Ugn bad med en vattentank Foto

Ugnar för badhus på trä med vattentank: allmänna bestämmelser

Ugnar för badhus på trä med en vattentank installerad i huset där det inte är möjligt att ansluta elnätet eller gasledning. Denna mångsidiga hårdvara lockar kunder ett enkelt kopplingsschema och ekonomi. Marknaden erbjuder en mängd olika alternativ för design av olika typer och effektnivån.

Moderna vedugnar, huvudsakligen av metall

Ugnar för bad för trä med en vattentank: strukturella egenskaper

Furnace mönster har flera komponenter. Höljet innefattar ett galler, ugnar, skorstenar och utrymme för placering av stenar, som kallas värmare.

Ugnar för bad för trä med en vattentank på den nuvarande generationen är gjorda av metall, ibland - av tegel. Men den ledande ställning som Konstruktioner av rostfritt stål.

Material för att tillverka gallret fungerar oftast järn. Det har utmärkta egenskaper, tål svåra temperaturer, är det hållbart. För att stänga ugnen design ger en förseglad dörr.

ugnsanordning på träet med en vattentank

Var uppmärksam! På vissa modeller kan du hitta dörren med glaset. Den är av tillräcklig tjocklek och har värmebeständiga egenskaper.

De flesta modeller erbjuder ett brett utbud av funktioner. Därför föreligger en möjlighet att köpa konsumenten billigt ugn för badet med trä som har förbättrad funktionalitet (t ex från producent Teplodar bastuugnar, eller andra märken).

1

Denna lista kan inkludera möjligheten att:

 • att utföra arbete i flera lägen;
 • justera driftstid;
 • styra varaktigheten av de varma bad anläggningar;
 • inställda parametrarna avseende ångkvalitet;
 • justera temperaturen inuti tanken och ånga.

Vedugn för badvattnet tub

Principen för drift av gjutjärn braskaminer för bad

Bränsle bokmärke i utrustning görs på flera sätt. Detta ögonblick beror på vilken typ av vedeldad ugn för badet med vattenbehållaren. Vid förbränning av ved bildas aska och sot. Dessa rester av bränsle hälls i asklådan genom rosten. Aska box rengörs av sot och aska manuellt. Skorsten utformad att utgångs gasformiga förbränningsprodukter som uppstår vid förbränning av ved.

Som ett resultat, genererar bränsleförbränningsvärme. Den uppvärmda luften är flera gånger lättare än kall luft, så den stiger upp på klipporna. Stenar är uppvärmda, vilket ger värme till bastun där bekväma temperaturförhållanden bildas.

EXEMPEL anordning smältugnen av badvattnet badkar

Förmågan att skapa optimala temperaturförhållanden har vedkaminer för badvattnet badkar med extern förbränningskammaren. I sådana konstruktioner loading bränsle in i kammaren sker i rummet intill ångrum. Avgaserna värmeöverföring, är vatten snabbt värms upp.

Tips! kontinuerlig brinnande ugnen kan effektivt utföra arbetet under 6-10 timmar. För att välja den optimala designen modell kan du glömma ständig kontroll av ugnen - kommer att vara tillräckligt för att helt enkelt fylla på bränsletillförseln till förbränningskammaren två gånger om dagen.

Typer av ugnar för järnbadet med trä (på den typ tanken placering), deras egenskaper

De flesta av tillverkarna släppa konstruktioner under strikt design. Dekorativt glas att observera lågan utrustad med bara kaminer är installerade i vardagsrummet.

Vedeldad ugn konstruktion anses vara konventionell utrustning för detta. Under förbränning av trä i rummet skapar en behaglig doft ryska ångbad.

Ugnen för badet på trä med olika typer av tank

Färdiga konstruktioner kan ha en annan typ av placering av vattenbehållaren:

 • en ugnskropp (inbyggd kapacitet);
 • på röret, den utströmmande röken (rekommenderas köpa färdiga konstruktioner av denna typ, eftersom rökkanaler i badet enhet för vedkaminer med sina händer kräver betydande kunskaper och färdigheter);
 • separera från strukturen (i dessa ugnar är integrerad värmeväxlare, som tjänar som ett förbindelseelement mellan strukturen och tanken renderas bortom det);
 • Bilagetyp (fäst till kroppen).

Det finns ett antal populära mönster för dem som har för avsikt att köpa en kamin för ett bad på träet.

De genomsnittliga priserna för ugnar modeller med olika mönster:

Innan du köper en braskamin är det bra att bekanta sig med konsument recensioner, som oftast hittas i nätverket.

Egenskaper ugnar för långt bad med vedeldning med integrerad eller halv tank

Placering av vattenbehållaren är en metallbehållare. Utföringsformen med hängande på utsidan tanken eller integrerad i ugnskroppen anses mycket obekvämt.

Byggd för boende i vattentanken inte möjligt att kontrollera nivån av vätska i den. Vattnet i detta fall under konstant kokande, så du behöver för att organisera ytterligare system för borttagning av ånga.

Monterade tankar är kännetecknas av snabb kokning, vilket ligger före den tidpunkt då ångrum börjar normalt värma noggrant. Det bildas en negativt fenomen som kallas "kall ånga". Denna ånga höjer nivån på fuktigheten i rummet, vilket utgör ett allvarligt hinder för bildandet av acceptabla och bekväma förhållanden i badet.

Ugn med integrerad tank för uppvärmning av vatten

Tips! Vi rekommenderar att du använder björkved, ved alen. Effektivt bränsle är kol- och torvbriketter. Veden måste vara torr för att säkerställa snabb uppvärmning av lokalerna. Användningen av barrved bör överges. När den förbränningen bildade en stor mängd sot tilltäppning rökkanalen.

I adjoined tankar av värme som förbrukas för uppvärmning av vattnet, på grund av vilken ökar under upphettning ånga. Varmvatten måste koalescera och utspäddes med kall, vilket skapar ytterligare olägenheter.

Top foto efterbehandling bad inne och beskrivning av arbetsmoment. Det rekommenderas användning av material och installationsmetoder. Sekvens för efterbehandling bad. Tätskikt och väggisolering.

Egenskaper ugn med externt vattentank

Extern vattentanken värms på två sätt: från skorstenen röret eller kammaren. När det gäller uppvärmning av ugnen, i metall eller tegelugnar spolaggregatet sker direkt i den. En sådan spole med ett par munstycken. De ligger utanför, där monterade externa tanken, som måste placeras långt bort från värmekällan. Den maximalt tillåtna avståndet är 3 meter.

Detta krav beror på cirkulation inne i kretsen kommer att vara i en naturlig läge. Buck hängas på en vägg inuti eller utanför ångbastun. Det nödvändigtvis belägen ovanför nivån för förbränningskammararrangemanget.

Metallbadet ugn med externt vattentank

Detta gör det möjligt:

 • temperaturkontroll läge;
 • kontroll vätskenivå;
 • utföra installation av en dusch eller kran direkt till tanken.

Sådana ugnar har nackdelar. Under de uppvärmningsområdena är delvis värme från ugnen går in uppvärmning av vattnet. Inte göra utan den, eftersom systemet för översvämningar efter värmningsånga är förbjuden eftersom den kokande vätskan, utlöses av snabb kylning kan uppträda i de varma rören. Efter detta kan följas av ett slag, och förstörelsen av värmeväxlaren.

Ved ugn med vattentank (uppvärmning genom skorstenen)

De mest fördelaktiga alternativet anses ugnskonstruktioner där vattentanken matas från rökgasen energi. De gasformiga förbränningsprodukterna är mycket heta. Därför är verkningsgraden hos ugnen inte minskas om en del av värmen från förbrännings kommer att tas för service varmvatten.

Olika utföranden av ugnar med en tank, i vilken vatten värms upp av rökkanal

Tips! Uppvärmningsprocessen kan organiseras på flera sätt. Tillåts inbäddning tank med stor volym in i en skorsten, kommer vätskan däri värmas med trä förbränningsprodukter direkt. Den kan installeras på skorstenen potten liten i storlek, utrustad med två munstycken. De monterade stödben behållare med stor volym.

Genom att använda värmen från förbränningsgaserna för uppvärmning av vatten - det bästa sättet att organisera systemet, så att konsumenterna har möjlighet att köpa en ugn för vedeldade bastu detta och andra ändringar i ett stort antal.

Priserna för populära inhemska modeller:

Det finns ingen tydlig bra eller dåliga konstruktioner. Optimal ugn väljs på basis av villkoren i rummet där du planerar att installera det, och individuella kundbehov.

Ugnar för badhus på trä: hur man väljer optimal design

Om du planerar att köpa en ugn med ved för badet, för att underlätta valet av ett antal parametrar som är värt att uppmärksamma:

 • nivån av värmeeffekten - beror på storleken av ångan rum (med en hög effekt modell i ett litet rum kommer att provocera överhettning, och låg effekt ugn i ett stort bad mycket snabbt bryts ned på grund av hög belastning);
 • typ av ugnar, som kan vara externa eller integrerade. I det första fallet är ugnen serveras från omklädningsrummet;
 • material - de flesta av modellerna består av en flerskiktsmetall, varigenom man undviker uppkomsten av brännskador på grund av oavsiktlig kontakt med ugnskroppen;

Vattentanken upphängd från den yttre sidan av bad ugn

 • typ ugn - bad med frekvent användning rekommenderas att installera en sluten struktur som håller värmen under en lång tid. Kommande utföranden ugnar installerade i hytter, mycket sällan;
 • volym stenar - ett stort antal stenar bidrar till längre kvarhållning av värme, och därmed minska trä konsumtion och;
 • varumärkes - produkter av ledande tillverkare kännetecknas av hög effektivitet och omfattande funktionalitet.

Var uppmärksam! Vissa modeller har ett foder i form av keramiska plattor eller naturligt ursprung på stenen.

Specificiteten hos finska ugn för ett bad på trä av de populära tillverkare

Furnace struktur finska produktionen förknippas av konsumenterna med begreppet tillförlitlighet och komfort. Kostnaden för varor är mycket högre än den inhemska. Men de gynnsamma egenskaperna hos den finska produktionen för att motivera det höga priset.

Finska ugn förknippas med hög tillförlitlighet, komfort och användarvänlighet

 • Kastor - upphettning utförs av den termiska strålningen från stenarna och skalet. Grunden för bygg steg baserat på principen om konvektion. De mest fördelaktiga egenskaperna hos produkten är den höga kvaliteten på det material som används vid tillverkningen ugnen, attraktiv design, speciellt ventilationssystem och en dörr gjord av glas;
 • Helo - lineup innehåller ändringar för hemmabruk i hemmabruk (låg effekt och pris) och strukturer för allmänheten bastur (bred funktionalitet, hög effektivitet);
 • Harvia - märkesvaror kännetecknas av långa perioder av effektiv service, hållbarhet, ekologisk kompatibilitet och hög värme rumspriset. Ugnens effektivitet;
 • Narvi - Utrustning Företaget erbjuder konsumenter användarvänlighet, enkelhet och hög upphettningshastighet.

Den genomsnittliga kostnaden för de finska spisar:

Bygg vedeldade ugnen för tegel och metall stugor

Brick struktur görs med sina egna händer. För hög kvalitet och snabb konstruktion, kan du ta hjälp av proffs.

Tips! I det inledande skedet av arbetet utförs organisationen av stiftelsen. I motsats till järn- eller stålkonstruktioner tunga tegel ugnen installation direkt på golvytan är oacceptabelt.

Släppa ut metallen ugnen och vattentanken i badet 1 - ugn-spis med varm-vattenmantel; 2 - rostfritt stålrör rökkanal (115 mm); 3 - skära skorstenen; 4 - oantändliga vägg beläggning; 5 - dräneringsventil; 6 - varmvattenbehållaren; 7 - parsing varmvattenkranen; 8 - röret värmebeständigt; 9 - septum; 10 - shop för bassängen

 • bildande gropar (djup - 0,3 m, 0,1 m dimensioner överstiger dimensionerna hos ugnen på varje sida);
 • jordpackning;
 • formning krossad sten kudde (skikttjocklek - 0,1 m);
 • bildande av ett sandskikt och tätningen (tjocklek - 0,1 m);
 • installation av trä formsättning;
 • bildandet av stomarmeringen (diameter 12 mm och 8);

Kaminen av tegel, byggd med sina egna händer

 • hälla betongblandning (tjocklek - 0,1 m);
 • torkning av över 3 veckor (formsättning kan avlägsnas före den slutliga härdningen);
 • installation av tätskikt, värmeisoleringsskikt (stålplåt eller asbest board);
 • stapling tegel lera med lösningen.

Organisation av små ugnar för metall bad med sina egna händer, ritningar, foton

Metallkonstruktioner mindre inerta än tegel. Deras kylning är lika snabb som uppvärmning. Ånga rum som är lämpliga för små kompakt version av den med en tank placerad ovanför kammaren som inrymmer ångan stenar.

Den kompakta ugnen-värmare för badet med vattenbehållaren (a - en kontinuerlig varmare; b - värmare sats): 1 - asklådan; 2 - ugnens eldstads laundresses; 3 - en tank fylld med stenar; 4 - en hink med vatten; 5 - utlopps skorsten; 6 - buck vatten; 7 - en tunna fylld med stenar; 8 - dörren för ett par

För själv tillverka höljet behöver stålplåten 5,3 mm tjock. Det är möjligt att använda stålrör med stor diameter eller fat.

I den övre zonen av kroppen är anordnade att klippa kammaren. Vid sidan av dörren är monterad, genom vilken kommer att vattna stenar ånga.

Nästa utfört foder, vikning av eldfast tegel i eldstaden och kameran med stenar.

Små metall spis för ett bad med inbyggd tank

Vid drift av en sådan ugn flamma och de varma gaserna kommer att passera genom stenar och värm dem tillsammans med vatten. För avlägsnande av gaser bör organisera skorstenen från mitten av tanken. Det rekommenderas att använda sandwichröret.

Konstruktion av ugn utforma sina egna händer en hel del fördelar. Utan rätt kompetens och kunskap, är det bättre att ta till professionell hjälp, eller köpa färdiga utformningen av gjutjärn eller metall.

Ugnar för trädgård med trä: olika utföranden

Översikt av ugnar för hemma på länge vedeldning

Hur man väljer en sten för badet: vilket är bättre att använda i ångbastun

Top photo finish inne i badet och en beskrivning av milstolpar

bad projekt med en terrass och grill: Foto av byggalternativ

lång brinnande vedpannor för hemmet: enheten och versioner

Ugnar för badhus på trä med en tank: 60+ maximal funktionalitet och intelligenta implementeringar

Mysig bad med braskamin

Ugnar för badhus på trä med en tank är den bästa lösningen för att skapa en bastu. Ta ett bad i ditt eget hem dröm om allt, eftersom badet förfaranden säkerställa indrivningen av hela kroppen, ökar vitalitet. Och det är trevligt att värma upp efter en dags arbete, slappna av och själ och kropp. Men att bygga en bastu är inte så lätt - det behöver kunskap. Ugn för ett bad på virket till tanken är grunden för hela strukturen. Naturligtvis ger denna anordning utmärkt vattenuppvärmning och utrymme. Välj den produkt måste korrekt.

Riklig bad ugnsten-Kamyanka

Trä Spis Kamianka-cirkulär form i en liten bastu

Liten ångbad till en metall braskamin

Ånga med en metall braskamin med en skorsten

Braskamin med en vattentank i den ryska badet

Tekniska egenskaper ugnen

Ugnen är utformad för att värma upp rummet. Och det är hennes direkta ansvar. För att göra produkten arbete med en stor värmeutveckling, är den utrustad med följande:

 • stenar, som är grunden för ugnen. De tillåter dig att hålla en konstant värmeflöde. Stenar vinner värme och så småningom ge det. Som det visat sig, stenar bidrar till en mer behaglig temperatur. De används som dekoration. Dessa naturliga element harmoniskt komplement till den skapade interiör, skapar en speciell ånga;
 • utgångsröret rök. Detta element främjar ingåendet av förbränningsprodukterna. Naturligtvis som producerar rök och han måste på något sätt gå ut vid förbränning av trä. Det gör att rummet för att undvika röret rök. När korrekt installerad lednings trä förbränningsprodukter i rummet inte kan höra. Dessutom är det värt att komma ihåg att röken kan orsaka förgiftning av kroppen, så i byggandet av skorstenen bör vara exakt följa de tekniska standarder för installation;
 • speciell tunnel, vilket ger en möjlighet att elda i rummet, till exempel i omklädningsrummet. Detta element kan du sätta spisen i någon lämplig plats i badet, det är en plats där du kan koppla av, så det borde vara bekväm i alla;

Metall braskaminen är bekvämt att installera

Stora ångbad ryska bad med braskamin

Vedugn med vattentank sitter på sidan

 • en värmeväxlare som värmer vatten vid flamugnen av ugnen. Vidare värmer en värmeväxlare och hela rummet. Detta är en mycket viktig del i ugnen;
 • eldstaden - en reservoar där det läggs trä och deras förbränningsprocessen. Den kan placeras som bottenprodukt och toppen. Allt beror på de tekniska egenskaperna hos braskamin;
 • asklådan för uppsamling av avfall.

Ugnar för badkar på en trä ger en behaglig temperatur i rummet, samtidigt som värmer upp vattnet. Idag är det mest lönsamma alternativet att värma bastun, som är mycket populärt, eftersom braskamin skapar en speciell atmosfär, de är miljövänliga.

Kamianka-ugn i en liten bastu med fönster

Braskamin med en skorsten i bastun

Ugn för ett bad på trä med en tank fungerar på ett visst sätt. Eldstaden lade ved. När förbränningen sker sin uppvärmning. Väggarna i ugnen är gjorda av ett material som har hög värmeledningsförmåga. På deras bekostnad finns snabb uppvärmning av rummet. Det är värt att komma ihåg att den höga temperaturen i badet utan kontinuerligt underhåll av förbränningsprocessen lagras kortvarigt. Det är därför behovet av att ständigt lägga virke vid användning av bastun.

På grund av flamugnen av själva ugnen finns det en vattenuppvärmningskärl. Stenarna för badet, placeras på ett speciellt sätt, bidrar till längre lagring temperatur, eftersom de absorberar värme och sedan långsamt ge det. Korrekt installerad ugn tank kan du snabbt värma upp rummet till en behaglig temperatur. Tomgångstiden är inte nödvändigtvis rummet för att värma den.

Modern ångbad med öppen kamin

Bastu för en lägenhet med braskamin

Det finns vissa typer av ugnar med trä:

 • tillverkad av hög kvalitet metall. Idag kan du köpa en ugn från en mängd olika legeringar. Genom valet av ett stort utbud av produkter som tillhandahålls. Det finns också en mängd olika ugnar och mögel. Moderna variationer på trä kan vara kvadratiskt eller rektangulärt, sammansatt av järn eller stål. Men i alla fall, bör företräde ges till produkter av hög kvalitet. Metall ugn har många fördelar: rimligt pris på produkten, enkel att installera enheten, bad uppvärmningshastighet.

Montering av ugnen behöver inte en kraftfull bas. Braskamin installeras mycket snabbt och har en lång livslängd. Den största nackdelen är dess snabba kylning. Det är också värt att komma ihåg att braskaminen resistent mot temperatursvängningar;

En liten kamin med en tank, som ligger i hörnet av ångbastun

Metall spis med en gjuten järngryta i den rymliga stora ångbad

Mysiga metall Steam ugn och ett litet fönster

 • fodrad med tegel. Dessa produkter har en fin utsikt. Men denna kapitalstruktur kräver en grundlig stiftelse. Fördelen med trä tegel ugnen är förmågan att hålla temperaturen under en lång tid. Denna kamin skapar en speciell atmosfär i badet, men att arbeta med dess utveckling har betydligt längre. Dessutom är dessa ugnar installeras vid uppförande av byggnader I. Så om du föredrar tegel ugnar att oroa sig för deras konstruktion krävs i förväg.

Metall ugn för ett bad på trä för att köpa är mycket enkel. På marknaden med tanke på den enorma mängd produkter att välja. Det är mycket viktigt att göra det rätt val.

Bastu med braskamin, kantad med sten

Braskamin satt i väggen i bastun

Val braskamin med en tank för badet

Innan du köper en kamin för ett bad, måste du bestämma:

 • storleken av denna konstruktion, som skall värmas, så korrekt plockas produkten utför sin uppgift felfritt. Samtidigt kan även en liten missräkning leda till oväntade resultat: rummet kunde inte värma upp till önskad temperatur, eller tvärtom. Men i vilket fall som helst kommer att vara obekväm;
 • ugnstyp, som kommer att anpassas till de individuella behov och önskemål. Urval av ugnen beror på den typ av badet: lämplig produkt med hög värmekapacitet för finsk bastu, eftersom en sådan anordning kommer att ge en behaglig temperatur torr luft. Du behöver en speciell produkt som ger fuktig värme av den klassiska ryska bastun. Finska ugn för badet med trä eller klassisk ryska - är ett individuellt val av vilken beror på typen av struktur och önskade resultatet;
 • inredning och avsluta bad. Värt att komma ihåg att alla i badet bör skapa harmoni. Det är därför bör välja en kamin som passar perfekt i utformningen av bastun;

Ett litet rum med en braskamin och två dörrar

Kamin, Kamianka, belagd med keramiska plattor

 • Har garanti säljaren av varorna. När du har bestämt på vilken typ, är det nödvändigt att hitta ett ansvarsfullt företag som tillhandahåller certifikat och garanti för produkten. Dessutom är säljaren skyldig att tillhandahålla tekniska egenskaper. Det perfekta alternativet är om butiken ger hjälp att välja en produkt. Kvalificerad vård när man köper kan ge en stor tjänst: du väljer rätt produkt som kommer att fungera länge;
 • hur mycket pengar du kan spendera på att förbättra bad. Denna punkt är mycket viktig, eftersom på marknaden idag ges till valet av ett stort antal olika modeller som skiljer sig inte bara i termer av funktionalitet och tekniska egenskaper, men även priset.

Enkla tips berättar hur man väljer ugnen för ett bad på träet. Du kan också använda råd för säljaren eller tillverkaren. Kvalificerad vård i valet en modern och funktionell produkter skadar aldrig, eftersom guiden hjälper inte bara att välja rätt modell, men kommer att se till ugnen motsvarade en effekt rum. Till exempel kan en liten ugn, installerad i ett stort rum, värms upp till önskad temperatur.

Lyx stor ångbastu bad med panoramafönster och en spis med en skorstens Kamianka

Delvis elegant bastuugn-Kamyanka

Ugnar för ett badkar på trä med: Fördelar med trä ugnar

Ugnar för ett badkar med trä har många fördelar:

 • kostnadseffektiva produkter. Priset på trä är betydligt lägre än till exempel el. Trä bad kan avsevärt spara familjens budget vid köp av material;
 • motståndskraftiga mot inträngning av fukt. Vedugnar, tillverkade av metall, har en pålitligt skydd. Stenar kan hälla säkert vatten och inte oroa sig för vad som kommer att hända kortslutning som uppstår när man använder elektrisk version;
 • den unika designen av moderna produkter gör det möjligt att snabbt förbereda ett bad för användning. Ugnen upphettas i 30 minuter för att skapa komfort i rummet;
 • även små ugn kan helt varmt ångbad. De värmer snabbt vattnet, föra den till en behaglig temperatur;
 • skapar en speciell atmosfär och ett fantastiskt klimat. Trä är ett naturmaterial och naturlig energi frigörs, gynnsamt påverkar människokroppen vid förbränning;

Gjutjärns vedspis för bad

Metall kamin med en gjuten järngryta

Miniatyr ångbastu med en liten ugn-Kamianka

 • badrum, utrustade med en kamin kan konstrueras som helst. Denna enhet fungerar självständigt. Den är oberoende av den elektriska matningen;
 • lätt att installera och kräver ingen särskild utrustning för att installera. Metall braskamin kan monteras på nolltid.

Idag är det möjligt att skapa en ugn för ett bad på trä med händerna, men på så sätt det arbete som krävs specialkunskaper. Dessutom behöver du ett verktyg. Ett bra alternativ till dessa ugnar är färdiga produkter från tillverkaren, vilket ger ett varmt rum till en lägre kostnad. Moderna produkter har en fin utsikt, de är perfekta för någon design utrymme.

Braskamin för bad från tillverkaren - det bästa alternativet köp

En underbar möjlighet att köpa idag är köp av vedugnar för bad direkt från tillverkaren. Företaget, som tillverkar högkvalitativa produkter, som kan överraska en stor variation av mönster och deras funktionalitet. En sådan ugn är alltid motiverad. De har en hög effektivitet, pålitlighet, är hållbara. Dessutom kan tillverkaren alltid göra anspråk under produkt missnöje. Men händer detta väldigt sällan, eftersom tillverkaren ger en sanningsenlig beskrivning av sina produkter, bidrar till att göra rätt val.

Ugn för bastubad och Siesta

Braskamin Rainbow

Värt att komma ihåg att varje typ av metall ugn för badet har sina egna egenskaper, och ibland mycket svårt att hitta dem. experter på hög nivå kommer att bidra till att identifiera och plocka upp en produkt som passar på tekniska indikatorer, yttre design och funktionalitet på bästa sätt. Ugnar för gjutjärn bad på trä, tillverkade av ett unikt projekt kommer att pågå under lång tid. De har hög prestanda användning. Detta är en av de bästa alternativen för inköp.

Ugn bad Birch med monterad tank

Vedugn Harvia bad

Kaminen med en tank med vatten för Kastor

Upprätta en modern ugn för ett bad är mycket enkelt, men det måste göras på rätt sätt. Det är därför experter rekommenderar när du installerar produkten för att använda sig av professionella konstnärer. Med den här inställningen kan du inte oroa dig fel plats av de strukturella element. Expert inte bara installera ugnen på rätt sätt, men också ta hänsyn till dina önskemål. Du behöver inte göra något själv.

Installation av bad ugnen och skorstenen

Drivapparat för rökgas bad

Mästaren kommer utmaningen och göra allt det fysiska arbetet korrekt installation av braskamin, och du kommer bara njuta av hennes oklanderligt arbete. Ugnar för rysk bad på trä, gjorda av modern teknik, monteras relativt snabbt. De har en hög nivå av funktionalitet och ett utmärkt jobb med denna uppgift - att värma badet till en behaglig temperatur, skapa nytta för par kropp.

Ugnar för bad för kontinuerlig förbränning av trä - är en helt ny produkt. Deras Hemligheten ligger i placeringen av det material, som gradvis matas in i ugnen. Vid användning av denna typ av produkt är inte nödvändigt att permanent innesluta trä och se till att de inte är helt utbränd.

Passande tankkrets för vattnet i badet

Schema metalliskt elektrod värmare murverk

Braskamin är en oumbärlig egenskap hos moderna bad. Det skapar en speciell atmosfär i rummet, kan du njuta av en bekväm 'levande' värme. Värm badhuset och massor av värma upp - det kan upphöra att vara en dröm. Att översätta till verklighet önskningar så enkelt, och det kan bidra till att göra moderna apparater - ugnen för ett bad på träet. Så bygga ett badhus, installera spisen och njuta av den himmelska känsla!

Hur man gör ugnen från en metallbadet

Spis i en riktig rysk badhus måste vara ekonomiskt och ge en hälsosam värme. Enligt dessa kriterier trä värmare träffa el- och gas värme generatorer. Men det finns en tredje, lika viktig fördel: göra en metall spis för ett bad, du kan äga händer, under förutsättning att den goda egen svets. Kakelugn alternativ är också bra, men inte alla är tillgänglig på grund av kostnaden för material och svårigheter i den färdiga murverk ångbad. Välj mellan hemlagad enhet som föreslås i våra publiceringsmodeller och börja tillverka, använda steg för steg instruktioner och ritningar.

Helst värmekälla, gjord av metall, bör uppfylla följande krav:

 1. Värms upp snabbt och höjer temperaturen i ångbastun. Med denna kaminer klarar bra.
 2. Hur kan behålla värmen längre. Eftersom stål är snabbt värms upp och kyls, kommer värmaren behöver en anordning som ackumulerar värme eller en ökning i ugnen förbränningens varaktighet. Det tredje alternativet - efter att ha installerat införa bannuyu tegel ugnen.
 3. Att hålla i ångbastun lägsta livsrum. Om volymen av utrymmet är för litet, är det bäst att välja en vertikal struktur med en luckan, tillverkad i omklädningsrummet.
 4. Värmaren bör vara säkra för tvätt människor i badet. För att skydda dig mot brännskador på kroppen kan installeras konvektion hölje järnplåt, eller, återigen, att bygga en tegelvägg runt kroppen.

Obs. Förbränningens varaktighet ökar med volymen av bränslekammaren av enheten. Här måste du hitta en rimlig balans mellan storleken på spisen och varaktigheten av sitt arbete. Små brännkammaren måste ständigt ladda trä i stället för lugn tvätt och stor ugn ta en halv ångbastu område.

Kaminer för bad, tillverkade sina egna händer, det finns följande strukturer:

 • ett hölje orienterad i rymden vertikalt eller horisontellt;
 • Smälta direkt från bastun eller i nästa rum (gjort outrigger eldstaden dörren);
 • vattenbehållaren och utan den;
 • med en extern eller intern värmare.

Kamenka vertikal typ

Vertikal insatsen, på bilden, vilket ger en fördel - spara utrymme i badet. Fler nackdelar: liten låga varaktighet (på grund av det faktum att lågan täcker hela fliken trä) eller för hög värme. För dessa viktiga parametrar för horisontell bad värmare slår den vertikala, men samtidigt upptar ett stort område.

En horisontell spis med värmare och tank

Om det inte finns någon elektrisk varmvattenberedare i badet, är det inte värt att lägga en vattenuppvärmningstank på spisen eller skorstenen för att tvätta. Den kan svetsas av vanlig metall, men bättre från rostfritt stål. Det finns också ett mer bekvämt sätt att värma vatten: tanken i tvätten är ansluten med rör med en stålvärmeväxlare av samovar typ, installerad på skorstenen.

Stålvärmeväxlare på skorstenen

En öppen spis, som vi fick från en finsk bastu, värmer upp till högst 400 ° C, men det kan vattnas för att parkera parken. Värmare som stängs inuti ugnskroppen ackumulerar mer värme och värmer upp till 700-800 ° C, men de är förorenade med passande rökgaser och kräver därför regelbunden rengöring.

Hjälp. Några hantverkare samlar metallugnar med inre murverk, vars system visas ovan. De tjänar länge utan att bränna väggarna, men är svåra att tillverka, och eldstensstenar är värda pengarna. Detaljer om olika värmesystem som du kan ta reda på genom att titta på videon:

Det är bäst att göra en spis i ett bad av stålrör med en diameter av 300-500 mm eller en gascylinder. Det finns flera anledningar:

 • rör - det här är enhetens färdiga kropp, vilket förenklar saken;
 • Den cylindriska formen föredrar den rektangulära formen av aerodynamik (luftflöde) och värmeöverföring.
 • välvda väggar utan sömmar kommer att vara längre än platta
 • En rund eldstuga är lättare att rengöra från aska och sot.

Rådet. Av plåttjocklek på 2 mm är det mer lämpligt att göra en askpanna, och på dörrarna går järn 3 mm. Försök att inte använda kolvstål över St35, som kan klämmas av värme, deformeras och brista vid sömmarna. Den korrekta ugnen är svetsad från St3-klassen.

Stadier av tillverkningsdörrar

Ristet kan tillverkas av hörn eller armeringsstavar med periodisk profil. Budgetalternativ - ett plåt med tjockt järn med längsgående slitsar, inköpta - gjutjärnslister. Det är önskvärt att göra dörrarna dubbla lager med en basaltfiberpackning (bild), för att inte bränna dig själv vid oavsiktlig beröring.

Ugnskamin - produktionsguide

Vi uppmärksammar 3 vanliga mönster av metallugnar för badet:

 • en enkel horisontell ugn från en cylinder, smält i ett ångrum;
 • värmare från ett rör 530 mm med en extern eldkälla;
 • en vertikal badpanna "tre i en".

Det första alternativet är attraktivt med sin enkelhet i tillverkning, liten storlek och rörlighet. För en hemlagad, behöver du en gammal propanballong med en diameter av 300 eller 500 mm och trimmetall. Den andra värmaren skiljer sig från en extra sektion med en dörr inbyggd i ångrummets öppning och en öppen spis. Den tredje modellen är en hel panna bestående av tre avdelningar - en eldstad, en stängd spis och en tank för uppvärmning av vatten.

Rådet. Om du inte kan hitta ett bra rör eller en cylinder ska du koka ugnen enligt ritningen av stålplåt med en tjocklek av minst 3 mm (bättre - 5 mm). Först måste du utföra ett antal operationer för att montera ugnen - skärning av ämnena och svetsning av dem tillsammans med en klar överensstämmelse med 90 ° -vinklarna.

På ritningarna - alternativ för värmeenheter från plåtjärn

Det första som måste göras är att avlägsna locket rätt på fabriksfalsen. För att göra detta, skruva loss gasventilen med vippnyckeln och fyll i tanken med vatten, varefter det är möjligt att arbeta med bulgaren.

Hjälp. Propan är tyngre än luft och lämnar därför motvilligt slutna kärl. För att inte få en explosion vid skärning av metall accepteras det att förskjuta det därifrån med vatten.

Montera värmaren enligt den presenterade ritningen, observera följande ordning:

 1. Klipp i slutet av locköppningarna för att montera dörrarna och i huset för skorstenen. Från metallbanden gör ramverket av lastnings- och askdörren, svetsa dem till öppningarna.
 2. Samla upp gallret på gallret och placera det på hörnen som är fixerade inuti cylindern. Skruva av det avskurna locket på plats.
 3. Gör flikarna, som visas på bilden. Sätt dem på gångjärnen och fäst låsen.
 4. Fäst benen och skorstenen i kroppen.

Efter montering av kaminen för badet från gascylindern smälter på gatan för att bränna ut all den gamla färgen. Då kan den avfettas och målas igen med KO-serieens värmebeständiga komposition.

Tillverkning av aggregatet med en extern förbränningskammare

För att göra en sådan ugn måste du förbereda delarna från metallen och klippa röret i storlek, efter ritningen:

Rådet. Förbered metallet för den extra delen av värmaren, mäta väggtjockleken mellan ångrummet och omklädningsrummet. Så du kommer att känna till bredden på den staplingsbara delen som kommer in i partitionens öppning.

Följ anvisningarna för vidare arbete:

 1. Skär ett hål i den övre delen av röret, svetsa skorstenens grenrör till den och eldstrålens ben nedan. Placera eldstängerna enligt beskrivningen i föregående avsnitt.
 2. Förbered frontdelen och svetsa den i ugnen. Till den bakre änden av väskan svetsas en blindskiva av metall.
 3. Låt dörrarna värmas med basaltull med handtag och byt ut dem.

En viktig punkt. Den nedre planen på fjärrugnen måste spola med rörväggen för enkel rengöring av askpanelen.

Från ovan till den färdiga kaminen lämnades en ram för värmaren från hörnen, lined med stor mesh metallnät. Efter bränning, färgning och montering i ett bad på plats, fyll nätet med speciella stenar från listan:

Som i praktiken görs en liknande badugn, detaljerad i videon:

Egenheten hos den runda enheten som presenteras på ritningen är närvaron av 3 kammare - ett bränsle, en värmare och en vattentank. Deras värde kan variera beroende på din önskan, till exempel, desto större dimensionerna av eldstaden gör du, desto längre kommer bränningen av veden att vara kvar. Ökningen i värmaren gör att du kan ackumulera mer värme, som frigörs länge efter bränslet bränns.

Rådet. Förhöj inte tankens volym med vatten, annars kommer det inte att ta tid att värma upp vid tvätttiden.

Pannanordningens ordning ser så här ut:

 1. Skär ut skivorna av skiljeväggar, botten och lock av metall med en tjocklek av minst 5 mm. Förbered ändarna av röret och svetsa de runda stängerna.
 2. I så fall komplettera öppningarna för dörrarna och klossens lastlucka.
 3. Gör hål i skiljeväggar för skorstenen och montera dem inuti röret. Dra åt tanklocket till gångjärnen.
 4. Gör dörrarna till de halvcirkelformade klippbitarna och placera dem på baldakinerna.
 5. Montera en skorsten och en avloppskran på botten av tanken.

Om så önskas, även i denna ugn kan du göra en fjärrugn. För att göra detta måste lastnings- och askkanalen ökas, svetsning från sidan till arbetsstyckets rör från metallen av önskad bredd, som visas ovan på bilden. Den korrekta monteringen av en sådan värmegenerator visas i detalj i följande video:

Eftersom det korrekta ångrummet alltid är byggt av trä är huvudkravet för installation av en trävärmare brandsäkerhet. För att stå emot det, följ enkla regler:

 • Kaminen ska inte placeras direkt på trägolvet, utan endast på ett järnplåt som sticker fram framför ugnen på 70 cm.
 • Omslaget på väggar från brännbara material måste också skyddas mot eld genom lakan av järn eller mineralit.
 • När du installerar värmaren med avlägsnande av eldstaden, är öppningen i träpartiet också täckt med icke brännbara material, vilket görs på bilden.
 • Avståndet från den isolerade skorstenen till byggnadsstrukturerna av trä är 38 cm.

Kanalen för att avlägsna förbränningsprodukter till gatan rekommenderas att tillverkas av en dubbelväggig smörgås fylld med basaltull. Ofta, för isolering av skorstenen, används samma fyrkantiga vattentank, byggd direkt in i taket. Hur man installerar kaminen ordentligt i ett bad visas på diagrammet:

Det är viktigt. Använd inte insidan badlakan eller kabel asbest för värmeisolering, det släpper ut hälsoskador.

När hyresvärden står inför ett val - att lägga ner en stenbastunskamin eller att lägga en metallkamin, låter majoriteten mot det andra alternativet som mer ekonomiskt. Hemmagjord strykjärn kommer att bli ännu billigare, dessutom är den idealisk för alla parametrar, för att du själv kommer att överväga sin design. Äger du inte ett svetsjobb? Spara på annat sätt genom att beställa enheten i en specialiserad verkstad.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 − = 25