Tile under en sten för inredning

Tile under en sten för inredning

Idag fler och fler ägare som vill skapa en originell design i sitt hem, uppmärksamma den dekorativa plattor under en sten för inredning. Denna konstruktion kommer att föra väggarna i det inre av naturlighet och naturlighet. Vissa människor gillar den medeltida stilen i rummet och under stenplattor så bra som möjligt kommer att betona alla dess fördelar.

Använd en bricka under en sten för inredning kan vara något utrymme: ett hus på landet och lägenhet, kontor eller köpcentrum.

Keramiska plattor under en sten för inredning är oftast keramik. För sin tillverkning vit cement, sand och olika färgämnen. Den främre delen täckt med en speciell beläggning och görs snitt för bättre vidhäftning med lösningen på insidan.

Fördelar med en stenmur plattor för inredning

Keramiska plattor under en sten som används för innerväggar, men ibland kan du hitta trösklar och även tak är klädda med ett sådant material. På rummet, inrett en bricka kommer att göra alla rum unikt, återuppliva den och diversifierar. Kvalitet kakel under en sten kan förmedla värme natursten.

Dekorativa plattor under stenen är resistent mot fukt, är det inte rädd för de direkta solstrålarna, tålig och motståndskraftig mot mekanisk stress. I dessa sina egenskaper, är hon inte sämre än natursten.

Men till skillnad från naturmaterial är konstgjorda kakel under stenen för inredning mycket lättare än sin naturliga "prototyp".

Kvalitet kakel under en sten - ett miljövänligt och säkert efterbehandling material för människors hälsa.

Denna typ av efterbehandling interiören, kan du mycket väl sätta ihop, till exempel med en mjuk gips. Vackert kommer att se ut en ugn eller spis trim olika mönster av plattorna under stenen. Dekorativa plattor under stenen ser bra ut med trä och mosaik, stuckatur och även förfalskade. Ett brett utbud av färger under en sten kakel kan du välja en av dess skugga som passar till din inredning.

Viktigt är det faktum att kostnaden för plattor under stenen är mycket lägre än priset på naturmaterial.

1

Processen för installation av plattor under sten

När du köper dekorativa plattor under en sten, uppmärksamma kvalitet: det bör inte finnas några knutor, inneslutningar, fläckar och skador. Fel sida av plattorna bör vara slät och grov, så kommer det att vara lättare att hålla sig till ytan för att ta form.

Innan du installerar plattorna bör förbereda ytan: ren från damm och smuts, justera. Om du vill lägga ut en hel vägg kakel, bör det vara en pre-spår på väggen för ökad penetration av murbruk i väggen.

Dialys under en sten kakel följer, med början från toppen nedåtriktad vinkel från den ideala rak hjälplinjen för den första raden, som kommer att bero på kvaliteten av alla plattsättning.

Efter avslutad utläggning av hela plattor måste torka alla sömmar mellan denna lösning vars färg motsvarar tonen kakel själv.

Idag, designers använder ett speciellt intresse dekorativa plattor under en sten med integrerade delar av halvädelstenar, glas, eller ens med den inbyggda kakel bakgrundsbelysning. En sådan bricka med skär mestadels små faner yta. Men ibland med en sådan vild stenar för interiörinredning hantverkare skapar dessa paneler över hela bredden av väggen. Denna bild kan dekorera exempelvis väggen i köket eller badrummet.

Kopiera information är tillåten endast med direkta och indexe hänvisning till källan

Wall plattor under stenen för inredning.

För det inre av bostäder och kontorslokaler är utmärkta kakel under stenen. Det ger en unik design, perfekt i kombination med de andra efterbehandling material. Förutom kakel har ett antal fördelar som gör att du kan använda den på platser med starka operativa laster. Designers använder sten inredning i olika stilar av inredning, inklusive barock, klassicism, gotiska. I rum designade i en modern stil, kakel under stenen fungerar som ett bindemedel mellan artificiella och naturliga komponenter.

Vilka är de komponenter som används i tillverkningen av material?

Speciellt populär bland designers använder en keramiska plattor. För dess framställning använda sanden, cement, olika fyllmedel (marmor, granit flis etc.) och färgämnen. Det vill säga, det består av helt naturliga ingredienser. Därför, under en stenmur kakel lämpliga för inrednings barnrum, sovrum, kontor. Nivå på miljösäkerhet är hög, vilket indikerar att materialet inte avger skadliga ämnen som inte är skadliga för människors hälsa och miljön.

Utseendet på plattorna kan vara olika. Tillverkarna producerar dess olika storlekar och färger, beroende på imitation av sten. En platta kan härma den platta likformig stenbildning, eller representerar en mosaik av flerfärgade motiv. Det yttre skiktet material eller är täckt med en speciell skyddande beläggningskomposition. Det inre har en perforerad yta som medger god ingriper med scenen på grund av den likformiga fördelningen av lösningen.

Varför en stenmur plattor för inredning efterbehandling av natursten lönsamt?

För det första, den har samma egenskaper som Stone: fuktbeständighet, decorativeness, en hög nivå av brandsäkerhet.

För det andra har det mindre vikt och enkel att installera.

För det tredje skulle det spara kostnader för ett par gånger pengarna.

I kontrast, miljövänligt material såsom trä, kakel påverkas inte fukt. Det är inte expandera eller deformeras under dess inflytande.

Väggplattor under stenen passar perfekt i det inre, vilket gör den unik.

Plattsättning stenmur: interior photo

Foton visa utseendet på kupéutrymmet med kakel. Den kan användas för dekoration av hallar, korridorer, rum och salar. På grund av dess egenskaper och förtjänster är väl lämpad för beklädnad av badrum och toaletter. Vackra dekorativa plattor vyn kan sanitets rum ser rustik och modern.

Hur man väljer ett högkvalitativt material?

Om du vill köpa lyckades använda några tips:

 • köpa väggplattor endast i specialbutiker eller bygg databaser;
 • inte uppskatta materialet endast i utseende, be sammansättning och kvalitetsegenskaper av produkter;
 • Känn ytan av artikeln: det måste vara jämn, plan, utan sprickor och chips;
 • baksidan, i kontrast, bör vara olika grovhet, vilket kommer att ge ett bra grepp med lösningen.

Självständigt göra installation

Till kakel i en stenmur i det inre såg harmonisk och betonar värdighet rummet och inte iögonfallande på grund av slarviga ojämna skarvar, måste den installeras på rätt sätt. För att göra detta måste du göra följande:

1) för att förbereda ytan före läggning, dvs rengöra den från damm och maximera align;

2) på en slät torr yta för att göra urtag (de går ner lösningen och förbättra vidhäftningen till brickan);

3) den första raden lagd, ständigt med hänvisning till byggnadsnivå;

4) efter det sista segmentet kommer att läggas måste du torka sömmarna.

Obs: färgen på bruket bör inte vara mycket annorlunda från kakel färger.

Vid planering reparationer i lägenheten, noggrant studera förslaget från byggmarknaden. I dag finns det många förslag som inte bara prisklassen, men också utseende. Att designa ett badrum eller hall är möjligt att välja olika typer av plattor med olika simulerade. Men till slut ett litet område i vardagsrummet, till exempel, den öppna spisen bör leta efter ett intressant alternativ (kopior med inläggningar av halvädelstenar, patinerade områden eller bakgrundsbelysning). De är fördelaktigt att fördela verk zon och kommer att glädja mer än ett år.

Olika typer av dekorativa stenar för inredning

Användning av dekorativ sten för inredning kan du dekorera hus eller lägenhet på ett originellt sätt. Denna naturliga material har framgångsrikt hälls i olika inredningslösningar, och det blir höjdpunkten som försöker återskapa ägarna av hemmet. Sten dekorativ effekt ger inte värre än dess vilda motsvarighet.

För inredning kan användas som konstgjord sten, samt ett naturligt mineralvatten, är det en fråga om pris och kundens önskemål. Var och en av dessa arter är utrustad med ett antal egenskaper som måste beaktas när man väljer en produkt. För att bättre förstå vad som händer dekorativ sten för inredning, erbjuder vi att bekanta sig med dess funktioner, och utforska olika typer av material.

Natursten för inredning

Den obestridliga fördelen med mineral från naturligt ursprung är dess hållbarhet, särskilt eftersom en sådan väggbeklädnad inte påverkas av yttre negativa faktorer inne i lägenheten eller huset. Det påverkas inte av regn och ultraviolett ljus, så att stenen kan ge sina bästa egenskaper - förmågan att isolering och enastående utseende. Så det hände att vägg dekorativa element gjorda av ett sådant foder, som serveras och fortsätter att fungera som ett tecken på hög finansiell förmögenhet, så det påverkar också dess popularitet.

Konstigt nog, men den höga hållfastheten hos mineralet är både en fördel och en nackdel, eftersom det bearbetas mycket svårare. Återigen kan mönstret på ytan av inredningen vara annorlunda, men det är inte till allas belåtenhet. Och den största nackdelen, vilket sannolikt kommer alltid att vara olika vilda mineral - sitt höga pris, inte är tillgängliga för alla.

Konstgjord sten för inredning

Priset på en sten som produceras i konstgjorda förhållanden är mycket lägre än den tidigare versionen. Gips- eller cementkomponenten gör det mycket lättare, vilket gör det möjligt att avsevärt minska belastningen på byggnaden av huset och det här materialet är lättare att limma. På grund av den här egenskapen blir leverans och lossning enklare, vilket innebär att materialkostnaden är lägre. Konstgjord leder förtjänar marknaden för dekorativa byggprodukter, eftersom den är utrustad med oöverträffade egenskaper:

 • enkel installation. Det läggs på ett speciellt lim på samma sätt som keramiska plattor, men det är inte nödvändigt att noggrant justera varje element, och en del slumpmässighet ger bara rummet en charm;
 • ett stort urval av färger och texturer som efterliknar det naturliga mineralet. Här finns ett brett fält för designtänkande;
 • Beläggningen kan repareras och återställas;
 • styrka och hållbarhet kan konkurrera med liknande egenskaper av naturlig klädsel;
 • optimal hydrofob prestanda gör att inredningen är enkel och bekväm.

Konstgjord sten för inredning

Negativa egenskaper är praktiskt taget ingen, förutom att vissa typer av trottoar är mottagliga för nötning av mekanisk påverkan, och ibland göra utan den hydrofoba behandlingen och kostnaden kan vara högre än de mer traditionella typer av efterbehandling material för väggar (tapeter, keramiska plattor).

Användningen av konstgjord sten för inredning av väggar

Stränga restriktioner för användningen av sten i det inre existerar inte, men vi måste kunna sluta i tid, så att inte överbelasta denna ljusa och texturerat material bostadshus eller lägenhet. Ganska motiverade dekorera hörn dem och välvda dörröppningar, för här har vi inte bara en konstnärlig effekt, men också utmärkt skydd sårbarheter mot mekaniska skador. Denna teknik kommer att bidra till att markera vissa inredningselement och skapa en positiv accent på dem. Du kan lägga en gips eller någon annan inredning på limet både i det valda området och i form av små insatser.

Stenvinklarna understryker positivt zoning av rymden

Konstgjorda flexibla sten- eller gipsprodukter limmas vanligtvis i nischer eller på hyllor. När du dekorerar eldstäder, tillsammans med dessa typer av klädsel, kan keramiska dekorativa stenplattor för inredning användas.

På grund av den ekologiska renheten hos konstgjord dekoration kan den limmas i sovrummen i huvudet, vilket ser väldigt original ut. I vardagsrummen på väggens fodrade ytor hänger tv, och stenen behöver inte ha en linjär layout - den kan placeras kaotiskt.

Den radiala beklädnaden av nischer och tak med tillkomsten av en ny produkt på byggmarknaden, såsom flexibel sten, är nu mycket lättare att genomföra på grund av materialets överensstämmelse. I allmänhet förtjänar ett flexibelt artificiellt mineral särskild uppmärksamhet, och vi kommer att berätta mer om det.

Mot sten: typer och individuella egenskaper

På byggmarknaden finns det alla möjliga sorter av dekorativt vänd sten, som i de flesta fall är monterade på lim. Oftast föredrar våra landsmän gipsprodukter, så med dem vi kommer att börja min recension, förutom gipsmaterial, samt flexibla och sten, har ett antal fördelar jämfört med liknande skinn för innerväggar och därför förtjänar det särskild uppmärksamhet.

Gipsbasmaterial gör det möjligt att ha bred tillämpning. Han har länge och tillförlitligt ledt bland en sådan inredning, utformad för inomhusarbete. Den ökade efterfrågan på gips beror på dess låga vikt och estetiska data, förutom priset för sådant material är ganska demokratiskt. Produkter gjorda av gips har en porös struktur, så att de absorberar fukt. För att förhindra att materialet förstörs på grund av fuktighet, bör det behandlas med speciella lacker och impregnering. Brännbarhet, enkel installation på limet, stabilitet före de plötsliga temperaturfluktuationerna - allt detta påverkar positivt köparens val. Utseendet är gipssten, liksom dess flexibla analog, som sandsten.

Detta material omfattar sand, härdningskomponenter, mjukningsmedel och färgpigment. Som tillsatser kan pimpsten, keramiskt damm, expanderade lergranuler inkluderas. Stenen på en betongbas är mångsidig, så den kan planteras på limet på vilken yta som helst av väggarna.

Huvudingredienserna i porslinsstengods gör det möjligt att klara höga belastningar. Keramikbeklädnad med granitstyrka består av lera av flera sorter, mineralfyllmedel, fältspar och pigmentfärger. Vid pressning och vidare bränning förvärvar keramisk granit förmågan att motstå höga temperaturer och fukt, såväl som betydande mekanisk stress. Porslinets stengods ser ut som ett färgat glas eller ett välpolerat mineral. För att inte skrapa den glansiga ytan på denna klädsel är det bättre att avstå från slipmedel.

En sådan klass av motstående material kännetecknas av utmärkta hållfasthetsegenskaper, eftersom de är baserade på marmor och granitflis. Även agglomeraten i agglomeratens sammansättning innefattar kalksten, kvartsand och olika pigment. Monteras på limet på en förberedd yta, i vad de liknar mer vanliga produkter från gips.

På ytan av de inre väggarna kan läggas akrylsten, som har ett antal fördelaktiga egenskaper:

 • motstånd mot mekanisk skada
 • absorberar inte fukt
 • lockar inte smuts och damm;
 • lätt att ta hand om;
 • lätt att klistra på ytan;
 • lätt vikt;
 • ekologisk renlighet.

Förutom liknande produkter från gips kan den läggas i lokaler med något syfte. Strukturen i denna sten är tung, och själva materialet tjänar mycket länge utan att den ursprungliga formen förloras. Ofta kan det hittas i form av fönsterbrädor och bänkskivor. Kvartssten bearbetas enkelt av diamantskivor.

Det är svårt att föreställa sig att stenen är flexibel i sin struktur, men modern teknik blir inte trött på att överraska oss. Ett sådant flexibelt material produceras vid utsugningsstället för sandsten, för vilket det naturliga mineralet skärs med ett mycket tunt lager så att dess unika mönster kvarstår. Den tunna sektionen males sedan till en jämn, blank yta. Basen på vilken det är vanligt att lima det skurna materialet är en stark textil med akrylmjukgörare applicerad på dess yta.

Med tiden avlägsnas textilierna, och sandstenskivan och akryllimet på baksidan torkas i solen under den öppna himlen. I tillverkningsprocessen, som du förstår, fryser fina partiklar av naturligt mineral och lämnar en oföränderlig figur och konsistens. Den flexibla stenen kan limmas på någon yta på grund av dess överensstämmelse. Det är oumbärligt där du behöver bearbeta runda siffror, för att göra en smidig övergång från ett element till en annan. Detta är en utmärkt lösning för dem som planerar att plantera limmaterial i hörnen utan att skära den. Nytt flexibelt material är inte billigt, men dess möjligheter är inte begränsade till någonting.

Förmodligen är det svårt att hitta en mer välbekant framsida för väggar, snarare än en kakel under en sten för inredning. Den som ens har fått lite erfarenhet av reparationsarbetet vet att produkterna är monterade på speciellt klinkerslim, har ett attraktivt utseende och kännetecknas av ett stort val. I försäljningen hittar du produkter av alla prisklasser som ger väggytan samtidigt skydd mot fukt och dekorativa effekter. En sådan väggdekoration kommer att tjäna sina ägare under många långa år, förutsatt att limet är korrekt valt och läggningsarbetena utförs korrekt.

Här är vår erfarenhet av att applicera dekorativ sten.

Alla var mycket nöjda med slutresultatet.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 44 = 54