Trench carving stenciler

Slitsade träsnideri för nybörjare - skapa unika produkter av trä för hand, med hjälp av en video master classes

Det finns en typ av tråd som genom eller genombrutna - den är uppdelad i, i själva verket har övergripande och fakturan två underarter: welt gänga (den genom partier skärs mejslar och framtänder) och propyl-gänga (faktiskt samma, men sådana delar skärs såg eller sticksåg ). Den mest produktiva verktyg, förvisso en sticksåg. Eftersom det är bara lätt att utföra welt träsnideri!

Welt tråd kallas traceryen, eftersom som ni kan se från bilderna, de produkter som tillverkas i denna teknik, ser otroligt lätt, liksom delikat spets. Kärnan i den slitsade tråden är att såga igenom detta mönster i en tunn träbit. Denna typ av tråd har fått enorma popularitet inom design och inredning. De mest slående exemplen på en slitsad tråd kan betraktas som gäng hus - för dekoration trim på fönster och dörrar, snidade räcken, har gavel dekorationer skapats i Ryssland sedan urminnes tider, och många av dem har överlevt till våra dagar.

Den huvudsakliga skillnaden mellan slitsad tråd är att bakgrunden av produkten avlägsnas helt. Men ibland, för en söt mönster, det spikas eller limmas på en gedigen bakgrund i en kontrasterande färg. Denna teknik kallas faktura tråd.

Hur man startar en slitsad tråd

Inledningsvis nödvändigt att välja lämplig storlek träet, och för denna typ av tråd som vanligtvis används trä av barrträd (gran, tall, gran).

Då, är det önskade mönstret väljs och förberedd för perenosana arbetsstycket. I det här fallet skapar du en stencil teckning i framtiden kan vara dig själv, eller så kan du välja en befintlig mall från Internet, där du kan hitta ett stort antal enskilda bilder eller hela album med bilder. Följande exempel presenteras för foto bekväma och enkla ritningar:

Det valda mönstret överförs först till papperet, då papperet är stelt fäst vid en trä arbetsstycke. Du kan sedan antingen omedelbart borrade hål för sågning sågning och att starta, eller ytterligare överföringsmönstret på en yta av trä, och sedan vidare till gängning.

Att välja en skiss, måste man komma ihåg att de fina detaljerna i prydnad blir osynlig på en stor bakgrund, till exempel på fasaden av byggnaden. Därför är det nödvändigt att välja det önskade mönstret, med hänsyn till de proportioner dekorera element, oavsett om det är ett hus eller en tavelram.

1

Verktyg och utrustning som används i slitsade tråd

När tråd av denna typ använder en mängd olika skärande verktyg, såsom konventionella knivar och stämjärn. Men arbetet med sådana verktyg är mycket tidskrävande och omständlig. Därför mer och mer populära dessa mål är en borr och såg och sågblad typ kan vara annorlunda - från pussel till manuell bågfil, beroende på storleken av mallen du har skapat dig.

I vår tid, mästare använder sällan manuellt arbete att utföra storskaliga verk. Ofta använder bekväma inhemska elverktyg, såsom elektrisk borr, hand routrar och sticksågar. Med hjälp av en sticksåg arbete går snabbt, enkelt och korrekt. Men detta arbete kan inte göra utan en borr, som används för pre-borrhål för sågning. Arbetar hand router inte så lätt och produktiv, förutom kräver tidigare kunskaper i att hantera denna elverktyg. Men carving visar sig mycket bättre och är inte skyldig att göra preliminära hål i arbetsstycket.

Det finns mer kreativa sätt att skapa en spårmönster på träet. En sådan metod är att bränna igenom. Det väsentliga i denna metod ligger i bokstavlig förbränningen genom det genom mönstret på trädet starkt uppvärmda Nichromtråd. Nackdelen kan betraktas som en specifik luktar bränt, behovet av att kyla arbetsverktyg, vilket är anledningen till arbetet fördröjs lite tid, liksom kraftigt förkolnade kanter färdiga mönstret.

En mer sofistikerad metod för att denna metod kan betraktas som laserskärning som har tilldelats det högsta kvalitet och precision i det resulterande mönstret. Dock är det möjligt att använda denna metod endast om inköp av mycket dyr utrustning, vilket är anledningen till idag denna typ av arbete inte så ofta används i praktiken.

I slutet av artikeln vill jag visa dig ett fantastiskt jobb mycket erfaren herre, avbildas på hans verk är inte bara abstrakta målningar och en mycket noggrann och detaljerad kopia av djuren.

Skisser för träsnideri. Skapa Bildöverföring till arbetsstycket. en färdig kontur Threading Technology

Konstnärlig träsnideri för nybörjare kan verka ganska komplicerat. I princip är det vägen till en början, men efter att ha bemästrat de grundläggande tekniker och metoder för behandling av arbetsstycket, kan vi gradvis förbättra sina färdigheter, skapar varje gång en mycket mer sofistikerad dekoration.

Naturligtvis kräver detta en mängd verktyg, och deras antal är verkligen värt inklusive mallar, stenciler och diagram för träsnideri. Mästare, behärskar tekniken, kommer att bli mycket lättare att fokusera på den färdiga ritning, försöker du att improvisera.

Lär dig att bygga enkla skisser av ornament kan vardera

Allmän information om skisser och stenciler

Innan man börjar på behandlingen av trä, måste vi bestämma vad vi ska skära. Prydnad för carving kan vara mycket olika, men när det kommer till att skapa en episod (flat eller volym), är listan över tillgängliga alternativ i princip oändlig.

Färdiga prydnadsföremål, vilka är lämpliga för nybörjare

Det är därför experter rekommenderar först att behärska tekniken för utveckling av mallar och stenciler, och först därefter ta upp mejseln.

Nätverket kan hitta en mängd olika skisser, men stenciler för carving för nybörjare, det vill säga inte komplicerat, det är också ganska sällsynta.

Oftare författarna lägga ut scheman för hantverk genomsnittlig nivå, men de bör endast använda den för att behärska de grundläggande teknikerna.

När skissen tillverkningen är bäst att följa denna algoritm:

 • Först väljer arbetsstycket och bestämma vad vi kommer att skära ut det. Nybörjare bör prioritera tråden på planet eller produktionen av enkla siffror.
 • Skapa sedan en principskiss för framtiden, med fokus på huvuddelar, och notera de platser där det kommer att tillämpas prydnad.

Kartong mall för konturering

 • I nästa steg med en linjal och kompass överföra skiss på rutat papper. Om objektet kommer att vara tillräckligt stor, sedan på rutat papper kan överges till förmån för ritpapper, som för enkelhetens skull vi sätter en massiv galler.
 • Om prydnad finns flera dubbletter, då de kan göras separata schabloner av tjock kartong, klipp ut en del av konturen.

Stenciler för kvarn tillverkad av metall

Vi bör också nämna tekniken för mekaniserade gäng använda fräsmaskiner. I princip är det kniven kan du prova på uppmärkning, men oftast för dekoration av platta delar som används metall eller plast stenciler för carving en router. De begränsar rörelsen av skäreggen, och så gott som eliminerar den mänskliga faktorn.

Dessa produkter är ganska komplicerat att göra, eftersom priset på deras motsvarande.

Så köp dem är endast i händelse av att du behöver för att utföra ett stort antal liknande bilder.

Så har vi redan ett mönster eller design, är det nu nödvändigt att förstå hur man kan flytta bilden på arbetsstycket.

Instruktion innebär användning av flera tekniker:

 • Mallar för carving en router för att använda det enklaste sättet - tillräckligt för att säkra plattan till ytan av produkten så att spåren är precis mittemot prydnad placering.
 • Kartong mallar är också lätt att använda: Applicera dem på en märkning penna och försiktigt dra ut konturen.

Dra ut krets för det fortsatta arbetet

 • Överföra enkla geometriska former kan användas punkteringstekniken. För att göra detta, fixa vi en skiss på detaljerna och nål / Syl tänka alla de viktigaste punkterna. Då markeringarna på virket kombinera raka linjer.
 • Slutligen kan du använda karbonpapper: det sätter en skiss och dra ut en linje i figuren, överföra bilden på trädet.

Fotografier portade använda karbonpapper

en färdig kontur Threading Technology

När ritningen kommer att överföras en stycket, kommer den hårda delen av arbetet - nämligen träförädling.

Breaching börjar med en genomgående gängade hål

 • Om vår uppgift är genom tråd, är det först nödvändigt att göra varje element i starthålet. Detta görs med användning av en borr med en borr, vars diameter motsvarar bredden av banan som används såg eller sticksåg för trä.
 • Efter det sätts in i hålsåg och trästycket är sågas. Då kanten av hålet ligger i linje med antingen en kniv eller använda filer och slipmedel.

Platt och volym carving hanteras annorlunda:

Komma igång med skärslingan

 • Inledningsvis slitsade en vass kniv konturer framtida depressioner.

Det är önskvärt att bibehålla skärlinjen på den inre delen av kretsen, eftersom vanligtvis när den del av det behandlade området ökade något.

 • Då, kantskäraren eller sidokarm utför central urtagning av det djupaste partiet. Därefter börjar att bilda spår som väljer trä mellan konturen och den centrala urtagningen.
 • Fina detaljer och textur som bildar med en mejsel. Helst ska det vara tillräckligt skarp för att skära materialet utan användning av klubbor, men ibland (särskilt om du har att klippa ek, bok eller lönn) utan extra ansträngning är nödvändig.

Provet enligt de grundläggande skiss urtagningarna

 • Djupa spår lämpligt vald mejslar med ett krökt blad - sk kljukarzy. Det bör försöka få framkant inte nedsänkt under den valda nivån.

Träsnideri sina egna händer kommer att bli mycket lättare att ge utveckling, om det inledande skedet av arbetet kommer du att använda lämpliga skisser och stenciler. För att förstå den invecklade tillämpningen av dessa verktyg, vi är säker på att noga granska videon i den här artikeln.

Träsnideri fret: 140 + idéer för omvandlingen av gamla hantverk i en progressiv heminredning

I jakten på extravaganta mönster, vi ibland gå för långt. Träsnideri bandet - ett verkligt exempel på hur man kan omge sig med vackra med enkla detaljer. Idag är en sådan dekoration - det är en gammal hantverk, och den verkliga riktningen av interiören. Tråd bär det konstnärliga värdet, men eftersom snidade objekt över tiden kommer att gynna priset - stil kommer att vara tillbaka igen och igen.

Volymetriska trä mönster dekorera möbler, kommer att utgöra grunden för väggpaneler, lister, sänggaveln eller skärmen. Redaktionella publikationer EtotDom erbjuder Master carving teknik i ett par klick.

Träsnideri bandet med händerna: hur man börja?

Verktyg och utbildning på arbetsplatsen

Precis som alla andra hobby börjar träsnideri med beredningen av arbetsplatsen:

 1. Välj en bekväm stol och en robust bord;
 2. ägna särskild uppmärksamhet åt bra belysning. Det är nödvändigt att sätta ett bord så att ljuset lyser i ansiktet, och den artificiella belysningen är bättre att ställa in en bordslampa höjd av 20 cm på ett bekvämt avstånd för ögonen;
 3. allt du behöver för att vara till hands - skiss, tablet, verktyg.

Bild 2 - Skogs motiv i köket

För att utföra den nödvändiga ornament:

 • Jigg (manuell eller elektrisk);
 • speciell maskin för huvuddelen av tråden;
 • plywood eller träskiva;
 • uppsättning av sågar;
 • syl och mejsel;
 • borr;
 • Lim för limning av enskilda delar;
 • borste;
 • fläcken och lack.

Bild 3 - Trä mönster över sängen

Bild 4 - Ett alternativ till den klassiska versionen - bilden - över sängen

VIKTIGT! De mest praktiska träslag betraktas lind, björk, al, asp. De har de erforderliga egenskaperna hos hårdhet och fuktinnehåll (8 ± 2%), vilket minskar risken för krackningsprodukter.

Trä är bättre att förbereda i förväg, är det viktigt att i förväg torka väl och behandla ytan av sandpapper. Det borde vara självfärgad, jämn och har inga knutar. Barrträd används inte. planka storlek beror på storleken av framtida produkter, men tjockleken bör inte vara mindre än 6-8 mm och inte mer än 15-20 mm.

Förbered en skiss - det första steget i skapandet av en träinredning. Skiss kallade kontur ritning av framtida produkt.

Bild 8 - Lämplig träd i rummet design

Stencil - är en specialiserad mall, på vilken utgång volym ornament och mönster. Prover med bilden för att få hjälp med märktråd. Stenciler är tillverkade av kartong, en tre-skikts plywood, PVC-ark kan användas upprepade gånger, och för enkelhetens skull, är det bättre att underteckna eller numrerade.

Bild 9 - Lace Wood i det inre av ett sovrum

Halvor av en eller flera mönster skapar ofta kombinerat mönster redo att utforma det inre av långa element.

Hur man gör rätt mall?

 • välja en motsvarande skiss;
 • med en linjal och kompass överföra mönstret på kartong eller papper.

Bild 11 - De klassiska interiör alternativ med tillägg av trä är bäst att använda varma färger bakgrundsbelysning

VIKTIGT! Kontrollera att alla bildelementen överförs korrekt. Varje element mönster eller dekoration kräver en separat mall.

Träsnideri gräma utförs på en strikt teknik. Utöver standard manual, ofta med hjälp av en elektrisk sticksåg, bord för volym carving mejslar, fräsar, snickerier trubtsiny och klämmor, borrar och slipmaskiner, lozhkorezy.

Bild 12 - Vintage snidade dörr i utformningen av sovrummet

VIKTIGT! Kom ihåg att för mycket eller lite spänning kan orsaka skador på sågklingan under drift.

 • Scrollsaw Jigsaw produkter slinga genom den tidigare planerat. Jigsaw bör gå upp och ner utan att luta med ett lätt tryck för att inte skada produkten och själva verktyget. Sågning läge under drift måste vara vertikal. När lockigt tråd ska rotera produkten inte pusslet;
 • om din produkt utformad interna komponenter, måste du göra ytterligare hål. I detta skede behöver du en syl och en sticksåg. I mittdelen, som skall avlägsnas, är det nödvändigt att genomborra ett hål med en syl;
 • lossa den övre jiggen sticksåg införa i den punkterade hålet sågning;
 • Scrollsaw lämnar delen av figuren;
 • produkten kan beläggas med lack, polish eller dekorera.

Bild 14 - Träsked handgjorda av J. Treverton

VIKTIGT! Huset carving en speciell plats upptar dekorlister - på fönster, kornischer, dörrar, passar perfekt in i den inre trädgården eller lusthus.

Träsnideri: trim på fönstren i stil med landet

Träsniderier ofta väljs för dekoration av privata hem. Hus inredning används i utformningen av det yttre - trim på dörren eller fönstret. Det kan vara en kombination av olika typer av tråd - från slitsade till befrielse.

Bild 16 - Trä Murai av Matthew Meers (A 26 'x 6 1/2')

Trims överbrygga klyftan mellan fönsterramen och öppningen. De är skydds fönster från damm, nederbörd, utkast och även omgivande ljud; kan ändra hem - gör det visuellt ovanför eller bredare.

VIKTIGT! Trim på fönstren måste lämnas i samma stil och material - motståndskraftig mot atmosfärisk nederbörd. Det är bäst lämpad lind eller ek.

Bild 17 - Tråd i minimalism

Vid höljen kan inte göra utan miniatyrer. Deras långa konstruktion kräver en noggrann inställning, eftersom den består av många små delar. Alla dessa spårämnen är nödvändig för att identifiera och ta hänsyn till när carving - bättre att identifiera platser för hålen i mönstret. De komplexa mönster börjar skära med interna mönster, och sedan flytta till utsidan.

Foto 18 - Ristade element i en eklektisk interiör

Ett annat sätt att tillämpa mönstret på arbetsstycket - kopiera. Överföra mönster som möjligt och genom att använda karbonpapper. Skiss bifogas häftstift. Pencil behöver cirkel kontur som kopieras till fanér.

Bild 19 - klämma för fixering av träprodukter. I bakgrunden: en uppsättning mejslar för provtagning av små fördjupningar i träsnideri och konturering

Stencil för höljen måste göras av kartong. Den skiljer sig från de vanliga schabloner det att dess dimensioner görs direkt i full storlek. Ready mall är ansluten till styrelsen, kretsen är inringat med en blyertspenna. För att skapa en sammanhållen bild av dörren ofta använder snidade rosetter, som hjälper fäster trim.

Bild 20 - Fragment av spegelramen. Samma princip skärs fönster eller dörrkarmar

Dekorlisterna lämpar sig för alla storlekar av dörrar, även de mest ovanliga. Hitta en träram kan vara Saloy i kataloger av tillverkare, Fenster Baum, DoorWood.

Bild 21 - Ristade fönsterkarm Photo 22 - delar med en mejsel

Nackdelar snidade architraves:

 • dåligt i kombination med plastfönster;
 • inte alltid resistenta mot vatten eller hårda solen.

Bild 23 - Cutters för detaljerad ritning

Träsnideri i 3D: en modern syn på tradition

Sådana ämnen kan skapas med hjälp av speciella 3D-skärmaskiner. Processen för carving så tar mycket mindre tid. Börja stående med designen dekoration skiss på papper. Efter skanningen förbereda datorn 3D-modell.

 • Bild 25 - Volymen träfigur

Bild 26 - Valet av ornament: blommotiv Foto 27 - Classic prydnad

ZD-fräsning har flera fördelar:

 • noggrannheten hos bildöverförings;
 • hög hastighet tillverkning;
 • lägre kostnad i jämförelse med hand-huggen;
 • förmågan att skapa komplexa tredimensionella strukturer.

Bild 28 - Vintage inslag i modern design

$ Machine 3D: priset på populära modeller

 • gravyr och fräsmaskin Esfero 3D till 2D / 3D bearbetning och kapning av trä, plast, plexiglas, och till och med icke-järnmetall. Pris: 490 000 rubel;
 • Milling-kopiator för merparten gäng MPWOOD tm. Pris: 101 930 RUB.

Photo 29 - träelement i badrummet Photo 30 - huggen lådor i utformningen av badrummet

Mästarklass: sågning pussel

Lägg till en kommentar

inrednings

Design-projekt av lägenheter, renovering av lägenheter och hus på landet nyckelfärdiga. Där Brigade: behandlare, el.

 • Design, inredning av lägenheter, hus och kommersiella lokaler. Reparera komplexa delen.

 • Företaget "Project Design" tillhandahåller tjänster av komplexitet när det gäller inredning, arhite.

 • Inredning: - skapandet av individuella stil utrymme - 3D-visualisering - alla arbetstagare.

 • Snabbt, effektivt, billigt.

  Fri programvara för att designa hus

 • Vilket program att välja för utformningen av köket?

 • Design tak gipsskivor: 120 + relevanta idéer från imitation av himlen till den afrikanska savannen

  © 2007-2018 EtotDom - Exchange Building och reparationsorder

  Vid användning av material från sajten måste

  ge en hyperlänk till webbplatsen: etotdom.com

  Är du säker på att du vill ta bort den här kommentaren?

  Är du säker på att du vill ta bort alla användar kommentarer?

  Är du säker på att du vill avvisa användarens kommentar?

  Är du säker på att du vill flytta användaren i en kommentar spam?

  Är du säker på att du vill flytta en användare kommentar till papperskorgen?

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  69 − 63 =