Uteplats vid stugan Foto

Skapa ett vackert rekreationsområde i landet - Utrustar uteplats

I anslutning till huset en liten stenlagd utomhus gård, designad för familjer eller privatliv - det uteplats.

Namnet kom till oss med det spanska språket, och konsten själv gårdar design har sina rötter i antiken och medeltiden.

Även då gårdar slog sina magnifika fontäner, dyra vaser, vattenfall, celler med vacker sång fåglar, mjuka mattor och kuddar.

Dacha bygger ofta dessa typer av uteplats:

 • vinkel byggnad med en L- eller U-formad planen i huset;
 • den bakre väggen av huset;
 • balkong;
 • tiered;
 • uteplats-solarium;
 • ceremoniella uteplats vid ingången;
 • uteplats med grill;
 • romantisk uteplats;
 • andra typer.

Uteplats gjort med sina egna händer - ett foto och beskrivning av videon.

Dessa byggnader ligger längs den bakre väggen. För hem där det inte finns en lägenhet, men några, skapar en gård omkrets av byggnaden, vilket gör det möjligt att utvidga området runt huset.

Så invånarna i alla lägenheter kan ha din egen privata plats att koppla av. Atmosfären i privatlivet som skapas av det faktum att vinkel uteplats med L- eller U-formad plan huset skyddas på flera sätt.

1

På bilden L-formad uteplats - en av de mest populära typer av

I motsats till hörnet, är den bakre väggen av uteplats skyddas endast på en sida. Planera en del av trädgårdsdesign är möjlig med tillgång till vardagsrummet, kontor eller ens sovrum.

Så kommer att kunna fylla rummet med frisk luft, är detta särskilt sant när ett litet område i rummet.

Om webbplatsen är inte tillräckligt med utrymme, då ett bra alternativ skulle vara en multi-level uteplats. Det kommer också att vara en stor dekoration för din fasad.

I en sådan plats kan planteras växter eller sola. Men innan byggandet av uteplatsen på taket eller på den stora balkongen bör du rådgöra med byggare med den tekniska sidan.

Du kan också göra en uteplats-solarium vid poolen. Solljus ska kunna tränga in, därför bör inte vara för mycket täcka bersån.

Om tidigare roll gården fungerade som en rabatt eller en liten trädgård, men idag denna roll är mer delaktiga i ceremoniella uteplats.

En vacker alpin trädgård, eleganta betongplattor, elegant modern fäktning, en miniatyr fontän, öppen spis och andra estetiska element av exteriören elegant dekorera din dörr.

För att skapa på sin datja eller land hus, uteplats, måste du först besluta om utnämningen.

Vacker uteplats vid stugan i vårt fotogalleri:

Till exempel kan det vara ett gömställe för privatlivet, en romantisk middag, släktträffar, eller en plattform för stora företag. Därefter vi bestämma placeringen av gården från vår semestermål och dess storlek. Vi väljer material, möbler och inredning.

Höjdpunkten i din bostad kan vara en uteplats med grill. Det är särskilt lämplig när vidderna där det finns en hel del mark och där det kan fly från staden, som en liten familj och glada sällskap med vänner.

Du kan även bygga utomhus ugn, och då kommer du att kunna laga mat, vara utomhus.

Utomhus ugnar och grillar görs enligt enskilda projekt, så att alla kan hitta den perfekta alternativet för ditt landskap design.

Uteplats med grill

Bra plats för middag i kärlek uteplats görs i den romantiska stil.

Dim ljus, fladdrande lågor av ljus, elegant stjärnhimlen och lugn musik - som kan skapa en varm och mysig atmosfär för en romantisk middag?

Denna vackra bit av paradiset du kan inte bara ta en paus från det dagliga arbetet, men också till exempel göra ett erbjudande till sin älskade.

för romantiska Zone

Option uteplats inredning kommer till stor del att bero på dess storlek, liksom stil landskapsplanering på din webbplats.

Men någon design kan kompletteras med vackra blommor och eleganta buskar, små barrträd, behållare med växter och så vidare.

Positionering dessa inredning poster ska vara i spridningen eller som kant uteplatsen. Mycket trevligt skulle se vinstockar som morning glory, klematis, eldiga bönor eller blommor i krukor.

För en liten uteplats inredningen är ett underbart alternativ rottingmöbler från rotting eller korg, träbänkar, ett bord, en öppen spis i sten. Denna konstruktion är lämplig för dem som föredrar en hemtrevlig atmosfär.

Men om din villa eller fritidshus i modern stil, och sedan uteplats måste följa med stil.

Låt fantasin flöda

Tips om hur du skapar ett hörn för vila

De viktigaste punkterna är värt att överväga:

 1. Beroende på var den kommer att ligga i området uteplats i stugan, golvet bör göras av natursten, grus kudde (Om uteplats är direkt på marken) eller trägolv (vid placering strukturer på taket eller balkong). Options gräsmattor i ett rekreationsområde har också en plats att vara, men som ett resultat av konstant gå på gräset det kommer att förlora sitt överklagande.
 2. Grunden för avkoppling och komfort är möbler. Försök därför att trimma bara en bekväm och bekväma möbler. Det kan vara bekväma barnstolar, lyxiga fåtöljer eller en liten soffa.
 3. Utomhus spis, öppen spis eller grill på detta område kommer att vara till stor hjälp. Så du kan göra din semester mer intressant, om du kan laga utomhus middag.
 4. Du kan även ställa in uppblåsbar eller ram pool.
 5. Komplett interiör uteplats trädgårdsfigurer, liten fontän eller en smart blomkruka.
 6. Belysning rekreationsområde spelar också en viktig roll. Gör det så att ljuset kan väljas (ljus eller mörk).
 7. Eftersom resten i den öppna luften kan förhindra irriterande insekter såsom myggor, att försiktighet måste vidtas för att skydda mot dessa skadedjur.

Högkvalitativ belysning - inte en modefluga, utan en nödvändighet

Skapa ett paradis på jorden med sitt eget

Att bygga en uteplats i landet med sina egna händer bör hålla sig till en sådan plan.

Hur man skapar en uteplats vid stugan från scratch - detaljerad video instruktion.

Välj först material för golv och tänka på inredning.

Det enklaste alternativet gården kan vara en uteplats med naturlig eller konstgjord sten, trä, betongplattor, tegel eller trall. Kombinationen av material kommer att se mycket original.

När kapellet kan vara en trasa eller en trätak är inte tjock. Bekväma möbler, inventarier, installeras direkt på marken, en liten blomma inredning - och vardagsrum komplett! Överväga alla steg för att skapa en mer i detalj.

Vad är renare - skimmer, som används under sommar pooler? Hur man gör och installera skimmer för bassänger med sina egna händer - instruktion med bilder och video.

Först förbereder de verktyg: trädgård krattor, spade, gummiklubba (kommer att behöva passa stenarna) och en sträng (för att bestämma gränserna för webbplatsen).

Det första steget i verk om arrangemanget av uteplatsen är iordningställande: markera området och ta bort 15-20 cm jord.

Men i synnerhet förberedelse av platsen för olika golvmaterial kommer också att vara annorlunda, så du bör följa instruktionerna för installation av den valda typen av beläggning. Häll sandbädd, sanden och komprimerar Moisturizing rake eller special spackel.

Golv beläggning, observera en liten lutning för vattenavrinning.

Den färdiga beläggningen ska strös med sand och försiktigt fylla i gapet. Sedan överskottet sand måste tas bort, och plattan hälla vatten i sig.

Dekorera en uteplats

Var noga med att dekorera ett rekreationsområde frodigt blommande grönska. Ljus färgstarka blomma säng är inte bara betona estetik din trädgård, men också föra harmoni med naturen.

Bright floral kommer blommor på höga stativ eller odlare ser helt enkelt lyxiga.

Dekorera gården bör också använda paraplyer, markiser och kapell, som också kommer att utföra en skyddande funktion din uteplats från regn och sol.

Nu måste vi välja och ordna möbler på rätt sätt.

När du väljer möbler Det är inte nödvändigt att ge företräde åt de mycket dyra alternativ, sedan dess ständiga närvaro i utomhusmiljöer kommer att leda till att det så småningom kan förlora deras form.

Du kan använda rottingmöbler gjorda av kvistar, träbänkar, stolar och bord. Relevant här är även en öppen spis eller utomhus ugn.

Typ av möbler och beloppet skall väljas baserat på destinationen uteplats: för familjesammankomster eller ett möte med en stor grupp av vänner.

Land område eller uteplats framför stugan kan användas inte bara för att odla grönsaker eller rabatt arrangemang, men också som ett område för rekreation.

Om det fria utrymmet för att installera en trädgård gungor, hållare, pergolor böter eller till och med ett bord med stolar, då denna zon kan säkert kallas en uteplats - en plats att koppla av.

Patio vid poolen

En sådan struktur kan utformas för två personer, för hela familjen eller för en stor vänkrets. Alternativ inredning uteplats det finns så många, och betrakta dem alla är omöjligt. Alla måste ta deras smak, behov och möjligheter.

Vacker uteplats vid stugan: hur man bygger och formalisera

Den första uteplats började bygga fler antiken i Medelhavsländerna. Då området är en mysig innergårdar mellan byggnaderna, dekorerad med grönska. Nu kallas uteplats sittgrupp i landet, där man kan tillbringa tid med familj eller vänner. Gör uteplats vid stugan med sina egna händer, som det visat sig, är inte svårt.

Hur uteplats och var du vill placera den

Terrassen i huset behöver inte byggas av trä. Från antiken i Medelhavsländerna är utbredd uteplats - i anslutning till huset en stenlagd yta för avkoppling och underhållande. Ofta uteplats ser ut som en mycket liten, sida vid sida med en plastbord och ett par stolar. Det finns också flera nivåer uteplats med rabatter, dammar, pergolor och permanent möbler. Men i själva verket, och i ett annat fall, uteplats - det är "rum under bar himmel", som förbinder huset med en trädgård och fungerar som en övergångszon mellan de två, är en favorit plats för rekreation för hela familjen.

Innan enheten uteplats i landet med sina egna händer, bör tänka igenom vad du kommer att använda den, väljer en lämplig form och material för stenläggning.

En idealisk plats att placera en sådan uteplats - varav en del är delvis upplyst av solen, men inom en längre period.

Titta på bilden - om uteplatsen vid stugan ligger nära träden, kommer de att ge grundläggande skugga:

Dessutom kan denna stadsdel skapa ytterligare komfort och även ha en läkande effekt. Det är önskvärt att platsen var skyddad från starka vindar.

En av de vanligaste alternativen - platsen för uteservering vid stugan, byggd med sina egna händer, eller längs baksidan av huset på samma eller olika nivåer med trädgård och hem. I denna uteplats, bör ytan vara åtminstone två rader av murverk tätskikt under basen av huset.

Storlek uteplats beror på storleken, men på det område det bör inte vara mindre än 4 m2. Vid fastställandet ungefärliga storleken på framtiden landet vacker uteplats utgår från golvytan elementstorlekar för att minimera behovet av att sticka plattor eller block. På en liten del utrusta litet område, dekorera sina krukväxter och krukväxter eller släppa mellan plattorna.

Därefter lär dig hur man gör uteplatsen med sina händer och hur det kan utfärdas.

Hur man bygger en grund för uteplatsen

Innan du bygger din uteplats händerna på den planerade platsen är nödvändigt att ta bort rötterna av perenna ogräs, ta bort det översta lagret av jord till ett djup av grunden för framtiden och lägger en geotextil.

Om trottoarplattor, som skall användas, då grunden under dem är gjorda av krossad sten skiktet ca 10 cm tjock och grov sand skikttjocklek av 5 cm.

För golv av trä, förbereda tegel eller block sand baslager upp till 10 cm. För att göra en vacker uteplats, eftersom råd av experter, bör grunden går utöver uteplats gränsen 8-15 cm.

Då, som använder en horisontell pinnar markeringsyta under grunden. Innan cottage uteplats förväg zagotovte pekade träpluggar 30 cm i längd. Pinnar bör vara tillräckligt för att markera på en basdel av ett galler med fyrkantiga 1,5 x 1,5 m. På var och en av de fyra ytorna hos tappen var 5cm tillämpas källarplanet av märket. Den första hammaren peg i ett av hörnen.

Dess topp måste noggrant sammanfalla med den nedre kanten av beläggningen och ytan av sandskiktet. Vispa antal pinnar längs väggarna i huset, utjämning deras höjd med hjälp av nivån. Därefter var 1,5 m hammare återstående rader av pinnar, anpassa dem med kortnivå och drivna till en ände av kuberna för att tillhandahålla den önskade platsen för dränering av vatten-gradient (ca 1 cm x 1 m).

På ytan markerar slutet kan du hälla grunden. Se till att ytan av varje skikt (jord, grus, sand) är i jämnhöjd med märkena på stiften.

Enligt följande, tamp marken innan nästa lager av fyllning. En pour innan det översta lagret av grov sand, sand fylla hålrum i gruslagret och igen tamp yta.

Med sladd och pinnar markerar gränserna för uteplats. För kvadratiska eller rektangulära uteplats är det viktigt att hörnen var helt rak. Efter det kan läggas täckfärg.

Vad är grunden för uteplatsen vid stugan, satte händerna, som visas på bilden publiceras nedan:

Hur man gör en vacker lock för en uteplats i landet med sina egna händer

Beläggningar för uteplatsen är olika, det är viktigt att de blandas med utsmyckningen av huset, stigar och växter i trädgården. stora områden bör undvikas på grund av lösa material såsom grus och krossad bark, och det är inte nödvändigt för att täcka ett stort område gatstenar eller gatsten som är obekvämt att gå.

Oftast, för att göra uteplats som det är möjligt mer hållbara beläggning välja betong, golv, lövträ, naturlig eller konstgjord sten, betongplattor eller tegel.

Ibland kombinera flera beläggningselement - till exempel omkretsdelen eller över de betongplattor som tillåts remsa av block; i beläggningen av tegel, sten eller plattor gör insättningen av grus eller grus. I varje fall bör dominera material, i kombination med de intilliggande spåren och huset. Men kom ihåg att en stor del inte bör bana någon material, och när du gör en liten lekplats också kommer att använda en hel del beläggningselement.

Trägolv kan vara billigare bara. Men trädet, särskilt barrved, har den lägsta driftperioden, och i varje fall måste det förbehandlas med antiseptisk. För att göra din egen strandpromenad, bifoga styrelsen med mässings skruvar eller spikar till hållbara anodiserade träreglar, som på tegelstöd. Lämna ett mellanrum mellan brädorna 6-12 mm.

De mest hållbara beläggningarna är sten och klinker. Material som sandsten, granit, stenar, kräver ett minimum av vård, inte för att förhindra åtkomst av fukt och luft i jorden och växterna som växer i närheten. Natursten har en hög motståndskraft mot slitage och frostbeständighet, styrka och hållbarhet. Sätt på omkretsen av uteplats med stora stenar och fylla i mitten av de återstående mindre stenar. Försök att hålla avståndet mellan stenarna var inte mer än 2,5 cm.

Det är mycket praktiskt att lägga ut en rektangulär eller kvadratisk uteplats plattor. Nu till försäljning, kan du även hitta en konkret bricka som efterliknar trä sågsnitt eller brädor. Effektivt ser kombination av rektangulära och fyrkantiga plattor. Först satte ett antal brädor längs väggarna i huset, och sedan i rät vinkel mot den låg längst till vänster rad. Håll fläkt staplade plåtar mellan raderna tills alla Zamosc uteplats.

I processen för hur man bygger en uteplats, följa de allmänna reglerna för stenläggning av området: om möjligheten att röra sig mot den plats där materialet viks. I det här fallet behöver du inte trampa på de just som plattor eller tegel.

Banar tegel också är ett lämpligt material för beläggning. Fördelen ligger främst i det faktum att det kan bana uteplats alla bisarra former utan att tillgripa sten hugga. Detsamma kan sägas om de block som betong och lera, som kommer i olika former och färger.

När bana kan först göra en solid kant av trä, tegel, block eller betong, och sedan fylla det inre av det material som valts för uteplatsen.

Här är hur du kan ordna en uteplats i landet, höjde sina händer.

Vacker design uteplats vid stugan (med foton)

När du gör en uteplats vid stugan, kan du dekorera den med hjälp av de växter som planteras i baljor, upphöjda bäddar eller odlare fickor. " De senare är helt enkelt osubstituerade uteplats delen inuti vilken är fylld med bördig jord.

Så när man tittar på uteplatsen intill husväggen inte ser vilade på den nakna tegel, fästa på väggen eller spaljé dragtråd för klätterväxter. En plats att koppla av, kan du obsadit årliga eller perenna klätterväxter, att ordna en häck, ange skärmar för skydd mot nyfikna ögon och vind. För att skydda från den gassande solen kan du installera markiser, pergolor, paraplyer och markiser.

Som framgår av bilden, när du gör en uteplats vid stugan kan kompletteras med en relaxavdelning grill eller spis gården och vid tillräckliga mängder - en dekorativ damm eller fontän. Vid arrangemang anser regeln: om dekorativa element kommer att vara för liten, är uteplatsen som ett tomt hus, och om alltför mycket, kan det finnas en känsla av täthet.

Hur man gör en uteplats vid stugan. foto

Sedan andra halvan av våren, många medborgare varje helg flockas till landet för att vila, som de säger, kropp och själ. Och för att komma närmare naturen, stugor hem konstruera olika hållare och verandor. Och ägarna till sitt eget land hus skapar en speciell semester och mer bekväm plats för detta ändamål, där du kan samla ihop med din familj och koppla av, är detta den så kallade uteplats. I landet eller i trädgården ett hus på landet, kommer en sådan struktur inte bara ha en bra tid för gemenskap, men det är perfekt pryder lokala landskapet, med en lämplig utformning.

Idag tittar på de viktigaste funktionerna i uteplats, där han har, och ta reda på hur man kan inreda det.

Uteplats vid stugan Foto

Vad är uteplatsen och vad det betydde

I bokstavlig översättning från spanska uteplats (uteplats) är - en öppen gård, omgiven på två eller tre sidor av väggar eller häckar.

Uteplats fanns i det antika Rom, fodrad han upp i hemmen för de rika och ädla. Under medeltiden var det klassiska arkitektoniska element i spansk morisk stil. Idag, den mest populära länder där den vanligaste bygga en uteplats, är Latinamerika och Medelhavsländerna. Där året värme och solsken, är detta den mest populära bit arkitektur.

Uteplats vid stugan Foto

Men det måste sägas att i vårt land, är det allt att fånga uppmärksamheten hos medborgarna. Å ena sidan är detta på grund av den utbredda utvecklingen av landskapsplanering, å andra sidan, på sommaren när det är varmt att det finns en sådan plats för vila är helt enkelt inte utbytbara. Detta är ett bra alternativ till vardagsrummet, eftersom ett hus på landet är mycket trevligare att möta gäster i det fria än i huset. Speciellt för denna uteplats är utrustad med inte bara bekväma sittplatser, men också att skapa förutsättningar för en fest. Ofta är det dessutom utrustad med en grill, grill eller ens en hel gata byggs ugnen. Om utrymmet tillåter, kompletterar och andra landskapselement - dammar, fontäner, rabatter, buskar och även träd.

Patio - ett bra ställe att koppla av i familjen, så att hålla högljudda fester.

Hur man planerar och var du vill placera uteplats på platsen

Den klassiska modellen av uteplats i en privat muromgärdad innergård blir alltmer sällsynt i dag. Arkitektoniskt inslag idag beror på många kriterier för moderna sätt att leva, men när det gäller funktionalitet det har behållit sin mening. Han är fortfarande en oas, som inte kan få någon ljusa eftermiddagssolen, ingen vind, inga nyfikna ögon av grannar eller bara människor från gatan. Det är fortfarande en avskild plats där du kan gå i pension och koppla av på 100%.

I de sydliga länderna ordna en uteplats på bakgården, är anledningen till att det är det enklaste sättet att dölja från solen. För att moderera klimatet, där solen mindre aggressiv närvaro, hans drag och andra mer lämpliga platser tomt. Det måste sägas att de nuvarande villkoren presentera en uteplats planeras vid en tidpunkt när projektet av landskapsplanering utvecklas.

Uteplats vid stugan Foto

Enligt denna en aspekt av den moderna uteplats är vacker utsikten var för detta ändamål nära den bildar en vacker trädgård, blomsterrabatter, alpin backe och andra.

Planera en uteplats bör vara släta, är det nödvändigt för uppförande av nödvändiga strukturer och utläggning av golv och trottoarer framtid framför sig, för detta ändamål, som oftast används keramiska plattor, gatstenar eller betongplattor.

Traditionellt en uteplats i landet hus i en av väggarna, eller helt enkelt vid poolen. Denna punkt har beaktats vid tidpunkten för utformningen av huset. Och för större bekvämlighet i hus nära uteplatsen installerat franska fönster eller glasdörr dragspel.

Det är inte heller ovanligt i dag och fristående uteplats omgiven av en grönskande trädgård, med dess motsvarande konstruktion och landskapet runt den.

Storleken är direkt beroende av befintlig anläggning, erfarna konstruktörer landskapsplanering, rekommenderas att fortsätta med en hastighet av minst 3,5 m meter per person. Men i verkligheten, alla individuellt, eftersom det beror på funktionaliteten i uteplats i sin utrustning och naturligtvis storleken på familjen, som kommer att vara i den för att vila. Den minsta storleken är att inte vara mindre än 4 kvadratmeter, annars är det ingen mening att organisera ett rekreationsområde.

Uteplats vid stugan Foto

Formen oftast rektangulär eller kvadratisk, är det förklaras av det faktum att den rektangulära material som används mest allmänt för golv. Och denna form är mer lämplig för resten av arkitekturen i området, på grund av strukturen har ofta en traditionell rektangulär form. Men under de senaste åren på grund av uppkomsten av ett material, såsom gatstenar, kan du designa och cirkulär uteplats.

uteplats utformning: hur och vad problemet

uteplats design i landet, liksom hela landskapsplanering blir så småningom din personlighet. När allt kommer omkring, det påverkar hela arkitekturen i området, tomtstorlek, klimat, och naturligtvis ägare önskemål. Men de principer och designverktyg är nästan alltid densamma.

Det viktigaste inslaget som tillåter dig att skapa den perfekta atmosfären för avkoppling - är förekomsten av gröna och blomkompositioner runt uteplatsen och där. För vägg design med lockiga vinstockar, de också kan användas för att skapa häckar. För registrering av det omgivande området, är sten och rabatter med vackra blommor.

Uteplats utrustad med en speciell trädgårdsmöbler och möbler kan vara för olika ändamål, för rekreation - en flätad soffor, gungstolar, etc. Men det viktigaste är -. Det är närvaron av ett matbord och sittplatser. För detta ändamål är det bäst att använda trämöbler, för att upprätthålla en atmosfär som bidrar till avkoppling. Inte nöjd med uteplats sällan i det fria, om skydd från den gassande sommarsolen med en speciell paraply.

En viktig egenskap hos uteplatsen, är närvaron av en källa för brand, det perfekta alternativet - det är en tegelsten ugn eller en grill, som kommer att fungera som ett verktyg för beredning av läckra kött och andra läckra rätter. Om valet föll på ugnen, kommer det att bli en stor faktor som kommer att ge charm till detta utrymme sent på natten. Burning i ugnen brand lägret ett bra alternativ till ett hem eldstad och street brand kommer branden i ugnen gör det möjligt att koppla av på uteplatsen även kalla höstkvällar.

Uteplats i landet - det är ett bra sätt att skapa en riktigt bekväm, i alla avseenden, inte bara för en idyllisk semester med din familj, men också för skojs skull parter.

Uteplats vid stugan Foto

Uteplats vid stugan Foto

Uteplats vid stugan Foto

Uteplats vid stugan Foto

Uteplats vid stugan Foto

Country House: foton inifrån och ut

Blind område betongplattor: vilka material som behövs och hur man arrangerar?

Alpina backen från skrot. foto

Brevlådor Street: photo designidéer

Gatubelysning för ett hus på landet

Vackra stuga landskapsarkitektur. foto

Bestämmelser om betongplattor

Tiles street frost: den mest tillförlitliga och hållbara material!

Enkel alpin bild. utformning

Glödande stenar med sina händer

Dekorativa chips i landskapsplanering

Granit gatstenar: bana för åldrarna!

One Response

Det skulle vara häftigt att vittna en sådan sak att göra, och bekvämt och modern, gästerna är inte skäms för att visa

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

42 + = 50