Varor av ull

Stepping tovning ull för nybörjare

Tovning (tovning, tovning) tillhör de gamla sorter av handarbete. Produkter av tovad ull vävare från hela landet, avviker i butiker som hotcakes. Stepping tovning ull för nybörjare kan du göra unika objekt. Tovning - är skapandet av hantverk gjorda av ull med kopplingen och sammanflätning fibrer på flera sätt. Samtida konst Tovning inkluderar: våt, torr tovning, nanofelting.

Innan vi går vidare till steg för steg tovning ull för nybörjare att ta reda på vad som krävs för denna fascinerande kreativa processen. Det första du behöver beställa - är en fysisk ull. Material finns på hyllorna i butiker och nätbutiker. Vilka material och verktyg är bättre att köpa?

Crafts görs ofta av grova ull får eller kamel. Som underlag för produkten är det rekommenderat att köpa Sliver - ull utan borst. Packning, till exempel, kattleksaker eller sneakers är ofta en bogserlina och för dekoration föremål passar Merino. Tovning nål kan inte göras. Specialverktyg finns i olika storlekar (tunn, tjock och medium), olika former av tvärsnitt (krona, triangulär, stjärna). Så vi får en uppsättning tovning ull för nybörjare och gå vidare till en master class.

för tovning ull mästarkurser med steg för steg beskrivning av arbetet

Detta avsnitt är för de nybörjare mästare som vill prova på Tovning. Vet vad en torr teknik för filtning, våt tovning och tovning under användning av en tvättmaskin. En detaljerad studie av mästarkurser gör det möjligt att göra produkten absolut någon grad av komplexitet: från små dekorativa detaljer kläder.

Torr tovning teknik för nybörjare

För steg-tovning ull för nybörjare torra metoden behöver inte spunnits ull (det bästa alternativet - kardoches) och specialnålar med grader. Torr tovning - en härva av fibermaterial mellan dem, varigenom de omvandlas till en filt. Tovning denna metod utförs med användning av nålar som har ett triangulärt tvärsnitt och stellate. Förbereda ull Tovning nål, en tjock bit skum och passera till praktik. Nästa:

 1. Material läggs på skummet, med hjälp av trassel nålar. Grunden för hantverk ibland gjord av syntepon täcker den med täckfärg.
 2. När man arbetar med nålar bör utöva maximal precision, eftersom de är vassa. Nålen bör hållas i rät vinkel mot farkosten. Processen att skapa allt gjorda av filt börjar använda en tjock nål som sakta förändras för tunn.
 3. Ofullkomligheter i form av oregelbundenheter på konstobjektet utjämnas genom användning av extra material.
 4. Torr tovning - en skrymmande souvenirer (märken, nyckelringar), tillbehör (handväska, väska, överdrag för böcker) vapens filtad ull hattar, stövlar och så vidare.

Våt tovning av ull på gasväven utförs med användning av varmt tvållösning (en del ersätta den med flytande tvål). Vid gasväv vid förvalda mönsterdelarna som material. Blandningen görs enligt följande: strimla på en rivjärn par tvål bitar, spån fylla två liter varmt vatten, blanda väl, väntar under 2 timmar tills lösningen blir tjock. Nästa:

 1. De sprider en vaxduk på golvet eller någon annan lämplig plan yta. Sätt på toppen av gasbinda.
 2. Sedan lägger ut grunden för hennes bakgrund och den valda bilden.
 3. Trådar är överlagrade korsvis remsor. Av detta följer att blad hade inga hål, och lagren av material som anges i rät vinkel. Deras tjocklek bör vara lika.
 4. När materialet redan är expanderat i enlighet med ritningen, är det nödvändigt att spruta vatten på benet tyg av nylon och fett tvållösning lock. Avlägsna överskott av vätska med en pappershandduk.
 5. Nästa steg - tovning ull målningar, väggmålningar, leksaker eller smycken (brosch, pärlor). Våt tovning av någon produkt ligger i det faktum att tyget gnids för hand i olika riktningar.

Tovning använda stiralki hänvisar till mycket lätt och enkel metod för att skapa saker ur filtad ull. Vi täta former som är användbara för obvalivaniya som obkrucheny päls hårstrån och placeras golf av nylon (eller en del av konventionella nylon strumpbyxor utan hål, pilar). Gå direkt till skapandet av filt hantverk:

1
 1. Arbetsstycket måste sättas i en påse för att tvätta och sätta i tvättmaskinen. Häll i en fördjupning organ för tvättning yllekläder, som cykel utan blötläggning och torkning. För optimalt resultat, inställd temperatur på 50 grader.
 2. När maskinen är klar tvättprocessen tar vi en titt färdiga svalyanuyu sak. Om du väljer att använda ett formulär för att obvalivaniya, är det bäst att ta bort den från arbetsstycket med hjälp av en sax.

Var man kan köpa och hur många det finns kit och ull för tovning

För varje blivande needle, som bestämde sig för att prova sin hand på konsten att Tovning alltid bra information om var att köpa allt nödvändigt material och verktyg för tovning. Nedan finns en tabell som visar försäljningsställen kit för tovning, ull i Moskva och S: t Petersburg. Du hittar allt du behöver för tovning i butikerna som anges i tabellerna.

Moskva, gata Malomoskovskaya 10

Moskva, gata Academica Yangelya, 6 hölje 1 TC "Kalach"; Warszawa motorvägen, hus 32; pr. Vernadskogo, 39.

St. Petersburg, ul. Baikonur, 14, lit. En TRK "kontinenten".

Moskva, Dmitrov motorvägen, 157, s. 5

m. Lublin, ul. Krasnodarskaya hus 57, höljet 3

Trinity ull för tovning

Verktyg för tovning

Material för Tovning

Video tutorial för tovning ull för nybörjare

Med hjälp av gratis video tutorials på tovning, kommer alla få en chans att lära sig att göra en ovanlig, vackra och användbara föremål. Försök tovning ull leksaker tillverkade blommor eller pärlor som dekorationer. Lär dig att skapa en ljus basker, hur ser tovning ull tofflor mästarklass. Unna dig din favorit exklusiv väska eller varm halsduk.

blommor

gymnastikskor

Bild av de vackra verk av författarskap tovning ull

Needle nybörjare älskarinna, och med erfarenhet ofta publicera fotografier av sina verk gjorda av filtteknik. Var uppmärksam på upphovsrätten till originalfotot och vackra produkter. Kanske de kommer att vara de viktigaste push prova dig själv i denna typ av arbete. Kommer att vara ett exempel idén om hur man ser svalyanaya ordentligt arbete. Här ser du dockor, djur, dekorationer, etc.

wallow

Du skulle bli förvånad över vad du kan skapa oöverträffad skönhet utöver det vanliga ull och filt. De mest geniala idéer kan förverkligas när arbetet tagit skickliga händer, beväpnade med nålfiltning. Ta en titt och se till att deras egen erfarenhet hur spännande aktivitet är en filt leksaker.

Våra workshops kommer att visa hur du kan förvandla en boll av ull i härlig panda eller busiga Santo. I denna kategori hittar du alla de metoder för tovning, inklusive torr och våt utförande och vältra sig i ramen. Agerar på instruktioner artiklar och hoppa över textrader, kan du upprepa alla idéer från bilderna, och sedan kan du använda din fantasi och skapa din egen leksak.

Förutom leksaker med hjälp av tovning du kan göra nästan vad som helst. Örhängen i form av vita blommor som du kan ge sin syster den 8 mars, eller lämna dig att dekorera fest klädsel eller en ursprunglig del av möbler gjorda av ull kan lätt omsättas i praktiken teknik för tovning.

Tovning teknik leksaker från ull och filt

Tovning - mycket modern och roligt. Gör en leksak på ett sådant sätt ull är möjlig ganska snabbt. Du behöver inte en hel del material och verktyg, speciella färdigheter och stor uthållighet - att avbryta och återuppta lärande kan vara när som helst.

Ull - ett naturligt, mycket mjuk och formbart material som modellera. Tack vare sina rullar - förmågan att komma upp och du kan enkelt göra en mycket vacker leksaker av olika storlekar och konfigurationer.

Complex tovning teknik bara för nybörjare. Strax efter att utveckla tekniker och skapandet av de första enkla dockor eller söta, roliga djur många redan möjligt att göra nästan skulpturala saker.

För tillverkning av leksaker, samt alla typer av andra produkter som används två helt olika tekniker för tovning - torrt och vått.

Val avgörs av författarens idé. Master kombinerar ofta teknik, vilket gör olika delar av en modell. För tillverkning av leksaker används huvudsakligen torra tekniken.

I båda metoderna för tovning ull som behövs:

 • Napryadennaya ull i olika färger.

Idag är det på hyllorna i alla butiker konst. Mästare vald känslig och tunn, bör hårstrån enkelt samarbeta med varandra. Hur kan man kontrollera kvaliteten på fiber? Det är nödvändigt att sätta en bit i hans hand och gned sina fingrar i en cirkel. Ull är lämplig för tovning, om snabbt bli en massa.

För nybörjare valyalschits kände ganska lämpliga ull ryska fabrikerna produceras i form av kammad fiberbandet. Bra och ull nystan som produceras i Tyskland, med en rik färgpalett.

Den inre ramen används, när de vill göra ett flexibelt hantverk. Det ökar också styrkan hos produkten och hjälper till att spara ullen att skapa en stor leksak.

Den är införd in i produkten för att spara ull i tillverkning av bulk hantverk.

Torra tovning leksaker (hopfällbara)

Torra tovning - pälssäl metod nålar med ett hack. Denna teknik används för att "skulptera" små intrikata former och figurer, men i stället för lera och model ta ull.

 • En uppsättning av stålnålar med hullingar.

Långa nålar förtjockas i början, och sedan flytta till mitten, och när strykytan - den tunna och korta. I praktiken finns det siffror från 19 till 42. Universal anser nål stel tvärsnitt av №38. Den tränger djupt, men är även lämplig för ytbehandling av substratkomponenter. Det är nödvändigt att ha en extra uppsättning av nålar och en applikator med flera nålar, som accelererar behandling av leksaker.

 • Skum svamp tjocklek av åtminstone 3 cm eller borste kände.
 • Kalkerpapper, papp stenciler, stift med huvuden, karbonpapper, penna, akrylfärg, transparent lim, pärlor, knappar både för dekoration.

Torr tovning - sysselsättning "rationella" som kräver precision och kontroll över rörelser. För nybörjare finns det risk för allvarliga skador på fingerpunkten för en nål med hack eller bryta sig av vårdslöshet.

På bilden mästare Calasso Elena Smirnova (http://utichka.livejournal.com/116035.html)

Det finns allmänna principer och stadier av torra filt alla leksaker:

 • Från den tvinnade ull trålen bildar den grundläggande formen av ämnet.
 • Sedan, om till exempel, beslutat att göra ett litet djur "klamrar sig fast" nos.
 • Då måste du göra flera piercing fördjupning-ögonhålor och mun.
 • Klackar bildade på svampen som en tunn vadd av identiska knippen av ull.
 • Anslutning delar sömmarna avslutades med ull ludd på sina kanter i monteringsplatsen.
 • Bara behöver göra skörda de återstående delarna av leksaker (svans, klor, horn).
 • Noggrant limmas in i omloppsbana pärla, där den ena sidan med ett hål dolda, och den andra ses som en elev.
 • Då nålen "-stjärnan» №38 leksaker behöver göra slipytan, fylla defekter tillsättning av ull.
 • Att dekorera den kompletta bilden liten bit enligt tänkt.

Den första produkten nybörjare blir ofta en primitiv larv. Hennes träna färdigheter stoppade handen, lära sig att välja mängden skrot, gör delar av samma diameter. Dekorerad larv huvud, ofta kopplad genom att sätta in den tjocka tråd eller tunn stark sladd.

Wet tovning leksaker (tovning)

Masters of filt leksaker sällan används för att deras arbete en annan teknik för tovning - våt. denna metod kräver intuition och fantasi.

Till att börja med kan produkten hända i en del inte som en planerad. Det finns svårigheter med att andelen kan leksaker fyllas upp eller plötsligt kan inte tillfredsställa författaren av dess skönhet. Men den våta tekniken är ovärderlig i skapandet av barns leksaker - de är mycket vacker och mjuk, och de kan säkert tvättas på något sätt.

Våt tovning kan användas inte endast av ett tunt hår, utan snarare grov (yttre beläggning, kamel, kort, omålad Sliver, BSEC, angora och mohair och andra).

Förbereda för våt tovning

För att förbereda, förutom ull, tråd och inredning, behöver du ett par saker:

 • Varmvatten. Många använder kokt.
 • Tvål för tovning, och kan vara och barn.
 • Särskilda räfflad gummimatta eller bambu. En bit av mattan eller plast bubbelplast för förpackning är också lämplig för tovning.
 • Bord med vattentät arbetsytan.

Workspace har valts med hänsyn till att alltid kommer att behöva vatten. För nybörjare, skulle det vara bättre att ta köksbordet eller använda ett befintligt.

 • Inte styvt galler.
 • Handdukar att samla upp vattnet som rinner under bordet.
 • Spray flaska, tejp, sax, trä kavel, linjaler, markörer, tunna handskar.

Ull med denna metod tovning lade skikt, huvudsakligen på tvären till yta som motsvarar formen av produkten väts noggrant med tvållösning, som inte täcks med den stela galler och gned med händerna. Periodvis plocka upp nätet att belägga inte kunde legat det. Material stroke något, då trycket ökas. Alkaliska betingelser och handrörelser leder till det faktum att ullfibrerna är vävda tätt och dumpas i en filt.

För att kontrollera tillgängligheten kände sig tillräckligt för att dra fingrarna några fibrer. Om andra hår inte kommer att stiga efter kändes det klart.

Sekvensen av operationer i konsten att tovning är densamma som när det är torrt. Först måste du göra en stor bit leksaker, sedan fast det till mindre.

Men med tvål och vatten kan vara lura, med undantag för små, mycket större föremål. Valyalschitsy de använder mest för att skapa husgeråd, kläder, smycken, hattar, skor, bilder, målningar, - dyra och viktiga saker. Mycket populär idag är souvenirer gjorda av filt, tematiskt inredda.

Lämplig för nybörjare valyalschits skapar våta teknik leksaker på sidan, såsom räven. Dessa dockor och djur bekväm och praktisk för hemma dockteater. Produkten är skapad med mönster införda mellan skikten. Beredskap kände leksak snitt längs nederkanten och bärs på armen.

Mästarklass på våt tovning Santa Claus:

Stora bitar av filt rullas till rullform med användning av en kavel. Vid tillverkning av stora objekt som används ram sys stoppning polyester. För att påskynda voylokoobrazovaniya används Roller Massager och även vibroshlifovalnuyu maskin - det finns ingen gräns för människans uppfinningsrikedom. Det viktigaste är att detta arbete är den mångfald av liv och alltid ger glädje.

Tovning leksaker och annat gjorda av ull - en av de typer av inspirerande konst tillgänglig för nästan alla. Valyalschitsy kommit till denna konst mycket annorlunda sätt. Som ett resultat, en del skapa märkeskläder för sig själv och sin familj, utbilda barn och förena denna familj. Andra min hobby förvandlas till en ganska bra inkomst i svåra tider. Ytterligare andra försöker att dela sina kunskaper med alla och berätta för världen om dig själv.

Den mest trevlig sak som ett hem eller barnhörna är dekorerad med exklusiva leksaker och andra handgjorda föremål, vilket speglar den inre värld, liksom vilken typ av värdinnan och hennes familj.

 • Tovning ull snögubbe: Master Class
 • Trumma på kadaver - en master class
 • Tovning lamm master class
 • Vilket gör uggla vid torr tovning

Jag trodde aldrig att tovning kan vara så intressant)

Du har skrivit så intressant, jag ville också prova.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 2 =