släta eller målning, utan tvekan, inte kräver en stor initial investering, men taket är ojämn, full av sprickor, som skulle kräva ytterligare utgifter på sin placering. Dessutom, i detta fall bör ta hänsyn till den ytterligare olägenhet: smuts, damm, skräp.
 • Utan hjälp av proffs är det svårt att göra en sådan tak snabbt och korrekt. Det kräver speciella kunskaper, färdigheter och utrustning.

För eventuella tak strukturer kan användas en mängd olika beläggningar, inklusive att gå till det dekorativa arket. Därför, genom att välja lämplig utformning, välja, och det material av vilket taket är gjord.

Material för takbeklädnad

Moderna takbeklädnad finns i olika design och har olika egenskaper, kan de användas i olika rum. Egenskaper beror på egenskaperna hos det valda materialet. Låt oss titta på vad är takbeklädnad och deras typer, vilka egenskaper de besitter.

Denna typ av efterbehandling har länge varit känt. Han är ganska komplicerat och tidskrävande att genomföra. En hel del tid (även yrkesverksamma) tar utjämning ytan, hans spackel och färg. Dessutom, för att uppnå ett bra resultat är det nödvändigt att montera en speciell gips rutnät.

Men ämnet teknik kan man få hög kvalitet tak som kommer att variera en stor jämnhet. Och en annan viktig punkt: för mycket kylrum (till exempel i Chrusjtjov), är detta alternativ ofta bara för att det inte minskar höjden på rummet.

Denna beläggning har en betydande nackdel - svårigheten att rengöring, kan det inte tvättas. Om en sådan yta är gjord i en ny byggnad, mycket snart, ytan kan täckas med sprickor, som bildas under krympningen av byggnaden.

För att minska arbetskostnaderna kitt och målning kan ersättas genom att klistra tapeter. Detta kommer att avsevärt minska kostnaderna taket. I princip ytan av taket, kan du hålla alla tapeter, men för att få kvalitet täckning, är det bäst att använda en speciell väv som utformats speciellt för denna yta.

Självhäftande takbeklädnad används ofta inte bara i bostadsområden, men även på kontor och butiker. Grunden för tillverkning av ett sådant material är glasfiber. Experter rekommenderar att du använder följande typer av tapeter för taket:

Innan du börjar klistra tak krävs utbildning. Du kan inte fixa mindre fel, men tänk på att större sprickor måste repareras. Vid kostnaden är mycket prisvärd tak. Tak beläggning på tapeten kan användas som ett alternativ för budgeten raffineringsytan. Nackdelarna inkluderar oförmåga att våtrengöring.

Installation av detta material som produceras på golvplattan med hjälp av lim. Det bör noteras att vid användning av en konventionell platta yta ser inte alltför lockande (även om det är en smaksak). Mycket trevligare sömlös väv, som är sammansatta av sådana plattor. Den speciella formen på kanterna och en speciell utformning kan du ge sken av en kontinuerlig yta.

Idag finns särskilda modeller av material från vilken det är möjligt att skapa en imitation av andra takkonstruktioner. Fördelarna med denna beläggning är den låga kostnaden och möjligheten att inte hantera basytan. En nackdel med denna beläggning är föråldrade utseende.

Spjälade Golvpanel av plast och

Sådana beläggningar liknar installation och tekniska egenskaper. Det finns skillnader i deras utseende och prisklass. Enligt deras typ de tillhör undertaket. Gör ett tak med händerna bara tillräckligt. Det kräver inte förbehandling.

Dessa beläggningar är intressanta och, från designsynpunkt. Kommunikation och ventilation kan utföras inom en sådan struktur, och i taket för att göra, till exempel, spotlights.

Nackdelen med denna konstruktion är att minska takhöjd på cirka sju centimeter. Samtidigt är det mycket lätt att installera och en vacker utsikt över inredningen. Paneler tillverkas med olika mönster, men den mest använda träimitation yta med ett karakteristiskt mönster. Installation av panelerna görs på basen av skelettet eller limma direkt på golvet.

I det första fallet, kan du få den typ av undertak. Det andra alternativet är mycket enklare och kan användas även i områden som inte är för hög. För i dag värderade naturmaterial, kan det bli ett bra alternativ panel täckt med äkta träfanér.

Det är intressant att titta plast och metall takbeklädnad. I badrummet eller köket de är oumbärliga, eftersom vattenmotstånd och enkelt underhåll inom dessa områden är viktiga.

Under de senaste åren, allt monterat tak i vardagsrum. Idag kan vi säga med tillförsikt att detta är den bästa headliner. Den hänvisar till de sorter av undertaket. Numera är banspänningen olika texturer och rika färger. För deras tillverkning olika filmer och textilier som inte kräver användning av en värmepistol under installationen.

Elastiska tyger, oavsett vilket material som används, har utmärkta prestandaegenskaper och kan appliceras till alla rum. På banspänningen kan appliceras om så önskat mönster. Det låter dig skapa en unik tak design.

Trots det faktum att dessa takbeklädnad är populära idag, kan man inte säga om de befintliga bristerna i denna design:

 • minska höjden, vilket är typiskt för alla suspenderade strukturer;
 • komplexitet fixturer överföra utan professionell hjälp,
 • oförmåga att reparera skador tyger;
 • höga kostnader (här det bör noteras att det i dag har kostnaden för en sådan täckning minskar, och det kan mycket väl behöva konkurrera med gipsskivor).

Och det är den mest mångsidiga takbeklädnad. De visade sig vara en pålitlig och högkvalitativ material. GCR är monterad på skelettet bas, och det slutliga utseendet av designen beror enbart på fantasi av formgivare eller din egen.

Gips för att skapa en sammansättning av nästan vilken form. Vissa människor tror att det är ett dyrt material, men det är inte sant. I början, när han först dök upp på vår marknad, kostnaden för det var lite dyr, men i dag är inte den dyraste sättet att efterbehandling.

Det bör noteras att det idag finns nya prover av detta material, som kännetecknas av hög fuktbeständighet som pozvolyaetispolzovat det även i badrummet.

Dessutom speglade takbeklädnad som är mycket vacker, de hjälpa dig att skapa en unik interiör i alla rum, "podnimut9raquo; tak, visuellt utöka utrymmet, göra det mer ljusa och rymliga.

Installationen av en speglad tak liknar en kassett, men det finns en skillnad: den ersätts av moduler av gipsspegel plattor, som för styrka och skydd från baksidan är täckta med anti-splittras film. Slab standardstorlek - 600x600 mm. Denna design håller profilerna, som kan vara en mängd olika färger, samt en spegel, som är plattorna. Detta tak har en hög nivå av vattenbeständighet, så den kan med framgång användas i badrummet (naturligtvis, om tillåter höjden).

Som ni kan se, är valet av takbeklädnad idag stor. Men om man tänker på alla de fördelar och nackdelar med befintliga strukturer och material, du kommer säkert att kunna göra rätt val för ditt utrymme.

Idag takbeklädnad - typer, fördelar och nackdelar med varje variant

Limning kakel sömlöst

Modern teknik gör det möjligt att reparera enkelt omvandla en lägenhet eller hemma i verkliga moriska palatset, koja skandinavisk eller europeisk lyx herrgård. Genom att använda samma material och ytbehandling klokt betonat, arkitekter och designers skapar bekväma interiörer, vilket är mycket bekvämt att leva. I enlighet med allmänt accepterade normer för dekoration i rummet börjar från toppen, sedan gå vidare till väggarna, och först därefter kommer sekelskiftet golvet. Låt oss inte bryta med traditionen och beskriva alternativ för efterbehandling taket, listar vi vad takbeklädnad är nu mest relevanta och vilka fördelar och nackdelar med varje alternativ.

Välj Tak täcker idag är inte så enkelt. Ett enormt utbud av svår lösning på problemet, så att den vanliga konsumenten inte vet hur att närma sig denna fråga. Naturligtvis är banalt blanche platta inte är önskvärt, eftersom kraven på en modern interiör diktera reglerna. Men istället för att rentvå?

Bland de mest relevanta alternativen finns tre typer av finish:

Alla av dem har gemensamma egenskaper. De uppvisar hög specifik styrka och decorativeness. Alla är monterade på fjärr hopfästningssystemet och bilda ett mellanrum mellan taket och en dekorativ beläggning.

Nisch används ofta för att maskera den tekniska fyllning. Det döljer trådarna, ett skikt av termisk och akustisk isolering, ventilationskanaler, vilket är mycket praktiskt. Men varje alternativ har individuella styrkor och svagheter, så det är klokt att betrakta dem i detalj.

Vad är taket? Detta är en speciell design, som består av en ljus ram, en variation av kapslingsmaterial och dekorativa element. Oftast hängande ram - en metallgaller, hopsatt av aluminiumprofiler. Den hålls av guider och galgar. Den första fäst på väggen, och den andra - vid takplattan.

Idag, är ett sådant arrangemang anses vara den mest praktiska. När allt kommer omkring, och hjälper dig att dölja alla verktyg, vilket gör osynliga ledningar och rör, installera spotlights som kan arbeta under olika scenarier. Akustiken i det rum där taket förbättras avsevärt, och det är möjligt att förbättra värme-och ljudisolering av rummet om det behövs. Men det är inte alla fördelarna med systemet.

 1. Hållbarhet. En sådan takkonstruktion kan pågå under ganska lång tid utan reparation. Om det samlas in av professionella mästare, de ger en tio års garanti. Men i själva verket, med rätt drift av en sådan yta kommer att pågå mycket längre utan förlust av yttre estetiska egenskaper.
 2. Beständighet mot extrema temperaturer. Moderna material kan bibehålla sin kvalitet både på vintern och sommaren. De är inte rädda för exponering för solljus över tiden inte blekna och inte blekna, så använd dem mycket bekväma.
 3. Lättskött. Det kräver inte några som helst materialkostnader, en stor mängd tid och ansträngning.

Trots det stora antalet fördelar, har beskrivit konstruktionen har sina nackdelar. De måste beaktas när man väljer en innertak, pre skydda sig från eventuella besvikelse:

 • Den mest betydande nackdel - en förlust av höjden på rummet. Även den mest "ekonomiska" alternativet stjäl 5 cm, för små lägenheter kommer att vara betydande "förlust". Därför bättre använda upphängningsanordningar i områden med högt i tak.
 • Andra minuter - relativt höga kostnader. Målning och släta tak av detta kommer att kosta mycket billigare alternativ. Här är det nödvändigt att spendera pengar, inte bara för inköp av material för tillverkning av ramen och bindemedlet, utan även på arbetarnas löner, vilket kommer att samla design. Dessutom kommer det att finnas vissa besvär i form av byggavfall, stora mängder damm och smuts, ren som inte kommer att vara så lätt i installationsprocessen. Rengöring tar mycket tid och tar en hel del ansträngning.
 • Den tredje nackdel - bräcklighet hos de använda materialen. De flesta av dem är inte "vänner" med vatten, så att eventuella översvämnings grannar kommer att kräva ersättning av dekorativa element, och detta ytterligare utgifter.

De vanligaste typerna av undertak

Befintliga typer av tak upphängda tecken beläggningar separerade av form och storlek, typ av fodermaterial och ett förfarande för anslutning.

Beroende på typ undertaksplattor kan vara kuggstången, genombruten, fast och modulär.

Undertak görs på fabriken. I detta fall producerar tillverkaren en långa, smala lameller, som skiljer sig i bredd, färg och form. Vid försäljning hittar du metall och plastplattor. Med metallelement kan skapa komplexa böjd design och plast är bra för dekoration av badrum och andra tekniska anläggningar.

Metall lameller är monterade på en speciell sele. Att samla plastramen kan vara sig själv med hjälp av aluminiumskenor eller träklossar.

Den största fördelen med ett sådant val - enkel montering och enkel konstruktion vård. Avsaknaden av en - bristande tillgång till det inre av nisch. Med tiden och plast, och metallhandeln är deformerade, och den externa hud utseende ser ganska enkel. Men ett sådant tak är mycket praktiskt.

Bakgrund är lätt att limma

Modulär mantling gjord av perlit, stenull och lera med tillägg av specialkomponenter. Det beror på de tillsatser specifikationer och materialegenskaper. Om en av de viktigaste "ingredienser" sättes till latexen, blir modulen fuktbeständiga och kunna motstå upp till 95% fukt. Om en stärkelse används, de fuktbeständighetsegenskaper försvinna helt som ett bindemedel. Dessa moduler kan endast användas i torra utrymmen.

Var uppmärksam! Moderna tillverkare har lärt sig att producera en sådan produkt i en annan färgsättning. Ytorna själva är jämna, grov, präglade och mikroperforiruemymi eller har en tydlig geometriskt mönster.

Den största fördelen med ett sådant val - höga akustiska egenskaper. Materialet brinner inte och förhindrar spridning av branden. Moduler kan du skapa komplexa tredimensionella volym tak med inbyggd belysning. De kan läggas på ett sådant sätt att de helt dölja de ramsystem, och kan monteras för att separera metalldelarna var synliga.

Nackdelen med detta val är materialets bräcklighet, ett oföränderligt och ganska billigt utseende som passar dåligt in i begreppet moderna interiörer.

Paneler skiljer sig från moduler endast i deras storlekar. De är bredare, och deras kanter är böjda på alla fyra sidor. Plattorna är oftast gjorda av en tunn plåt av stål eller aluminium. Tillverkare erbjuder även perforerade versioner med en akustisk packning.

Panelerna kan fästas på två sätt - på ändprofilerna eller genom att snäppa på lagerskenorna.

Fördelarna med att använda materialet är enkel installation och underhåll, och även en kort tid för installation. Nackdelar - begränsat räckvidd. Sådana paneler ser bra ut bara i stil med high-tech.

Kassettelementen är också gjorda av stål eller aluminium. Från panelerna skiljer de sig åt med att de har en jämn textur och ett stämplat mönster. Dimensionerna på alla element är desamma och är 600 × 600 mm. Framsidan kan varieras, dekorerad med korrugerade mönster, så du kan enkelt välja alternativet med hänsyn till de stilistiska egenskaperna i inredningen.

Det är lätt att ta hand om kassetttak, eftersom band kan avlägsnas och tvättas om så önskas och sedan sättas in på plats. Stål och aluminium tolereras väl av fukt och skarpa temperaturförändringar. Nackdelarna med kassetterna är två låg ljudisolering och hög kostnad.

Gips och dess belysning

Tak av gipsskiva är mest populära. Och allt eftersom detta material har många positiva prestanda egenskaper. Med hjälp av det är det möjligt att skapa hängande konstruktioner av olika konfigurationer, och när man gör gipsskivor används två miljövänliga "ingredienser" som aldrig orsakar allergier.

Gipsmur brinner inte, smälter inte, avger inte skarpa toxiska dofter. Efter installationen kan du dessutom dekorera, måla och lima tapeter på den. Materialet är resistent mot mindre mekaniska stötar, så korken från champagne kommer aldrig att bryta den. Låg kostnad, duktilitet, utmärkt prestanda egenskaper är de främsta fördelarna med detta val.

Brist ett - materialet är rädd för fukt. Efter installation krävs ytterligare efterbehandling, vilket ökar kostnaden för den färdiga produkten. Dessutom kommer installationen av ett gipsloft att ta lång tid.

De falska taken skiljer sig från de upphängda strukturerna, eftersom deras ram är fastsatt direkt till bottenlocket, och hängande fästelement används inte i detta fall. Därför är den tekniska nischen inte här, och avståndet mellan ytbehandling och basbasen är lika med ramhyllans tjocklek.

Det finns också många fördelar med detta alternativ. Det gör det möjligt att eliminera komplexa defekter i basen på kortast möjliga tid och att dekorera det så dekorativt som möjligt utan att använda "smutsiga" tekniker. Installationen av hängande konstruktion kan utföras utan noggrann förberedelse - ingen anledning att jämföra och perfekta takbasen.

Dessutom har filamentversionerna samma fördelaktiga egenskaper som de upphängda strukturerna. Här kan du också implementera olika belysningsscenarier, värma taket och skapa en ljudslöja. Samtidigt ser de dekorativa och pompösa ut, och om snidat trä används för plätering, så erhålls ett verkligt verk av tillämpad konst från taket. Att bry sig om en sådan design är väldigt enkel och lätt att komponera alla slags voluminösa kompositioner, vilket ger ett spel av ljus och skugga.

Var uppmärksam! Som färdigfoder kan du inte bara använda trä, utan även plast, metall, gipsskiva, MDF och spånskiva, så fantasiflyggen är obegränsad.

Stryktak - den senaste kunskapen inom byggteknikmarknaden. De verkade relativt nyligen och har redan riktigt bestämt sig för en vanlig människas liv. Liknande strukturer består av två delar - en ram och en trasa som sträcker sig på basen och täcker alla fula platser.

Duken är av två slag - film och tyg. Film är tillverkad av PVC, och tyg - av tygduk av polymerfilament. Det är dessutom impregnerat med en polymerkomposition, så det blir lika hållbart och pålitligt som en PVC-film.

Varje art har positiva och negativa egenskaper.

Egenskaperna hos filmen är välkända. Den finns i en annan färgpalett - upp till 120 färger - och kan ha en annan textur, liknande läder, marmor, glans eller spegelyta. Filmen är installerad varm. Först är en ram monterad runt omkretsen av rummet, sedan kanvasens 4 ändar fixeras i hörnen, och sedan värms upp duken med hjälp av en värmepistol. Under påverkan av höga temperaturer expanderar den och blir elastisk. I ett sådant fysiskt tillstånd kan filmens ändar lätt fyllas med en baguette. När PVC svalnar börjar tyget att krympa och sträcka, vilket bildar en perfekt platt yta.

Filmens bredd är inte stor - maxvärdena överstiger något över 2 meter. Därför är det nödvändigt att ansluta två segment och göra en söm. Det är knappt märkbart efter installationen, men om du inte tittar noga är inte sömmen synlig alls.

Sådana sträcktak har många fördelar. De räddar lägenheten från grannarna i grannarna. Kvalitetslinnen klarar mycket press, så dyra gör ingenting. På en film med en fotografisk metod kan man lägga olika ritningar som förbättrar sina dekorativa egenskaper. Montera höga tak snabbt. Det behövs bara 3 timmar för att göra taket helt jämnt. Samtidigt finns det ingen konstruktionskräp kvar efter arbetet, på grund av vilken allmän städning inte behövs.

Men i rättvisa är det värt att nämna om bristerna. Filmen är väldigt lätt att skada med stötskärande föremål, och det går inte att reparera duken. Filmen kan inte installeras i ett uppvärmt rum. Vid negativa temperaturer det kontraherar och sprickor. Dåligt kvalitetsmaterial kan skada människors hälsa. Därför måste man, med tillverkarens val, vara extremt försiktig.

Vit färg - fortfarande klassisk

Tygtak är moderna takbeklädnader, gjorda av polyesterväv med stickad vävning. I motsats till filmen har tyget tillräcklig bredd, vilket möjliggör installation av sömlösa strukturer. Den sträcker sig på ett kallt sätt utan användning av värmepistol. Skivan är fastsatt med en sladd, gängad genom hålen i metallskenorna. Du kan använda tyg även i ouppvärmda rum. Vid negativa temperaturer sammandrags inte, men faller inte under högt positivt.

Men till skillnad från en film har tyget inte ett stort sortiment av färgpalett. Och texturlösningen är också begränsad. Även om man med hjälp av konstnärlig målning kan skapa verkliga mirakel, men detta kommer att öka kostnaderna för färdig dekoration avsevärt.

Var uppmärksam! Sträcktak har en gemensam negativ indikator. Till en kostnad är de mycket dyrare än alla andra alternativ för att dekorera taket. Endast europeiska produkter är av utmärkt kvalitet. Det tillhör premieklassens ytbehandling, så även om sådana sträcktak inte är tillgängliga för alla.

Naturligtvis kan du använda kinesiska och inhemska motsvarigheter, men de kan ännu inte konkurrera med franska, tyska och belgiska dukar.

Oavsett vilken typ av finish du väljer, kommer något alternativ att se bra ut i inredningen, men bara om det är professionellt gjort. Därför är det värt att, när man väljer dyra alternativ, vända sig till erfarna mästare. Då kommer takbeläggningarna att visa sina bästa sidor, och bristerna kommer helt enkelt att vara osynliga. Beslutet till förmån för detta eller det här valet bör göras när dina ekonomiska möjligheter är uppskattade, och de slutliga förväntningarna är tydligt formulerade.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

67 + = 76