tegel storlek silikat

Vad är storleken på den vita kalksandsten enligt normerna?

White (korrekt att kalla det ett silikat) tegel började producera i början av 20-talet. Även om dagens marknad är fylld med en mängd olika vägg byggmaterial, denna typ av tegel, som tidigare, är mycket relevant. Orsakerna till denna popularitet är många. Den är enkel och pålitlig i drift, billigt pris, estetik, hållbarhet och relativ styrka, liksom en mängd olika former.

Tillverkning det mycket ekonomiskt, eftersom den består av 90% av sand, och de återstående 10% är en liten del av kalk och additiver. Den är gjord av autoklav syntes. Silikat är en miljövänlig produkt som tillverkas av naturmaterial, så dess användning i konstruktionen är inte bara lönsamma, utan också säkra.

Det faktum att en tegelsten är bättre att fastställa ugnen kan erhållas från denna artikel.

Den uppfyller alla internationella normer. Känd för sin produktion av måttnoggrannhet.

I många avseenden är inte sämre än keramiken, och på vissa egenskaper och fördelar. Till exempel har den en ökad ljudisolering, tillräckligt härdig.

Recensioner av keramiska tegel kan hittas i den här artikeln.

Densiteten och den vita tegel styrka är hög, även om lägre än för rött. Det är oftast betecknas med bokstaven M. Till exempel M75 för låg densitet och M250 - för högsta.

För att indikera frost också ha särskilda markeringar. Därför kan du alltid välja det material som krävs för vissa uppgifter.

1

Eldfasta tegel 6 dimensioner och andra data för det material som beskrivs i artikeln.

Silikat resistent mot atmosfäriska manifestationer. Byggnader som byggts med vit tegel, uppfylla alla hygienparametrar, eftersom det har mycket hög andningsförmåga. Dess huvudsakliga nackdel är dess låga värmebeständighet.

Den börjar falla sönder vid upphettning över 600 °. Därför bör det inte användas vid konstruktion av ugnar, eldstäder och skorstenar. Ett annat silikat problem är det vattuskräck, men här är vi inte talar om regn och snö, och ständig kontakt med vattnet, det vill säga de oönskade effekterna av grundvatten. Utjämna detta problem kan åstadkommas genom behandling med hydrofoba impregnering.

Vilka är varumärket eldfast tegel och deras storlek kan betonas för sig från den här artikeln.

Videon berättar om storleken på silikat vitt tegel:

Hur tung är en tegelsten? Såsom angivits ovan, har de klassiska kalciumsilikat tegel en hög densitet och är därför avsevärd vikt, vilket är 3,6 kg. producerar därför en fyllig, inte bara produkter utan också ihåligt. Den inre delen av ihåliga tegelstenar i en cell.

Denna teknik bidrar till att minska vikten, vilket gör materialet mer ekonomiskt i form av pengar, eftersom tillverkningen är mindre råvara. Ju större håligheter i tegel, så det är lättare och varmare, men dess styrka reduceras därmed. Sådan tegelsten, med tanke på dess egenskaper, används för beklädnad av en byggnad fasad, som i detta fall är en ytterligare belastning som krävs.

Om Om hur man använder profilväggpanel rum under en sten kan hittas i den här artikeln.

I videon - förklarar en halv vit kalksandsten:

Om vad minus silikat tegel kan beskrivas i artikeln.

Även silikat indelade i typer såsom vanliga och efterbehandling, beroende på dess tillämpning. Och formen är singel, en och en halv eller dubbel, vilket är mycket bra för att minska byggtiden. Denna byggnad material genom tillsats av färgämnen kan inte bara vitt, men har också en mängd olika färger. Även silikat görs i form av olika geometriska former: oval, kantig, runda. Så att produktionen av vita tegel ganska varierande.

Ungefär hur mycket är tegelugn kan läsas i denna artikel.

Trots de många fördelarna med vitt tegel, är dess omfattning mindre än den för keramiska tegel, eftersom det finns vissa begränsningar i samband med dess egenskaper. Det gäller inte för byggandet av grunden, källare, ugnar, rör och andra viktiga strukturer. Den kan inte användas i fuktiga förhållanden, men i områden med torra klimat det används framgångsrikt för att bygga bostäder och kommersiella byggnader.

Vanliga silikat tegel är bra för byggandet av innerväggar och mezhkvartirnyh på grund av dess bra ljudisolering. Den klassiska formen och utseendet av den stora variation av olika former, såväl som motståndskraft mot atmosfäriska förändringar tillåta användning av silikat i den främre kopplingen. Mycket imponerande utseende av de färgglada fasader av kvarts tegel. På grund av sin låga kostnader och god teknisk prestanda, detta byggmaterial populär i privat byggande.

Hur mycket är en gul fasadtegel, liksom andra egenskaper kan hittas i den här artikeln.

Videon visar hur mycket lime vit tegel och egoispolzovanii:

Vann sitt erkännande av vitt tegel och dekorering. Med användning av ett samlingsrör producerade former och färger, det med fördel användas som ett dekorativt element i många stilar och inrednings riktningar. Vit tegel på alla parametrar mycket solid byggmaterial, om inte, naturligtvis, gjort utan att störa tekniken, som tyvärr sker från skrupelfria tillverkare.

En garanti på konstruktion, byggd av kalksandsten, ge mer än 50 år. Och det är inte en myt, fortfarande på gatorna i ryska städer står stadigt byggnader byggda av vitt tegel tillbaka i efterkrigstiden.

Enligt GOST 379-69, måste silikat vitt tegel i målet har en parallellepiped form. Det bör vara plana och släta kanter och vassa kanter. Producera sådana produkter fasta och ihåliga.

Inom området för konstruktion utnyttjar en dubbel, singel och seskvikarbonater vita kalksandsten. Följaktligen, för var och en av följande arter kännetecknas av sin storlek.

För standardprodukten kännetecknas av sådana dimensioner: 250H120H65 där 250 - längd 120 - bredd och 65 mm - tjocklek. Standarddimensioner seskvihydrat i kvarts tegel skulle vara: 250H120H88 där 250 - längd 120 - bredd och 88 mm - tjocklek. Standarddimensioner av de dubbla vita kalkprodukter är: 250H120H138.

Vad är storleken på en enda röd tegel anges här.

Silikat vitt tegel, beroende på art representerade kan köpas till ett pris av 12-14 rubel styck. Detta pris är inte hög, eftersom denna uppsättning av fördelar till fullo motiverar det.

Silikat tegel - det är mycket populär och populärt inom konstruktionsmaterial. Anledningen till detta krav är det stora antalet positiva egenskaper. De främsta fördelarna är miljövänlighet, hållbarhet och motståndskraft mot atmosfärisk påverkan. Dessutom kommer det konstruerade byggnaden har en lång livslängd.

Funktioner och storleken av kiseldioxid tegel

Silikat vitt tegel - den mest populära på den ryska marknaden att bygga Materialet är avsett för byggande av väggar av byggnader för olika ändamål: bostadshus, kontor, garage, industrilokaler och andra.

Råvaror för dess produktion är kalk, kiselsand och tillsatser. Bundna bildar genom torr pressning under tryck och vid höga temperaturer. Detta är en utmärkt ljudisolerande material, behåller värmen bra. Den har hög hållfasthet, frostbeständighet och hållbarhet, och huset av honom under en lång tid behålla bra utseende. Den huvudsakliga nackdelen med detta byggmaterial experter säger inte är för hög fuktighet, till exempel, i jämförelse med keramiska (röd) tegel. Det är av denna anledning som det inte är lämpligt för byggandet av grunden, och används endast för väggarna i strukturen. Inte heller använda den för murverk braskaminer, rör, svävande strukturer.

En av de viktigaste egenskaperna är storleken på det material av kiseldioxid tegel. Idag används tre typer av tegelstenar som skiljer sig åt i denna parameter. Denna fylliga single-kalksandsten, vilka dimensioner är i mm: längd - 250, bredd - 120, höjd - 65. Det är bara massivt tegel, murverk från det - longitudinell transversell. Inledningsvis allt byggnadsmaterialet hade bara en storlek, och produkter med andra dimensioner visades senare.

Dessutom finns det en annan typ av single - Bastard. Storleken på denna form av kvarts tegel är: längd - 250 Width - 120 88 höjd (i millimeter). Han är fyllig, porös och perforerad. Hittills är detta det mest köpta typen av tegel.

Och den tredje typen - dubbel. kvarts tegel är dubbel storlek: längd - 250 Width - 120, höjden - 103 (i millimeter). Dubbel tegel är inte fyllig, men endast porös och ihåligt. Det används för lätta murverk.

En viktig egenskap hos kvarts tegel anses dess styrka. Släppt flera produkter kvaliteter, som bestämmer kvaliteten på denna. Mark betecknas med bokstaven "M9raquo, och stod nästa nummer - är säkerhetsnivån. Till exempel, är en tegelsten typ M-125 i stånd att motstå en belastning på 125 kg per kvadratcentimeter. Det tegelsten svåra förhållanden - M-150, M-200.

Frostmotståndsvärde F bestäms, till exempel: F-25, F-35, och så vidare. Numret bredvid bokstaven anger antalet frost / tö som tål en tegelsten.

Dessutom är detta material utmärker sig för sitt ändamål. Förutom konstruktion, det är en tegelsten inför och speciella ändamål. Mått på silikat tegel dekorativa sammanfaller med dimensionerna i konstruktionen. Efterbehandling måste formen vara helt plan yta och kanter, såväl som den korrekta formen. Fasadtegel kan formas (varierar i form), glaserat (färg), textur (ytrelief).

När det gäller den speciella ändamål av tegel, hänvisat till denna typ av brandsäkra, syrafast och andra arter. Storlek kvarts tegel uppgift är standard.

Storlek silikat vita tegel, murverk egenskaper och funktioner

På dagens byggmarknaden finns en hel del olika material, som alla har sina egna unika egenskaper. Kalksandsten tegel är en av de mest populära material för fasader och beklädnad av byggnader. Storlek silikat vita tegelstenar, liksom en del andra parametrar kan variera. Innan du köper detta material för konstruktion, är det värt att läsa mer information om dess egenskaper.

Byggandet av en mur av vit kalksandsten

Former av silikat vitt tegel

Innan du ställer frågan - hur mycket är silikat vitt tegel, måste du förstå att detta är en mycket lös koncept. Det finns flera alternativ för klassificering av denna typ av tegel:

 • i storlek - en standard och en och en halv tegel. Standard Alternativ - 250h120h65 mm, en och en halv - 250h120h80 mm. Det är också möjligt att producera silikat tegel anpassad storlek, om kunden vill ha. silikat vitt tegel storlek beror på vad du planerar att göra murverk;

Dimensioner standard kiseldioxid tegel och namnen på dess sidor: 1 - bår, 2 - poke, 3 - överbädd, 4 - lägre bädd 5 - vertikala ribban, 6 - horisontella tvärribb 7 - horisontell längsgående ribba

 • forma - ihålig eller massivt tegel. I den första utföringsformen, urtaget i tegel har en cirkulär eller rektangulär form, vilka är vinkelräta mot de bredaste sidorna hos produkten. Om du bryr dig om hur tunga silikat tegel vitt, är det bäst att välja exakt ihåliga version. Förresten, kan det vara dvuhpustotnym och trehpustotnym. Fasta kalksandsten har en monolitisk gjutning och därmed väger mer;
 • fältuppdrag - fasadtegel och tegel med speciellt ändamål. Logiskt är den första utföringsformen används för att trimma fasader, men den andra används för att skapa braskaminer, byggplatta, fundament och andra designelement.

Ihåliga silikat tegel cirkulär form med urtag

Väljer storlek på vita kvarts tegel och andra egenskaper, till att börja med, omfattningen av applicering av materialet. Till exempel, för att avsluta huset bättre lämpade ihåliga fasad inför tegel. Monolitisk tegel används ofta för stiftelser, som klarar tunga laster.

Specifikationer, dimensioner och priserna på skum block. Fördelar och nackdelar med att bygga luftade betongblock. Application. Valet av skum block: tekniska specifikationer.

Viktigaste egenskaperna för kvarts tegel

Många tror felaktigt att tegel - det är en mycket enkel produkt. Faktum är att även i detta byggmaterial har en massa funktioner. Innan du reda på priset per bit vit silikat tegel, notera följande operativa egenskaper:

 • förekomsten av ökad frost - det här alternativet är användbart om du planerar att bygga bostäder i den kalla vintern eller bara plötsliga förändringar i temperatur;

Huset är byggt med vit kalksandsten

 • räknat på vikten av silikat tegel vit - ihåliga tegel väger drygt 3 kg, seskvihydrat - 4 kg, standard korpulent - 3,5 kg, fast bindnings - ca 5 kg;
 • tätskikt materialets egenskaper - som regel hög kvalitet silikat vitt tegel vattentät, så det kan säkert användas för externa uppfräschningsarbeten, utan rädsla för att fasaden kommer att förlora sin tilltalande utseende på grund av regn.

Tips! När det gäller användningen av silikat tegel för ugnen eller enhets eldstäder, här har du att agera på egen risk. Tegel har en tillräckligt hög värmeledningsförmåga, så konstruktionen därav kan relativt snabbt bli oanvändbart.

Murverk vita tegelstenar med fogmassa

Hur storleken på kalksandsten vita knutar på den särskilda

Oavsett storleken på den vita kalksandsten du väljer, bör du alltid ta hänsyn till ett antal nyanser under installationen:

 1. Sömmen mellan tegelstenarna bör inte vara mer än 1,3 cm.
 2. Mellan murverk och väggen själv se till att lämna lite utrymme för ventilation, kommer det att hjälpa dig att undvika kondensbildning på tegelstenar.
 3. Silikat absorberar fukt, så lösningen är att göra tegel tjock.

Kalksandsten tegel är perfekt för att bygga stängsel

Om du inte vill att dina väggar från silikat tegel drabbats av fukt och förlorar därmed sina prestandaegenskaper, rekommenderas att täcka en ny utläggning med särskilda vattenresistenta lösningar.

Resten av styling av silikat vitt tegel - det är ganska enkelt. Du kan hantera det på egen hand, även med minimala kunskaper i byggbranschen.

Användningen av vita silikat sten för inredning

Fördelar och nackdelar med silikat vitt tegel

Vit tegel silikat baserade inte för inte är mycket populär bland byggare. Bland dess fördelar är följande:

 • tillförlitlighet och hållbarhet;
 • frostmotståndskraft mot temperatur och andra negativa naturliga karaktär resistensfaktorer;
 • stor variation av färger;
 • enkelhet och installation och drift.

Bredden av sömmen mellan tegelstenarna bör inte överstiga 1,3 cm

Dessutom ger kalksandsten huset en hög nivå av termisk isolering, motståndskraftig mot mekanisk påfrestning. Nackdelarna är den lilla nivån av värmebeständighet, på grund av vad som kan vara ganska ett problem att använda en tegelsten för byggandet av ugnar, braskaminer.

Tips! När inför fasaden är bäst att använda ihåliga tegel standardstorlekar. Detta gör att du inte bara spara på material, men också att få som ett resultat av ganska lätt design.

Kalksandsten och frost är inte rädd för kraftiga temperaturfall

Priset på vita silikat tegel inte är för hög i jämförelse med andra byggmaterial. Det gör omfattande användning av dem och inte spendera pengar speciellt ekonomiskt. Det är därför många byggare väljer vita silikat tegel som byggnadsmaterial för interiör och exteriör arbete. Och dess relativt låga vikt i kombination med utmärkta prestanda gör tegel är mycket populärt för att bygga ett stort antal byggnader.

Storleken på kvarts tegel, dess funktioner och styling

Måtten på en och en halv tegelsten, enkla och dubbla: deras typer och egenskaper

Profilerad tak: arkstorlek och priset, har olika typer av

Standard tegel: storlek, egenskaper, användningsområden

Pump Kid: tekniska specifikationer och funktioner för användning

Strömmande vattenfilter: specifikationer och särdrag hos anordningen

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 83 = 90