utstationering antik

Retro ledningar: 5 tips för att välja kabeln och inredning

Retro ledningar i inredningen ser mycket elegant och vacker Nyligen öppen kommunikation ökar i popularitet i utformningen av bostadsutrymmen. Med spridningen av stilar som ett loft, retro, provence, land och steampunk stil tillbaka utomhus dekorativa ledningar. Älskare av ovanliga konstruktionslösningar har länge uppskattat henne. Vilka fördelar har den yttre dekorativa el, och hur man gör installation av kablar nätverk i gammal stil - se nedan.

Avsättning för gamla tider: fördelar och nackdelar

Innan du skapar ett projekt utomhus dekorativa ledningar, är det nödvändigt att ta reda på vilka fördelar och nackdelar med denna typ av nätverk. Således kommer de viktigaste fördelarna med öppen ledningar i den gamla stilen vara dess attraktionskraft och äkthet.

Dessutom fördelarna med ett öppet nätverk av kablar inkluderar:

 • Enkelhet och enkel installation. För fält ledningar inte behöver Stroebe väggar, betongplattor tränga igenom väggar och så vidare. D.
 • Förmågan att snabbt lokalisera och reparera skadade ledningar avsnittet.
 • Möjligheten att enkelt schemalägga nätverket.

Dessa fördelar gör den idealisk för öppna ledningar hus och stugor log, tegelbyggnader utan inre finish. När allt kommer omkring, passar den externa ledningar i en modern design (med lådor för kablar PVC) sällan i utformningen av husen från naturmaterial. En låg vturnennyuyu ledningar i sådana byggnader ganska mödosam. Dock har en öppen vintage ledningar nackdelar.

Sålunda, en liten del av de yttre trådarna gör dem instabila för höga strömbelastningar.

Därför kommer ett kopplings ansluten till kraftfulla elektriska apparater fungerar inte: ledningen är helt enkelt inte klara den ökade belastningen. Sådan ledningar också vara mindre motståndskraftig mot mekanisk skada än hemlighet. Därför är det inte rekommenderat att installeras på gatan.

Dessutom en kvalitet uppsättning öppna ledningar i retrostil har en relativt hög kostnad. Till exempel, kommer ett hundra meter lång spole av kabel kosta i området av 5-15 tusen rubel. Samtidigt är det i budgeten som krävs för att lägga ledningar och andra komponenter.

Utomhus ledningar i retrostil: enheten

Grunden för den yttre ledningar i den gamla stilen, som alla andra, är en ledande kabel. Den största skillnaden är att kabeln för kabeldragning retro flätat har dekorativa.

Färg dekorativa retro kabel ledningar kan vara något

Som en standard, kan en dekorativ sladd bestå av två eller tre trådar, beroende på närvaron av den skyddande jord projektet.

1

Ledare i tvärsnitt kabeln kan vara i storleksordningen 0,075 till 0,25 kvadrat cm., Och med nödvändighet måste ha isolerings lämpliga regler brand och standardiserade märkning. Extern kabelisolering, som typiskt representeras siden indränkt i en icke-brännbar komposition. den yttre manteln kan vara vilken färg. Det är han som ger den dekorativa kabeln. Kabelinstallation sker via lindningar på en keramisk eller porslin isolerande valsar.

Uppsättningen av dekorativa antika ledningar ingår:

 • Designer utlopp;
 • Växlar i den gamla stilen,
 • Externa lådor;
 • Substrat för strömbrytare och uttag;
 • Ramverk för utrustningen.

Delar kan vara tillverkade av porslin eller keramik, mässing och dekorativa termoplast, har målning och andra dekorativa element. Färgen kan ställas in som standard - vit, eller någon annan, enligt lägenheten ägarens önskemål.

Välja retro tråd och andra element tappning ledningar

Valet av beslag för montering utomhus dekorativa ledningar har sina egna nyanser. Så, att välja en tvinnad tråd i retrostil är nödvändigt för att se till att han är dubbelisolerad och dess säkerhetsnivå uppfyller normerna.

Trådar för dekorativa öppen ledningsdragning ska märkas "NG" och "LS", säger att kabeln inte stöder förbränning och har en låg rökutveckling.

De mest välkända företag som erbjuder brandsäkra kablar och tillbehör för installation av dekorativa ledningar är Gambarelli och Fontini. De producerar som en tvinnad tråd, och clips, strömbrytare, uttag, kopplingsdosor i retrostil för varje smak. Tillgängliga ventiler kan köpas på Leroy Merlin, beställas från Retrika, "är full av ljus." Moskva företaget

Vid läggning öppet ledningar i ett trähus måste följa vissa rekommendationer

När du väljer en fixtur i gammal stil måste följa dessa riktlinjer:

 • Isolatorer för ledningar i den gamla stilen är bäst att välja eldfast - porslin;
 • Under den gamla stilen är bäst lämpade vridomkopplare eller runda tangentbord;
 • Hylsor och kopplingsdosor för rum med hög luftfuktighet måste vara stänksäker;
 • Kopplingsdosor skall överensstämma med den stil och färger av trådarna, uttag och strömbrytare, isolatorer;
 • Kombinera uttag och strömbrytare med hjälp dubbel- eller trippel substrat.

Såsom vid konventionell ledningsdragning, kan användas i dekorativa-genom växlar, gör det möjligt att justera ljusstyrkan för belysningen. Lampor, alltså bör betona stil ledningar. Så kungens armaturer lämpar sig för kabeldragning i guld och vitt. Således, som kunglig lampa och armatur skall vara tillverkade av dyra material.

Dekorativa ledningar: beräkningen av material

När du har valt material för installation av ledningar, är det nödvändigt att bestämma antalet av dem. För att göra detta, göra en beräkning sektion och kabellängd, antal isolatorer och andra tillbehör. Så, för ljusanläggningen lämplig kabel med en tråddiameter av 0,15 cm i fyrkant för hylsor - 0,25 cm ^.

Längden på ledningarna kan beräknas:

 • Skapa ett kopplingsschema och flytta den till huset planen;
 • Utsätta lasermärke;
 • Multiplicera bostaden området 2.

I detta fall måste kabeln tas med en reserv, med tanke på cirkel isolatorer att det kommer att böja runt. I de flesta fall, den resulterande elektriska längden multiplicerat med 15%. Detta förhållande är en standard, tas under alla tekniska beräkningar.

Olika kabel (t ex till ljuset och uttag) förvärvas i ett förhållande av 1: 1,5.

Det är en del av längden av ledningen kommer att vara i ljuset, och hälften av - vid utloppet. Räkna antalet isolatorer, är det nödvändigt att ta hänsyn till att de ska installeras varje 400-500 mm.

Retro ledningar i trähus: installationsfunktioner

Om öppna ledningar i ett trähus har några av de nyanser som är förknippade med brandfarliga egenskaper av trä. Det är därför att stärka den ledande kabeln i hemmen av stocken rekommenderas på isolatorer.

Den största fördelen med öppna ledningar i det inre är enkelhet och installation

Dekorativa ledningar var tillförlitlig och säker är det nödvändigt att följa dessa riktlinjer:

 • Avståndet från porslin eller keramiska valsar i kant uttag, strömbrytare och fördelningslådor måste vara 40 mm;
 • I de horisontella monterings lindade trådar, bör isolatorer vara anordnade på ett avstånd av 450 mm;
 • Om kabeln läggs vertikalt, kan ett steg ökas till 500 mm;
 • För att säkerställa rotationen av kabeln, är det nödvändigt att installera två isolator i en spetsig vinkel av 45 °;
 • Låg tvinnade trådar på isolatorer är nödvändig så att mellan kabeln och väggytan var inte mindre än 10 mm;
 • Fäst isolatorer bör använda träskruvar.

Dessutom, för installation av ledande trådar i ett trähus inte rekommenderas att använda en twist. Anslutningsledningar måste lödas eller via terminaler. För att garantera en säker anslutning med tråd isolator, bättre utnyttjande av krympslang.

Vintage sele med händerna: förfarandena för installation

Ledningar i retrostil är ganska enkel och kan göras med egna händer. För att göra packningen snabbt och effektivt, måste du fylla på verktyg och material. Om möjlighet att förvärva en dekorativ kabel du inte gör det kan du vrida vanligt fast.

För att genomföra ledningar i huset eller lägenheten måste du:

 1. Väljer enheter ansluta krets;
 2. Lane märke enligt schemat;
 3. Utföra installationen av isoleringsvalsar;
 4. Elcentraler för installation, substrat, uttag och strömbrytare;
 5. Sträckning av tråden.

Efter monteringsprocessen bör mäta motståndet hos det isolerande materialet med en multimeter. Sålunda måste beständighet mot lågspänningskabeln inte vara mindre än 0,5 megaohm. Om siffrorna i rad, kan du inkludera kulsprutor och använda elektriska ledningar!

Vintage elektriker - är enkelhet och stil i ett. Open retro ledningar ser bra ut i det inre av loft, lägenhet i en gammaldags byggnader av naturmaterial. Använd ovanstående tips för val och installation av kablar och tillbehör för dekorativa ledningar, dirigera nätverk med sina egna händer, och njuta av en säker, attraktiv och originell interiör. Och för att inspirera dig för att kunna arbeta som bilderna nedan!

Lägg till en kommentar

Kopiering är tillåtet endast med en länk tillbaka till källan

Hur man gör ledningarna i "retro" stil?

Apparat dekorativa elektriskt ledande

Som med en vanlig kabel, är tvinnade trådarna består av två eller tre kärnor, beroende på om det om jordningssystemet i ett trähus eller lägenhet. När det gäller den yttre isolering av kablar, har ett dekorativt utseende, vilket i själva verket skapar en retro effekt stil. Oftast används som det yttre skalet siden indränkt obrännbar komposition. Dessutom är de strömförande ledarna dessutom skyddas med PVC-isolering, vars färg motsvarar de färgkodade standardkablar. Kärnor retro koppar ledningar, ett tvärsnitt av 0,75 till 2,5 mm 2.

Förutom en uppsättning av ledningar i en antik trähus kan hänföras designer uttag, strömbrytare och kopplingsboxar och, naturligtvis, porslinsisolatorer. De har alla rätt utseende, distinkt retrostil som kan ses på bilden och videon nedan.

Innan vi går vidare till den retro ledningar installationsanvisningar i ett trähus med sina egna händer, är det nödvändigt att ta reda på om det behövs alls, efter vägning alla för- och nackdelar med detta alternativ.

När det gäller de positiva aspekterna, är det naturligtvis den ursprungliga utseende som kommer att komplettera rummet inredning med träpanel på väggarna i det gamla. Nackdelen är mycket större. Den största nackdelen anses vara väsentligt ökade kostnader för kabeldragning retro (särskilt om tillverkaren är ett ledande företag - Fontini eller Bironi) och begränsad i användningsvillkoren. Beträffande den senare bör det noteras att eftersom trådstorleken är mindre än 2,5 mm 2, använda en ledningsdragning för anslutning av hällen eller andra kraftfulla elektriska apparater är förbjuden, såsom kärnan kommer inte att motstå höga strömbelastningar.

För att sammanfatta, jag skulle vilja påpeka att om du kan investera i ett dyrare uppsättning kablar, uttag och strömbrytare, och därmed ledningarna inte kommer att användas för kraftfulla hushållsmaskiner, kommer detta alternativ att vara mycket originell och intelligent. Annars kan du använda kabelkanaler "under trädet", som också används vid installation ledningar i ett trähus.

Du kan se i denna video exempel på en översikt över den färdiga versionen av den elektriska ledningen antik:

Här får vi till det mest intressanta du fråga - hur man självständigt utföra ledningar i retro trähus. Faktum är att inget komplicerat viktigt att ta hänsyn till rekommendationerna nedan och att agera i enlighet med följande steg nedan:

 1. Bestäm vilken kommer att ställa alla strömbrytare, uttag och lampor och på grundval av lottningen elektriska kretsen antik. Till exempel rekommenderar vi att du kontrollerar ledningar i en studio.
 2. Överför kontur på väggen i enlighet med den förberedda systemet. För att hålla horizontality av linjerna, rekommenderar vi att du använder en hemmagjord laser nivå eller köpa en särskild anordning på tillverkaren, som visas på bilden nedan.
 3. Placera porslinsrullarna längs de markerade lederna. Avståndet mellan isolatorer under installationen ska vara densamma över hela kabellängden i retrostil. Som regel, är avståndet mellan 50 cm och 5 cm valsar mellan behållaren / switch och den första isolatorn. Fastställande porslinsrullar med hjälp av skruvar för trä.
 4. Installera overhead uttag, strömbrytare och kopplingsdosor antika i lämpliga ställen enligt diagrammet.
 5. Dra retro ledningar mellan isolatorer. Förening med elektriska ledningar måste utföras antingen lödning eller terminaler Vago. Använd twist trådar i trähus bör inte vara av brand överväganden. Behövs för att dra tråden, så att det minsta avståndet mellan väggen och ledningarna är inte mindre än 1 cm (enligt reglerna i SAE). På taket för att göra installationen är nödvändig baserat på samma fordran.
 6. Efter avslutad installation, kontrollera riktigheten av det arbete som utförs genom visuell inspektion och genom att mäta resistansen i en multimeter. Om allt är i sin ordning, kan du inkludera brytare och använda el i ett bad eller ett trähus.

Det är denna teknik installeras retro publicera sina egna händer. Som ni kan se, inget komplicerat, viktigt att vara försiktig och följa enkla regler som vi har gett. Observera att inte loopas ledningar antika gatan eftersom Detta kräver särskilda uttag och strömbrytare med en hög grad av yttre skydd mot fukt och damm. Det enda stället där du kan göra installationen av retro ledningar utanför sätt - i en sluten trä lusthus, och sedan, om alla elsäkerhetsåtgärder är uppfyllda.

Videon mästare klarsynthet förklarar hur man utför ledningarna på isolatorer:

Som vi sagt ovan, ledningar antik till ett pris betydligt högre än till och med en särskild obrännbar kabel VVGng, som även används vid installation ledningar i badet och hus av trä. För att spara pengar på att köpa en dekorativ tvinnade trådar kan vara från distributionspanelen för att hålla en grupp av konventionella kablar i röret eller rippel under golvet eller i en speciell elektriska socklar och på platser i grenledningar till uttag och strömbrytare använder ledningar under den gamla. Därför måste du köpa en hel del dyra material och samtidigt hålla alla förfining av retrostil.

I denna översyn kommer vi att avsluta ledningar retro i ett trähus. Vi hoppas att du nu vet vad det är, och hur man ska genomföra ledningar under den gamla. Slutligen rekommenderar vi att visa bilder av dekorativa idéer för användning av "farfar" version av trådarna i det inre.

Nedanstående bilder visar hur man gör ovanligt interiör antika bad och ett trähus, med hjälp av inte bara retro trådar, men också målade röret. Det vill säga, vilka idéer vi hittade på internet:

Du har aldrig, aldrig höra Bironi kontakta företaget. De förvränger designer som aldrig monterat sina produkter. Detta g * BHA aldrig träffat! Växlar inte hålla tråd, uttag också. Ett montage av två eller tre uttag på podrozetnik - är i allmänhet obeskrivlig! Jag tror inte att jag är en svårigheter med installationen av deras produkter!

Eh, Sergei Petrovich. Behöver bara en kreativ inställning till frågan. Allt det är välskött. Det är endast nödvändigt att tenn ändarna av trådarna retro, han nyligen mötte Beron produkter. Beslutas genom ovanstående metod

Jag skulle vilja lägga till produkter Lindas analog Biron men kvaliteten ibland bättre. Installations själv och arbeta med olika märken i detta område. Enligt min mening skulle jag plocka Salvador, Lindas, Mezonini och Bironi. Naturligtvis finns det andra märken, men data används oftast.

Retro-ledningar i ett trähus. Ledningar i retrostil: installation

Huset, byggt av trä, är det möjligt att lägga ledningar i nästan alla sätt. Nyligen har dock designers väljer en retrostil. När allt kommer omkring, har denna metod flera fördelar. För det första är detta ett bra sätt att organisera makt i huset. För det andra, kablage, som på detta sätt, framhåller maximal retrostil hela inredningen.

Vad är retro-ledningar? Foton bidra till att besvara frågan. En sådan elektrisk installationskabel metoden under det senaste århundradet ansågs vara den enda. Men efter ett tag började lägga kablar i speciella lådor - TV eller Stroebe. Ledningar i retrostil har tillämpats sällan. Oftast är denna metod för installation endast användas för att betona originaliteten i interiören. Under de senaste åren har många tillverkare börjat producera en rad vridna armeringsjärn.

Idag har konsumenterna möjlighet att köpa en TV, telefon och elkablar, lampor, uttag och kopplingsdosor, gjorda i samma stil av förra seklet. Det bör noteras att för att skapa dem använda i huvudsak porslin elektro plast, mässing och koppar.

Funktioner i ledningar installation i retrostil

De flesta stugorna land, som tillämpar metoden för att lägga en elektrisk kabel, full av en mängd olika belysning och energiintensiva apparater. Det är därför nödvändigt att använda installationen av koppartrådar (för dirigering till de ljuskronor och lampor) med ett förstorat tvärsnitt (mm ^ till 1,5), och utloppen för kraft - upp till 2,5 mm ^.

Det är värt att notera att retro ledningar i ett trähus inte är gömd i väggarna. Det är strängt förbjudet. På grund av det faktum att brandsäkerheten i byggnaden. Twisted ledningar i ett hus kan lösa många problem. Cable praktiskt taget ingen kontakt med väggytan. I detta fall bör alla uttag och strömbrytare vara overhead.

De grundläggande reglerna för ledningar i retrostil

Ledningar i retro stil bör utföras på ett avstånd av 10 mm från väggytan. Bränder uppstår ofta på grund av brist på normal kontakttråd i kopplingsdosan. Det är därför varje kabel måste vara väl fast. För att göra detta, är det bäst att använda speciella terminaler. När det gäller distribution lådor, är det bäst att installera dem i en lättillgänglig plats.

Monteras så ledningar i hemmet inte bara av trä, men tegel. I detta fall är rullarna bäst fast med dymlingar. När skruvning av skruvhylsan kilas. Detta element har en fibrös struktur. Därför är installationen inga problem.

Vad du behöver veta om installation av kabel

Kabelstammen består vanligtvis av två eller tre ledare. Hans val beror på närvaron av marken. Före och efter isolatorn innan du ansluter längder av värmekrympbara rör bör läggas på kabeln, som kommer att vara perfekt i färgen. Denna försiktighetsåtgärd kommer att göra montering mer tillförlitlig. Retro-ledningar i trähus måste följa alla regler för brandsäkerhet. När kabeln måste vara certifierad för att lägga öppna ledningar.

Clip för fastsättning av kabeln är bättre att fixa skruvarna på trä. När du installerar kabeln skall installeras porslinsisolatorer varje switch och uttag. Placera dem står på ett avstånd av 5 cm från varje elektrotochki. Rullarna måste fästa trådar vid en linje med intervall på 0,5 m, och böjningen - 0,45 m, och en vinkel av 45 °. För att ansluta kabeln till kopplingsdosan måste du använda terminalerna för flexibel tråd.

Om du vill använda korrugerat rör?

Om retro ledningar i ett trähus är öppen, inte kan användas det korrugerade röret. Det är dock värt att överväga att kabeln med en stor tvärsnitt i denna stil inte görs. Därför är det osannolikt att passa in i kupén. I det här fallet kan du dölja den i det korrugerade röret. Om det i vissa ställen kommer att lägga ledningar dolda i kanalerna, bör du använda en speciell kabel med en lämplig brand index.

Även ledningarna som är avsedda för energislukande apparater bör läggas i korrugerade rör. För dessa ändamål kan du använda en vanlig plastkabelkanalen, som är den mest passande färg. Ofta retro ledningar i ett trähus läggs bara på de synliga delarna av ögat. Detta kommer att spara avsevärda medel.

Hur är installationen av retro ledningar

Ledningar i retrostil i ett trähus sker i flera steg.

 1. Definition av platser som kommer att inrymma belysning och apparater. Sockets bör inte ställas in för lågt, eftersom det är möjligt oavsiktlig risk för mekaniska skador. När du väljer en plats för terminaler bör komma ihåg inte bara om säkerhet, utan även om komfort.
 2. Nästa steg - Definitionen av terminalutrustning kopplingsscheman. På detta beror tillförlitligheten i hela systemet och antalet kabeln. Om systemet optimeras och ledningar av alla komponenter ta lite. Detta kommer att spara betydande belopp. Efter retro ledningar och alla nödvändiga komponenter för sin styling är inte mycket billig. Med rätt strategi är energikostnaden minskas.
 3. I detta skede, spår layout. Det mest bekväma och enkla metod - spårning med hjälp av en laser. Detta kommer att undvika felaktigheter.
 4. Fastställande av de avsedda löprullar.
 5. Nästa steg - att sätta installations- och raspaechnyh lådor.
 6. Ledningsnätet och ansluta terminalanordningar. När du ansluter kabeln, måste du undvika vändningar.
 7. Kontrollera alla anslutningar, mätningsmotstånd.

Installation av retro-ledningar kommer inte att orsaka mycket besvär, om du följer alla regler. Resultatet är ett bra komplement till den grundläggande stilen inredning. Om du använder råvaror för retro ledningar som uppfyller alla krav, kan du inte vara rädd för plötslig brand.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 77 = 81