Väggfäste för TV

Fastställande av TV: n på en vägg

Så hände det! Helt nya panel av stor storlek står i en ruta i ditt hem. Nu kommer uppenbarelse: var att sätta den önskade TV? Men nej, han skulle inte bara stå där och samla damm på nattduksbordet! Denna krona familj fritid måste hänga på väggen som ett verk av de största konstnärerna i världen! För att lösa detta problem behöver du ett väggfäste för att fästa LCD och plasma-TV. Vad är fästet under TV på väggen? Hur man korrekt välja? Ytterligare 6 tips för att välja och installera fästen till TV: n på väggen, kan du lära dig genom att läsa detta material.

Som namnet antyder undertext, välja TV-konsoler har flera befintliga ändringar. Välja monterings typ det kommer huvudsakligen att drivas av den framtida platsen på väggen i din TV. Det finns tre varianter:

 • en fast fästelement vägg-typ;
 • väggfäste med justerbar lutningsvinkel;
 • Swivel väggfäste för montering av TV: n.

Nu ska vi undersöka vart och ett av alternativen för TV-väggfästen. Således en fast hållare för TV gör det möjligt för väggmonterad plasma eller LCD-panelen. När man använder denna typ av fastsättning uppnås maximal passform enheten till väggplanet. Men att få en sådan bilaga, är det nödvändigt att ta hänsyn till att TV: n kommer att placera i rät vinkel mot betraktarens öga. Detta innebär att höjden placeringen av väggmontering TV kommer att vara begränsad. Vad betyder det? Det faktum att det inte kan hänga hög.

Väggfästen för din TV med möjlighet att justera lutningsvinkeln av mer praktisk än den modell som beskrivs ovan, men något dyrare. Deras fördel är att TV kan vinklas ned, vilket gör det möjligt att installera på valfri höjd. Även om du hänga panelen nära taket, kan rät vinkel mot betraktarens ögon uppnå luta TV nere.

För att placera TV: n på en vägg eller en ovanlig form i hörnet av rummet, du behöver en svängarm med en spak. Svängarmen kan fästas både botten och på baksidan av TV: n. En sådan anordning gör det möjligt att uppnå någon skärm plan position med avseende på alla frågor av rummet.

Bestäm hur du väljer fästet för TV: n? Men, ja då du säkert kommer att hjälpa de sex tips som presenteras i nästa avsnitt.

 1. Se till att den valda mount tål vikten på din TV (kolla med säljaren).
 2. Om du planerar att stänga av TV: n, om nödvändigt, från sida till sida, är det bättre att uppmärksamma mnogokolennye Swivel Mount.
 3. Kontrollera alltid förpackningen fästet. Det kommer att vara obehagligt att börja med installationen av en shoppingtur dymlingar. De flesta tillverkare bunt sina fästen alla nödvändiga.
 4. Inte hjältemod, vara säker på att använda anvisningarna! Panelen är bruten - inte hålla ihop!
 5. Om du väljer en fast fäste, är det inte nödvändigt att installera det på en höjd som är större än en halv meters avstånd från golvet. När allt kommer omkring, när du tittar på TV medan sittande, ögonen är runt på denna höjd.
 6. Om ditt hus väggar täckta med gipsskivor, fästanordningarna som beskrivs i detta material, kommer du inte passar. De är fästa med hjälp av dymlingar eller ankare som kräver väggtjocklek av från 10-15 centimeter. Annars faller de helt enkelt ut ur väggen med konsolen och TV.

Vi hoppas att detta material kommer att hjälpa dig att göra rätt val för montering av TV: n på en vägg. Lycka tittar på dina favoritprogram och framgångar i installationen!

1

Kopiera information är tillåten endast med direkta och indexe hänvisning till källan

Montering av TV: n på väggen

New storformat familj TV-enheten måste inta en värdig plats i huset. Detta kommer att bidra till att välja rätt fäste för din TV på väggen. Det är inte bara står för CRT eller LCD-TV, men också ett bra sätt att använda volymen och för att spara utrymme i rummet.

Vad är fästet för TV

Typisk Konsol för TV - en enkel metallstruktur, fäst på väggen eller taket. Nuvarande modeller, såsom Samsung eller Phillips, monterade på konsolen via starka stålbultar, sedan på TV kommer att vara minst stabil position än vanligt plan yta av hyllor eller piedestaler. Konsolen hjälper till att hänga TV på väggen för att fördela vikten på flertal stöd hål i väggen eller annan yta. tips:

 1. Det finns flera typer av fästelement. Varje modell är lämplig för ett visst märke, och olika sätt att fungera.
 2. på de delar av priserna kommer att höjas beroende på:
  • Svårighet mekanism (om strukturen inte är fast),
  • tillverkare, varumärke (Leader, Holder, etc);
  • det material som används;
  • den maximalt tillåtna belastningen.
 3. Stor fäste inte vettigt att köpa om du bara har en liten TV med en diagonal. Den extra hål i väggen, återigen, inte dekorera väggarna.

Innan du köper en konsol nödvändigtvis bestämma placeringen av TV plats i rummet. De vanligaste typerna av TV monteras på väggen särskiljs på grundval av mekanismen för interaktion med föremålet och fästet arrangemang:

Alternativ för takmontering kräver den bästa förberedelsen och arm yta hål. I detta fall är rum under fästanordningarna bäst vänster vinkelrätt mot varandra i väggen och taket i hörnet korsningen. Takfäste gör det möjligt att fastställa TV i mitten av rummet, men det är sällan används i bostäder. Ibland är det här alternativet används fortfarande. Välj ett tak som grund för konsolen, för att inte förstöra den vita ytan i en traditionell tak.

Man skiljer också montera standarder som avses VESA. Standard VESA 400x400, till exempel, beskriver en rektangulär panel. Det avståndet mellan hålen 400 millimeter upp vertikalt och horisontellt. För varje uppsättning diagonala TV-skärm eller plasmaskärm i inches passar en viss storlek på VESA-standarden, som bör styras när man köper en konsol på väggen eller i taket.

Den enklaste lösningen - en fast konsol, som innefattar montering av TV: n på en vägg, utan att ändra läget eller lutningsvinkeln av strukturen. Denna typ är lämplig för platta LCD, LED och plasmaanordningar anordnade på en genomsnittlig höjd över åskådarna. Fast mount innehåller åtminstone bultar och hål - det är oftast det billigaste av de alternativ som finns i butiken.

Montering av TV: n på en väggsektion högre innebär att planet på skärmen ska lutas ned för enkel visning från sätena. Graden av lutning med hjälp av en lämplig konsol är justerbar av användaren inom bestämda dimensionerna hos modellen kroppen och materialet styrka. Skärmen rörlighet ökar när fastställande av platsen för att flytta bort från väggen för några tiotals millimeter (i jämförelse med den fasta version), men då skärmen tar upp mer utrymme.

Montering av TV: n på väggen med en pan-tilt mekanism är bäst lämpad att ta emot TV-skärmen från taket eller annan otillgänglig plats. Kombinationen av vinkling och vridning funktionalitet gör processen enklare att välja skärmläget, även i trånga utrymmen. Man bör komma ihåg att universella infällbar mekanism har imponerande dimensioner. De olika positionerna för platta Samsung kan uppta samma utrymme totalt, hur många skulle ta den traditionella bildröret av samma storlek i en fixerad form.

Hur man väljer ett fäste för TV: n på väggen

Vald väggfäste för TV av VESA-standarden. Innan du tittar på produkten, beräkna, eller titta i manualen storleken på skärmen diagonal. Korrespondens mellan detta värde och storleken på fästpanel visas av följande schema:

 • små skärmar upp till 26 inches - 100x100 mm;
 • från 26 till 40 inches - 200x200 mm;
 • från 40 till 55 inches - 400x400 mm;
 • stora skärmar över 55 inches - 600x400 mm.

Att välja konsol kolla priser och foton i närliggande butiker, men glöm inte om online-marknaden. Kit kommer att bli billigare även med leverans om ordern var inte i Moskva eller S: t Petersburg. Få varorna bättre i specialiserade butiker som säljer plasmaskärmar, monitorer och tillbehör för deras installation och drift.

Priset för standard VESA 100x100 monteringskonsoler i intervallet från 190 till 1000 rubel. beroende på materialet och den tillåtna belastningen. Den stora storleken på pris infästningar ligger i ett område 1200-4500 s. Uppmärksamma inte bara på avståndet mellan bultarna, men den maximalt tillåtna vikten - ju högre den är, desto mer tillförlitlig design som en helhet. Lasta mer än 70 kg av välhållna modell med fast mekanism.

Hur man gör en konsol för TV med händerna

Hemlagad upphängningsmekanismer kommer att ersätta fabriken varor, om du har några kunskaper i trä eller metall. För att göra fästet för TV: n på väggen med händerna bör vara av mycket slitstarkt material som finns till hands. Du kommer att kunna montera en enkel fast montering av plasma på väggen, om installationen av den roterande mekanismen inte förväntas.

Enkel fastsättning kräver ett par timmar av din tid. Två långa remsor av trä tillsammans på ett enkelt och lätt låsning: en monterade på baksidan av TV: n, den andra - på väggen. Den nedre kanten av det första bandet och den övre kanten av den andra avta så att ingripa med varandra. Föreningen kommer att vara stabil på grund av vikten av anordningen, men kommer att behöva tredjedel remsa som skall placeras vid den önskade rastervinkeln. Det fästs på väggen under huvudlåset och bör vara lite tunnare för att ge en sluttning ner till 2-3 grader.

Hur man väljer en konsol för väggmonterad TV?

TV köpa - ansvarig uppgift. Bekväm tidsfördriv till multimediateknik beror inte bara på dess tekniska egenskaper, men också på plats. Sparar utrymme och försöker skriva en ursprunglig ny punkt i ett befintligt inre användarna väljer att montera den på en vertikal yta med hjälp av en konsol för väggmonterad TV. Det viktigaste med detta - att välja rätt montering i enlighet med dina önskemål och egenskaper teknik.

Fästet gör det möjligt att fastställa TV något vertikal yta (vanligtvis på väggen), samt på taket. Med hjälp av sådana fästtekniker kan placeras var som helst i rummet, vilket sparar utrymme och uppnå maximal komfort visning. Väggfäste för TV används oftast för att lösa problem:

 1. Spara utrymme i rummet.
 2. Säker installation - utrustning kommer att skyddas mot stötar, stötar, oåtkomliga för barn.
 3. Funktionell installation - då blir det möjligt att ändra lutningsvinkeln och vrida TV.

Varje konsol kännetecknas av vissa egenskaper och kan bestå av flera delar. De enklaste typerna av fast fästa TV: n på en vägg. Mer komplexa funktioner har fäst luta och rotera, samt elektroniskt styrd.

Fast - det enklaste väggfäste för TV. Han säkrar fast multimediaverktyg på väggen. Genom en enkel konstruktion, har ett lågt pris, kan den användas med alla typer av utrustning. En viktig fördel är hög tillförlitlighet, vilket beror på ett minimalt antal komponenter.Mer komplicerat är sluttande fästet. I sin konstruktion, är åtskilda förankringar horisontellt anordnade markiser, vilka tillåter att justera läget av TV i det vertikala planet. Den maximala lutningsvinkeln är typiskt 20 grader. Priset på TV väggfäste är något högre än för fasta arter, men tillförlitligheten är de på något sätt sämre. Förvärva dem i de fall där utrustningen som relativt hög och planerar att ändra visningsläget.

Svängbara roterande typ av bilaga är en av de svåraste och presenterar vissa krav för installation. Sådana element tillåter att justera positionen av skärmen i en vertikal (upp till ca 20) och horisontell (till 180) -planen. Men deras installation är nödvändig för att ge mer utrymme mellan väggen och baksidan av TV-vägg. Den största nackdelen, som har ett väggfäste för TV vridbar, - det höga priset.Tak typer kan kallas en speciell typ av fixturer för tekniken. De tillåter dig att justera positionen av en TV, distribuera den till 360 grader, men kan endast användas i rum med relativt högt i tak.

De viktigaste egenskaperna hos konsolerna är "kompatibel diagonal". Den bestämmer storleken på TV, som är en lämplig fäste. Tillverkare av fästelement som anges i databladet för maximal och minimal storlek - storleken på din TV bör vara mellan dessa värden.Den maximalt tillåtna belastningen bestäms av den vikt som fäste för väggmonterad TV-stativet utan att deformeras. Det här alternativet är det viktigaste - det är fel att plocka upp, riskerar du att bryta din TV. Denna parameter bör inte vara mindre än massan av utrustningen, plus 20-30% för lager.

Det finns tre huvudsakliga typer av TV - LCD, plasma och CRT. För varje typ av TV-apparat måste använda en godkänd arm.

Fästen för Plasma-modeller av TV-apparater och väggfästen för LCD-TV så gott som omöjliga att särskilja. Det enda undantaget är den högsta tillåtna vikten - under de första arten är mycket större. Förutom element "plazm9raquo; Den är gjord av ett hållbart material och är vanligtvis dyrare än vanligt.Trots den nästan totala avsaknaden av CRT-tv, kan anordningar för fastställande av dem fortfarande hittas på marknaden. Deras största skillnaden är förekomsten av externa stång som dotterkortet. Denna konstruktion blir nödvändigt på grund av bildröret.

Alla moderna TV-apparater på baksidan har en särskild styrelse med hål för fästkonsolen. Storleken av hålen, avståndet mellan dem och geometrin hos arrangemanget som visas i och standardiserade regler VESA. Alla moderna konsoler för väggmontering TV uppfyller VESA-standarderna.

Totalt finns det sju standarder som reglerar den högsta tillåtna vikten hos mottagaren rutan placeringen av hålen och bultarna. Detaljerad information kan hittas i tabellen nedan.För att välja rätt typ av bilaga, måste du ta reda på vilken av de standarder tillhör din teknik. Lär detaljerad information om registreringsbevis enheten från antingen en teknisk manual. Och kom ihåg, bara genom att välja rätt fäste för väggmonterad TV kan du säkerställa tillförlitlig fästanordning på väggen.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 3 = 3