Trösklar för trätrappor

Foder för fotspår: säkerhet och komfort för dina trappor

Trappor i huset ska inte bara vara robust och tillförlitlig, men också säkert för rörelse och tilltalande utseende. Dessa två grundläggande funktioner och är utformade för att utföra foder för trappan.

Idag, efterbehandling inredningsmaterial tillverkare erbjuder ett stort urval av produkter, bland annat anti-slip, mattor och säkerhetsalternativ. För information om hur man ska förstå all denna mångfald, till höger välja och ställa in överlagrings instruktionerna på scenen med sina egna händer och kommer att diskuteras i denna artikel. Till din uppmärksamhet presenteras också färgstarka högkvalitativa bilder och nyttig informativ video.

Täckplåtar för stegar har tre huvudfunktioner - skyddande, dekorativa och anti-slip

Foder för fotspår: vad som behövs och vad är

Innan du går till affären för överlagringar för din stege steg, låt oss se vilken funktion de utför och vilka är uppdelade.

På byggmarknaden omfattar en mängd olika stilar och färgpaletter finns idag

Scuff stege - en speciell skyddande beläggning som förbättrar de funktionella egenskaperna hos systemet och dessutom tjänar dekorativt element stege.

De mest populära bland befolkningen användning kovrolinovye foder, som kan vara så fast och enhetlig matta

Således är dessa produkter utformade för att utföra följande funktioner:

 • förhindra glidning på släta ytor steg, för att därigenom förhindra människor från fall och skador;
 • att förlänga livslängden på stegen systemet, skydda sina yttre påverkan och skador;
 • förbättra utseendet på design och uppdatera sin design;
 • maskera arbetsfogar och brister som görs vid installation av systemet;
 • göra utrymmet visuellt smidigare, och även för att förändra och förvandla utformningen av strukturen som helhet.

Med hjälp av en praktisk och bekväm foder, kommer du inte bara säkra din stege, men också göra det mer spektakulär

Dessutom dessa plattor, som är monterade på scenen av yttre trappor ligger vid ingången till huset, rengör perfekt skosulor, inte tillåta smuts att tränga in i huset.

1

Hur man väljer en stege foder

De viktigaste aspekterna som bör beaktas när man väljer produkter i butiken är:

 • det material av vilket de är tillverkade;
 • detaljerna i installation och typ av bilaga;
 • fin kvalitet.

Att välja produkter som representerar tydligt de ändamål för vilka du får dem, och se till att de är dess design och färg i harmoni med det inre av ditt hem

Sorter kuddar för deras avsedda ändamål

Den mängd olika färger, texturer och storlekar, med hjälp av kuddar kan helt enkelt drastiskt ändra utseendet på trappan. Men för att göra detta väljer du vilken typ av produkt på rätt sätt.

Alla närvarande befintliga kuddar kan delas in i följande huvudtyper:

 • Skydds.
 • Dekorativa.
 • Anti-slip.
 • Uppvärmd.

Produkterna klassificeras enligt deras syfte och det material som de är tillverkade

Produkter av denna typ är avsedda att skydda de plana åtgärder mot mekaniska och fysikaliska inflytanden, avsevärt förlänga livslängden av strukturen. Oftast har de en vinkel L-formad, som visas på bilden.

Dessa produkter är vänd mot hörn och plastfoder av böjlig PVC. Mycket ofta de används för trappor som finns på gatan.

Ribbor representerar ofta en matta eller laminerade beläggningar, som utgör grunden av styrkan i aluminium. På grund av överflödet av färger som finns i butikerna kan ribbor välja absolut varje interiör. Även dessa produkter har en skyddande funktion för stegen.

De viktigaste funktionerna hos de dekorativa paneler på scenen är inte bara estetiska och design, men också skyddande och anti-slip

Halkskydd effekt, som regel, har alla kuddar, utan undantag. Men det bästa av dem är gummilister och hörn, som kan utrustas med steg, både inom och utanför klocka lokaler (se bilden).

Anti-effekt fodret gör trappan en bekväm och säker rörlighet för

Produkter värms för att förhindra frysning av ingångsstegen utanför trappan, samt för att skapa komfort och hemtrevnad trappor inne i huset. Deras design är ganska enkel - Uppvärmda mattor sammankopplade med trådar, utrustade med termoelement och kontroll.

Foder med en uppvärmd del kommer att göra ditt hem varm och mysig, och produkterna ligger på gatunivå hindrar stegen från frysning snö

Klassificering av infodringar för materialtillverkning

Idag bygga stormarknader och nätbutiker kan hittas foder av sådant material:

 • ett mattmaterial;
 • trä;
 • gummi;
 • aluminium;
 • plast.

Utöver dessa typer av kuddar kan också vara effekten av bakgrundsbelysningen, vilket är mycket praktiskt att flytta på natten

För trappor inne i huset (datja) är bättre att använda varm, bekväm och behaglig att ta mattan foder. De inte bara skapa en känsla av hemtrevnad i huset, men också fungera som en mycket trevlig dekorativt element stegsystem.

Mattor på scenen är inte populärt i dag oöverträffad - de är vackra, bekväm och behaglig vid beröring

Mattdynor kan bestå av både enskilda mattor och hela mattan matta hela stegen längd.

Produkter som är tillverkade av syntetiskt mattan i praktisk användning, hög hållfasthet och motståndskraftig mot föroreningar.

Syntetisk mattor blir allt populärare - det är praktiskt och bekvämt, och viktigast ekonomiskt

Trä kuddar används oftast för beklädnad järnstegar. Sådana träpanel kamouflage skrymmande järnkonstruktioner och ge dem en mer tilltalande utseende.

Foder av trä med belysning dekorera och säkra din stege

För produktion av dessa produkter används ek, tall, ask, nöt, ceder och andra naturliga trä.

Slip gummiband producera, vanligtvis från gummi- eller crumb gummi integrerade formationer. På grund av närvaron av skårorna på utsidan och det allmänna planet för locket, ger de största möjliga säkerhet vid förflyttning av stege stege systemet.

Foder gummi billigt i pris och deras används oftast för externa steg system

Dynor tillverkade av aluminium - en profil av anodiserat metall med ett spår för gummiinsatsen. Dessa produkter kommer i platt, vinklad och komposit (bestående av en förening profilremsoma).

Produkter tillverkade av aluminium som används oftast för utomhus trappor

Overhead panel av plast flexibel och tillförlitlig. De har ett brett utbud av färger och anses vara en utmärkt efterbehandling material för trappan. Ursprungligen hörnen plast och belagda med en laminerad ruta.

Plastlock är de mest effektiva till ett pris som är det bästa alternativet för yttre trappor

Hur man installerar de självhäftande kuddar med sina händer kovrolinovye

Pads kan ställas in som hela längden av trappan, så vid hennes sida, eller på vissa platser.

Enligt metoden för installationsprodukter kännetecknas i:

 • självhäftande;
 • de som är fästa vid den vidhäftande;
 • fäst vid trappan med skruv och plugg.

Innan du installerar omslagen av något material, noggrant läsa instruktionerna till dem

Självhäftande produkter är försedda med ett vattenfast bindemedel remsor av adhesiv tejp med vilka de är säkert fastsatta alla plan.

Självhäftande produkter kovrolinovye mycket enkel att installera - tillräckligt åtskilda från den adhesiva tejpen och den skyddande filmbeläggningen pressas bestämt till scenen

Tänk på steg för steg instruktioner för att installera mattor lim grund:

 • profil hölls vid rumstemperatur;
 • stadier plan renas och avfettas från förorening;
 • självhäftande mattan skärs till rätt storlek bandet;
 • angiven plats på stege stickkanalen dynor;
 • avlägsna skyddsfilmen från den adhesiva tejpen, tryck ner tätt täcker limmet till de fettfria basis plana steg.

Beläggningsmaterialet av mattan du är inställd på scenen snabbt och enkelt

Video: Hur man installerar kovrolinovye kuddar på scenen

Internet-shop "Stairs Master" erbjuder konsumenterna ett komplett säkra och praktiska stegar som inte kräver revision. Köpa dem, du kan när som helst genom att besöka den särskilda webbplatsen för företaget och se utbudet av presenterade produkter.

Självständigt producera och installera trappsteg av trä

Mycket ofta under byggandet av ett hus eller etage sanering, att många villaägare är det nödvändigt tillverka en trappa för övergångar mellan golv, utgång till vinden eller nedstigning i källaren.

I alla sådana fall, oavsett vilken typ av material som valdes för framställning av lastbärande struktur, räcke eller sidoskenor, i ett bostadsområde är mest lämpligt att framställa trappsteg av trä belagt med en av de många skyddande och dekorativa kompositioner.

Denna naturliga material, med tillbörlig omsorg är mycket slitstarkt och har den nödvändiga styrkan, och dessutom har en ädel utseende, alltid förblir varm och skapar en behaglig taktil känsla under promenader därpå utan skor.

Intra trappa med trä steg.

Produktion av trappor med trätrappa hemma

Oberoende av installation och användning plats, nämligen skede är det mest belastade medlem trappa sedan under drift, var och en av dem vid en viss tidpunkt tar över hela lasten från en persons vikt och distribuerar det jämnt genom hela strukturen.

På grundval av detta, vid tillverkning av en trappa med händerna behöver definitivt att utföra alla nödvändiga beräkningar, korrekt välja material och följa rätt precision tillverkning och montering teknik steg.

Utomhus trätrappan utan sättsteg.

Den distinkta kvalitet trätrappa

Med tanke på de olika typerna av byggmaterial, är det lätt att dra slutsatsen att en rad naturliga träd är det lämpligaste alternativet för att göra steg trappa i vardagsrummet, eftersom det är helt i linje med ett antal av följande villkor.

 1. Relativt låg kostnad och stora tillgången på detta material kan du använda den för att bygga även för familjer med låga inkomstnivåer.
 2. Tillräcklig styrka, måttlig styvhet och elasticitet av timmer obetydlig, kombineras för att ge en god motståndskraft mot hög korttidslastbärande.
 3. Låg specifik vikt och lätt bearbetning tillåter dig själv att göra och installera produkterna av komplexitet, utan användning av särskilda verktyg och utrustning.
 4. På grund av den naturligt ursprung av materialet, är det absolut ofarliga, helt hypoallergen och vid användning det inte avger giftiga ämnen i luften.
 5. Det låga värdet på värmeledningsförmåga och värmekapacitet ger en bekväm yta temperatur, och den ursprungliga yttre strukturen på naturligt trä ger den höga estetiska kvaliteter, så att ett sådant steg kan användas utan efterbehandling golvbeläggning.

Fotot visar stegen från en uppsättning av naturligt trä.

Beräkningen av storleken och antalet steg

För bekväm och säker drift av trappor, vid tillverkningen måste ta hänsyn till ett antal faktorer, som bygger på korrekt viktfördelning, med hänsyn till de fysiska egenskaperna hos karosstruktur och antropometriska indikatorer på en person som uppför trapporna.

Att någon handyman lätt kunde klara denna enkla uppgift, det finns en särskild instruktion som kommer att bidra till att beräkna den rätta lutningen på en trappa, och antalet och storleken steg, beroende på de särskilda villkoren för byggande och drift.

 1. Den optimala vinkeln av lutningen av trappa i intervallet 23 till 37 °, med en bör vara medveten om att den svagt sluttande trappan är mer praktiskt, men för dess installation kräver mer lagringsutrymme, och tvärtom, tar en brant trappa upp mindre plats, och uppstigning och nedstigning av det kommer att bli svårare.

Beräkningen av vinkeln på trappan.

 1. Under steghöjden förstås som storleken av den vertikala delen, som på rätt sätt kallas stigaren. För Intra trappa riser höjdsvärde bör vara från 150 till 220 mm.
 2. Det övre planet av varje steg kallas slitbanan, och avståndet från stigaren till den yttre kanten av mönsterdjupet kallas stadium. För säker och bekväm gå på slitbanan ska placeras fritt mänsklig fot så att dess djup bör inte vara mindre än 240 mm men högst 420 mm.
 3. Bredden på trappa beror på avståndet mellan dess ytterkanter, eller mellan den intilliggande väggen och en yttre sidoräcke. I ålderdomshem och privata hem marsch bredd kan ligga i intervallet från 600 till 1000 mm.

Huvuddragen i och måtten på en trappa.

 1. Tjockleken av materialet för slitbanan är vald beroende på bredden av scenen, och beräknas från förhållandet 01:20. Således, om marsch bredden är 800 mm, är det nödvändigt att använda brädan minst 40 mm för tillverkning av slitbanan. Tjockleken av brädan för produktion riser, i de flesta fall väljs från 16 till 25 mm.
 2. Om en metall eller betong marsch ribbor är installerade på trappan av trä, bör tjockleken av trämaterial vara från 15 till 30 mm.

Foder av ek styrelser för betong och metall steg.

Tips! Vid tillverkning av små lätt belastade trappor, till exempel leder till källaren eller på vinden, kan du göra utan att behöva installera stig, vilket möjliggör mer effektiv användning av utrymme på grund av att en brantare vinkel.

Såsom nämnts ovan är steg trappa i operationen en betydande dynamisk last, så valet av material för deras tillverkning, måste vägledas av följande tips och råd:

 1. Separata tillverkningssteg för trappor av trä får torka virke med användning första klass med en relativ fuktighet som inte överstiger 10%.
 2. Den i ett stycke massivt trä är inte tillåtet att ha sprickor, knop igenom, nederlag mögel och andra skadeinsekter.
 3. För tillverkningssteg och mellanliggande platser är tillåtna möbelpaneler av laminerade faner virke eller träribbor i motsvarande sektion.

Ready limmat virke från barer.

 1. Den billigaste och samtidigt lätt, hållbar och prisvärd material anses vara en torr hyvlat tallbräda, som kan användas för tillverkning av trappor och andra designelement.
 2. Wood ek, avenbok och lärk har den högsta styrkan, förutom en ädel och dyra utseende, men produkter tillverkade av den har en högre kostnad, och svåra att bearbeta.
 3. Alternativt kan du använda bok eller ask, som har en tät ljust trä, något torkat ut och benägna att knäcka, med en tydlig vacker och djup textur.

Fragment trappa av laminerat ek.

Tips! Oavsett vilken typ av trä, alla stegen för utomhus trappor av trä, före installation bör noggrant torkas och två gånger behandlades med anti-svamp och antiseptiska kompositioner för skydd mot förfall och förstörelse av mögel.

Installation och montering av trä steg

Fastsättning av trätrappor till de stödjande strukturer tillverkade av metall eller betong, utförs med hjälp av en skruv eller bultförband med dolda eller dekorativa mössor skruvar.

För att installera trappor för stegar från ett träd på en trä stödstruktur, kan du använda ett av flera sätt:

 1. Med hjälp av ett träblock sektion av 40x60 mm, för att installeras på den inre sidan av varje sträng och det översta steget att införa och konsolidera de långa skruvarna försänkt trä.
 2. Med hjälp av metall hörn som, liksom virket, måste placeras på varje bågsträng och ställa övre trä steg, och fästa därtill med hjälp av skruvar.
 3. Genom att ansluta tunga och spår. För detta ändamål, på den inre sidan av varje sträng får tränga spåren i samma tvärsnitt som storleken på hela linjen, och sedan ställa in varje steg i den önskade slitsen och att fixa i sidled med hjälp av trälim eller långa träskruvar.

Alternativ som fastställer trä steg vid sidan av en bågsträng.

 1. Fastsättning av trä scenen till de lutande stringers utförs med användning av tung- och spåranslutningar, som sedan fast hyvel lim, metall hörn, försänkta skruvar, eller installation av dekorativa plastlock.

Montering en trappa med en lateral stringers.

Sammanfattningsvis bör det erinras om att det för närvarande finns ett stort antal ytbehandlingar och infärgning av dekorativa och skyddande föreningar för trä, genom vilka även de produkter izne dyra furu, kan ge en sådan yttre utseende att det vid första anblicken skulle vara svår att skilja från ädla trä .

För att få en visuell guide för egenproduktion av trappor, kan du också visa videopresentationer i den här artikeln, eller att uppmärksamma nyhetsartiklar på vår hemsida.

Foder trapporna mattan: den sista delen av interiören

Foder för steg från mattan göra trappan säkrare och vacker Idag är många av oss lever i hem där det finns flera berättelser, bland vilka naturligtvis finns det en trappa. För att se mer detaljer om vilka typer av mattor funktioner, läs vidare.

Funktioner kuddar på trappor och material för tillverkning

Låt oss börja med det faktum att avgöra vilka uppgifter som behövs overhead skid mattor.

Gummi helst skydda alla stegen, förebygga skador och för tidigt slitage stegen.

Applicera ett mjukt foder för mattor kommer att göra det möjligt att minska bullret när hon gick. Dekorera eller en liten uppdatering stegen korrekt ange det i designen av det rum där den är installerad. Mattan kommer att ge trygghet, förebygga halka. Med hjälp av en matta, kommer trappor ser mer estetiskt tilltalande. Olika typer av matt tyg kan förändra det inre av ett hus på landet, tillsätt en speciell charm, komfort och elegans.

Foder stegen inte tillåter foten att glida, vilket ökar graden av säkerhet

Gummin kan vara tillverkade av helt olika material:

Men störst intresse är slemhinnan i hela kovrolinovogo bitar eller små bitar, eftersom de används för interna trappor (trappor inne i byggnaden). De kännetecknas av alla de egenskaper som vi behöver. Det är vackert, elegant, ett stort utbud av färger, hög, vilket kommer att bidra till att välja något som passar just ditt hem. På grund av beläggningen av mattan, stegen blir mer raffinerad form, är integriteten för kompositionen skapades. De är tåliga och lätta att ta hand om dem.

Regler för val av mattan kuddar på trappan för huset

Det finns vissa regler när man väljer en matta.

De måste överväga om du vill hitta en mycket bra och praktiskt material:

 1. Produkten märkt "trappa" starkare, eftersom, vid framställning av anti-glid användning speciell beläggning, som är mest hållbart mot nötning. Pile kort, tjock, ackumuleras mindre dammavlagringar, har en betydande motståndskraft mot torka.
 2. Om installationen inte är önskvärt att mattan är limmad, rekommenderas att ta material till gummibasis (rå däck).
 3. Om stegen i sig är konkret, är det bättre att använda mattan med gummicement. Men vi måste komma ihåg att en del av komponenterna i mattan behöver en bra fix fästen för att förhindra halka när man går.
 4. Om installationen inte lim ska användas, är det rekommenderat att fixa mattan ordentligt med hjälp av konsoler.

Välj slemhinnan i mattan bör beroende på vilken stil, vilket gjorde inredningen och trappor

Med andra ord, om kovroderzhateli säkra mot glidning, och för att göra varje storlek SNIP och GOST, trappan med sådana element kommer inte bara att vara säker, men också vara attraktiv.

Fasteners kovroderzhateley sina egna händer för trappan till andra våningen

Att lägga mattor på trappan - detta är en av de svåraste i utförandet av arbetet. Först måste du räkna ut.

Beräkning av matta kan göras 2 olika sätt

 1. Första metoden: bestämt med parametrar kovrolinovyh individuella paneler. I detta ögonblick är det nödvändigt att ta standardinställningarna, och formen på stegen, ta hänsyn till de strukturella drag av trapporna. Om spiraltrappa, stoppas sedan göra runt den yttre kanten, och bredden är det bredaste steget. Om å ena sidan trappan öppnas sedan lägga till ytterligare 50 mm på fållen. Sam frös börjar på toppen. Glöm inte att sammanfatta alla slitbanor och stammar. Det är värt att lägga 50 mm per steg.
 2. Den andra metoden är mycket enklare och mycket bekvämare. Eftersom beräkningen av mattan är universell, kan du göra det mycket enkelt.

Måste avlägsnas från storleken av de största stegen, det vill säga, i denna konstruktion, oberoende av vilken typ av stege själv, och det resulterande värdet multipliceras med det totala antalet steg.

Läggning av golvmattor för trappor med sina händer steg

Tro mig, skär varje bit av fast material det tar lång tid. För att detta ska fungera måste du ha tålamod, men resultatet är värt det. En härlig trappa kommer att glädja hela året.

Gör mattor för steg kan vara oberoende från den gamla mattan

 1. Skärelement av produkten för varje steg för sig. Mycket lång, mödosamt arbete. Och en ren mattan kommer att bli mycket svårt.
 2. En andra utföringsform för läggning av matta som ser mycket ädelt och estetiskt - installation matta är i form av spår. Det kan göras och med sina egna händer. Stele mattan enda tyg, och i hörnen av förankringsstänger, som väljs under utformningen av våra trappor. En sådan mattläggning metoden tillåter honom lätt tas bort för rengöring.
 3. Men en annan inte mindre enkelt sätt att installera patchar - det är att hålla sig till trappan, med dubbelhäftande tejp typ.

Och en sak till, inte snåla på material på fästelement - det är en garanti för säkerheten i hela familjen.

Om fästelementen är anständigt kvalitet, kommer de att vara pålitliga och hållbara.

Till att börja med bör det göras på trappan markeringslinjerna på platser där den planerade placeringen själv pad eller kuddar. Det andra steget - på baksidan av de anteckningsblock är de vinklar till vilka är bundna dubbelsidig tejpremsor. Vidare försiktigt avlägsnas från toppen av tejpen anordnad dubbelhäftande tejp är vidhäftande och mycket likformigt matta på markerade platser. Och allt arbete utförs.

för heltäckningsmatta Care stuvade trappsteg bredd i byggnaden

Omsorg om mattan på trappan kommer inte att vara några problem. Det är inte svårare än någon av mattan städning i hemmet. Svårigheter kan uppstå endast i högen av smuts under fästet.

För att förhindra detta nyans, bör du:

 1. Ofta avveckla alla låskretsar samtidigt inte nödvändigtvis varmtvätt (något varm) kan tvålvatten för att helt ren alla dolda hörn och obekvämt konstruktion och följaktligen klart, och själva beläggningen.
 2. Och om du väljer alternativet att en fragmenterad yta, det vill säga vid varje steg i en separat del av mattan, då saker och ting är ännu enklare. Problematisk elementet avlägsnas, tvättas i en tvättmaskin, och sedan uppdatera tejpen. Det är enkelt!

Mattan bör rengöras regelbundet med en dammsugare och rengöringsmedel

Vad ett sätt att välja under installationen, ett enskilt ärende. Det beror på stegen strukturen. Fullständig täckning av trappan ser rik och vacker, men det är svårare att stil, och om en spiraltrappa, är i allmänhet oacceptabelt.

Matta kuddar är mer praktiskt vid rengöring. När allt kommer omkring kan du separat avsnitt bort och tvättas.

Till exempel, är en stor vägyta rekommenderas endast periodiskt, om en gång i månaden (för hårt smutsad - 2-3 gånger) till vakuum, och bättre våt vakuum, med ingen ytterligare utnyttjande för halv timme vittring för ackumulerade fukt. Fasteners kan tas bort, men det är mycket svårare.

Även tiden, mattan slitna. Det är mycket lättare och billigare att ersätta ett fragment än en hel spår. Ett annat plus av mattdynor är att de har ett brett sortiment, och om du vill uppdatera stegen, kommer du inte att stöta på några problem. Du kommer att hitta en lösning för alla interiör och trappor utformning (vad som skulle ha varit höjd och bredd).

Mattor ökar bekvämligheten i ett hem, adeln och komfort. Det ger säkerhet och bekvämlighet. House förvärvar omedelbart en charm och ser välmående. För närvarande finns det ett stort utbud av mattdynor och matt spår. Du kan plocka upp något som verkligen gillar och vad som verkligen passar denna interiör. Dessutom bör inte lämnas obemärkt förbi den tid som denna unika kursdesign lyftanordning monterad direkt i ett privat hem, är det möjligt att förverkliga tillräckligt snabbt och, ännu viktigare, deras händer. Och i ditt hem kommer att vara en bra atmosfär. Go for it!

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

87 + = 94