Uteplats vid stugan

Hur man gör en uteplats i landet

Urbefolkningens invånare känner knappt ordet "patio9raquo;, än mindre sin mening". Faktum är att det inte finns något abstrusivt i detta ord. Uteplatsen är en liten stenlagd sten eller annat material. Dess huvudsakliga attribut är ett litet bord, samt stolar eller schäslonger för avkoppling.

För många ägare av dachas och egna hem är landet inte längre en plats för odling av grönsaker och andra frukter. I stället för trädgårdar kommer vackra trädgårdar. Samtidigt planteras blommor och buskar av en anledning, och i enlighet med en viss stil med landskapsdesign, i många av vilka arrangemanget på uteplatsen är ett utmärkt tillägg. Dessutom kan det vara trevligare än att sitta i ett trevligt företag mitt i en blommande trädgård?

Uteplatsen på villaens innergård är en fashionabel nyhet, som är mycket populär (även terrassen är sämre än det öppna området). Du kan bygga det själv. Detta är vad som kommer att diskuteras.

Boende uteplats och möbler för den

Innan du fortsätter till byggandet av en uteplats på dacha, bör man bestämma uteplatsens läge. Ett utmärkt alternativ skulle vara att placera en plats under kronan av ett stort träd, nära en konstgjord damm eller pool. I det här fallet kan du när som helst njuta av naturen på din egen webbplats. Om du behöver spara utrymme kan uteplatsen ordnas direkt på verandan.

Dimensionerna av det belagda området är inte mottagliga för reglerna. Därför beror allt på dina egna preferenser och möjligheter. Men när man installerar möbler finns det en huvudregel - antalet ska vara minimal. Den optimala uppsättningen består av följande element:

Ytterligare objekt för webbplatsen kan vara en trädgårdsving, samt ett paraply. Men när du installerar dem, glöm inte att uteplatsen ska vara tillräckligt rymlig. Möbler är bäst inköpta från vinstockar och trä. Sådant material kommer att ge hela området naturlighet och naturlighet. Men sätena från smide ser inte lika mycket ut. Föredragna färger är lätta och varma nyanser.

1

Om så önskas är belysningselementen installerade. Området kan också utrustas med grill eller grill. I detta fall kommer funktionaliteten på gården vara mycket högre, förutom för enkla sammankomster kan du förbereda gästerna en mängd utmärkta kött- och fiskrätter.

Innan du börjar skapa en uteplats i dacha med egna händer, bör du bestämma materialet för beläggning.

När allt kommer omkring är det hela spanska Medelhavsakentet förlorat, och uteplatsen blir den vanligaste plattformen.

Det är bättre för uteplatsen att endast använda ett slitstarkt material, vilket också kommer att överföra testfuktigheten framgångsrikt. Det kan vara konstgjorda och natursten, beläggningsstenar och klinkerstenar. Om du vill göra golvträet, bör du bara använda de typer som lämpar sig för att bygga en terrass, eller till och med bättre - ett konstgjort däckmaterial.

Förutom huvudmaterialet kommer sand eller grus för fyllning att krävas.

Efter att ha bestämt platsen och materialet för uteplatsen måste du lägga upp vissa verktyg som kommer att förenkla arbetet så mycket som möjligt. Så, de viktigaste enheterna är:

Tydligen är arsenalen ganska liten. Och varje mästare har de flesta verktyg till hands. Men i händelse av brist kan de inte köpas i specialaffärer

Patio byggprojekt i landet

Innan du går vidare till de grundläggande byggnadsarbetena ska du överföra den framtida zonen för uteplatsen till dacha på papper. Genom att utarbeta projektet kan du utvärdera allt framtida arbete. De som inte är säkra på sin egen smak och förmåga kan kontakta en specialist för att skapa projekt för den här webbplatsen. Resten kan försöka göra en uteplats med egna händer.

Ett ungefärligt projekt från en professionell ser ut så här.

Detta inkluderar inte bara uteplats, men också hela platsen. Ett sådant projekt kommer att vara ganska dyrt. Men om du bestämde dig för att bara installera en öppen liten innergård, är sådana tjänster värdelösa. Ett projekt kan fungera som en enkel skiss av formen på den framtida uteplatsen med en indikation på alla storlekar.

Komma igång med att skapa en uteplats

Efter att ha gjort ett ungefärligt projekt på webbplatsen kan du börja arbeta. Först bör omkretsen av den framtida uteplatsen märkas. För att göra detta finns på kort avstånd installerade pinnar, vilka är anslutna med tråd eller ett hårt rep. Den resulterande markeringen kommer att fungera som en utmärkt guide för ytterligare arbete. Det bör noteras att formen på webbplatsen kan vara absolut någon. Men de mest populära är rektangulära och runda uteplatser. I den första varianten är dynan lättare att bygga, men den andra ser mycket mer attraktiv ut. Därför bör man ta hänsyn till egna styrkor och förmågor.

Därefter tar du bort den översta bollen av marken (ca 15 cm) och tar bort all vegetation. Den formade gropen är fylld med sand eller grus och är jämn. Om sand används ska den vätas, då blir det lättare att ge utjämningsförfarandet.

Sedan följer scenen av beläggning. Med en mångfärgad stenplatta kan du skapa vackra mönster, vilket utan tvekan kommer att ge ett allmänt utseende av unikhet och elegans.

Plattorna måste vara tätt bundet ihop. Dessutom ska ytan vara helt jämn. Därför ska du kontrollera dem med en nivå efter installationen av varje nytt element.

Uteplatsen, skapad av egna händer, är nästan klar. Det återstår att göra flera avslutande manipuleringar. En kantsten är inställd för att den asfalterade lekplatsen ska vara färdig. Och efter är uteplatsen helt täckt med ett lager av sand eller grus och vänster ett tag. Detta fyller alla luckor. Sammanfattningsvis tvättas allt med vatten eller sveps med en kvast. Det kommer inte bara att städa uteplatsen, utan även mer manipulera med plattan.

Uteplatsen i trä ser attraktiv ut. Men det kommer inte vara så hållbart, eftersom det här materialet är mottagligt för fukt och andra väderförhållanden.

Men det finns en väg ut. Det är möjligt att utrusta sajten med en dekeng. Detta är ett konstgjort material, som i utseende inte skiljer sig från ett riktigt träd. Det är bekvämt (plattor har låsanslutningar mellan varandra) och är praktiska (fukt och sol kommer inte att förstöra det på något sätt).

Det är inte svårt att göra en uteplats ut ur den. Till att börja med är det nödvändigt att montera en ram från metall eller timmer, och lägg sedan enkelt på ett däck och fixa det.

Uteplatsen är en plats där du kan bara luta dig tillbaka och koppla av. Men lägger till platsen olika funktionella element och dekorera den övergripande designen, blir den en av de bästa platserna för tidsfördriv.

Först och främst bör du tänka på möbler. Det har redan nämnts ovan, från vilka material det borde göras. Men det är inte allt. Det är nödvändigt att bestämma sin typ. Du kan installera stationära eller bärbara modeller på uteplatsen. Även på högkvalitativt material har väderförhållanden stor inverkan. Därför är det bättre att använda bärbara möbler, som för tiden för kallt väder kan tas bort från platsen i rummet. Om valet har fallit på stationära alternativ, måste man ta hand om att ha en vattentät beläggning som skyddar mot nederbörd.

Installationen av partitionen, som kan gömma sig från nyfikna ögon eller rädda sin skugga från den varma sommarsolen, kommer inte heller att vara överflödig. Den är gjord av olika material. Du kan installera ett dekorativt rutnät, en vägg av block eller markis. Du kan också ordna en naturlig uppdelning av täta små träd och buskar.

Obligatorisk kommer att vara installation av armaturer för platsen. Om uteplatsen ligger nära huset kan du placera dem på väggen. I andra fall är belysningen monterad på stift eller poler.

På vattenkroppar bör diskuteras separat. Nära uteplatsen ser perfekt ut konstgjorda dammar, pooler och fontäner. Men deras installation är mer mödosam. Det är lättast att göra en mini damm. Till grund kan en konventionell fat användas. Dessutom kan du använda en mängd olika plastformar, som kommer att grävas i marken och dekoreras med olika dekorativa material.

Tanken med att ordna en uteplats i landet är nog. Du kan också visa din fantasi och komma med någonting ditt eget.

Till uteplats ännu bättre kombinerat med den övergripande landskapsdesignen kan den dekoreras med olika färger. Det finns flera sätt att göra detta.

Det är möjligt att utrusta en liten upphöjd blomsterbädd med ett område på 0,5-1 kvadratmeter. Närvaron av ett dräneringshål är emellertid önskvärt.

Om en septum är installerad på platsen kan klättringsanläggningar sättas på den. Denna partition kan också användas som bord om den är tillräckligt bred.

Visuellt kan trädgården och uteplatsen förenas tack vare de så kallade landfickorna. I de plåtfria områdena planteras växter (helst bulbous och årliga). Denna metod används av många professionella designers.

Korrekt anordnad uteplats blir en av favoritplatserna för hela familjen och nära vänner för att spendera fritid på stugan.

Dessutom, se hur man gör en uteplats i landet med egna händer kan vara på den här videon

Str. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

Dmitrovskoe motorväg, 163a, byggnad 1, -1 våning

Vi skapar ett vackert rekreationsområde vid stugan - vi utrusta uteplatsen

Den kullerstensbelagda lilla gården under öppen himmel, utformad för familjen vila eller ensamhet, är en uteplats.

Det här namnet kom till oss från det spanska språket, och själva konsten att dekorera gårdar går tillbaka till antiken och medeltiden.

Trots detta imponerade gårdarna med sina magnifika fontäner, dyra vaser, vattenfall, burar med vackra sångfåglar, eleganta mattor och kuddar.

På dacha bygger ofta dessa typer av uteplatser:

 • Vinkelstruktur med L- eller U-formad plan av huset;
 • på baksidan av huset;
 • balkong;
 • tiered;
 • uteplats-solarium;
 • främre uteplats vid ingången;
 • uteplats med grill;
 • romantisk uteplats;
 • andra arter.

Uteplats av egna händer - foto och beskrivning i videon.

Sådana strukturer är belägna längs bakväggen. För hus där det inte finns en lägenhet, men flera, är innergården skapad längs byggnadens omkrets, vilket gör det möjligt att expandera området runt huset.

Så invånarna i alla lägenheter kan ha din egen privata plats att koppla av. Atmosfären i privatlivet som skapas av det faktum att vinkel uteplats med L- eller U-formad plan huset skyddas på flera sätt.

På bilden L-formad uteplats - en av de mest populära typer av

I motsats till hörnet, är den bakre väggen av uteplats skyddas endast på en sida. Planera en del av trädgårdsdesign är möjlig med tillgång till vardagsrummet, kontor eller ens sovrum.

Så kommer att kunna fylla rummet med frisk luft, är detta särskilt sant när ett litet område i rummet.

Om webbplatsen är inte tillräckligt med utrymme, då ett bra alternativ skulle vara en multi-level uteplats. Det kommer också att vara en stor dekoration för din fasad.

I en sådan plats kan planteras växter eller sola. Men innan byggandet av uteplatsen på taket eller på den stora balkongen bör du rådgöra med byggare med den tekniska sidan.

Du kan också göra en uteplats-solarium vid poolen. Solljus ska kunna tränga in, därför bör inte vara för mycket täcka bersån.

Om tidigare roll gården fungerade som en rabatt eller en liten trädgård, men idag denna roll är mer delaktiga i ceremoniella uteplats.

En vacker alpin trädgård, eleganta betongplattor, elegant modern fäktning, en miniatyr fontän, öppen spis och andra estetiska element av exteriören elegant dekorera din dörr.

För att skapa på sin datja eller land hus, uteplats, måste du först besluta om utnämningen.

Vacker uteplats vid stugan i vårt fotogalleri:

Till exempel kan det vara ett gömställe för privatlivet, en romantisk middag, släktträffar, eller en plattform för stora företag. Därefter vi bestämma placeringen av gården från vår semestermål och dess storlek. Vi väljer material, möbler och inredning.

Höjdpunkten i din bostad kan vara en uteplats med grill. Det är särskilt lämplig när vidderna där det finns en hel del mark och där det kan fly från staden, som en liten familj och glada sällskap med vänner.

Du kan även bygga utomhus ugn, och då kommer du att kunna laga mat, vara utomhus.

Utomhus ugnar och grillar görs enligt enskilda projekt, så att alla kan hitta den perfekta alternativet för ditt landskap design.

Uteplats med grill

Bra plats för middag i kärlek uteplats görs i den romantiska stil.

Dim ljus, fladdrande lågor av ljus, elegant stjärnhimlen och lugn musik - som kan skapa en varm och mysig atmosfär för en romantisk middag?

Denna vackra bit av paradiset du kan inte bara ta en paus från det dagliga arbetet, men också till exempel göra ett erbjudande till sin älskade.

för romantiska Zone

Option uteplats inredning kommer till stor del att bero på dess storlek, liksom stil landskapsplanering på din webbplats.

Men någon design kan kompletteras med vackra blommor och eleganta buskar, små barrträd, behållare med växter och så vidare.

Positionering dessa inredning poster ska vara i spridningen eller som kant uteplatsen. Mycket trevligt skulle se vinstockar som morning glory, klematis, eldiga bönor eller blommor i krukor.

För en liten uteplats inredningen är ett underbart alternativ rottingmöbler från rotting eller korg, träbänkar, ett bord, en öppen spis i sten. Denna konstruktion är lämplig för dem som föredrar en hemtrevlig atmosfär.

Men om din villa eller fritidshus i modern stil, och sedan uteplats måste följa med stil.

Låt fantasin flöda

Tips om hur du skapar ett hörn för vila

De viktigaste punkterna är värt att överväga:

 1. Beroende på var den kommer att ligga i området uteplats i stugan, golvet bör göras av natursten, grus kudde (Om uteplats är direkt på marken) eller trägolv (vid placering strukturer på taket eller balkong). Options gräsmattor i ett rekreationsområde har också en plats att vara, men som ett resultat av konstant gå på gräset det kommer att förlora sitt överklagande.
 2. Grunden för avkoppling och komfort är möbler. Försök därför att trimma bara en bekväm och bekväma möbler. Det kan vara bekväma barnstolar, lyxiga fåtöljer eller en liten soffa.
 3. Utomhus spis, öppen spis eller grill på detta område kommer att vara till stor hjälp. Så du kan göra din semester mer intressant, om du kan laga utomhus middag.
 4. Du kan även ställa in uppblåsbar eller ram pool.
 5. Komplett interiör uteplats trädgårdsfigurer, liten fontän eller en smart blomkruka.
 6. Belysning rekreationsområde spelar också en viktig roll. Gör det så att ljuset kan väljas (ljus eller mörk).
 7. Eftersom resten i den öppna luften kan förhindra irriterande insekter såsom myggor, att försiktighet måste vidtas för att skydda mot dessa skadedjur.

Högkvalitativ belysning - inte en modefluga, utan en nödvändighet

Skapa ett paradis på jorden med sitt eget

Att bygga en uteplats i landet med sina egna händer bör hålla sig till en sådan plan.

Hur man skapar en uteplats vid stugan från scratch - detaljerad video instruktion.

Välj först material för golv och tänka på inredning.

Det enklaste alternativet gården kan vara en uteplats med naturlig eller konstgjord sten, trä, betongplattor, tegel eller trall. Kombinationen av material kommer att se mycket original.

När kapellet kan vara en trasa eller en trätak är inte tjock. Bekväma möbler, inventarier, installeras direkt på marken, en liten blomma inredning - och vardagsrum komplett! Överväga alla steg för att skapa en mer i detalj.

Vad är renare - skimmer, som används under sommar pooler? Hur man gör och installera skimmer för bassänger med sina egna händer - instruktion med bilder och video.

Först förbereder de verktyg: trädgård krattor, spade, gummiklubba (kommer att behöva passa stenarna) och en sträng (för att bestämma gränserna för webbplatsen).

Det första steget i verk om arrangemanget av uteplatsen är iordningställande: markera området och ta bort 15-20 cm jord.

Men i synnerhet förberedelse av platsen för olika golvmaterial kommer också att vara annorlunda, så du bör följa instruktionerna för installation av den valda typen av beläggning. Häll sandbädd, sanden och komprimerar Moisturizing rake eller special spackel.

Golv beläggning, observera en liten lutning för vattenavrinning.

Den färdiga beläggningen ska strös med sand och försiktigt fylla i gapet. Sedan överskottet sand måste tas bort, och plattan hälla vatten i sig.

Dekorera en uteplats

Var noga med att dekorera ett rekreationsområde frodigt blommande grönska. Ljus färgstarka blomma säng är inte bara betona estetik din trädgård, men också föra harmoni med naturen.

Bright floral kommer blommor på höga stativ eller odlare ser helt enkelt lyxiga.

Dekorera gården bör också använda paraplyer, markiser och kapell, som också kommer att utföra en skyddande funktion din uteplats från regn och sol.

Nu måste vi välja och ordna möbler på rätt sätt.

När du väljer möbler Det är inte nödvändigt att ge företräde åt de mycket dyra alternativ, sedan dess ständiga närvaro i utomhusmiljöer kommer att leda till att det så småningom kan förlora deras form.

Du kan använda rottingmöbler gjorda av kvistar, träbänkar, stolar och bord. Relevant här är även en öppen spis eller utomhus ugn.

Typ av möbler och beloppet skall väljas baserat på destinationen uteplats: för familjesammankomster eller ett möte med en stor grupp av vänner.

Land område eller uteplats framför stugan kan användas inte bara för att odla grönsaker eller rabatt arrangemang, men också som ett område för rekreation.

Om det fria utrymmet för att installera en trädgård gungor, hållare, pergolor böter eller till och med ett bord med stolar, då denna zon kan säkert kallas en uteplats - en plats att koppla av.

Patio vid poolen

En sådan struktur kan utformas för två personer, för hela familjen eller för en stor vänkrets. Alternativ inredning uteplats det finns så många, och betrakta dem alla är omöjligt. Alla måste ta deras smak, behov och möjligheter.

Uteplats i landet: tips om arrangemang och 80 otroligt bekväma idéer egna händer

Mysig stuga i den traditionella versionen av uteplatsen konstruktion

Uteplats i landet, kan bilder av vilka ses nedan, är den utrustad med ett mysigt ställe att vila, omgiven på alla sidor eller delvis häck. Uteplats - detta är inte en innovation sådana arkitektoniska element som fortfarande finns i den gamla rika. I dagens värld, är uteplats trädgård ett väsentligt drag i Medelhavsländerna och Latinamerika, där solsken året runt och värme. Nyligen invånare med förortsområden, också började ge denna del av arkitektur en hel del uppmärksamhet. Av en typ det liknar ibland uteplats, så en del människor tror att det är en och samma. Men skillnaderna mellan de två utföranden finns kvar.

Terrass är alltid högre än jorden. Det är en integrerad del av huset och har begränsningar i form av gitter. Patio samma - det är en del av det lokala området. Uteplats popularitet idag beror på utvecklingen av landskap design. Dessutom, under den varma sommaren som en mysig plats för rekreation kan vara mycket användbara. Vacker uteplats - ett bra alternativ till vardagsrummet. Under de varmare månaderna, gäster mycket trevligare att ta in den friska luften, omgiven av blommor och natur.

En liten uteplats med magnifik utsikt

En rymlig uteplats under en baldakin kommer att rädda dig från regn och från solen

Uteplats vid stugan i en grön trädgård

Även på en liten plattform rymmer en mysig uteplats att slappna av

För detta ändamål förorts uteplats utveckla alla nödvändiga, utan vilken det är omöjligt att festa.

Design Patio väljs enligt preferenser alla familjemedlemmar och möjligheter territorium. Så gott som alla dessa platser vila omgiven av blomsterrabatter, en liten fontän, buskar och träd.

Dacha konstruera ofta uteplats:

 • vinkel, om huvudbyggnaden har ett "P" eller "D" -formad;
 • flera nivåer;
 • balkong;
 • uteplats med grill;
 • den bakre väggen av huset;
 • parad vid ingången;
 • uteplats-solarium.

Om du utrusta gården runt omkretsen av huset, det ger förlängning av hus angränsande platsen. Fördel vinkel uteplats när "P" eller "T" -formad formen uppenbarligen i detta fall den är skyddad från flera sidor.

Ett sådant element av webbplatsen arkitektur kan utformas så att redan från uteplats med semesterfirare hade en chans att komma in i vardagsrummet eller något annat rum i huset. Till exempel arbetar på kontoret, kan ägaren ta en liten paus och gå till luften för att njuta av ensamheten och naturen.

En mysig uteplats vid stugan

Uteplats vid stugan hörn- mjuka soffa

Uteplats med Bio-spis på terrassen

Lyx uteplats med öppen spis och en överbyggd

Uteplats med en pool i landet - det är också ett bra alternativ. På uteplats, perfekt för en liten konstgjord damm, vilket i kombination med frodig grönska semester landskapet skapar en perfekt semester på landsbygden.

Semesterfirare har möjlighet att njuta av skuggan och solen, bör du installera en infällbar markis som kan vara automatiskt eller manuellt snabbt dra eller ta bort. En sådan en baldakin skyddar mot fukt dåligt väder, och hot av direkt solljus.

På senare tid, utanför gården av boende och deras gäster välkomnas av rabatter och en mängd olika bänkar, nu denna roll spelas av vackra och bekväma uteplats parad. Inloggning kan dekoreras:

 1. miniatyr fontän;
 2. den ursprungliga alpina bilden;
 3. gips eller brons statyer;
 4. rabatter;
 5. modernt elegant staket.

Uteplats i trädgården i stugan med utmärkta landskaps

Uteplats med öppen spis och omgiven av höga gröna häckar av buskar

Uteplats i engelsk stil med ett par solstolar

Icke-standardiserade lösningar för uteplatser

Vissa hus på landsbygden har ett mycket litet område, i en sådan situation skulle det vara lämpligt multi-level uteplats, som också är en dekoration av fasaden. Den perfekta lösningen är balkongen uteplats om terrassen området gör det möjligt att arrangera en sådan plats för vila.

Uteplats på taket - det är en knepig beslut i en situation där en liten del, och taket på huset är platt och ganska vidsträckt område. Du kan inte bara slappna av, sola, och även sätta en växt. Dock arrangemanget av en sådan zon kräver föregående samråd med byggare.

Höjdpunkten i varje trädgård kommer att vara en uteplats med grill, vilket är särskilt relevant på en stor tomt. Varje landskapsplanering kan du välja den mest lämplig utrustning som kan steka kött, grönsaker, fisk och andra livsmedel att laga mat. Blago utbud av sådana anordningar för en picknick i dag är ovanligt bred.

Uteplats i medelhavsstil med grill

Liten mysig uteplats på gården levererar från nyfikna ögon

Vinkel hus uteplats under ett paraply fast

Uteplats med mörka rottingmöbler och bio eldstäder i landet

Garden uteplats under spaljé canopy

Uteplats med rottingmöbler och en stor öppen spis

Komplettera den gäst hörnet framför huset kan vara korgstolar, litet bord, mini-soffa och även en hängmatta.

Tips: Det rekommenderas inte att plantera runt en uteplats lövträd som sönderfallande blad kommer att förstöra hela landskapet. Vi måste ta itu med rengöring detta område på en daglig basis.

Innan du börjar bygga en uteplats, måste ägaren välja rätt plats på platsen. Som en generell regel, fördela området mellan hus och trädgård för honom. Därför, om bostadsbyggandet fortfarande är i planeringsstadiet, den framtida ägaren måste tillhandahållas på planet som motsvarar den plats där det kommer att vara möjligt att arrangera en uteplats i landet med sina egna händer.

Att ha en uppfattning om hur det ska se ut som en modern uteplats, bör ompröva många olika bilder av dessa arkitektoniska strukturer. Valfritt upprepa allt exakt till en tee som på bilden från Internet kan du låna endast ett fåtal uppgifter om de idéer och lägga till något av sina egna.

Det finns flera design riktningar för att dekorera uteplatsen, kan du välja en av dem:

 • lantlig stil - pittoreska pergolor, rottingmöbler, träbänkar;
 • Japansk stil - stengolv, bambu dekorationer och bonsai;
 • Medelhavsstil - vita inslag av trä bas, terrakotta blomkrukor;
 • Morisk stil - ljusa färger design, färgstarka imponerande mosaik på golvet.

uteplats i lantlig stil

Japansk stil i utformningen av stugan uteplats

Lantlig uteplats i industriell stil

Den idealiska platsen för vila erhålls vid det område där huset har formen av "U" brev. Det var i denna avskilda grotta, stängd från nyfikna ögon, och bör planeras i området uteplats. Konstruktioner kan ha vilken form som helst, från den strikta geometriska (rektangel, cirkel, oval) att helt oregelbunden.

Huvudsaken är att bo på en plats som denna var en glad och bekväma. Landskapet för "paradis" väljs i enlighet med egenskaperna hos det yttre och de anslagna medlen. Om huset är mycket lyxigt och dyrt, och uteplats måste följa.

Om husägaren inte vet hur man ordnar en uteplats, bör han söka hjälp av professionella designers.

Tips: För att korrekt bestämma storleken på den framtida uteplats, måste du uppskatta det maximala antalet personer kom på besök, och beräkna området så att vid varje rum inte är mindre än 3 m 2.

Vackert inredda i medelhavsstil uteplats

Romantisk Shabby chic design förorts uteplats

Modest uteplats vid stugan i engelsk stil

Hur man gör en uteplats - milstolpar

Till uteplats var så bekväm som möjligt, måste du tänka igenom alla detaljer. Försiktighet bör iakttas inte bara landskapet, utan också material som täcker spåret och baskudden.

Bulkmaterial, med vilka är sand, grus och expanderad lera bör undvikas. Först på en yta av obekvämt att gå. För det andra är det mycket svårt rengöring. Det är bäst att bana grunden:

 1. banar plattor;
 2. klinker;
 3. granit;
 4. natursten;
 5. betongplattor.

Standard kakel uteplats kan ersätta grus

Lekplats under uteplats belagd med massiva stenplattor

Standardplattform med uteplats med betongplattor

Något av dessa material kan läggas på en lösning eller en torr metod. I ett extremfall, för installation bas kan använda trägolv tillverkade av material impregnerade med antiseptiska kompositioner. Men det bör noteras att trägolv fortfarande inte kan fungera så länge som någon av de som anges ovan.

Väljs för uteplats bör befrias från torv ca 15 cm djup. Smuts skiktet för att vara väl packad och bearbeta herbiciden, som kommer att förhindra groning av ogräs. Top måste hälla ett lager av sand eller grus och sedan kan placeras en bas, vilket bör dekorera omkretsen gränsen.

Tips: När du installerar basen, använda en kombination av olika material, färger och former. Till exempel, mitt i det område som täcks med natursten eller betongplattor och stenblock inramning märke. Lanes lämpliga för rekreationsområde, kombineras med basmaterialet.

Till var funktionella när som helst på dagen sittgrupp, måste du ta hand om hans ljus. Här är det en mycket originellt utseende kommer att vara ljus och trädgårds facklor. Belysning kan placeras på väggen i huset intill uteplatsen.

Stor terrakotta uteplats på en lantlig stil shabby-chic

Trä plattform är också lämplig för en semester alternativ uteplats

Uteplats i landet: den bästa bilden landskaps alternativ

Till alla resenärer var bekväm, bör uteplats ge både skuggade och soliga områden. För att skapa skuggor kan installera dekorativa markiser eller pergola som kommer att fläta klättrande växter, såsom:

Camping är alltid förknippad med massor av grönska. I detta fall är det lämpligaste vindlande grönska när du vill maskera är inte riktigt en attraktiv vägg. Om väggen är perfekt i sin form, är det nödvändigt att betona motsatsen, hängande behållare eller krukor med blommor. I hörnen av webbplatsen rekommenderas att sätta badkar med cypress och lavendel.

Dachnoe uteplats med lusthus lätt beröring på ramen kör de dekorativa druvor

En mysig uteplats i trädgården med vackra landskap och ett överflöd av blommande växter

Vinkel semesterort uteplats i en modern stil med barrträd och blommande växter

Den förskjutna, omväxlande med kakel, kan du ställa in några små rabatter. Istället klumbochek liten, kan du bygga en stor blomsterträdgård eller ens ett träd som var i området för att skapa en uteplats. I skuggan av trädet på en solig dag är trevligt att ha en vila, som ligger på en solstol.

Uteplats, som ligger från huset i avlägsnandet bör planlagd höga buskar som kommer att skapa en atmosfär av integritet och skydda turister från vinden. Anslut med naturen, är det realistiskt att skydda dig från irriterande myggor glas lusthus. Rika människor har råd med en sådan glädje.

Miniatyr hus i den gröna trädgården uteplats - ett bra alternativ för naturälskare

För förorts uteplats och strand-stil passar sådana anläggningar bra som yucca

Små tuja planterade runt uteplatsen blir tilltalande för ögat

Tips som är användbara i förnyelse av uteplatsen vid stugan

 1. För att skydda förorts uteplats från nyfikna ögon, kan du använda en plast- eller metallram, plexiglas. Beundrare av militära ämnen definitivt lämpliga duk.
 2. Välj en plats för uteplats eller behöver på en liten kulle, eller på en plan tomt. Annars i regnigt tid här kommer att bli fuktig.
 3. Om webbplatsen inte tillåter att ordna en uteplats på en kulle, så du måste tillhandahålla ett system och regnvatten dränering.
 4. Miniatyr damm kan byggas, grävas ner i marken en stor skål eller en baby bad och dekorationer såsom mini-damm kommer att fungera som en näckros och dekorativ groda. Genom att skapa en stor damm och en swimmingpool behöver locka proffs.
 5. Att installera fontänen bör tillhandahållas kommunikationssystem (vattenförsörjning, avlopp, strömförsörjning).
 6. När du väljer belysning du behöver för att ta hand om, så att du kan justera dess intensitet.
 7. Du ska inte planera placeringen av uteplatsen där det finns brunnar.
 8. Det ursprungliga beslutet kommer att hängas designhus för fåglar.
 9. Denna tegel ugnen installeras i ett rekreationsområde, är inte bara användbart, men också skapa extra komfort på banan.
 10. Om ägaren inte kan placeras på uteplatsen fast telefon eller Slide i trädkronorna, för att rädda från brännande strålar från solen eller regn kan vara en stor parasoll eller en som användes under sommar grunder i kaféet.
 11. Aromadizayn - också en originell lösning för uteplatser. För att skapa en doftande atmosfär behöver bara transplanteras från trädgården till platsen, några doftande växter.

Den kompakta versionen av uteplatsen på balkongen

Även i den lilla gården kan du hitta en plats för en mysig stuga uteplats

Lantlig uteplats i medelhavsstil, som ligger på gården

Liten uteplats, som ligger i en avskild plats cottage garden

Dachnoe uteplats med trägolv och bekväma soffor för ett stort företag

Olika idéer kommer sig mitt huvud i processen för att skapa en semester 'oas'. Strålglansen av stjärnhimlen, lågorna i spisen, bubblande vatten i fontänen - det är tre faktorer som kan koncentreras på ett ställe och njuta av gudomlig vila med din familj eller ensam.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 2 = 1