Uppdelningar i rummet för zonering foto

Contents

Avdelning för rumszonering - 120 idéer

Närvaron av ett stort rum i lägenheten kan du dela upp den i en torg med ett visst syfte. Och detta kommer att hjälpa lätta partitioner. I så fall ska partitionen inte se ut som en tegel eller betongvägg. Detta kan vara en konstruktion av gipsskivor, glas, en vanlig bokhylla och så vidare.

Avdelning för rumszonering - sorter

Skiljeväggar är indelade i två typer: icke-transmissiv ljus och transparent. Transparenta partitioner är gjorda, huvudsakligen från glas. Som material som inte överför ljus, använder opaka partitioner trä, plywood, aluminium, fiberboard, MDF och PVC.

Mest av allt, naturligtvis, populär stationära partitioner: ram, ramlösa och modulära. Följande används också: glidande eller vikning. Det finns också möbler och mobil (till exempel skärmar). När man bestämmer sig för hur man installerar en fast partition, särskilt ramlös, bör allt noga övervägas. Eftersom det är nödvändigt att bryta integriteten hos beläggningarna på golvet, väggarna och taket under installationen, och därefter och under demonteringen. En skelettbaffel förutser tillverkningen av en struktur i form av en ram, på vilken materialet i skivan själv, t.ex. gipsskivor, kommer att monteras.

Sådana stora och allvarliga beslut kommer inte att tvingas ta - Transformerbara rymdseparatorer. Som redan nämnts kan de vikas eller glida. Bekvämligheten hos dem är att en sådan partition kan skjutas eller vikas i händelse av värdelöshet. Möbler kan också fungera som zonplanering i rummet. Det här kan vara ett skåp eller ett stativ. Och det är inte nödvändigt att dessa möbler är en höjd från golv till tak. Tja, och förmodligen det mest praktiska är mobilpartitionen. Det kan vara som möbler (reoler på hjul) och andra föremål anpassade för detta ändamål.

Avdelning för rumszonering - skärm

Den mest enkla och ofta använda typen av partitioner är en skärm. I konstruktion används skärmen som en mobil partition.

Husets kontor med en partition

Skiljeväggar för kontoret kan vara antingen ogenomskinliga eller genomskinliga, installerade inte upp till taket. De kan vara gjorda av ramar av aluminium eller plast. Fyll i materialet i glaset, glas, trä eller aluminium.

För zoning kontor lokaler eller skapande av separata arbetsplatser, sätt de blinda partitionerna till taket. De utförs med ökad ljudisolering.

1

Material för installation av inre partitioner

De främsta fördelarna med inre partitioner är snabb och enkel installation, de kan utföras även på en dag. Alternativt kan du beställa en redan förberedd partition och hyra specialister som installerar det snabbt och kvalitativt. Du kan själv installera den färdiga produkten.

Uppdelningar av tegelstenar

Traditionellt och mest vanligt material, eftersom det alltid är ett populärt och högkvalitativt slags byggmaterial. Inuti ett litet rum, kommer tegelpartiet att skapa utseendet på en tung, deprimerande gardinmur, så de är vanligtvis monterade i stora och rymliga rum.

Glasskivor för rumszonering

En naturlig och oersättlig typ av material som är utrustad med högkvalitativa och estetiska egenskaper.

Rumskivor av trä eller gipsskiva

Denna typ av material är lämplig för alla interiörer, och kommer att skapa en särskild attraktion i lokalerna. Skiljeväggarna som skiljer rummen är gjorda i form av blindkonstruktioner av trä eller gipsskiva. Sådana strukturer är mycket lätta, de kan installeras var som helst. Dessutom är det i sådana skiljeväggar möjligt att montera skjutdörrar i form av ett fackskåp. Det är också möjligt att utföra glidpartierna själva.

När man väljer en sådan metod att dela upp rumsutrymmet, komplexiteten installationsplats en sådan septum. Om vardagsrummet har två fönster kan du göra genom att installera en liten bygel mellan dem, så att ljuset tänds ordentligt på det inneslutna utrymmet. Och för ett rum med ett fönster kan du installera en partition, som kan kringgås från två sidor. Och ljuset från fönstret skulle fördelas lika med det inneslutna rummet och till resten av rummet.

Ramen för en sådan partition kan vara gjord av en träbalk eller en speciell metallprofil. Det är viktigt att montera ramen på golvet, taket och vid behov till väggen. Eftersom gips kartong är ett bräckligt material måste ramen ha horisontella och vertikala tvärsnitt. Och om du närmar dig kreativt genom att skapa nischer och markera i partitionen, så kommer en sådan partition att skapa ytterligare bekvämligheter.

Smidda partitioner för rum

Metallprodukter för partitioner är gjorda i form av smide, fasta dekorativa lakan eller i form av klädstenar. Men metallens duk är mer som en skärm och i inredningen utförs dekorationselementets funktion.

Zoning room - garderob, hyllor

Utan tvekan många det finns en garderob, som inte passar helt i utrymmet som tilldelats honom i rummet eller till och med ganska obekväma. Här kan det vara samma partition i vardagsrummet. Du behöver bara omorganisera det på rätt sätt. Och det bästa alternativet i det här fallet kommer att vara ett genomskott utan en bakvägg. Efter att ha installerat det, som en partition, kommer det att vara möjligt att inte störa belysningen av rummet som helhet. Och installationen av partitionen från det modulära stället, som från tid till annan kan rekonstrueras till önskad form, kommer att vara en intressant och kreativ lösning.

Skiljeväggar för rumszonering (mer än 35 exempel)

Avdelning för rumszonering.

För närvarande fashionabla trend inredningsbranschen anses layout med rum stort område, utför rollen av de två rummen samtidigt, till exempel kök och matsal, kök och vardagsrum, sovrum och badrum, vardagsrum och sovrum, kan exempel vara massa. Så, för att på något sätt visuellt markera zoner tillbehör gjord rum, designers föreslår att du använder väggarna för zonindelning rum.

Dekorativa partitioner delar inte bara rummen i olika nödvändiga zoner, men hjälper också till att förvandla interiören.

Faktum är att en sådan partition ser ut som en vägg som inte når taket. Ofta i sådana improviserade "väggar" finns nischer för eldstäder eller hyllor för olika bagage. När det gäller vardagsrummet kan du fixa TV: n på denna piedestal. Det här inredningselementet bör inte slås ut ur rummets övergripande utformning, så skiljeväggen måste överlappa skuggan med resten av rummet.

Avdelning för rumszonering.

Uppdelningselementet, tillverkat av trä, är kanske det mest populära elementet. De snidade partitionerna ser väldigt vackra ut och samtidigt, men de enkla rakevariationerna ser väldigt värdiga ut.

Avdelning för rumszonering.

Skapa en partition är inte svårt, är det nödvändigt att ta den PVC-rör, skär den i ringar sticksåg, som sedan lim harts lim, som bildar konturen av väggen. Om så önskas kan strukturen täckas med ett lager av färg som är i harmoni med resten av rummet.

För dessa ändamål kan du använda en vanlig, traditionell tegel, som är monterad på änden av ett lager av lack för att avslöja att inte duschat och såg mer värdig. Det är också möjligt att applicera klinker imitera tegel, i extrema fall kan bara skapa effekt tegel - lägga väggen av byggstenarna och täckande puts, vars yta en skruvmejsel eller något annat spetsigt föremål squeeze beskriver tegel för att slutföra väggen för att täcka lagret av färg, inte glömma att skilja stygn i kontrastfärg.

Avdelning för rumszonering.

Metall smidd partition.

Smidda element värderades hela tiden, de ser dyra, effektiva och mycket snygga ut. Massiva metallskivor, gjorda i smide-tekniken, verkar inte svåra, men ser lätt och luftigt ut. Skuggan av en sådan smidd vägg bör väljas utifrån rummets övergripande utformning.

Bra idé för uppgiften, detta rack kommer inte bara att bidra till att dela upp rummet i flera zoner, men kommer också att utföra vissa funktionella belastning på sina hyllor du kan sätta böcker, fotoramar, figurer och mycket mer.

Mycket vackert utseende luftiga, knappt märkbara ögonglaspartier för zonering av rummet. En sådan partition gömmer dig inte från ögonen på de närvarande, men kommer helt enkelt att skapa den önskade effekten av att dela upp rummet. Om den genomskinliga effekten inte passar dig, kan du beställa frostat glas, vilket bara ger en närvaro av någon bakom partitionen, i form av en rörlig silhuett.

Här är ett annat underbart sätt att dela upp rummet - användningen av dekorativa skärmar, som vid behov kan vikas och döljas någonstans i skafferiet. Och tack vare mångfalden av efterbehandlingskärmar, bokstavligen till varje interiör kan du hämta något utsökt, vackert och spektakulärt. Den starkaste är skärmar av metall och trä, mindre resistent kan anses vara en skärm täckt med papyruspapper (kan bryta sig med en besvärlig rörelse).

Denna typ av partition är mer som en gardin, avsedd för att dela ett visst rum i flera zoner. Upphängda textilband på kronorna, fastsatta på taket. Det andra namnet på det här partitioneringselementet är japanska gardiner. Det bör noteras, de ser mycket effektivt, men på grund av lasten - vägnings band fäst till botten av nätet är de inte deformerade och inte sväva upp medan den minsta bris.

Fler bildpartitioner:

Avdelning för rumszonering.

Skiljeväggar för rumszonering.

Matsal, vardagsrum och sovrum i ett rum:

Partitioner för rum zonindelning kommer att bidra till att slå det stora rummet på området, som omfattar flera grundläggande områden, såsom kök och matsal och sovrum och badrum. Dessutom passar de dekorativa partitionerna perfekt in i inredningen av studiolägenheter, där hela layouten är bokstavligen placerad som om du är på din hand.

10 kommentarer till artikeln

Jag har alltid velat köpa en skärm, jag undrar var de säljs.

Tori, skärmar som säljs i möbelaffärer.

Det visar sig att det finns en stor mängd olika alternativ partitioner, användbar information, vilket är särskilt viktigt i små lägenheter.

Mycket som dessa planlagd område, är det synd att det inte passar, de är för små för våra lägenheter.

Utmärkt val av idéer för zonindelning. De kommer att vara särskilt användbart för studiolägenheter.

Intressant och funktionella rum zonindelning idéer. Faktiska tips särskilt för en studio.

Planerna på att bygga en snidade partition, tack för exemplen.

Så många bra idéer! Jag gillade dessa väggar, mycket vacker

Mellanväggar rack - den mest praktiska.

Och det finns så många vackra!

Och du kan kombinera dem: Låt dels -Wardrobe eller rack och den bakre delen av skåpet - en vacker tyg eller annan partition.

Utmärkt val av zonindelning lokaler alternativ. Det är synd att det är praktiskt taget omöjligt att ansöka om gamla bostadsbeståndet.

Men ägarna av moderna "slott" kan ta en artikel om armar.

Mellanväggar i rummet för zonindelning utrymme

De flesta moderna villor och staden lägenheter är några trånga rum, och eftersom många ägare bestämma över sitt - rum - kombinera. Som ett resultat - de är ett stort rum, olika mångsidighet - du kan samtidigt lokalisera och vardagsrum och kök, och ett kontor, och sovrum och matsal. Men det är viktigt att en sådan planering gjordes på rätt sätt, och särskild uppmärksamhet bör ägnas nämligen zonindelning. Vanligtvis är partitioner som används för detta ändamål för rymd zonindelning i rummet, och de i sin tur kan vara en mängd olika utföranden. Egentligen kommer detta att diskuteras i dagens artikel.

Foto partitioner för utrymme i rummet zonindelning

Tips! Partitioner anses vara en integrerad del av de flesta designprojekt. Och inte undra på, eftersom det inte bara är tilltalande, men också praktiskt och bekvämt. I synnerhet när det gäller en liten lägenhet, där du vill dela upp området under de olika behoven, utan att förlora utrymme.

Funktioner av zonindelning av utrymmet - du behöver veta

Som regel är människor zonplaneras vardagsrummet, där du vill dela upp hela området i två zoner: en - sovrum eller grupprum för allt, och den andra - för att ta emot gäster eller för en plats att vila. Dessutom är det med hjälp av skiljeväggar Zonindelning barnrum, om du behöver ett separat område för studier, vila och spela. Inte mindre populära och zonindelning kök - här utrymmet är uppdelat i en zon för matlagning och zon för eget bruk.

Det finns flera vanliga orsaker som kan göras zonindelning lokaler. Ta en titt på dem mer i detalj.

 1. Den vill dela upp rummet i flera zoner med olika funktionella belastning. Till exempel kan du kombinera barnrummet till vardagsrummet.
 2. Dessutom kanske du vill skapa en optisk illusion, för att visuellt slå interiör. Till exempel, om du behöver ett litet rum visuellt expandera och stora - att minska en del.
 3. En annan vanlig orsak - separation av arbetsområdet från det personliga.
 4. Slutligen kan du vill ändra utrymme, beroende på vilken tid på dagen. Detta kan vara bland annat den proportionella fördelningen av specifika områden. Till exempel i tidigt på kvällen en enkel walk-in closet kan omvandlas till en bekväm hopfällbar säng.

Vad det än var, i dag, med hjälp av en mängd olika metoder och verktyg för stora delar av studiolägenheter är uppdelade i ett antal funktionella områden.

Och hur partitionerna inom inredning?

För att lösa alla dessa problem människor har att tillgripa drastiska förändringar i rummet, men för byggandet av nya väggar kommer att kräva en hel del pengar, är det ganska självklart, och ett antal andra händelser reparera karaktär. Dessutom gemena väggarna är inte nödvändigtvis bekväma. Det är därför de tillgripa ett alternativ - en unik, men samtidigt lätt uppfyllelse lösningen ligger i zonindelning utrymme med väggar. Denna idé kommer från Sverige och kännetecknas av att den ger möjlighet att mer effektivt hantera livsrum.

Så, för väggarna i utrymmet i rummet zonindelning gör det möjligt att lösa alla de problem som är förknippade med uppdelningen av utrymmet i separata zoner. Karakteristiskt kommer varje kvadratcentimeter i detta fall användas som aktivt som möjligt och med största möjliga nytta. Som tidigare nämnts, det finns många sätt att genomföra zonindelning av rummet, men de mest populära är:

 • partitioner görs som valv;
 • belysning;
 • falsk vägg;
 • textilier;
 • bitar av möbler;
 • skjutdörrar;
 • olika typer av dekorativa design;
 • pallplatser.

När det gäller några tydliga riktlinjer eller proportioner, de är icke-existerande. Men om du planerar att dela upp rummet i flera zoner, måste du vara medveten om dessa viktiga nyanser.

 1. Om vardagsrummet är planerad fördelning av barnhörna, växthus eller, säg, en studie, det skulle vara tillräckligt för ett förhållande på 1: 3 eller 1: 2.
 2. Med hjälp av välvda taket kommer att vara att fokusera på gränserna för zonerna.
 3. Den största delen av lokalerna bör placeras där ett fönster.
 4. Slutligen, i vardagsrummet för att separera sovrummet, bör du installera en partition i mitten. Höjden av denna skiljevägg kan motsvara höjden av lokalerna eller vara 2/3. Dessutom kan konstruktionen täcker endast 50 procent av passagen.

Var uppmärksam! Inte mindre populära och falska väggar, genomförs i dag i en mängd olika sätt. Talande, i alla fall de är dekorativa och funktionella.

Nu, läsa de viktiga ögonblicken i zonindelning området, gå direkt till behandlingen av de mest populära val av partitioner.

Den första varianten. Partitioner av akryl

Låt oss börja med det faktum att akryl - det är mycket flexibelt, lätt och hållbart material för att skapa en mängd olika former. Och eftersom akryl partitioner är ett utmärkt val för alla rum, särskilt eftersom de är lätta att installera och helt säker.

Observera också att dessa partitioner kan inte bara någon form, men vilken färg som helst (från guld till helt genomskinlig). Dessutom kan de vara både känslig och monolitisk.

Alternativ två. Väggar av bambu

Bambu partitioner kan inte bara lätta konstruktioner, men även de massiva dekorativa element. Det beror helt på vad tjocklek bambu stammar (orsaken till det lilla utrymmet är att föredra att använda tunna stammar). Skärmar av detta material är mycket praktisk och lätt, dessutom, om nödvändigt, kan de enkelt flytta. Men bambu - det är fortfarande en mycket specifik material som passar långt i varje design.

Tredje utföringsformen. skiljeväggar av gipsskivor

Ett annat populärt alternativ - en partition för zonindelning av utrymmet i rummet, gjord av ark av gips. Liknande mönster är mångsidiga, eftersom de kan användas för nästan alla rum. De kan helt ändra hela utrymmet, och idag finns inte bara döva shumonepronitsaemye väggen, men lätt konstruktion, endast delvis ändra utrymmet.

De främsta fördelarna med gipsskivor inkluderar enkel installation och efterarbete: om det är nödvändigt, kan de lätt gips, förutom att de kan tillämpas på praktiskt taget alla efterbehandling material. Emellertid är oönskat hyllor eller andra tunga föremål placeras på sådana konstruktioner på grund av bräckligheten hos materialet. Eller alternativt kan detta ta hand i förväg och förstärka konstruktionen under monteringen.

Var uppmärksam! En annan fördel med gips är att det kan användas för att enkelt skapa och kurvig design med plavnoizognutye gränsen.

Fjärde varianten. Mellanväggar av trä

För tillverkning av en mängd olika material kan användas, vilka i själva verket påverkar syftet med och typen av konstruktion. Sålunda, föremål tillverkade av spånskivor, kan vara antingen blinda eller är utformade som hyllor. Men i alla fall de behöver extra dekoration.

Ett annat alternativ - väggar byggda av pallar (dvs. i detta fall, styrelsen kommer inte placeras rygg mot rygg). Som regel, de gör en attraktiv vikskärm. Reiki kan användas - utformningen av dem har en hel del varianter, ibland med de mest komplexa former. Utrymmet i närvaro av en sådan partition väger inte så lätt tränger de mest avlägsna hörnen.

Som regel, helt enkelt lackade trä partitioner, som var synliga för det naturliga textur av trä. inget märkvärdigt en tillverkningsmetod som inte är - behöver bara ett visst antal pallar / ställningar, verktyg, färg och lite fantasi.

Femte varianten. konstruktion konstruktion

Det finns en sådan enorm mängd! I de flesta fall har designers skapat ett original och enkla partitioner - till exempel registreringsskyltar, vinylskivor eller CD-skivor, som hänger på repen. Fortfarande gemensam struktur bestående av en sträckt plastflaskor, barns designers och även fisknät. Ursprungligen ser väggar som består av flera pärlstav trådar. Och om rummet är inrett med modern och djärv, kan det dekorera väggen av kedjorna.

Vid registrering av miljö material utrymme (eller i fallet med ett hus på landet) partition kan göras av kvistar och stubbar. Det finns också pappersval - till exempel mångfärgade fjärilar, hängande på transparenta trådar. Slutligen, om rummet sker i en retrostil, det kan planlagd vägg gamla fönsterkarmar (glas kan vara närvarande eller frånvarande).

Alternativ sjätte. spegel utformning

Inledningsvis att spegeln är inte bara visuellt expanderar utrymme, men också har möjlighet att gömma sig vad som ligger bakom dem. Ett bra alternativ - det är en spegel glidande partition (som coupé), som kombinerar både en dörr och en spegel. Lika ovanlig design kan dölja grovkök eller omklädningsrum. Och attraktiva och bekväma. Men det är mycket billigare än en garderob.

Video - Olika typer av partitioner för rymd zonindelning

Alternativ sjunde. De så kallade "levande" väggar

En av de mest originella sätt att skapa partitioner är att använda färska blommor och grönska. Så kan du enkelt uppdatera varje interiör, men denna metod är mer lämplig för stora rum. Det enklaste sättet att skapa en sådan partition är en plats på hyllorna i ett stort antal olika krukväxter. Men glöm inte att alla dessa växter kräver bra belysning.

Alternativt val - det är odling av ett slags "grön vägg" med mossa eller fläta kulturer. Det ser riktigt bra, men den här partitionen kommer att kräva speciella mikroklimat och permanent vård.

Ett annat alternativ - ett stort akvarium. En sådan partition kommer liva något rum! Men det måste också särskild omsorg.

Slutligen kan ett litet vattenfall och fungera som en partition som på bilden nedan.

Ett annat bra sätt att zon rummet - att upphängningskonstruktion av mörkarna. Sådana partitioner är lätta att installera, olika mängd färger / former och ganska praktisk. Vid behov kan de tas bort, men de är kompakta och sända ljus. Kort sagt, det bästa alternativet för små utrymmen. Typiskt, i sådana fall, de vertikala persienner, även om vissa undantag, naturligtvis, förekomma.

Ganska ofta persienner kombineras med glaspartier, men en sådan tandem är mer lämpade för medicinsk eller kontor för att det ser "cool" och koncist.

Alternativ nionde. Betong och tegel

Style loft finner de senaste åren mer och mer populärt, innebär användning av tegelväggar för zonindelning lokaler. Det ser attraktiv och originella, men lämpar sig inte för varje rum design. Men om du lyckas - du kommer att uppnå en slående effekt.

Ofta kan hittas partition av tegelstenar i sovrummet, vardagsrum, kök. Detta element kräver en hel del utrymme, men det verkar tynga utrymmet och lämpar sig därför endast för stora rum. En annan struktur kan utföra funktionen av ljud-bevis, men det är då nödvändigt att utföra en hel vägg.

Tvärtemot vad många tror, ​​med hjälp av en tegelsten du kan fortfarande skapa en mysig atmosfär, om du lägger till en partition spis (om än konstgjord). Denna variant är lämplig för privata hem.

Konstruera en partition av tegel kan vara personligt och samtidigt, om det händer slarvig, kommer rummet ser ännu mer original.

Alternativ tionde. smidda konstruktion

Men sådana väggar för zonindelning utrymme i rummet är utformade för stora utrymmen. De är vackra, men kallt, väl lämpad för stora vardagsrum och hallar. Talande, kan det finnas mobil (det är en struktur i form av skärmar).

Som regel är sådana partitioner inte någon praktisk användning - de bara dekorera rummet.

Alternativ elfte. möbler

I rollen som sådana fall ofta talar - från facket och slutar hyllor. Emellertid kan det finnas andra utföringsformer. Om du vill kan du använda nästan alla möbler - till exempel dela upp rummet soffan eller bar. Men det kan vara datorbord eller ett nattduksbord med en TV. För en ljusare högdagrar kan dessutom använda textilier.

Alternativ tolfte. låg konstruktion

Sådana partitioner zonplacering endast formellt, men ur praktisk synpunkt kan användas som en bords yl hyllor (allt beroende på de specifika dimensioner). För tillverkning kan vara någon "hård" material - gipsskivor, bambu, glas, trä och andra. Färg som form, kan vara något.

Alternativ trettonde. Partitioner av plast

Kännetecknas av en stor mängd olika utföranden och kan även vara mobil eller transformerbara. Det bästa alternativet för rum med undertak. Design av plast är extremt praktisk och lätt att använda för barnrum. De är säkra, lätta att ta hand om (du behöver bara tvätta) och ett stort utbud, och därför lätt att passa in i alla rum.

Alternativ fjortonde. skjutbara design

Uppenbarligen är de gjorda av olika material. Till exempel kommer väggar av glas passar bra i badrummet. Fördelen med skjutdörrar är deras kompakthet, bärbarhet och mångsidighet.

Alternativ femtonde. Väggar av glas

De kommer också i glidande och stillastående. Som regel används för isolering av arbetsplatsen. Som kännetecknas av ljustransmissionen, och kan därför användas i områden där endast ett fönster. Som för de nackdelar, sedan till de som kan hänföras kanske att frånvaron av ljudisolerande egenskaper.

Om vi ​​talar om de ogenomskinliga väggar av glas, är de ofta i sjukhus, kontor, kök, sällskapsrum och badrum. Ändå sådana strukturer tillverkas i olika färger, och därför passar perfekt i nästan alla design. Slutligen finns det också ett målat glas partition, men för dem nödvändigtvis lämplig inredning.

Alternativ sextonde. I form av kuggstänger

Detta är en av de mest populära sätten att utrymmet zonindelning. Racks inte bara dela rum i zoner, utan också bidra till att hålla dessa eller andra saker. En sådan konstruktion är fullt möjligt att göra egna händer, men du måste ange storleken och utformningen av skiljeväggen själv.

Notera också att utrymmet inte är överbelastad på grund av ställningar, eftersom de reflekterar ljus, som inte kan sägas om de flesta andra alternativ.

Alternativ sjuttonde. textil

Det enklaste sättet är att använda tyg zonindelning partitioner. Du behöver bara fixa en baguette / rails på taket och förvärva lämpliga gardiner. Talande, kan den senare då vara dags att byta från tid till annan, lägga till olika dekorativa småsaker. Liknande mönster - perfekt för sovrum och barnrum, dock ofta i små vardagsrum. Slutligen är de ofta återfinns i restauranger.

De skapas i det gamla Kina, en gång skyddade invånarna från onda andar. Även då var de gjorda av silkespapper och dekorera med stenar och målningar. Just nu för tillverkning av skärmar använder olika material, och de används med framgång i zonindelning rum.

Intervallet är enorm, och kan användas som konventionella material och mer moderna - akryl, till exempel, eller plast. Mot denna översikt över de möjliga varianterna slutar, fortsätter vi till handling - överväga hur man tillverkar en sådan partition från gipsskivor.

Partitionen i rummet - en steg för steg guide

Som nämnts tidigare, partition för zonindelning av utrymmet i rummet och framgångsrikt gjort sina händer. I vårt exempel kommer gipsskivor används. Konstruktionen i sig kommer att byggas på vinden. Med en specifik sekvens av åtgärder kan du se nedan.

steg ett. Här är Attic därefter indelat i ett antal separata rum. Partition själv kommer att ha en oregelbunden form, vilket också är viktigt.

steg två. Först måste du ta den belagda sladden och utföra en linje på golvet, enligt vilken utformning kommer att byggas.

steg tre. Ytterligare gips säng profil är nödvändigt i enlighet med tidigare utfört layout, sedan göra hål i golvet för plugg.

steg fyra. Efter det bör profilen fästas på golvet med dymlingar.

steg fem. Byggnad nivå tas, med det jämnt över bottenprofilen fast tak. Tja, om handen är en laser - så att processen kommer att gå mycket snabbare.

steg sex. Nästa kommer från rack - delar av den vertikala profilen - och ställs i steg om en halv meter.

steg sju. Byggnad nivå krävs också eftersom rack ska placeras vertikalt.

steg åtta. För att fästa vertikala profiler med horisontalplanet är nödvändigt att använda pressverktyg.

steg nio. Då måste du installera dörren jumper - startar är fixerad med en hand, sedan anpassas till horisontalplanet och är monterad på den andra sidan.

steg tio. I vårt exempel lösa nära andra partition som krävs för att maskera ett trä rack. När partitionen är klar, är det sätta i tråden för övergången.

steg elva. Därefter föra kabeln till framtida placeringen av brytaren. Efter denna konstruktion mantlad gipsskivor på ena sidan. För fästskruvar används (i steg om 15 cm).

steg tolv. Innan om den andra raden lederna är belagda med lim.

steg tretton. Efter avslutad plätering inuti partitioner passar mineralull 10 mm tjock.

steg fjorton. När man installerar ett andra skikt av mineralullsskivor måste iakttas offset, i syfte att uppnå den bästa isoleringen.

steg Femton. Konstruktionen är mantlad gipsskivor på andra sidan. Glöm inte hålet för växeln.

steg sexton. Sedan behöver du installera ledningar box och ledningarna.

steg sjutton. Vid slutet av den inställda själva dörrkarmen.

steg arton. Monterad dörr. Allt arbete kan betraktas som avklarad!

Video - Rack för zonindelning lokaler

100% Förfarande för isolering väggar inuti skummet + video instr

Väggisolering polystyren inifrån och ut + Video Institute

Penofol självhäftande - Tekniska specifikationer N + Video

100% Förfarande för isolering väggar inuti skummet + video instr

Väggisolering polystyren inifrån och ut + Video Institute

Penofol självhäftande - Tekniska specifikationer N + Video

Polystyrenskum fasadisolering teknik och video instruk

Hur man isolera ett hus på landet - isoleringsteknik och valet av mate

Maskin för att skära skum priser, driftmod och montering

Flytande tapet (70 bilder) + instruktioner för tillverkning av dess pv

Venetianska gips (51 bilder) i det inre av lägenheten: a

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 5 = 5