Transplastfönster för vintern filmläge

Contents

Som självtransferfönstret i vinterläge och 3 orsaker till detta

Översättning av plastfönster på vintern (sommar) läge - är det utmärkande för modern fönsterbeslag inte alla konstruktioner har ytterligare funktion som en översättning för vinterläge, så initialt måste du bestämma sin närvaro i isolerglas, och sedan räkna ut hur att flytta ett fönster i vinterläge . Det är viktigt att förstå att om du inte använder övergångs fönster i vinterläge, kan det bildas kondens på glaset, såväl som ett brott mot integritetstätnings tuggummi, på grund av vilka kommer att bildas sprickor och drag uppstår.

Vinter och sommar sätt plastfönster

Sådana regimer är ett slags klimatanläggning, som gör det möjligt att anpassa funktionaliteten av glas i enlighet med väderförhållandena och den tid på året för fönstret.

För närvarande på marknaden med tanke på det stora antalet hårdvaruversioner, olika tillverkare

I allmänhet finns det tre typer av justeringsfönster:

I standardläget, är fönstret lika drift året runt, oavsett årstid. På grund av det centrala läget hos den excentriska tillhandahålls en optimal pressning tätningen.

Sommardrift innebär lös, skärp, varigenom det är möjligt att mikro ventilation, dvs luften ständigt cirkulerar mellan badrum och gatan.

Vinterläge kännetecknas av en tät passning av fönsterbågen till sin ram, som tvärtom utesluter möjligheten att det minsta förslaget och säkerställer säkerheten för värme, vilket är särskilt viktigt under den kalla årstiden.

Varför behöver du vinterdrift på plastfönster

När du installerar ett speciellt läge behåller den funktionella isolerande glasfönster och utökad livslängd. Genom justering av reducerad nötningshastigheten av fästelement och tätningar.

Det är värt att notera att det finns andra skäl förutom den tid på året, vilket kräver att ordna fönsterläge:

 • En stark utkast som vintern ger kyla och damm på sommaren;
 • Problem med att öppna och stänga fönsterbågen;
 • Casement slack.

Om du har svårt att öppna eller stänga klaffarna, till exempel, är det fastnat i ventilationsläge, mest troligt, fel läge (vinter) har installerats. Och om klaffen slapp, kan det tyda på en försämring av slingan, som kan elimineras genom att flytta fönstret i vinterläge eller byta maskinvara.

1

Konfigurera hårdvara plastfönster i vinterläge

Fönstertillbehör presenteras i en mängd olika, men alla modeller är utrustade med överföringsfunktionen för glas i säsongen lägen.

En del hårdvara är överföringsfunktionen i fönstret på vintern eller sommardrift, och vissa inte

Det finns i princip tre typer av fönster tillbehör:

Som namnet antyder, innebär ett alternativ för budgeten som passar en låg kostnad, och därför inte har frihetsberövande översättning. Standardutrustning, främst utländska tillverkning, kännetecknas av god funktionalitet och hög kvalitet. De flesta av de modeller kan du justera lägen vinter sommar.

Specialiserad hårdvara mer modifierad och föreslå närvaron av särskilda villkor, särskilt Euro fönster med skydd mot inbrott eller fönsterbeslag för PVC-framdörrarna.

En stor del av dessa produkter gör det möjligt att justera säsongsläget. Säsongsväxlingsläge måste göras varje halvår, och perioden för vinterläge bör vara kortare än ett år. Bäst att inte gjort en sådan justering, eftersom fönstren är fortfarande kan fungera optimalt under de första åren med att använda Windows.

Hur man bestämmer vintern och sommaren plastfönster läge

Således tidigt det demonterades, hur man identifierar förekomsten av eventuella fönsterlägesinställningar, beroende på tillbehör. Men uppstår frågan mer akut om hur man avgör vilket läge som glaserade just nu och jag byter PVC-fönster behöver.

Detta kan göras på flera sätt:

 1. Bedömning av graden av pressning mellan fönsterbågen och ram. Till exempel kan du placera ett pappersark och stäng fönstret mellan dem. Om det efter detta, du enkelt lyckats extrahera den - du kan vara säker på, ställ sommarläge.
 2. Noga överväga stift. På dess yta är en liten ikon, olika tillverkare framställa honom som en punkt, bindestreck eller asterisk. Om symbolen slås in i rummet, ställ sedan in sommarläge, om inriktad på gatan, sedan vintern.
 3. Ventiler med ovala pinnar kontrolleras lite annorlunda. I det här fallet måste du bestämma dess läge. I sommarläge, har en vertikal position, och på vintern - det horisontella.

Det är värt att notera att vissa tillverkare lägger en PIN-kod i bladet, så att översätta fönster i ett annat läge måste först tas bort, sväng i rätt riktning och sätta tillbaka.

Guide: Hur konvertera plastfönster i vinterläge

För närvarande är möjligheten att regimen övergång från många tillverkare av plast tvåglasfönster: Rehau, Roto, Maco, etc. Men när du installerar windows inte alltid informeras om möjligheten att överföringslägen i en säsongsbetonad vinter och sommar, så vi måste definiera det själv. För att göra detta måste du noggrant undersöka tidskriften, dvs. furniturny medlem för justering av kontakttrycket hos fönsterbågen till ramen, som är anordnad på sidoytan av fönsterbågen.

Om kameror är öppningar för insexnyckel, asterisk, en skruvmejsel eller den excentriska har en oval form, kommer sannolikt att få möjlighet att överföra på sommaren eller vinterläge denna typ av hårdvara

Så, för att bestämma möjligheten att regimen övergång är möjlig genom följande funktioner:

 1. Tappen är stellate eller sexsidiga (eller kan vara i form av en skruvmejsel) av öppningen för nyckeln.
 2. Eller, blad oval stift.

Om du har en av dessa parametrar är det möjligt att fastställa förmågan att sätta fönster i olika driftlägen. Anpassa vinterdrift på tvåglasfönster är ganska enkel, i några få steg. Men arbetet måste göras intelligent och noggrant, för att inte skada fönsterbeslag. Du kan söka tjänster av företag som sysslar med installation av fönster som kan flyga dig en vacker slant.

Oberoende alter fönsterläge kan vara genom att justera stift:

 1. Lokalisera fönsterbågen alla stift (excentrisk), deras antal varierar i enlighet med fönsterbågen storlek. Men i de flesta fall, tre av dem.
 2. Rengör och torka varje del av tillbehör och fönster från damm och skräp, för att förhindra risken för beslag av delar eller skador.
 3. Smörj de rengjorda delarna.
 4. Läs noga igenom journalen och titta på dem symboler som avses tidigare (streck, punkt, asterisk) och bestämma sin position (horisontellt eller vertikalt för ovala stift, eller ett överklagande på gatan eller inne i byggnaden).
 5. rotera nu varje stift till den önskade positionen. Detta kan göras med hjälp av en tång (om oval stud) eller genom hexagonen (för konventionell kammar).
 6. Slutligen, kontrollera om du gjorde allt rätt med hjälp av kläm ett pappersark. Om arket är svårt att ta bort, är fönstret framgångsrikt översatts till vinterläge.

För att konfigurera sommarläget måste du utföra samma steg, men i omvänd ordning. Vid förekomst av en kall tid på året blad kan börja blåsa, då finns det ett behov av att översätta dem till vinterläge. Även om de flesta tillverkarna uppmanas att driva fönstret i sommartid året runt, för att förlänga tätningens livslängd och alla tillbehör.

Det bör förstås att på grund av den täta förändring lägen tätningen slits ut mycket snabbare på grund av ökad press på honom stift, kalla temperaturer och hög luftfuktighet.

Om du tvivlar på riktigheten av sina handlingar möjligt är det bättre att hänvisa till ett specialiserat företag som skickar en mästare, och han kommer att justera lägen professionellt kompetenta. Tja, om du bestämmer dig för att göra det själv, måste du följa två grundläggande regler. Innan förordningen arbetar för att lokalisera och läsa instruktionerna på dina PVC-fönster. Felaktigt gjort översättning kan leda till ett brott mot hela justeringsmekanismen. Dessförinnan, kontrollera tekniska skick isolerglas, särskilt fönsterbeslag. Kanske vissa delar raderas och slitna, sedan övergången till vinterläge kan inte utföras så att de inte skadar hela strukturen.

Kom ihåg att du inte kan göra översättningen alltför ofta, är den optimala frekvensen en gång per halvår. Speciellt i vinterläge, är nötningshastigheten av tätningen ökat kraftigt. Beslutet att ändra arbetssättet accepterar du själv avgöra om det finns ett behov för detta. Om fönstret fungerar perfekt under vintern, missa inte den kalla luften och kondensation mellan de tvåglasfönster, är det bäst att lämna den i sommardrift.

Hur överför jag fönster i vinterläge (video)

säsongsfunktionsläget kontroll är i många trim plast tvåglasfönster, så efter installationen, kontrollera med befälhavaren på närvaron eller frånvaron av den här funktionen i Windows, och be honom att visa dig övergångsmekanismen. Så du skydda strukturen från dess egna felaktiga handlingar, vilket kan leda till snabb försämring av de grundläggande elementen och användning mindre sikt.

Kopiering är tillåtet endast med en länk tillbaka till källan

Hur man överför plastfönster i vinterläge - Justering fönsterbeslag

Utformningen av plastfönster kräver förmåga att justera graden av att trycka fönsterbågen, denna funktion är utformad för att sätta systemet i säsongsvintersommarlägen.

Plastfönster är installerade i nästan var tredje lägenhet eller privata hem, men inte alla användare vet om prestanda som ger plastfönster.

En av de funktionella egenskaper - plastfönster mode övergång från vinterläge till sommar och vice versa. Denna förmåga bestäms av den typ av tillbehör. Naturligtvis är denna egenskap inneboende Inte alla PVC-fönster, men bara de som kör en modern inredning.

plast fönster lägen - vad det är och vad det är

 1. Vinterläge plastfönster - Det här läget möjliggör en mer åtsittande passform ramen för fönsterbågen till fönsterkarmen och därmed bidrar till att bevara värme i vintersäsongen,
 2. Sommar drift av plastfönster - skiljer mindre tätt klaff som möjliggör konstant cirkulation av luft mellan rummet och miljön, dvs. Det möjliggör mikroventilationsläge.
 3. standardposition (USA trycka fönsterbågen till ramen läge - kammen är i mitten), som regel, ett fönster med glas i detta läge fungerar lika bra både på vintern och sommaren, vilket ger optimal pressning av tätningen.

Varför justering plastfönster lägen

Inställningsläget kan du förlänga livslängden på fönstret. Justering kan du ändra graden av passning till fönsterbågen. När allt kommer omkring, på vintern materialet komprimeras och expanderas i sommaren. Reglering tillbehör PVC fönster kan du minska slitaget på tätningen och fästelement.

Dessutom har ett antal skäl till varför du vill byta lägen, bland annat:

 • blåser ut genom fönstret. Den kalla luften på vintern och damm på sommaren - det är vad vill undvika att på ett nytt fönster;
 • Det kommer inte att öppna / stänga ventilen. Till exempel, om plastfönster fastnat i ventilationsläge, kan en av orsakerna vara - felaktigt inställd läge;
 • sagging skärp. Är en följd av slitage slingan elimineras genom att skifta i vinterläge eller byta maskinvara.

Möjliga övergångar mellan lägen som genomförs i de beslag-kända tillverkare, såsom: Maco, Roto, Siegenia Aubi, GU. Men i dag, hårdvarukonfiguration - är regel snarare än undantag, för all hårdvara klass över budget.

Ta reda på om det finns en möjlighet att överföra ett fönster i vinterläge?

Ofta när du installerar användaren inte får information om möjligheterna att fönsterbeslag. Att förstå om översättningen i olika lägen för ett speciellt PVC-fönster är anordnat, är det nödvändigt att undersöka uppkomsten av (märkning) hårdvara, såsom en tapp.

Stift eller excentrisk - är ett element av hårdvara för justering av graden av pressning fönsterbågen mot fönsterkarmen. Den är belägen sida av fönsterbågen.

Justering av excentriska fönster för överföringsfönster i vinterläge

Om du har en oval form på ytan av stifthålen är betecknade för nyckeln (i form av asterisker, en skruvmejsel, hex) eller tappen, anger det att hårdvaran ger möjlighet att driva fönster i olika årstidsförhållanden.

Typer av fönsterstift Ovala fönstret tapp

Måste jag översätta fönstret för vinterläge?

Under hösten med tillvägagångssättet i kallt väder, rekommenderar vi montering översättning i vinterläge. Annars, sannolikheten för förekomst podduvaniya sidoflikar. Om tätningen är i gott skick, kan du lämna fönstret på sommardrift. Under uppvärmningen, är översättningen hårdvara i sommarläge, vilket minskar trycket (belastningen) på tätningen och en förutsättning för dess förlängd drift.

Hur man avgör vilket läge av plastfönster?

Det finns två sätt att markera rutan fungerar i vilket läge:

 • Bedöma graden av att trycka fönsterbågen på ramen. Ta ett papper och placera den mellan dörren och karmen. Om fastnat ark efter att stänga fönstret dras med minimal ansträngning - så fönstret är inställt på sommardrift, om inte utdragen (bruten), sedan för vintern.
 • Ser vid positionen för stiftet (excentriska). På den runda stift har ett streck (FLUGSMUTS, asterisk), med vilken det är möjligt att uppskatta läget. Om streck är orienterad i riktning i rummet - en vinterläge, om gatan - gammal.

Placeringen av kammen på vintern och sommaren fönsterläge Plats tsepfy under vintern och sommaren läge, plastfönster

För ovala stift andra regler. Om det arrangeras vertikalt - ger lite nyp skärp till fönsterkarmen, så att du krav på att inrätta fönstren på sommardrift. Om horisontella - stark klämma, dvs vinterdrift.

Justera stiften på plastfönster - olika lägen trycka bågen

Hur man överför plastfönster på vintern läge eller sommarläge

Överföring mellan lägena är enkel, men varje steg är nödvändigt att uppmärksamma, annars hårdvaran misslyckas, och det kommer att kräva ersättning eller reparation av fönstret. Vissa användare föredrar att söka tjänsten i ett företag som utförde installation av fönster.

Dock är överföringen inte komplicerat och det är fullt kapabla att utföra oberoende, till en kostnad av mer än en halvtimme hela tiden.

Hur man justerar plastfönster för vinterläge med sina egna händer

Justera stiften på plastfönster - steg för steg instruktioner:

 1. bestämma placeringen nålarna. Antal kammar beror på storleken på luckan. Som regel, tre av dem på handtagssidan och en på den motsatta sidan (där slingan, baldakiner, samt topp- och bottenflikar). Behöver du hitta alla stift, eftersom vid byte lägen måste du ändra placeringen av var och en av dem;
 2. Torka alla delar av fönsterbeslag och rengör noggrant. Detta kommer att förhindra införsel av damm vid vändning stift och kommer att skydda dem från mekanisk skada;
 3. rengöra smorda element. Efter övergången bättre smörj igen;
 4. överväga tidskriften. Hitta dem på ytan av remsan, eller andra symboler som indikerar driftläget i fönstret. Om tidskriften oval, uppmärksamma deras position i förhållande till den horisontella;
 5. Vända var och en av tapparna till den önskade positionen. Måste antingen rotera via hexagonen (eller något annat lämpligt instrument) eller tång (för ovala stift).
 6. kontrollera riktigheten av översättningen genom att placera och efterföljande extraktion av papper från det stängda fönstret.

Observera - vid omräkning till vinterläge långt streck (eller punkt) ska riktas till den sida av rummet (dvs tätningsgummi), och i fallet av en oval tapp är placerad horisontellt.

Hur man överför plastfönster i vinterläge - Video

Information, plastfönster ventilation läget till vinterläge är standard och driver fönstret öppnas i ett välbekant sätt.

Sommartid läget är densamma, i omvänd ordning. Att känna till sekvensen av övergången till vinterläge, är det lätt att sätta furnirutu fönster för sommaren.

Funktioner inställningar fönstertillbehör - regler

 • trots att hårdvaran möjliggör överföring mellan lägena gör det under det första året av drift av fönstret rekommenderas inte. Fönster fungerar optimalt;
 • translation utförs var sjätte månad. Dessutom varaktighet vintern kortare tid än ett år;
 • icke önskvärt att driva fönstret i sommaren i vinterläge, ökar graden av förslitning av tätningen.

Plastfönster i vinterdrift om du vill byta?

Den ständiga förändringen av regimer leder till det faktum att tätningen förlorar sina egenskaper. Särskilt snabbt detta sker i vinterläge, eftersom tapp trycket på det ökar. Utöver slagstiften, verkar tätningen på låg temperatur och hög fuktighet. Detta leder till förstörelse av tätningen (börjar blåsa, det finns ett behov av en plastfönster isolering), slitna gummipackningen behöver bytas ut. I sommarläge, förseglingen vara minst dubbelt så lång.

Trots de möjligheter som modern fönsterbeslag, måste du bedöma genomförbarheten av varje alternativ. Å ena sidan, genom överföring till vinter / sommarläget ger en behaglig temperatur i rummet och reducerar värmeförlust genom fönsteröppningen. Å andra sidan, främjar överföringen snabbt slitage av tätningen, vilket gör att behovet av sin ersättning och extra kostnader. Därför överför fönster för vintern eller inte, är det nödvändigt för varje användare baserat på hans personliga preferenser.

Kommentarer (0)

Information projektet att bygga ett hus med sina egna händer. Helt eller delvis kopiering av material är endast möjligt i samförstånd med administratören

Hur överför jag fönster i vinterläge utan någon professionell hjälp

Instruktionerna i den här artikeln kommer att bidra till att klargöra det läge i vilket stiftet är och räkna ut hur att flytta ett fönster i vinterläge, utan att behöva ringa en servicetekniker till ditt hem. Texten ger en översikt över de funktioner och egenskaper fönstertillbehör, tips om hur man kan använda och korrekt inställd, liksom en tydlig video och foton med en tydlig beskrivning av förfarandet.

Justera säsongsmönster plastfönster gör det möjligt att förlänga livet

Hur överför jag fönster i vinterläge oberoende

Metallfönster används i stor utsträckning för glasering av lägenheter och privata hem. Sådana konstruktioner har förmågan att göra justeringar och för att fastställa graden av att trycka på avtryckaren. På grund av sådan justering fönster PVC-system kan överföras till vintern eller sommaren läge. Denna funktion är mycket användbar, men vet om det, inte alla ägare.

Fönster tillbehören passar kan du justera densiteten av fönsterbågen till ramen, beroende på vilken tid på året

Tillgänglighet justeringsfunktion beror på vilken typ av tillbehör. Den här funktionen är inte unikt för varje typ av fönster och ett modernt ändringar. Det finns flera lägen. Var och en av dem har sina egna egenskaper.

Standard, sommar- och vinterlägen plastfönster

Standardläge ger den genomsnittliga positionen för att trycka fönsterbågen. Detta innebär att kammen är positionerad i mitten. Fönsterkonstruktion som i det här läget, i de flesta fall effektivt kan arbeta både på vintern och på sommaren. Detta ger en optimal nivå för att trycka på tätningsmaterialet.

På vintern fönsterläge kännetecknas av en nära passning till fönsterbågen. På grund av detta under den kalla årstiden av metall mönster effektivt behålla värmen, hålla den inomhus.

Scheme justering excentriker på plastfönster

Sommarläge kännetecknas av en mindre tät fixeringsflikar. I detta läge, luftflöden fritt cirkulera mellan miljö och anläggningar. Med andra ord mikroprovetrivaniya effekt är anordnad, varigenom optimala mikroklimatförhållanden lagras i värmen.

Var uppmärksam! läge sommartid gör det möjligt att försvaga bladet, som har en positiv effekt på tillståndet för plastfönster, överlevde den långa vintern. Detta lämnar möjligheten att skydda rummet från smuts, damm och värme.

Varför behöver vi för sommar och vinterdrift justerbar plastfönster

Övergången från ett läge till ett annat kan du hålla fönstret design i ett funktionellt tillstånd och förlänga dess livslängd. Justering innebär att förändra graden av passning till bågen fönsterkarmen. På vintern, är uppvärmningsmaterial komprimeras, och på sommaren finns är dess expansion. Han, liksom alla fästen kan skyddas från slitage genom att justera plastfönster, video och foton med instruktioner som beskriver hur detta kan göras på nätet nog.

fit jalusier justeringsläget kanske inte är närvarande på alla metall-plastfönster

Ibland i färd med att exploateringen finns förskjutning av fönsterbågen. När värmen är på gatan, inte orsakar obehag, men på vintern på grund av detta, kan rumstemperaturen sjunka avsevärt. Om detta inträffar bör du kontrollera skicket på ramen. Under installationen av plastfönster guiden kontrollerar positionen för ventilerna i varje steg, och avsaknaden av gap mellan delarna. Dock är den idealiska installationsarbetet inte en garanti för att bladet inte avviker med tiden.

Om installation av fönster som görs i början av våren eller vinter, är strukturer utsätts för yttre påverkan:

 1. Temperaturhöjningen sker på gatan.
 2. Under påverkan av klimatförändringen börjar plasten att expandera.
 3. Temperaturfall inträffar på gatan.
 4. Under påverkan av temperaturändringar i volymen hos plast minskar, medan det inte alltid är i stånd att ta ursprungliga form.

Vinterplastfönster läget möjliggör en mer åtsittande passning av fönsterbågen till ramen

Liknande processer uppstå om fönstren är inställda på sommaren. Men först materialet komprimeras vid fallande temperaturer och sedan expanderas. I detta fall är det omöjligt att undvika förändringar i produktspecifikationerna, så ofta det finns luckor i fönstren.

Behovet av omräkning av plastfönster på vintern eller sommaren läge kan orsakas inte bara av säsongs övergången, men också ett antal andra skäl:

 1. Drag från fönstret, bär kall luft och damm på sommaren på vintern.
 2. Hängande luckor på grund av avskrivning av slingor.
 3. Kila klaffar på ventilationsläge.

Var uppmärksam! Under drift, är fönstret tätningsmaterial utsätts för kraftigt slitage. Därför är det viktigt att snabbt genomföra övergångarna i läge vinter / sommar justering plastfönster med sina händer.

På vintern tätningen slits ut snabbt, så rekommenderas inte att hålla fönstret i det här läget

Hur kan man kontrollera möjligheten att justera plastfönster för vintern

Möjligheten att flytta mellan sommar och vinter mode försedda med speciella beslag. Från klassen av dessa poster beror på tillgången av denna funktion.

Det finns flera typer av komponenter:

 1. Budget möbler - delar som har den lägsta kostnaden och uteslutande ansvarig för öppning och stängning av fönstret konstruktion.
 2. Standardutrustning - innehåller standardutrustning och inbrotts delar, vilket gör att förbereda fönsterkonstruktionen till sommar eller vinter.
 3. Specialiserade tillbehör - ingår inbrottstjuv och specialiserade komponenter, gör det möjligt att utföra översättningen av plastfönster på vintern eller sommaren läge.

Från klassen av tillbehör beror på närvaron av plastfönster justeringsfunktion

De flesta moderna tillverkare producerar standardiserade och kundanpassade tillbehör med en kopplingsfunktion från ett läge till ett annat.

Mest populära märkena:

Under installationen är att användaren inte alltid ger detaljerad information om funktionerna furniturnogo fyllning. För att ta reda på om en övergång mellan de lägen i fönsterkonstruktion, bör undersöka utseende och märkningsutrustning, nämligen stift.

Tillbehör världsberömda tillverkare, såsom Roto är av god kvalitet och hög funktionalitet

Kam eller stift - detta är en av furniturnogo fyllelement som möjliggör justering av graden av pressning fönsterbågen till ram Plastfönster. Denna del ligger i sidled.

Om stiftet har särskilda hål för nyckeln, betyder det att designen har en justeringsfunktion. Detta kan lätt ses även i fotoplastfönster, som är många i nätverket. Som regel, märkning tag bilder hexagon skruvmejsel eller en asterisk. I vissa fall har den reglerande delen en oval form, vilket också tyder på att fönstret kan drivas i olika moder.

Ta reda på vilken uppsättning av plastfönster mode: vinter eller sommar

Innan du justerar plastfönster för vintern bör installeras i vilken position installerade tillbehör. Det finns flera sätt att hjälpa dig att lära dig hur man viker upp. I varje fall, den teknik beror på formen av tappen.

För att ändra läge av plastfönster är inte nödvändigtvis leda till befälhavaren

Hur man bestämmer hårdvarukonfigurationen för plastfönster Vinterläge:

 1. Ta pappersarket.
 2. Den placeras mellan dörren och fönsterkarmen så att en av spetsarna på den vänstra sidan av rummet.
 3. Fönstret är stängt.
 4. Dra sedan arket på sig självt.

Om papperet är lätt att passera, så att designen är inställd på att arbeta i sommarläge. Annars kommer det att bryta.

Tips! Tillverkare av metallkonstruktioner uppmanas att driva fönstren på sommaren året runt. Om det inte finns några skäl för övergången till vintertid läge fönsterbågen, har detta förfarande inte nödvändigtvis utföra.

För att kontrollera vilket läge fönstret är tillräckligt för att fastställa hur hårt det stänger

Dessutom finns det ett sätt att visuellt avgöra om vinterläge som i plastlådor, foto exempel med etiketter lätt kan hittas på Internet. Enligt denna metod måste finnas på den runda stift markerats som streck, stjärnor eller prickar. Detta följs för att bestämma riktningen för märket. Om pekar på rummet märkning, så fönstren satt till sommardrift. Om märket ser mot gatan, är konstruktionen inställd på vinterläge.

Hur man justerar plastbalkongdörrar: de viktigaste rekommendationerna

Orsaker till problem, typer av fel, hur man kan lösa dem. Tips för att undvika driftstörningar dörren.

Tidskrifterna är inte bara runt, men oval. Driftläge i det här fallet avgörs av vilken typ av excentriska placering. Om den vrids vertikalt, så fönstren är inställda för sommaren väder. I den horisontella positionen tappen som möjligt pressar fast bladet på ramen, som anger vinterläge.

Efter att ha fastställt positionen för fönsterbågen, kan du gå vidare till frågan om hur man ska flytta ett fönster i vinterläge, videoinstruktioner med beskrivningen av förfarandet som presenteras i nätet i stora mängder.

Alternativ för justering av fönsterbågen klämman

Hur man utför i vinter / sommar justering plastfönster lägen: videorecension och beskrivning

Att lära sig att hantera nya fönster, är det lämpligt att läsa tillverkarens anvisningar, granska beskrivningar och videor, som sedan kan användas som en visuell hjälp. Om arbetet kommer att ske utan hjälp av en specialist, är det viktigt att till fullo förstå essensen av problemet och att agera med största omsorg, eftersom det finns risk för vårdslös rörelse massor tillbehör.

Hur överför jag fönster i vinterläge Operation: photo och en beskrivning av den förberedande fasen

Förbered fönstret för inställning börjar med rengöring. För att utföra den här proceduren måste du ha en viss uppsättning verktyg och tillbehör.

Listan innehåller:

 • kompress, komplett med teleskophandtag;
 • organ för tvättning av fönsterrutor;

Innan du översätter nya fönster på vintern eller sommaren läget måste rengöras noggrant

 • pappersservetter eller handdukar;
 • organ för rengöring av tillbehör;
 • silikonbaserat smörjmedel;
 • borste eller hård borste.

Tips! Om du ständigt ta hand om glasfiber och underhålla dem rena innan du justerar plastfönster för vintern inte behöver spendera mycket tid att förbereda dem.

Framställningen fönster struktur är följande:

 • urlakad glas;
 • torkas ram;
 • avlägsnar kontaminering på lederna och lederna;

Det är viktigt att rengöra alla skarvar och anslutningar i slutdelen av vingarna, samt från kontakt med fönsterkarmen

 • med en borste eller pensel rengöras grundligt styva beslag;
 • torkas alla fönster element (speciellt områden med ett smörjmedel);
 • genom att tillämpa några droppar fett silikon rördelar bearbetade;
 • bestämd position tapp;
 • stift är satt till önskad position;
 • återappliceras smörjmedel;
 • Smörj alla gångjärn.

När alla dessa manipulationer är gjorda, är resultatet kontrolleras med hjälp av pappersarket.

Hur överför jag fönster i vinterläge: foton och rekommendationer

För att justera beslag på isolerrutor kräver ett specialverktyg. Experter rekommenderar att du har följande:

Specialverktyg som du behöver för att justera metallplastfönster

Nödvändiga verktyg måste köpas direkt efter köpet av fönstren, eftersom behovet av att inrätta dem kan uppstå plötsligt. Ibland fackföreningar inte sticker ut utåt, och många ägare letar efter online video, hur man justerar plastfönster med liknande egenskaper. Hemligheten är att dra ut stiftet. Efter det kan det redan inrättas. När fackföreningarna är inställda på önskad position, bör de drunknade i dörren igen.

Experter rekommenderar inte att ändra läge under det första året av drift av fönstren. I nybyggnation, har tätningsmaterialet inte varit föremål för slitage och bör inte öka den mekaniska belastningen på hårdvaran och justera den. Om vintern i regionen inte skiljer sig alltför låg temperatur är driften av glas tillåts i sommardrift. På den tiden när justeringen av vintern inte bör lämnas för sommaren, eftersom det här läget kommer accelererad förslitning av tätningen.

Var uppmärksam! Regimskifte är inte tillåtet att bära mer än 2 gånger per år. Och längden av verksamheten perioden vintern är mycket kortare än på sommaren.

Det rekommenderas inte att ändra ordningen i de nya fönsterkarmar, på grund av den minimala slitage av tätningen

Inställning plastfönster: hur man justerar bågen horisontellt och vertikalt

Oberoende av driftsform är inte tillåtet att flaxa designen var sned. Ibland måste man ta till korrigering av sin position för att korrekt konfigurera hårdvaran. Förekomsten av slack eller förskjutning förkortar livslängden hos tätningen. Det måste arbeta med en mjuk blyertspenna och linjal. Alla manipulationer av fönstret som ska utföras mycket noggrant, annars kan du förstöra plast.

Förbered fönstret för att justera flikarna:

 1. sluten konstruktion.
 2. Klaffen skisseras med en penna på omkretsen (etiketten appliceras till ramen).
 3. Öppnas.
 4. Uppmätta avståndet mellan ramens öppning och markerade linjer runt omkretsen av strukturen.

På alla sidor siffrorna ska vara densamma. Den lilla avvikelsen, men inte mer än 7 mm. Om nivån på den vänstra kanten värderad i förhållande till höger eller vice versa, är det nödvändigt att justera sin position. För att göra detta, måste du ta bort dekorativa insatsen och dra åt skruvarna, som är monterade i botten.

Skeva vingar design inte det bästa sättet påverkar livet för tätningsfönster

I vissa fall finns det ett behov av att höja bågen. För detta ändamål skruven skruvas den övre halvan. Om nivån är för hög bladplacering, vrider fixtur ¼ varv. Om det är klart undervärderad, skruvas skruven ¼ varv. Justera horisontella flikarna den utförs av skruvar, som är placerade på sina gångjärn.

Hur man ställer in plastfönster horisontellt:

 1. Öppnas.
 2. Det finns ett hål konfiguration som matchar insexnyckel.
 3. Skruven roterar jämnt så länge som slutaren är anpassad till det önskade läget.
 4. Kontroller.

För att kontrollera kvaliteten på inställningen stänga fönstret konstruktion. Om du behöver att förkorta avståndet mellan slingan och klaffen krävs insexnyckel att rotera medurs. Om avståndet är för litet mellan dessa element verktyget roteras moturs.

justering av läget av flikarna Schema horisontellt och vertikalt

Viktigt! Undvik mycket förskjutning av fönstret horisontellt. Den maximala tillåtna hastigheten är 3 mm (på vardera sidan).

Möjliga problem med fönster av plast och deras lösningar

Kontrollera kvaliteten på arbetet kan inte bara via pappersarket, men också hörseln.

Välanpassade box fungerar på följande sätt:

 • inget som hindrar den fria öppningen av bladen, de är stängda utan hinder;
 • ingen gnäller skallra och andra ovidkommande ljud;
 • alla skruvar som håller klaffen i läge, skruvas approximativt lika;
 • runt omkretsen av fönstret tätningsmaterial har samma tjocklek och form;
 • efter öppnandet / stängande klafftätnings materialet återgår till sin ursprungliga form.

Avsaknad av knarrande och fri öppning av ventilerna - den viktigaste indikatorn väl reglerad fönster

Ändra driftläge designen ibland åtföljs av problem. Om rullen roterar inte kan dras ut ur sitt spår på hållaren, svarvning 90 °. Om detta misslyckas, måste objektet smörjas med hjälp av WD-40. Detta fett har formen av en aerosol blandning in i patronen. Den är avsedd för behandling av leder och trådar.

Om övergången till vinterläge drag från fönster inte försvinner, slutade tätningens livslängd. Byt ut materialet mycket lätt. Det räcker med att tas bort från ramen och fönsterbåge spåren gamla tätningen och för in i dess ställe en ny (för hand eller med användning av en trubbig spatel). Eftersom hörnen av materialet svetsas till profilen måste beskära ta bort.

Informationen i denna artikel, förklarar klarsynthet hur man sätter fönster i vinterläge. Videor, bilder och detaljerade beskrivningar av förfarandena gör det möjligt att till fullo förstå den särskilda justeringen av isolerglas. Med hjälp av dessa data kan du snabbt och enkelt ge värme och komfort i ditt eget hem när de kalla fönstren.

Använda Windows övergångsmetod vinterläge kommer att säkerställa bevarandet av värme och komfort i huset

Å ena sidan, sådana manipulation löfte fördelar med att minska värmeförlusten genom fönstret struktur och å andra sidan som ett resultat av justeringen av tätningen slits snabbt ut.

Hur man överför plastfönster i vinterläge: video-instruktion

Justera plastfönster oberoende: video instruktion

Sluttningar på installerade plastfönster med sina egna händer: video och installationsanvisningar

Trimma på fönstret i ett trähus: extra fasad dekoration

Persienner för plastfönster. Bilder och monteringsalternativ

Winter hönshus med sina egna händer på 20 kycklingar: funktioner och tips om att göra

Hur man justerar plastbalkongdörrar: de viktigaste rekommendationerna

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 2 = 1