Växla med 2 lägen

Omkopplaren genom: egenskaper och typer av en apparat

Kommunicerande brytare (brytare) har skapats för bekväm belysningsstyrning i långa korridorer, trappor, i hallen och på andra ställen. De är placerade mellan våningarna, nedstigningen i källaren, nära dörrarna lokaler som har flera ingångar. Att vara i hans hus, bekvämt att växla ljuset i garaget, tvättstuga. Eller styra lamporna på verandan och bakgård. pass switch kan du styra belysningen från olika platser, rädda människor från besväret. Detta sparar också el.

Neutral switch innehåller två viktiga bestämmelser och ett par kontakter. De sammanfattade trådarna. I kontrast, den inbyggda omkopplare flödesbrytare består av tre kontakter: en allmän och två övergången. Var och en av dem också låt ned av en tråd. För att producera ljusstyrning av flera ställen, exempelvis av två, krävs för omkopplingsanordningen 4 kontakter. Dessutom bör det tillämpas på varje enskild tråd. Sålunda är det möjligt att styra inte bara belysning utan också alla andra elektriska apparater, även om kretsanordningen är komplicerat.

Hur en knapp byta?

Funktionsprincipen är att den växlande kontakt öppnar en krets, medan den andra är stängd. Ledningar flödesvakt är alltid på dess baksida. En av kontakterna är gemensamt för (1), och de andra två - övergången (2, 3). Från två sådana anordningar anordnade på olika platser, kan monteras enklaste och vanligaste armatur styrkrets med två olika punkter.

Matchning i antal 2 och 3 terminaler PV1 och PV2 växlar sammankopplade ledningar. Den främre delen 1 av PV1 är ansluten till fasen och PV2 - en lampa. Den andra änden av lampan är ansluten till nolledaren försörjningen. Hur flödesvakten kretsen testas av dess införande. Att starta spänning appliceras. I detta fall, lampan tänds eller slocknar konsekvent med oberoende omkoppling av någon av omkopplarna. Om kedjan bryts en av dem, upphör kretsen att fungera. Men samtidigt är en annan linje förberedd för integration.

Hur man ansluter en enkel pass switch?

Före installation, för att rita en karta över alla föreningar.

Första kopplingsdosan (RK). Det kommer att monteras och anslutas alla kablar. Ström här matas från styrkortet. För detta treledarkabel läggs 3 x 1,5 mm. Det är mycket vanligt att alla anslutningar scheman. Det finns två strängarna utfodring, och den tredje - för elektrisk jordning. Dessutom uppsättningen två täckbricka, i vilken kommer att placeras omkopplare. Från var och en av glaset och lampan tre-ledarkablar läggs i Kazakstan.

När alla ledningar och kablar är på plats, görs anslutningen. Första fasledning L är ansluten mellan utgången och ingången automat PV1 (№1). Sedan varandra är anslutna respektive utgångsterminaler (2-2, 3-3) switchar. Nästa är att installera dem i täckbricka. Två terminaler är anslutna till lampan patronen ingångs PV2 (№1) och den blå nolledaren från kontrollpanelen. Om tvåpoliga maskin, är det matas från sin utgångsklämma, om den enpoliga - noll buss. I slutet av den jordande ledaren är isolerad. Eller är ansluten till lamphuset, om det är metall.

När alla anslutningar är klara, är patronen skruvas i lampan. Verifieras sedan passage omkopplarkrets omkoppling av maskinen till en platta. Lampan kan lysa upp på en gång. Eller efter PV1 och PV2. Lös det kan, om du klickar på någon av de nyckelbrytare. Viktigt! Omkopplarna inte har fasta positioner "på" och "off".

Förbindande bussning växlar vid tre platser kräver ytterligare installation av anordningens tvärkopplingskontakter. Det är en en-knappsenhet 2 med intern banor, sammansatta i ett enda hölje.

Kryssknappen (PP) är monterad mellan två konventionella. Det används endast med dem. Dess utmärkande drag är närvaron av fyra terminaler (2 ingångar och 2 utgångar). För hantering av de fyra punkterna för att lägga till kretsen är en annan sådan enhet. PP ansluten till övergången kontakter hos omkopplaren genom bör vara för att skapa en lampa manöverkrets.

1

Sofistikerade kontaktgrupper kräver ett stort antal kablar och anslutningar. Det är bättre att samla några enkla kretsar. De arbetar på ett tillförlitligt sätt och är lätta att använda. Var uppmärksam! Alla stora anslutningar görs i elcentraler. Inga vändningar i ledningarna kan inte göras.

Vad man ska använda switch-through, först och främst beror på vilken typ av ledningar. För att öppna vald overhead modell. Dold under bilagor. Det är nödvändigt att välja lämplig storlek, så att de kan anslutas till varandra. Det är viktigt att upprätta en regelbunden och tvär växlar med samma utseende. Enheterna är roterande, keyboards, spak, touch. Kontakter matchas av en motsvarande belastning. Omkoppling måste utföras enkelt. Enheter samtidigt måste fästas säkert.

Installation växelsystem med tre punkter

För att göra detta genom att utföra följande steg:

 1. Rita kretsförbindelser.
 2. Mark och prodolbit Stroebe och fördjupningar för styrning lådor.
 3. Ställa fördelningspartierna. De väljs stora för att kunna göra på 12 leder.
 4. Ställ bilagor.
 5. Lägg kabeln från panelen till anslutningspunkten.
 6. Ansluta kablarna till omkopplarna och uttagslådor. Viramarkering. Scheme att samla konsekvent, kontrollera riktigheten av anslutningar.
 7. Ställ brytaren på plats.

Anslutning bussning dvuhklavishnyh switchar

Anordningen är en en-knapp två oberoende omkopplare. De monteras i ett enda hus. Det fungerar på samma princip att kasta kontakter. Men på samma antal ingångar är två och utgångar - 4. Skillnaden är att två omkopplare är placerade på olika ställen. Deras viktiga arbete för olika armaturer.

Installation dvuhklavishnyh växlar för att styra med två platser

Den sekvens av åtgärder bör vara sådan:

 1. Diagram, det är utan som svårt att göra anslutningen.
 2. Monterad elcentraler och flush.
 3. Monterat 2 belysningsgrupper.
 4. Tre-ledarkablar dirigeras baserat anslutning till kontakterna hos varje omkopplare 6 och med fixturer.
 5. Genom att kartlägga anslutningen är strömförande ledningar i kopplingsdosan till lamphållaren och omkopplarna.

Växeln kan ersättas med godkänt dvuhklavishny schema på fyra en knapp. Men det kommer att vara irrationell. Eftersom det kräver mer elcentraler och kabel konsumtionen kommer att öka.

Kontroll av två belysningssystem med tre säten

Dvuhklavishny omkopplaren är crossboll. Den installeras som en uppsättning. Det vill säga, innehåller den också två dvuhklavishnyh gränslägesbrytare vid behov belysningsstyrning med tre punkter. Han kommer att ha 4 ingångar och 4 utgångar.

Installationen är som följer:

 1. Att montera kretsboxen standarddiameter av 60 mm är inte tillräckligt. Därför bör dess storlek vara större. Eller behöver konsekvent satt 2-3 st. vanliga.
 2. Att ansluta viran löper 12 anslutningar. Detta kommer att kräva läggning av 4 tre-ledarkablar. Det ska vara ordentligt märkt att uppträda live. De två ändlägesbrytare är lämplig för 6-polig, och att korsa - 8.
 3. Att ansluta PV1 fas. Efter behovet av att göra nödvändiga anslutningar. På baksidan av anordningen visad flödesdiagram dvuhklavishnogo omkopplare. Det bör korrekt kombineras med externa anslutningar.
 4. PV2 är ansluten med fixturer.
 5. Fyra utgångar är anslutna till ingångarna PV1 kryssknappen, och sedan dess utgångar är anslutna till 4 ingångar PV2.

Switchen är lätt passerar. Det kräver inte extra gå upp för trapporna och långa korridorer, för att slå på eller av en glödlampa. Ibland är det helt enkelt nödvändigt. Dessutom energibesparing genom snabb växling. Det är viktigt att välja rätt utrustning och rätt montera de elektriska anslutningarna.

Kopplingsschema flödesvakt

Kopplingsscheman-via strömställare.

Använd genomgång switchar kan du sätta på och stänga ljus från två eller flera olika platser i sin installation. Det är i vissa fall inte bara bekvämt, men också mycket viktigt. Till exempel finns det en lång korridor. Han upplyst naturligt. Slå på ljuset i början, och som har samma krets som förbinder flödesvakten, du behöver inte gå tillbaka igen för att stänga av, men du kan göra det en andra switch som installeras i den andra änden av korridoren.

Ledningar flödesvakt för styrning av den första gruppen av lampans 2 platser.

Detta kommer att kräva:

Fig.1. Ledningar flödesvakt 2 till marken 2 för styrning av riktningen hos den första gruppen av fixturer.

Till att det var lättare att hantera systemet uppmärksamma figuren principen om systemet:

Figur 2 Principen för flödesomkopplingskretsen.

- Den andra klämman hos lampan är ansluten till nolledaren N.

Om skrift av sin hand som du inte förstår, använder ett visuellt system för att koppla växlar från företaget LeGrand

Ledningar 3 växlar för att styra en grupp av lampor.

Det behöver genomföring omkopplare 2 och ett mellan.

Transparent schema företagets Legrand nedan:

Ledningar 2 2 tangentbord Genomföring omkopplare för styrning av två armaturgrupper

Jag vill återigen uppmärksamma er på detaljerna i dessa växlar. De måste vara "kasta principen om åtgärden." när man köper också uppmärksamma rekommendationerna om att ansluta en särskild tillverkare.

Schema flödesvakt

Kommunicerande växlar används för att sätta på och stänga ljus från olika punkter. De kan installeras på två ställen eller mer, beroende på behovet av att skapa lätt på och av. Först av allt, är dessa växlar installeras på obekväma ställen, såsom långa korridorer, trappor och så vidare. Till exempel, för en lång korridor, när den konventionella strömbrytaren ligger i början av korridoren, är det nödvändigt att komma tillbaka från den andra änden för att släcka ljuset.

flödesvakt krets tillåter början av korridoren sväng på belysningen, och i slutet av korridoren - för att stänga av. För denna uppsättning två in-line switch.

Det enklaste alternativet för att ansluta två punkter. De grund omkopplare systemen kommunicerar i en mängd av två bitar. Var och en av dem har tre stift och slå på två lägen. Onödigt switch bör vara i naturen av rocker läge. I detta fall kommer en enda kontaktpunkt vara gemensam för de andra två. I varje utföringsform av omkopplings det omväxlande tillsluter en av de två återstående kontakter. Det vill säga, kan alla tre kontakter inte stängas samtidigt.

Anslutnings princip båda systemen är vanligt. Varje krets inkluderar kommunicerande omkopplare, kopplingsdosa, belysningsanordning och anslutningskablar. Dessutom i olika utföringsformer anslutningen, kan det vara kablar med två, tre eller fyra ledare. I schemat med två omkopplare, sträcker den neutrala tråden in i kopplingsdosan från strömförsörjningen, och, sedan, till belysningsanordningen.

Live wire genom kopplingsboxen är ansluten till den gemensamma klämman på en omkopplare. Två kontaktbrytare båda omkopplarna är sammankopplade väl genom rutan. Med delad kontakt hos en annan strömställare, är fasen genomföres genom lådan matas till den andra terminalanordningen belysning.

Scheme flödesvakt för de tre platserna är mycket liten skillnad från en dubbel krets. Just krets lägger den tredje omkopplaren annan struktur. Om du trycker på en knapp, de två kontakterna är oberoende av varandra, de båda sträckte. För en sådan switch kräver en kabel med fyra kärnor.

Utformningen av sådana system är relativt enkel och kräver inga ytterligare element. Det finns vissa begränsningar för antalet förvaltningsområden. Praktisk installation är inte särskilt svårt. Alla element sätts på plats på en i förväg märkta punkter, och sedan gick med i systemet.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 − 25 =