Undertak i köket photo

Undertak i köket: att förstå egenheter och göra sina egna händer

Undertak - en av de bästa alternativen om du har i åtanke något ovanligt idag upphängda tak är praktiska, billigt och tillförlitligt. De lätt inredda i olika, oberoende utvalda teknologier. Den främsta fördelen med sådana tak - är enkelheten tillverkningen. Även om du inte vet hur man arbetar med gips, tack vare skriftliga riktlinjer nedan för att få en kvalitet att göra köket taket med händerna.

Fördelar och nackdelar med undertak

Undertak i vårt land verkade inte så länge sedan. Men för ett par decennier de fick extra popularitet. Därför anser vi, vilka är deras huvudsakliga fördelar:

 • Trådar och bostads alla armaturer kan döljas inne i taket, vilket avsevärt kommer att förbättra utformningen av rummet, bli av med extra efterarbete och sparar tid;
 • Genom att använda undertak kan dölja ojämnheter konventionell tak;
 • Eftersom undertak är enkla i arrangemang av teknik är det möjligt att sätta den mest komplicerad struktur;
 • Ett litet pris. Om budgeten är begränsad, då undertaket är perfekt utan olika ytterligare strukturer;
 • Tillförlitlighet. Undertak inte ruttnar, rost, och motståndskraftig mot förändringar i temperatur.

Dekorativa efterbehandling av taket inte medför någon svårighet.

Tack vare dessa egenskaper undertak i köket ser bra ut. Dessutom bara sätta dem på egen hand.

Men det är inte utan sina nackdelar. Även om de är små, men närvarande:

 • Tvätta sådant tak är inte särskilt bekvämt. I det här fallet är det inte rekommenderat att använda en grov borste, eftersom de kan repa ytan;
 • Genom att översvämma grannarna uppifrån taket, för att bli av med vattnet ovanför taket är det mycket svårt. Men undertaket hindrar perfekt vatten, vilket fastigheten inte är förstörd. Därför kan vi anta att för värdighet undertak.

En liten läcka Stretch tak nästan inte ont, och det är en obehaglig missförstånd kan snabbt reparera sina egna händer. Men om översvämningen var stark, då undertaket lederna är skadade.

För att ta bort det vatten som samlats, måste du göra ett litet hål i en av lederna och rinna ut.

Det största problemet är att även med tid dränering av vatten mellan kärnan och undertaksutrymmet torka problematisk. Av detta kan hända beläggning deformation. För att komma ur denna situation kommer endast att vara fallet om vi gör rätt storlek hål för torkningsutrymmet. Men detta förfarande är ganska komplicerat, och på nära håll hålet efteråt är mycket problematisk.

1

Verktyg och material

till att montera taket behöver du:

 • fästen,
 • för ramen - metallprofil;
 • bindnings hoppare, som förbinder alla delar av ramprofilerna vid korsningen;
 • ett visst antal ark av gipsskivor. De är beräknade med hjälp av kvadratmeter, så det är nödvändigt att göra mätningar av takytan.

verktyg, som är nödvändiga för installation:

 • roulette;
 • skruvmejsel;
 • punch;
 • bågfil eller en speciell kniv för att skära gips;
 • laser;
 • sticksågar;
 • spatel.

Sedan kan du börja tillämpa markup takmontering.

märkning utförs i flera steg:

 • runt omkretsen av hela köket tillämpas baslinjerna. Varje rad måste vara på ett avstånd av 150 mm från varandra. Om kommunikationen är mycket mer som du behöver för att fokusera på dem redan;
 • efter det första steget anbringas markeringar inom ramen arrangemanget.

Efter dessa steg kan du börja fixa ramen och FÖRHYDA dess gipsskivor.

Ramen ser ut undertak system som består av plåt, som är fast fixerade på kökstaket.

Fäster det så här:

 1. Först måste du fixa startprofilen. De är monterade på baslinjen väggarna.
 2. Sedan använda en lasernivån utjämnas;
 3. Vidare finns det en huvudinrättningen av ramen. Märkning på hängare fästa, måste du böja bokstaven "P".
 4. Skruvar på dessa suspensioner och fast profil själv. I detta fall, den användbara nivån;
 5. Till utgångsprofil som du vill konsolidera alla ändar rack profiler. "Crab" ställs in för att fastställa noder.

På denna mount ram kan betraktas som avslutad. Efter att alla nödvändiga åtgärder för att FÖRHYDA gipsskivor tak.

Att FÖRHYDA taket behöver ytterligare en person för att hålla ark gips. Innan du installerar gips på ramen, måste du klippa slots på vissa platser för rör och hål, som är fixturer. Paneler sker enligt följande:

 • Installationen startar från fönstret;
 • gipsskivor behöver klämmas till ramen;
 • då det måste anpassas;
 • ytterligare skruvas skruvar var 15 - 25 centimeter. Hat av skruven behöver utaplivat i taket för att kunna lappa ihop hålet kitt;
 • alla blad måste noga docka mellan dem bör inte vara ens det minsta avståndet;
 • måste du proshpaklevat tak och kan betraktas honom redo.

Om taket består av hackade material, det är okej. Fyllmedel kan repareras alla lederna.

Hur man installerar ett undertak med händerna (video)

Vi rekommenderar att du läser den detaljerade installationsanvisningar tak:

del 2

del 4

professionell rådgivning

experter rekommenderar Använd följande tips:

 • självgängande skruvar rekommenderas inte vridningsvinkel;
 • vid en temperatur av mindre än tio grader installationen inte utförs;
 • när man arbetar med gips behöver glasögon eller ansiktsskärm;
 • som undertaket är i köket, du vill använda enbart vattenavvisande gipsskiva;
 • belastning ökar om installationen utförs flernivåstruktur. Därför är det nödvändigt taket ram att ägna mer uppmärksamhet.

Efter att ha läst den här artikeln du lärt dig om alla funktioner i installationsprocessen, undertak i köket. Därför att göra reparationerna själv, du kan mycket väl kunna med sina egna händer, utan att tillgripa hjälp av experter.

Taket i köket

Kitchen - är den enda plats i huset, som är flera gånger om dagen, se till att besöka alla hyresgäster. Dessutom är det här som värdinnan tillbringar många timmar att förbereda godsaker din familj och vänner. Gott humör, positiva anteckningar och, naturligtvis, absolut komfort - det är vad som borde vara det moderna köket. Av speciell betydelse vid utformningen av det inre av detta rum, liksom en optimal temperatur, med tanke på taket.

Vad bör taket i köket och hur man korrekt utrusta strukturen - läs expertråd.

För att korrekt bestämma valet av vad som är bäst att göra taket i köket, bör du vara uppmärksam på de mest slitstarka varianter som har befogenhet att upprätta en icke-professionell för värden och som inte kommer att orsaka ytterligare ekonomisk börda för familjen budget. Bland de relativt populära sorter av takbeklädnad, är det värt att notera är:

Undertak i köket, som en av de mest prisvärda och enkla att installera exempel. Genom att tillverka tak täckmaterial ges företräde åt ett vävt eller PVC-beläggning. För montering spänning tak kommer att kräva speciella verktyg, men att börja detta arbete är inte värt utan expertråd. Mästaren pekar på dessa stunder, utan att ta itu som inte kan räkna med en lång och oklanderlig utseende av den färdiga taket.

Undertak i köket Det handlar om att skapa en mer intressant design struktur. Här har vi en multi-level element som omvandlar köket i ett rum nästan okristligt. På den fasta ramen hos taket nivåer som special takplattor, som är gjorda av lätta och praktiska material (plast, gips och så vidare.). På grund av tillräckligt fri placering av ledningar, är det möjligt att spela med installationen av belysning.

Trey tak i köket - en speciell typ av undertak. Denna variant av taket utformningen kommer att vara oumbärlig om du vill dölja vissa tak problem (ojämn gips, verktyg etc.). Kolla in den här typen av taket kan vara att använda Gips eller PVC-paneler.

specialist råd och tips erfarna utövare kommer att hjälpa dig att välja rätt version av den perfekta designen av taket i köket. Det bör noteras att beläggningen i varje fall måste ha en hög vozduhopropuskayuschimi och fuktabsorberande egenskaper, förmåga att hålla rumstemperaturen, enkelt ge efter för reningsförfarandena och har en lång livslängd. Material för efterbehandling taket i köket nödvändigtvis utsätts för miljöstyrning och bör ha alla toleranser tillämplig standard.

Visa ljus bild av färdiga mönster kan vara på plats. Även här kan alla hitta en hel del kompetent råd om vad taket i köket är bäst och hur man skapar ett mästerverk av sina egna.

Design taket i köket 25 bilder

Din internet repost förändring 🙂

Tänka igenom utformningen av köksinredning, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt detaljer, eftersom endast en fullständig bild kan vara harmonisk. Så måste du överväga utformningen av taket och längs väggarna.

Från valet av färger och dekorativa material kommer att bero, för att utöka eller minska det utrymme den kommer att lägga ljus och gör rummet mörkare.

Att utföra reparationer kök med händerna, till efterbehandling material ökar kraven på styrka, hållbarhet, fuktbeständighet och enkel rengöring. Detta gäller för alla och tak, på grund av ett par droppar av fett och ingen är immun, men huvuduppgiften - att behaga husmor i ögat.

Därför måste taket i köket vara först och främst:

Tak Design börjar med skapandet av ett gemensamt designprojekt, som beräknas höjd och storlek, grad av belysning och den övergripande designkoncept. Till exempel är en multi-level design av köket tak vardagsrum som zonindelning, dela utrymme och sammanfoga det.

Beroende på formen, kan taket vara

taket utformning bestäms i grunden av det material som gjorde. Den mest populära av dem vi nu överväga.

De representerar en stomkonstruktion, som är fäst på en betongsockel. Den har ett antal fördelar: motståndskraft mot fukt och ånga, enkel rengöring och enkel installation. Under upphängning är lätt att dölja all kommunikation, att bygga modulära fixturer och i händelse av fel - att ersätta den skadade objektet.

De mest populära typer:

Den kanske vanligaste typen av undertak. Den skickliga prestationer kan förverkliga någon designer idé.

Syskon gipsskivor undertak fäste är mycket enkel: omkretsen metallramen är fixerad på en höjd av 7-10 cm från ytan av betongbasen, som därefter monteras och säkras med skruvar drywall ark. Alla skarvar bör förstärkas med nät och lim primas, då är du redo att utföra arbeten. Ytan kan målas, tapet eller kakel, att tillämpa en dekorativa gips. Under det är lätt att dölja alla kommunikationsmodulen och installera spotlights, ytan samtidigt visar det sig helt platt. För tak i köket, är det önskvärt att använda en vattenavvisande gips, det är ett rum med hög luftfuktighet.

Köks zonindelning eller ge den en unik stil monterade tak flera nivåer. I det här fallet, installation av även de mest komplexa variant specialister utför i en vecka. Gipstak miljövänliga, andas, hållbara och billiga.

Man bör komma ihåg att de rektangulära formerna justerar visuellt formen på rummet, fyrkantiga - lämpar sig för isolering rekreation, runda och ovala - frigör center.

För ett litet område av rummet är bättre att välja alternativet en-nivå eller etage med enkla former. Vid anordningen av ett tak med två nivåer av stor vikt läggs vid belysningen i köket: i centrum av den övre delen, är det önskvärt att installera ljuskrona - den huvudsakliga källan till ljus, och på de nedre delar - modulära lampor (neon eller LED).

 1. Det tillåter att uppnå helt plan yta utan föregående justering,
 2. resistent, ånga, fukt och damm,
 3. hållbart och attraktivt externt.

Han är inte rädd för översvämningar, så är perfekt för lägenheter i höghus.

Spänntak är sömmen och sömlösa, matt och glansig, av olika färger och nyanser.

Omkretsen metallram monterad, 10-15 cm under betongbasen, är banan upphettas, sträckas och fixeras i spåren. De tillåter dig att dölja verktyg och ventilation, installera spotlights. Trots sin skenbara enkelhet, är installationen bäst avgörs av proffs.

Genom design, de är på en nivå - lämpar sig för små rum och multi-level - perfekt för köket vardagsrum zonindelning.

Underhåll är mycket enkel: olja och damm kan lätt avlägsnas med en trasa och tvållösning.

Vit blank duk visuellt expandera rummet och fylla den med ljus.

En av de bästa alternativen för livsmedel. Vinkelräta spjälorna anordnade driva stommen funktion, som därefter är fastsatta paneler aluminium, stål eller plast. mycket effektivt ser speglad tak rack i ett litet område, vilket också är mycket praktiskt. Mycket lätt att underhålla, hållbara och motståndskraftiga mot fukt och ånga.

Kan vara plast eller trä. plast takpaneler anordning kräver inte ett förhands ytinriktning, vi behöver endast bestämma nivån av höjden och bygga en ny ram av metallprofiler. Monteringspaneler som påminner om konstruktören aggregatet: omkretsen fäst plasthörn, och i vilket är installerade paneler sammanfogade med hjälp av de tvärgående spåren.

Fördelar: En mängd olika texturer och färger, enkel installation och borttagning, motståndskraft mot fukt och extrema temperaturer, hållbarhet och användarvänlighet, rimliga priser. Bland bristerna - lätt att tappa sin form. Deformeras även med en liten knapp.

När det gäller de träskivor är olika färger mycket mindre, men naturlighet och hållbarhet är mycket högre. Installerad träpanel på samma princip som den plast, är den enda skillnaden ett system av lås. Dessa paneler är dyrare än plast, men att utforma köket i klassisk stil eller land stil bättre alternativ som finns.

Det traditionella sättet att avsluta. För närvarande som 10-15 år sedan, men inte lika populär som processen är mycket lång, rörigt och komplicerat. Den föreslår perfekt inriktning av ytan och dess fyllmedel och primer. Ska börja måla från takfoten och hörn, den totala ytan målade i sista sväng.

Med hjälp av gips och tillämpning av modern teknik det tillåter dig att slå i taket design i ett litet kök i ett riktigt mästerverk, ge ett rum volym och djup. Det viktigaste att välja rätt färg och mönster.

Tillämpning av huvuddelen av dekorativa gips är lätt att dölja små defekter, så perfekt inriktning är inte nödvändig. Beroende på den övergripande designkoncept, kan den användas som en vit eller färgad gips.

Efter utförande av mönsterytan typiskt primas och målas, kan färgpaletten vara mycket olika. Glossy färg ge djup och strukturell - lagt sin råhet och döljer smärre brister.

Den kan vara gjord av skum, trä, glas eller plast. Obverse har ofta ett mönster (präglad eller slät), metall sputtring, woodgrain textur.

Installation av sådana plattor under kraften från vardera: den planade ytan bör raschertit i fyrkanter, och sedan använda lim för att fixa kakel rutor.

Funderar konstruktion kök taket i Chrusjtjov, leta efter blanka eller spegelplattor, som visuellt öka mängden utrymme, och även absorberar fukt.

De är en kombination av spänning tak och gips, ofta skiktade. Låt diversifiera inredning och ge den en unik stil.

Det förekommer också med en kombination av gipsskivor kakel eller puts. Installation av de kombinerade varianterna kräver specialkunskaper. Först en skiss dras figur tak, enligt vilken ramen är monterad och går ram. Ark är vanligtvis monterade första gips web spännare installeras sist. Det är möjligt att använda en mängd olika färg och konsistens av material, men färgen bör smälta in i möbler och belysning understryka.

Vi påminner om att det Remont-Volot.ru i Odnoklassniki och VKontakte.

Hung undertak i köket - hittills mycket nöjda. Välj vitt matt med krom fixturer, ser elegant och minimalistisk.

Skrämmande om översvämning, men det verkar som vattnet dräneras, det viktigaste som razovodov kvar.

målade taket i deras nya byggnaden. ett år senare huset krympt och gick spricka. gled och målade över. en sträcka tak har en risk för kostsamma omarbetningar.

Ju lägre tak, desto lättare bör design - mindre alla nivåer, mjuk konsistens och klassisk vit. Och därmed högre, desto fler nivåer, paneler och texturer du har råd. I våra mycket små kök är bäst konventionell målning (gips) eller spänning. Men spänningen vinner på alla punkter. Om indränkt Gips måste förändras, men eftersom målade taket målas och dub, då jag kan knappt föreställa vilken typ av krympning för att ge huset som skulle sträcka tak bortskämd - Jag tror att det finns ett parti måste nöja sig med ett par cm, men på en färgad skillnad i 2- 3 mm är redan dödliga. Tja, vi själva har upplevt en översvämning i en månad efter reparationer i köket (grannarna från toppen blåste av locket på batteriet), vi ens inte orsakade någon - sig lugnt dräneras det kvarvarande vattnet från taket. Men fortfarande hälla från taket hade sympatiska taklyft i mitten av ljuskrona skulle inte översvämmade och flöt på väggen, och det omedelbart med en trasa för att fånga vattnet. Oh och naturligtvis vi har sparat non-woven tapet som passerade under en bubbla med vatten och sedan fastnat ryggen mot väggen. Så påminner om översvämning bara en plats 1 cm i diamerte vid tidigare utlopp. Vad skulle ha målats med ett tak eller gips i en sådan situation, jag till och med skrämmande att föreställa sig.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

90 − = 89