Vägg isolering film

Ångspärr vägg - pålitligt skydd från de fuktiga hus

När man bygger ett hus speciell plats tar det steg för att skydda väggarna från fukt och ånga. Gör det absolut nödvändigt, eftersom fukt kan leda till uppkomsten av skadliga mögel och mjöldagg. För att undvika detta måste du utföra högkvalitativ ångspärr. Vilka material används för detta ändamål, överväga ytterligare.

Isolering av väggar mot fukt - i alla fall det behövs?

Den viktigaste uppgiften som utför en ångspärr vägg, är förhindra ansamling av fukt i isoleringen. Anordning för värmeisolerande skikt appliceras material väl luftgenomsläppligt. Om fukt kommer in i isoleringen och ackumuleras där, ett skikt av isolering upphör att utföra sina funktioner. På platser där vatten avgår slutligen från väggarna tapeter, gips beläggning försämras, det finns svamp och mögel. Därefter kan mögel och svamp sprids på alla väggar. Sedan föra dem mycket hårt. Dessutom svampsporer är skadliga för människors hälsa.

Ångspärr hindrar fukt ackumulering i isoleringen

ångspärr apparat utförs i flera fall:

 1. 1. isolering inomhus. Detta är särskilt viktigt om isoleringen är tillverkad av material, som är baserade på ull. Glasull och mineralull är utmärkta termiska isolatorer, dessutom de ger "andning" av väggarna, låta luften. Deras huvudsakliga nackdel - de absorberar fukt. Ju mer det ackumuleras, desto värre dessa material behålla värmen och sålunda lätt skadas. Detta kan undvikas om ångspärren väggarna kommer att göras.
 2. 2. För byggnader med en väggstruktur gjord av flera skikt. Stratifiering innebär obligatorisk närvaro av skydd mot ångor och fukt. Detta gäller för hus ramkonstruktioner.
 3. 3. För ytterväggar och ventilerade fasader. Paroizolyator i detta fall är mer skyddad från vinden. Dess närvaro ger inte luftflöde aktivt cirkulerar. Tack vare denna yttre yta upplever mindre stress och bättre utföra sina uppgifter.

Vapor tätningsmaterial måste ha en bra luftgenomsläpplighet

För ånga barriärmaterial används, som förhindrar att fukt tränger igenom men detta passerat genom mikroporerna in i luftutrymmen. Som en ångspärr var maximal effekt, är det nödvändigt att anordna ventilationssystemet, som den naturliga luftcirkulationen inte kommer att räcka. Tillsammans med en kvalitativ ventilationsskikt av ångspärr material skyddar rummet från fuktighet. Men universell paroizolyatorov som kan skydda någon struktur från taket till källaren, inte existerar. Deras val beror på materialet och väggkonstruktioner. Om fuktighetsnivån inomhus är korrekt, är inte nödvändigt ångspärrlagret.

Typer paroizolyatorov - en del väljer att arbeta utanför och inne i huset

För att skydda väggarna från fuktånga, flera typer av material. För det första är det kitt. Sådana material appliceras direkt på ytan av väggen, vilket skapar ett skikt som effektivt inte bara skyddar mot fukt, men också tillåter väggarna att "andas". Mastix anbringas på väggarna innan ytbeklädnadsskiktet utföres dekorativa efterbehandling material.

1

Mastix anbringas på ytan före efterbehandling

Också, användning av polyetenfilm med en tjocklek mindre än 0,1 mm. Detta är en av de mest använda alternativ för en ångspärr. När ett lager enhet är inte nödvändigt att kraftigt dra filmen så att den inte går sönder. Nackdelen med konventionella film är att den inte har några perforeringar och därför inte kan andas. Men nu branschen började tillverka perforerad polyeten, som andas, så att du kan skapa en bekväm mikroklimat i bostadsort.

Den mest fördelaktiga utföringsform är membranet är en film. Det liknar analogen av polyeten, men har flera skikt, som effektivt bibehåller fukt genom att en tillräcklig mängd luft. Film membran på grund av deras egenskaper för maximal funktionalitet isolator. Deras användning kommer inte att frysa väggar, bryta ner, vilket förlänger livslängden på byggnaden.

Det mest fördelaktiga alternativet ångspärr - membranfilmen

Membran filmer finns i olika typer. I varje fall kan du plocka upp paroizolyator som mest effektivt visa sina egenskaper under drift:

 • Medan isolerande väggarna från utsidan av strukturen på toppen av en värmeisolator fit "Izospan" med tillsatser som ökar brandsäkerhet, "Megaizol A", "Megaizol SD".
 • För internt bruk, den "Megaizol B" - en polypropenfilm av två skikt som har en anti-kondensationsytan.
 • För konstruktioner med våtutrymmen, såsom bad och bastu, en ångbarriär och som medför särskilt höga krav gäller ång- och vattentätningsmedel, såsom "Izospan". Ett utmärkande drag hos dessa material - närvaron av det reflekterande skiktet.

Alla polypropenfilmer måste förstärkas med glasfiber.

Anordningen är en ångspärr - inlärningsprocedur

För att korrekt utföra en ångspärr, måste du veta att det är på utsidan och insidan av byggnaden gjort annorlunda. Isolering av mellanväggar utförs från insidan, så ångspärren är också placerad på insidan. På bottenvåningen och källare ångspärr skiktet är gjort utanför. I pooler, behövs ånga från båda sidorna, stapling teknik är liknande som för bottenvåningen.

Innan värmeisolering fungerar bottenvåningen bör förberedas arbetsyta. För det första bör det stå klart, sedan använda en skyddande beläggning. Mer komplicerade appliceringsteknik är en flytande gummi, eftersom det kräver användning av specialutrustning. Sammansättningen av det materialet inkluderar två blandningar som omedelbart polymeriserar efter blandning. Därför är den lösning som framställts precis före användning och anbringas med hjälp dvuhfakelnogo pistol, sprutning av en vätska under tryck.

När anordningen skyddande skiktet mot vattenånga bitumen följande steg utförs:

 • ett första skikt av mastix anbringas, utför funktionen av en primer;
 • appliceras ytterligare i två skikt av bituminösa material i form av rullar eller mastix.

För konstruktioner ovanför källaren och bottenvåningen, är ångspärrsegenskaper väggar utförs inomhus. När enheten insidan av ångspärr bör följa vissa regler:

 • måste du först montera en låda;
 • en låda staplad isolator;
 • staplas sedan filmen, och om den har en reflekterande yta, bör reflektorn sättas in inuti;
 • för tätning av fogar limmas;
 • kontrobreshetka arrangerade för polypropen;
 • slutskedet av efterbehandling utförs.

När anordningen skyddande skiktet mot fukt och ånga är önskvärt att lämna fritt utrymme för luftrörelser och avlägsnande av överskott av fukt.

Har en ångspärr enhet teknik ram och träkonstruktioner

I ramkonstruktioner av byggnaden isolering upptar tredjedel av väggtjockleken inte är mindre än 150 mm, dock, och absolut nödvändigt att anordna en ångspärr skikt. Om ångspärren är svag, börjar värmaren att ackumulera fukt, förlorar isolerande egenskaper och kommer att börja att falla sönder. Paroizolyator monterad på ramen och trim. Fast dem med hjälp av bygg häftapparat. Fogarna är förseglade med tejp eller kittet smörjs.

Ångspärr vägg är monterad på den inre sidan av en varmare, varigenom en spalt bildas mellan skikten, som ger den nödvändiga ventilationen i rummet skapar optimal mikroklimat.

För träbyggnader, behövs också ånga. Men det är inte omedelbart utföras. Faktum är att under byggandet av hus av timmer och trävaror står för det faktum att trä torkas i viss mån innan byggandet, och slutligen torka även för ytterligare exploatering av den färdiga hem. Tills torra träkonstruktioner rekommenderas inte att utföra en ångspärr.

I ett trähus, kan ånga väggen vara internt eller externt. Om extern isolering läggs överlappande paroizolyator. Fogarna är förseglade med tejp. Vidare är värmeisolerskiktet anordnat som är att skydda tätskikt. I den sista fasen, den yttre finish.

Om isoleringen hålls inomhus, är den första lådan ordnas. Det tjänar som underlag för anordningar tätskikt. Vidare monterad på väggen metallprofil, på vilken är placerat en värmeisolator. Nästa skikt är tillverkat av ångspärr film. Fogarna bör noggrant tätas med tejp. Vid slutet av fallet interiör.

Således fann vi varför ångspärr väggen. Dess huvuduppgift - att skapa hinder för inträde av fukt och skyddar isoleringen och inredning. Om du observerar tekniken och använda lämplig paroizolyator kommer designen skyddas från fukt och termen strukturen av verksamheten kommer att förlängas.

Helt eller delvis kopiering av information från webbplatsen utan en aktiv länk till det är förbjudet.

isoleringsmaterial

Även om det verkar som om luften inne i huset är mycket torr, och även speciellt köpte luftfuktare, fortfarande innehåller en stor mängd vattenånga. Före tillkomsten av i byggandet av energisnåla material, ingen uppmärksam. Moderna isoleringsmaterial baserade på mineralull har varit ineffektiva och har förlorat de flesta av sina teplosohrannyh egenskaper på grund av den gradvisa vätning. Därför, kommersiellt tillgänglig film var speciella, av vilka vissa är monterade endast på utsidan och är vind- och fuktbarriär, medan den senare är anordnade inuti rummet sidan och förhindra genomträngning av ånga. Artikeln fokuserar på rätt ångspärr hemma.

Vad är ångspärr i huset

Hus utan att tillämpa ångspärr kan vara fallet om den är isolerad med skum, Penoplex eller ingen värmeisolerande skiktet har en sådan skumblock och tegel.

 • Men för att spara på värme och för att förbättra teplosohrannyh egenskaper hus i modern konstruktion är nästan alltid använt naturliga isolering av cellulosa (ecowool) eller basalt ull. Men här måste vi komma ihåg den ständiga fukt utbyte som sker i ett bostadshus.

 • Så, om huset är för fuktig, vattenånga kommer oundvikligen att absorberas av väggar och tak, och omvänt, om alltför torr luft, kommer denna fukt behandla din retur till rummet. Vad kan man dra slutsatsen att om isoleringen i väggen inte kommer att skyddas av isolering film, kommer fukten ackumuleras den i honom, fyller upp hela luft hålrummet mellan mineralullsfibrer, därigenom beröva den alla dess värmeisoleringsegenskaper.

Tips: med undantag för mellanväggar i huset. En av den viktigaste faktorn vid vilken värmaren baserad på mineral absorberar ånga är temperaturskillnaden som är vid de yttre väggarna. I det här fallet inuti kondensat samlar som är farligast för materialet. Men i de inre väggarna i denna effekt inte är närvarande, så att de inte stänger ångan isoleringsmaterial.

De fall där det krävs installation av en ångspärr

 • När väggarna gränsar till gatan utvändigt isolerat med mineralull;
 • Om "pirog9raquo; Väggen består av flera skikt, av vilka ett är ett bomull isolering. I detta fall, är ångspärren film monterad på den inre sidan. Det mest slående exemplet på en sådan anordning - en ram hus;

 • regenerering av ventilerade fasader. Mineralisolering måste stängas från utsidan hydroprotective filmen och insidan ånga retarderande. Först kommer att skydda isoleringen mot vatten och luftflöde, och den andra från det inre av ångan. Ett bra exempel är ett trähus, trä styrpanel eller sidospår.

Ångspärr film framställes i flera former och destinationen är indelade i väggen och tak:

 • tak, ånga,. Det är säkrad av bostäder, skydda isoleringen från de stigande ångorna. Detta är ett viktigt steg, eftersom avdunstningen av fukt från den varma luften stiger uppåt och kan komma in i isoleringen. Faces är inte bara förlusten av värme, men också bildandet av mögel och mjöldagg. Vi behöver den endast i regenerering av drift och uppvärmd vinden. Om kylan vindsutrymmet, ångspärren inte, begränsad till en vindtätt membran av sig själv takmaterial, som skyddar den mot kondensation;
 • ångspärrsegenskaper väggarna i huset. Det bör genomföras med speciella material, som å ena sidan inte bör missa ångan till isoleringen, å andra sidan fri att skriva ut, om fukt fick på något sätt inuti. Detta beror på att eventuella luckor eller felaktigt gjorda fogar material i rullar. Välj det bästa speciella diffusion material istället för den vanliga plastfilm eller glassin papper;
 • ånga, mellanliggande golv. Det måste också göras med nödvändighet, eftersom det kan ansamlas kondensat från ångorna stiger upp $

 • golv ånga. Krävs i områden med hög fuktighet eller i hemmen, där golvet är isolerad med mineralull. I detta fall, den nedre sidan placeras filmen tätskikt och ångspärr läggs ovanpå. Och utrusta ångspärr när betongplattan golvet ligger direkt ovanför marken.

Om det är en fråga om en ångspärr behövs i ett trähus, måste du lita igen på närvaron av isoleringen. Om det inte är, och väggen av huset är helt endast består av trä eller stockar, sedan montera isolering film inte vettigt.

Typer av ångspärr material

Tills nyligen, den enda ånga isolerande material, som har använts i Ryssland, var asfalten. Men med utvecklingen av teknik från det så småningom blev en start, utan föredrar en mer hållbar och hög kvalitet material.

 • Polyetenfilm. De är bäst för en ångspärr av taket i vardagsrummet. I de flesta fall är det isolerade plattor av mineralull golv, eftersom det har bättre ljudisolerande egenskaper. Plastfilm säkert skydda den från att falla, även små mängder fukt. Försäljningen kan hittas de vanliga material, förstärkta eller folierad skiktet.

 • polypropenfilm. Det är bäst används för isolering av taket på vinden. De kännetecknas av en ökad motståndskraft mot mekaniska skador och beständighet mot UV-strålning. Vid sitt arrangemang, kan du säkert reparera taket, utan rädsla för att fukten kommer att sippra in i huset.
 • membran. Denna populära och vanligaste användningen av en ångbarriär tillverkas som ett enda skikt eller en flerskikts banmaterial. Dessa fiberdukar kan vara unilateral eller bilateral, kommer att bero på deras placering och funktionella egenskaper. Det bästa är att använda billiga bilaterala non-woven membran.
 • Andningsbara filmer eller andningsbara membran. De utesluter helt möjligheten att penetration av vattenånga i den termiska isoleringen, men det hindrar inte att deras utträde från insidan. De tillåter dig att spara på livsrum, eftersom den inte är skyldig att utrusta en ventilationsspalt för sin funktion.
 • Konventionell ångspärr film. Dess funktion är att ge en ångspärr på insidan av väggar och tak. Det skyddar isoleringsmaterialet från att falla till ånga inne i uppvärmt utrymme.
 • Ångspärr beläggningsmembranet med reflexiv. Kan delvis reflekterar värme tillbaka in i rummet. Detta ökar värmeskydd av taket utrymme och upp till 10%. Relativt vanliga motsvarigheter, de har en stor ånga barriäregenskaper, så det är lämpligt att använda dem i rum med hög luftfuktighet.

 • Ångspärr membran med begränsad permeabilitet. Har diffusion kapacitet, gör det möjligt att utgående par av rum, som är oregelbunden. Till exempel kan det vara en trädgård hus, som aktivt utnyttjas på sommaren, men bara ett fåtal gånger kan värmas på vintern.
 • Ånga variabla ångspärrsegenskaper. Idealisk för reparationsarbeten, som kan monteras från utsidan utan att demontera innerfoder.

Tillverkare ånga barriärfilmer

Det är ett välkänt företag ser till att dess isolering film kommer att pågå i flera decennier. Till salu är en 3 huvudtyper av dessa produkter:

 • ångspärr film TechnoNikol. Används för inredningsarbete. Ganska ett mångsidigt material som är lämpligt för isolering av väggar, tak och sadeltak av vinden. spole pris är 1500 rubel.;

 • difuzzionnye membranfilmer TechnoNikol, konstruerad för isolering av takisolering mot bildandet av kondens i den. Det är ett icke-vävt polymert tyg och skydd på båda sidor av polypropylen tyger. Till skillnad från konventionella ångspärrsegenskaper material - en andningsbar film. Kostnaden för en standard rulle är cirka 3200 rubel.
 • operforerade ångspärr film TechnoNikol. Ensriktat material för ångspärr av taket. Den skyddar mot både vatten och damm. För maximal styrka har en speciell förstärkning mesh tyg. Den ungefärliga kostnaden för 1200-1500 RUB / rulle.

Detta är de sällsynta fall där ett inhemskt företag är en världsklass högkvalitativt material till ett överkomligt pris.

 • med Izospan. Denna två-skiktsfilmen skyddar isoleringen från insidan. Också det kan användas som ett underlag film på oisolerade tak. En sida har sin ytråhet, vars roll är att hålla fukt och dess efterföljande förångning. Den andra sidan är jämn, den är monterad på ett aggregat.
 • i Izospan. Analog föregående material, väljs den som ångspärr väggram eller inuti ett trähus.
 • IzospanD. Detta är den mest mångsidiga vattenånga retarder film av alla företagets produktlinje Izospan. Den har antikondensbeläggning med förmåga att skydda både mineralullen genom inre ånga, så från yttre fuktighet och vind. Dess styrka är så hög att den kan användas som en självständig taktäckning för 3 månader, även på vintern. Vid montering den på väggen från utsidan, är det tillåtet att skjuta upp den slutliga arrangemanget av vänd upp till 6 månader. Pris Roll 2500 RUB.

Installation av ångspärren väggen i ett trähus

ångspärr installationsteknik innebär dess montering på insidan av huset mellan isolering och lådan, som är monterad på fodermaterialet. Om du använder modern membranmaterial, då den är placerad med den släta sidan nära en värmare. I detta fall kommer ångspärren jämnt fördela flödet av fuktig luft, föra den in i ventilationssystemet.

En metod för montering av en ångspärr beror på syftet rum i huset. I maloekspluatiruemyh eller icke-bostads rum där låg luftfuktighet är tillåtet att använda ensidigt allt ventzazora. I alla andra fall är proffs uppmanas att tillhandahålla tvåvägs ventilation, vilket är mycket effektivare. Ofta tillverkaren av membranet på förpackningen anger rekommenderade metoden för installation.

 • Om huset är inte ny, men renoveringar pågår den första avveckla all kö till en träram väggar. Om det är möjligt, inspektera isoleringen eller virke för skador och ta bort dem om det behövs.
 • Väggar och isolering bör torkas ordentligt. Det är önskvärt att utföra arbete i den varma årstiden, eftersom vintern frost kan bildas, som kommer att bli ångspärr täcker över tid i en stor mängd fukt.

 • Om huset ramen, är membranet rullas längs längden och över väggen skuren för att överlappa vid hörnen vände sig till en angränsande vägg av 10-15 cm. Krepjat dess vertiklanoy fasas till varje ram board med användning av en häftapparat. Det måste skapas snedvridningar, sprickor eller veck. Därför arbete som utförs av två Daubney. Spänningen måste vara så stark att isoleringen i väggen placeras tätt, utan att falla ut ur väggen.

 • Ovan, återigen med överlappning, är nästa skikt rullas och en ångbarriär är fäst på samma sätt. Varefter lederna limmade stängda. På toppen av de stoppade rambalkar, som är tätt pressar ångspärren och även tjänar som ett skelett för kapslingen. Är sosboy vertilkanye lameller, som är monterade på skruvarna i steg om 60 cm (avstånd motsvarar en varmare och en rambredd av väggarna i huset). Dessutom, som folieremsorna fixeras runt omkretsen av dörr- och fönsteröppningar.

 • Om ånga är hem från en bar, sedan till väggarna i första hand var packad ram för isolering och stadigt placerat den där. Vidare är allt arbete på ett liknande sätt.

Ångspärr tak i huset med sina egna händer

Oftast görs om mellan golv av träreglar och isolerad med mineral eller basalt ull. För att utföra detta arbete kommer att kräva två personer att göra samma sak det kommer att bli mycket svårt.

 • Innan arbetet påbörjas, måste taket demonteras och består endast av en eftersläpning.
 • Därefter, underifrån, dvs från vardagsrummet, på stockar bifogas ångspärr. Detta bör göras längs den längre sidan av rummet för att bilda så små som möjliga fogar.
 • Den erforderliga längden, mät och kapa golvet och har en förberedd segment stiger till taket. Lämpligen är de 2 mästare placerade på motsatta sidor av rummet. Detta gör det möjligt att placera ångspärren och se till att det inte är vridet vid montering.
 • För enkelhetens skull i början kan det vara helt enkelt "prihvatyvat9raquo; på vissa ställen (men gör det ordentligt). Och se till att den är korrekt positionerat för att konsolidera redan ordentligt.
 • Så är alla tak, glöm inte om överlappningar och limning.

 • Botten att släpa sina anslutna träribbor oavsett vad som kommer att headliner.

Tips: arbete ganska mödosam och ofta händer när en tillfällig tår på en redan säkrat område. I detta fall plåstret skärs från membranet med en ersättning vid kanterna 10-15 cm. Den är införd i hålet och kanten limmas med lim. Detta skapar en ganska lufttätt skikt. Ovanför dessutom limmas tejp.

 • Färdiga fäst ångspärr, från andra våningen av cellstapeln bildad isolering.

Fel i ångspärren i en ram hus

 • Felaktig installation. Vid första anblicken verkar det som ett misstag när fästa isolerande filmen är helt enkelt omöjligt. Vad kan vara enklare än att dra det väl, att fästa på ramen och limma fogarna. Men det är på grund av den skenbara enkelhet, vissa byggare omsorg under arbetet. Varigenom diskontinuiteter eller veck bildas. Men det värsta misstaget kan vara en felaktig placering av membranet, utan fel sida, så att den börjar inte fungera korrekt. Om det redan stängdes av inredningen, att effekterna av sådant arbete kan gissas bara ett par säsonger, när det isolerande lagret kommer att börja arbeta mindre.
 • Montering av isolerande film på utsidan av huset. Detta är en grov fel orsakar att ångan som läcker från inne i huset, och som passerar genom isolering, ångspärr och vilar på det lägger sig på kondensatet. I en mycket kort period av isolering Fukta, att inte kunna ventileras. För extern skydd bör användas uteslutande vindtäta filmer som kan passera ut fukt.

 • Frånvaron av en ångspärr i en ram hus. Det finns ett antal material som tillåter ingen ångspärr. Detta skum eller extruderad polystyren. Oftast görs i husen av sandwichpaneler. Men, för att avlägsna överskott av fukt från huset, i detta fall nödvändigtvis måste montera en högkvalitativ system forcerad ventilation. Ecowool med isolering eller mineralull ångspärr måste nödvändigtvis vara närvarande i samtliga fall.
 • dubbla ånga. Ofta om rökare med hög fuktånga styrskiktet är uttryckt, och är lagda ovanpå fodermaterialet med låga ångpermeabla egenskaper, såsom paneler eller plattor av plast. Resultatet är att efter att ha gått igenom injektering fogar eller skarvar av paneler, faller ånga och ångspärr mellan plattor, utan att avvika möjligheter utåt. Därför, för beklädnad inom dessa områden, är det rekommenderat att göra en låda på väggen som gränsar till gatan.

 • Eller helt enkelt överge ångspärr på denna plats, men det finns en risk för att komma in i isoleringen, kommer ånga inte hålla jämna steg med erodera genom vindtätt membran på utsidan. Detta är bara för frame hus, som används som sommarstugor.

Välja installations ångspärr. Används ofta finns 2 sätt att använda ångspärr. I det första fallet, är filmen fäst vid ramen väggen och över till samma stödväggskivor monterade mantelmaterial (gips, paneler, etc.). I den andra utföringsformen är filmen liknande spikas till ramverket väggen, men dessutom göra en ram gjord av lameller tjocklek av 2-3 cm under mantlingsmaterialet av väggarna. Vilket sätt att anses vara mer korrekt?

 • Det första alternativet har rätt att existera, men endast i de fall där material av högsta kvalitet används för dekoration. Annars reparation snabbt komma i förfall, på grund av bristande ventzazora. Eller använda denna metod när byggnaden har ett ekonomiskt syfte och inte används året runt. Men här är det nödvändigt att göra ventilations ledningar i hela rummet.
 • Den andra utföringsformen med arrangemanget av ventilationsintag är mer lämplig för byggnader avsedda att flytta. Detta bidrar till att eliminera risken för fukt i luften.

relaterade artiklar

© Building portal StrPort 2011-2016. Artiklar om reparation, konstruktion och byggmaterial.

Kopiera information från sajten är möjligt endast med tillåtelse av utgivaren eller en direkt hänvisning till källan. rättslig logik

Hur man väljer en ångspärr material: expertråd och recensioner. Ånga tätningsmaterial för väggar

Ångspärr material används oftast i fuktiga och varma miljöer. Detta gäller de uppvärmda bad och källare.

Tillämpa dessa material i de lokaler, som är belägna under marknivå, såväl som i de som är särskilt mottagliga för uppkomsten av fukt. Inom sådant utrymme sker kopiösa produktion av ånga, vilken är en varm luft med vattenpartiklarna. För sådana villkor som väg av fukt ut ur rummet. Dessa rutter taket och väggen. Ånggenerering är en process som är skadlig inverkan på byggnadskonstruktioner och material. Dess effekt blir orsaken till förstörelse av byggnaden. För att förhindra sådana fenomen, en ångspärr anordning transporteras, för vilket alla typer av material kan användas.

Ångspärr materialet behöver inte har samma egenskaper som en komplett ånga motstånd. Moderna material för membrantypen möjlighet att erbjuda passage av en viss mängd av luftflöde. Detta säkerställer att ingen så kallade växthuseffekten. Överskott av fukt är fördröjda databilder, medan frigjord från det luften är inte längre kan skada materialen i väggarna.

Sorter ångspärrsegenskaper material och feedback på dem

Om du bestämmer dig för att välja en ångspärr material, är det nödvändigt att dra nytta av konsumenterna. Oftast idag väljer denna traditionella material, som fungerar som polyeten. Under installationen måste du vara försiktig, eftersom en stark stretching kan skada filmen. När den är åtdragen, filmen när den utsätts för ett material temperaturvariationer under förändring av säsonger, risken för skador är kraftigt förhöjd. Men det är inte bara bristen på material.

Enligt hantlangare om du använder en icke-perforerad polyeten, då det inte kommer missa någon ånga eller luft. Så skulle bekväm miljö med hjälp av ett sådant material vara omöjligt att skapa. Det är därför det inte används som ångspärr. Vissa konsumenter, att välja ångspärren materialet förstärkningspolyetenfilm, som sedan försöker att stansa själv. De gör detta genom att använda en rulle där spikar drivs in pre eller andra vassa delar. Sådan modernisering av polyeten inte kan åstadkomma en ångspärr värmeisoleringssystem och byggnadskonstruktioner. Membranmaterial besitter liknar en polyetenfilmkvalitet dock fundamentalt annorlunda flerskiktsstruktur.

När ångspärren material väljs för väggarna, vissa husdjur bli mästare särskilt utformade för detta ändamål mastix. Om en sådan blandning appliceras på ytan av taket eller väggen, så kommer det att passera genom ett andetag och fälla fukt. Applicera en blandning av sådan behandling yta före stapling eller montering efterbehandling dekorativt skikt.

Membran filmer och expertråd

Vid försäljning ånga isoleringsmaterial för takläggning. Bland dem är membranfilmen. Sådana material används som ångpermeabelt vattentätt underlag. I tillägg till dess kärnfunktioner, enligt experter, är denna i stånd att isolera ångrum. Det skyddar perfekt mot snö, regn, damm och sot. Användas vid behov för att skydda strukturen från effekterna av vind. Experterna rekommenderar det som ett material, varvid utmärkt genomsläpplighet för vattenånga.

Membran kan kallas universella material, detta tyder på att de har rätt att använda isoleringsmaterial. Ganska ofta, dessa hydro, ånga isolerande material består av tre lager. Var och en av dem ger styrka, isolerande egenskaper och skydd mot negativa influenser. Stapla skikt av ett sådant membran, på inrådan av erfarna byggare kan vara direkt på isolering eller annan bas, som tillsluter taket bärande konstruktionen. En sådan membranskikt är mångsidig, eftersom den kan appliceras vid behov av externa isolering vertikala väggarna hos byggnader av någon syfte.

Variation vals ångspärr

Om du väljer en ångspärr material, priset på dem du bör vara intresserad. Det beror på sort och producent. Om vi ​​talar om Pergamino, som användes tidigare som en ångspärr, är dess pris 100 rubel per en rulle. För närvarande professionella byggare och privata master använder inte bara honom, men också mer moderna material. Bland dem är enkelskiktsfilm, baserad på - den lågdensitetspolyeten. Detta material skiljer sig tillräckligt lös struktur och har en defekt.

Kan isoleras och armerad plastfilmer som också levereras i rullar av 50 mikroner tjock. När enheten svala taket Sack duk som används idag, trots att de inte har så imponerande ånga barriäregenskaper.

I handeln finns det kompositmaterial, permeabilitet för vattenånga som kan variera från 15 till 25 gram per kvadratmeter per dag. Sådant material får endast användas för installation av kalla tak, eftersom han inte har de egenskaper som krävs av en ångspärr. Om du är intresserad av ånga isoleringsmaterial för tak Bad kan du välja aluminium eller annan metallfolie. Materialets permeabilitet är lika med noll, vilket är varför den används i efterbehandling ångbad.

I byggvaruhus nu kan hittas ånga isoleringsmaterial i ett stort intervall, några av dem är foliefilm, som har en kombinerad struktur. Enligt byggare, bör de användas i områden där förhållandena kännetecknas av hög luftfuktighet och vanliga temperaturbetingelser. Detta gäller pooler, bastu och duschar. Konsumenterna svara positivt och kartong som är laminerat på ena sidan med polyeten. Det används som en ångbarriär lokaler där anslutna cyklisk uppvärmning. Indikator ånga genomträngning av denna bräda är mellan 3 och 5 gram per kvadratmeter per dag.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 12 = 16