Växthus gjorda av polykarbonat

Contents

Växthus Polykarbonat - komplett design och konstruktion av sina egna händer

Trots mångfalden av växter i växthus Växthus Polykarbonat är fortfarande en av de mest populära sätten att påskynda mottagandet av skörden på deras sommarstuga. Engagemang för jordbrukare för dessa produkter på grund av flera faktorer - det är styrkan i materialet och det breda utbudet av modeller, och enkel installation och drift.

Men det viktigaste argumentet är oftast mångsidigheten av denna design, som odlas under polykarbonat kan vara nästan vad som helst - gurkor och tomater, groddar och jordgubbar, örter och även svamp.

En översikt över växthus och små växthus gjorda av polykarbonat

Användningen av polykarbonat för att täcka drivbänkar och växthus öppnat nya möjligheter för tillverkarna av dessa strukturer. Eftersom detta material har hög hållfasthet men ändå förblir flexibel, möjlighet att bygga växthus i olika former och design med funktionerna i varje växt kultur.

Växthus fjäril - vacker form och praktisk design

Växthus fjäril - populär bland åkarna modell. Enkel design med gungor öppna en fällbar tak är lämplig för att tvinga plantor och odling av gurkor och andra höga grödor.

För detta skydd inte behöver bygga en solid grund - bilden av växthus polykarbonat monterad på en enkel slutare av brädor.

På grund av det faktum att taket kan öppnas från båda sidor, i att växthus är bekvämt att ta hand om växter. Dessutom är det lämpligt att luftas utan att skapa utkast, kontroll fuktighet och temperatur i skyddsrummet.

En sådan modell kan inte bara köpa färdiga, men också lätt att montera på egen hand, med hjälp av ramen för metall och plast rör eller galvaniserad profil.

Växthus snigel - ursprungliga form och maximal komfort för växter

"Snigel", eller som det kallas - "bröd bin" är lämplig för växande plantor och låga växter - greener, jordgubbar, tomater underdimensionerade. Hans namn var en grogrund för den ursprungliga takkonstruktionen - Aktivt vinge flyttas helt enkelt runt axeln av kroppen. Tack vare denna form för "bröd box" behöver inte ägna en hel del utrymme i området och bekvämt tjäna plantorna.

1

Växthus-snigel kan vara en rörlig fönsterbåge eller två. Det är inte utrusta grunden, men ibland högkultur "snigel" används som ett tak i en låda av glas eller polykarbonat.

Belgiska Växthus med pulpettak

De mest enkla växthus gjorda av polykarbonat - den så kallade "belgiska". Vanlig enkel-backen låda med lock upptar inte mycket utrymme och kan monteras på en vägg eller ett staket, på balkongen i lägenheten eller i sängar.

Samla detta växthus kan äga, desto mer som kommer att kräva inte så mycket material för honom - några barer eller galvaniserad profil, polykarbonat och skruvar.

Oftast är en sådan konstruktion som används för sådd, destillationsanläggningar och grönska. Den enda nackdelen med den här modellen är växthuset - inte så bekvämt att arbeta med växter, eftersom endast taket öppnas och för att få tillgång till sängar måste böja genom en sido.

Växthus Polykarbonat - funktionella lokaler för hög avkastning

På storlekarna överskrider växthus växthus, så kör dem bekvämare. Men storleken och inre arrangemang av dessa strukturer är mycket mer komplex, och beror på hur du planerar att använda skydd - för vintern odling av grönsaker, för att påskynda mognaden av frukt eller industriella ändamål. Bilden visar växthus gurkört av polykarbonat, som är lätt att montera själv.

Form av växthus gjorda av polykarbonat och är varierad. Tillverkarna har ofta båge modell (en sådan struktur är användbar inte bara för installation, utan också för drift). Men trädgårdsmästare i områden oberoende bygga strukturer av olika former:

 • Shed;
 • gavel;
 • droppformade;
 • välvd;
 • välvd;
 • växthus komplexa former (t ex Mitlayderu).

Välja ramform bestäms inte bara av funktionerna i gröda jordbruksmetoder. Ofta avgörande roll enkelheten själv-konstruktion och kostnaden för material.

Därför ofta monterade polykarbonat växthus, träram, enkla former - med enkel eller sadeltak.

Funktioner jordbruksmetoder i vissa växter kräver skapandet av särskilda villkor inuti. Därför, för vissa grödor skapa speciella mönster anpassade för att möta behoven av odlade arter. Till exempel, är polykarbonat växthus gurkor för fönsterbladet utrustad på den motsatta av ingången fasaden att säkerställa en enhetlig ventilation och den nödvändiga fuktigheten.

Vilka är fördelarna med växthus Mitlayderu

Under de senaste åren blivit populära växthus särskild utformning som uppfanns av amerikanska Jacob Mitlaydnrom grönsaksodlare.

Hans uppfinning - en två-nivå tak med vertikala luftventiler för ventilation - kan avsevärt förbättra mikroklimatet och optimera processen för vård för grödorna.

ett sådant arrangemang av taket appliceras inte bara på de klassiska rektangulära ramar. Ändringar välvda växthus med vertikala luftventiler på taket var mer praktiskt att standardversionen, som gör det enkelt att lösa problemet med ackumulerade under taket av kondensat och överhettad luft.

Vilka material är bäst att använda för ramen

Under byggandet av ett växthus av polykarbonat med sina händer för gurka, tomater, örter och andra grödor är det mycket viktigt att välja rätt material för ramen. Vanligtvis i hemmet konstruktion med hjälp av tre typer:

Träramar - fördelar och nackdelar

Den mest prisvärda byggnadsmaterialet - trä. Balkar och styrelser är relativt billiga. Träram är lätt att montera, har en hög hållfasthet och motstånd, lång livslängd, är det lätt att montera polykarbonatskivor. Under denna ram nödvändigtvis fylla den massiva basen, kan du bara ha en bra förstärkning stödpelare.

Nackdelarna med trä inkluderar möjligheten att deformeras under påverkan av fukt och solljus.

Därför, för att bygga växthus är nödvändigt att välja ett material av god kvalitet - väl torkat virke utan tecken på förfall och insektsangrepp. Det rekommenderas också att förbereda en träkonstruktion process vattentät färg.

Fördelar och nackdelar med metallkroppar

Mycket ofta fasta polykarbonat växthus byggt på slaktkroppar metall. Bland de främsta fördelarna med sådana konstruktioner inkluderar deras hållbarhet och styrka. För konstruktion typiskt använda rör, tuber eller ventil med stor diameter. Enligt metallstrukturer typiskt fyllda band fundament, i vilken rörsektioner gång fästa för fixering av slaktkroppen.

Men metallkroppar det finns också nackdelar:

 • höga kostnader för material;
 • vissa svårigheter med installationen av konstruktionen (nödvändigheten av svetsning).

Plast och plaströr - ideal

En av de mest lämpliga material för stativ växthus eller växthuspolykarbonat plaströr beaktas. Kostnader för inköp av rör helt kompenseras av frånvaron av skyddsbehandlingskostnader. För sin styrka och hållbarhet av en sådan ram är inte sämre än metallen, och enkelheten i installationen fungerar - trä. På grund av flexibiliteten hos materialet perfekt för byggandet av välvda växthus.

För relativa nackdelar med detta material är att det är nödvändigt att förvärva särskilda fästelement och anslutande medlemmar av den önskade diametern.

Men denna metod för installation gör den mobila växthus - om så krävs hölje tas bort, kan ramen lätt demonteras och transporteras till en ny plats.

Hur man bygger med sina egna händer för växthus gurka polykarbonat

Att bygga sitt eget hem under växthus eller växthus gurka knäppa. Det enklaste sättet att montera en sådan struktur, träram med ett sadeltak. För byggandet av behovet:

 • polykarbonat;
 • ritning;
 • trä balkar 10x10 cm stommen;
 • bultar för montering;
 • skruvar eller skruvar för fastsättning av manteln;
 • måla;
 • Betong för fundament;
 • gångjärn för dörrar och luftventiler.

När du planerar en ritning är värt att överväga att växthus gurka för polykarbonat bör alltid förses med lufthål och medel för att binda växter.

Bygga en ram med en höjd av mindre än 2 m och en längd som är mindre än 4 meter bör inte vara - i det låga konstruktionen är obekväm att arbeta, och i det kortare kommer att bli svårt att rymma all nödvändig utrustning (lampor, värmeelement, bevattningssystem).

 1. Efter beredning av ritningen och beräknar den nödvändiga mängden material kan du börja förbereda platsen. Marken måste jämnas och packas. Markera platsen för installation av fundament och hörnstolparna.

 1. Häll grunden och pelare, lämna lösningen till fullständig stelning.
 2. På stödpelarna för att montera den undre och övre sele.
 3. Installera fönster och dörr, samt stödbalkar och en häst för ett tak.
 4. Handtag monteras träram antifungal komposition och färg.
 5. Efter torkning, kan du börja trimma växthus polykarbonat.

Under byggandet av gurkört polykarbonat egna händer är viktigt att komma ihåg att gurkorna kräver en speciell strategi odling - de behöver en hel del utrymme för utveckling, de är rädda för drag och hög luftfuktighet, och är också mycket känslig för solljus. Därför när man väljer en plats du överväga det skuggade området och korrekt orientera växthus till kardinal.

Drivhus Encyclopedia från A till Z

Kopiera material utan den aktiva

Växthus Polykarbonat: storleken och priset på färdiga konstruktioner

Grönsaker som odlas med sina egna händer, kan ge mycket mer nytta än de som har köpts i butiken. Det är därför många ägare av förortsområden tenderar att köpa ett växthus, som är en idealisk miljö för livet för de flesta grödor som odlas i vår region. Överväga hur man väljer ett växthus av polykarbonat: storlek och prisstrukturer, samt typer och egenskaperna hos varje typ.

I ett växthus av polykarbonat kan odlas växter, oavsett väderförhållanden

Material för att skapa en ram för växthus polykarbonat

Ready växthus, som finns på marknaden idag, är anläggningar för jordbruksändamål, vars syfte - att skydda växter som den innehåller, från ogynnsamma miljöförhållanden. Trots den skenbara enkelheten i dessa strukturer är deras produktion regleras av de krav och normer som anges i IEC 34257 - 2010, SNIP 2.10.0485 och SP 107,13330201. Så innan du köper en kan bekanta sig med de detaljerade villkor som gäller för växthus.

Det optimala materialet för att dekorera växthuset - polykarbonat

Växthus består av två komponenter: den bärande ramen och polykarbonat, som är täckt av denna ram. Med detta som grund kan användas olika material, såsom stålrör (såsom rektangulära och kvadratiska) eller tunnväggiga galvaniserad profil. Var och en av dessa alternativ har fördelar och nackdelar som måste beaktas när man väljer.

Fördelarna med att använda som en bas för växthus polykarbonat krökt profil kan hänföras till den låga kostnaden och låga vikten. Men samtidigt styrkan i materialet inte är för hög, vilket ofta leder till det faktum att för att skapa en ganska stark grund kräver ett större antal element.

Dessutom i tillverkningsprocessen nödvändigt att tillgripa ytterligare förstärkning av lederna, eftersom föreningarna finns en hel del och inte för tjock metall (0,5-0,8 mm) kan deformeras under inverkan av starka vindar eller andra laster.

Stålprofil är mycket hållbara och kan motstå tunga laster

Stålprofil tål betydligt allvarligare belastning och är mycket tålig. Nästan inga naturliga mekanisk belastning inte kan påverka det, vilket gör detta alternativ mer hållbara. Men det finns en nackdel - tendensen av materialet mot korrosion och behovet av realtidsskydd mot rost.

Pris växthus polykarbonat, vilken ram är gjord av profilstål är mycket högre på grund av den komplexa tillverkningstekniken. Främst på grund av ljusbågen i detta fall, antingen i ett stycke eller bestå av endast ett fåtal enskilda element. Visst förtjänar uppmärksamhet båda alternativen, dock en avgörande roll spelas av dina ekonomiska möjligheter i detta avseende.

Tips! Som regel alla stora tillverkare har prover av slaktkroppar. Så innan du köper bör noga läsa flervalsfrågor, att jämföra data på kvalitet, hållbarhet och andra egenskaper.

växthus Aluminiumprofil ram med polykarbonat

De viktigaste urvalskriterierna för ram av polykarbonat växthus

För att inte göra fel val, är det nödvändigt att tydligt förstå vad som borde vara ram växthus och vad du bör uppmärksamma. Här är några enkla tips, guidad hjälpa dig att göra rätt val:

 1. Minimalt antal delar i ljusbågen, desto starkare kommer så småningom rama. Ideal - tselnognutye båge.
 2. Metallprofilen med rektangulärt tvärsnitt har en högre motståndskraft mot stress. Bäst av allt, är inte alltid tillräckligt om ramen har använts profil 20 x 40 mm, som tvärsnittet på 20 x 20 mm, speciellt om vi talar om grunden för växthuset.
 3. För att vara säker på att växthus varar tillräckligt länge, är det nödvändigt att se till att tjockleken på metallen som används för framställning av slaktkroppen inte är mindre än 1,2 mm.

Förutom den grundläggande förmåga att tillhandahålla bekväma förhållanden för växter, kan vissa modeller ytterligare installerad belysning, bevattning och ventilation. Om du vill spara en massa problem, rekommenderas att överväga alternativ, som från början förutsatt att sådana möjligheter.

Växthus för förortsområde av polykarbonat

Vad man ska leta efter innan du köper ett växthus polykarbonat

Inte mindre intressant och värdig själv polykarbonat, som används för tillverkning av växthus. Urvalsprocessen bör uppmärksamma några grundläggande aspekter, nämligen, den typ av material, dess tjocklek och närvaron av det stabiliserande skiktet. Också användbar skulle vara att läsa recensioner, vilket är bättre att köpa ett växthus. Närmare titt på var och en av dessa tre punkter.

Vilken typ av polykarbonat opt ​​för växthus

Det finns två typer av polykarbonat: monolitiska och cellulära. Det andra alternativet är mer lämpade för att täcka växthus, samt en mängd olika tak, eftersom det i många avseenden överlägsen monolitisk.

Nära väggen polykarbonat växthus konstruktion

Polykarbonat - ett arkmaterial, som hör till den grupp av termoplaster, bestående av flera skikt. Mellan dessa lager anordnade interna banor som ger ytterligare styrka och positivt påverkar varaktigheten av underhållsperioden och konstruktionsspecifikationerna som helhet. Så, tack vare denna teknik har polykarbonat följande fördelar:

 • låg vikt;
 • hög motståndskraft mot förändringar i omgivningstemperatur;
 • utmärkt ljustransmission;
 • flexibilitet;
 • styrka och motståndskraft mot olika påfrestningar.

polykarbonat tjocklek för växthus

Oavsett vad tjockleken på polykarbonat kommer att väljas för beklädnads växthus, till stor del rullas inte bara dess styrka, men också förmågan att passera solljus, liksom nivån av värmeledningsförmåga. Generellt gäller att ju mest lämpade för detta ändamål anses ark 4 till 10 mm, eftersom de uppfyller alla väsentliga krav och normer.

Drivhus av polykarbonat kan helt eliminera drag, växt överhettad och tolereras väl alla väder

Naturligtvis finns det ett direkt samband mellan tjockleken på polykarbonatskivan och vissa funktioner i den ram på vilken de är monterade. Ju tätare material som används, desto bättre växthus tål vind och snöbelastning. I vissa fall, till och med användning av tillåtna ark av olika tjocklekar i en enda struktur.

Eftersom den plana och välvda tak som utsätts för den högsta belastningen, används för deras konstruktion polykarbonat större tjocklek, medan de vertikala sidoväggar och ett lämpligt tunt material. Paneltjocklek 6,4 mm ställdes in som en standardparameter.

Tips! Innan du köper en mini-växthus eller ett växthus full av polykarbonat, är det nödvändigt att se till att tjockleken på det material som angetts av tillverkaren motsvarar verkligheten. För detta ändamål kan du använda bromsoket.

Användningen av polykarbonat i byggandet av växthus med olika grader av öppenhet kan skapa de nödvändiga förutsättningarna för odling av olika växtarter

Om du tycker att den faktiska tjockleken på polykarbonat skiljer sig från den som anger tillverkaren, är det bäst att överge köpet. Starkt rekommenderas inköps växthus, för vilken användes materialtjockleken hos 3,5-3,7 mm. Skrupelfria säljare kan hävda att dess högre densitet och eftersom det kan helt ersätta den rekommenderade 4 mm polykarbonat. I själva verket är detta inte det och är sannolikt en stor inverkan på livet i struktur och dess motståndskraft mot olika faktorer.

Ett annat sätt att identifiera en billig och låg kvalitet material - försök att böja fingrarna. Lätt flexibelt material, som ofta inte hänvisar till vilken sida håller på att stabiliseras lager - det är falska, som bara inte pågå i mer än 2 år.

Tips! Informationen på online-forum och webbplatser kan hjälpa dig hitta det bästa alternativet. Ofta användare dela sina erfarenheter och ge råd om att köpa växthus av polykarbonat till ett överkomligt pris.

I varmt väder, är det rekommenderat att lämna öppna växthus för att säkerställa den mest gynnsamma förhållanden för växter

Ungefärliga kostnaden för ett enda ark av polykarbonat växthus inhemsk produktion av 4 mm tjocka, 2,1 m bred och 6 m längd är 2: e. Rubel.

Närvaro av ljus stabiliseringsskikt av polykarbonat för växthus

Kvalitativ polykarbonat känne bedövning ljusstabiliseringsegenskaper och förmågan att fullständigt absorbera ultraviolett strålning med en våglängd av högst 400 nm. Det är tack vare denna förmåga uppnås och växthuseffekten, vilket är fördelaktigt för växternas tillväxt.

Hög kvalitet polykarbonat absorberar helt negativ för tillväxten av grödor ultraviolett strålning

För att skydda materialet från de destruktiva effekterna av ultraviolett strålning på en av dess sidor, genom en strängsprutningsmetod, är en speciell stabiliserande skikt applicerat. Verifiera närvaron av detta skikt på ytan kan följa tillverkarens instruktioner, vilket lim plattan med den motsvarande information över den skyddande filmen.

Tips! Ser försäljning polykarbonat, på vilken det inte finns några märken på närvaro av ljus stabiliseringsskiktet, skall det förstås att sådant material endast kan användas inomhus och inte lämplig för växthus.

Toeplitz polykarbonat har utmärkt ljustransmission och ljusspridande egenskaper därigenom skapas inom den mest gynnsamt mikroklimat

Om höljet ram växthus kommer att användas polykarbonat, utan det skyddande lagret, kommer det att leda till det faktum att beläggningen är extremt snabb misslyckas. Även om försök att sälja låg kvalitet tillverkare och säljare kan hävda att skyddet redan finns i materialet, i själva verket är detta inte tillräckligt. Så när det gäller växthuset kan närvaro av ljus stabiliseringslager betraktas som en förutsättning.

Olika former av växthus gjorda av polykarbonat: ett foto, pris och funktioner

Söker pris växthus och växthus av polykarbonat kan man se att deras värde beror inte bara på de tekniska egenskaperna hos de material som användes för tillverkningen, utan även på egenskaperna hos själva strukturen. Dessutom viktiga roll som storleken på växthuset. Överväga några grundläggande typer, som oftast finns till försäljning.

Arched växthus - den vanligaste varianten av konstruktionen, som är en struktur med en halvcirkelformad överlappning. Fördelarna med det här alternativet är att lägga till eller ta bort enskilda sektioner, det är ganska lätt att ändra växthusets storlek, även om det här alternativet inte är tillgängligt i alla modeller.

Ritningar av ett växthus av polykarbonat med egna händer från ett profilrör

Typer och system av växthusgaser. Beläggningsmaterial. Funktioner av stiftelsen.

Butterfly-designen är ett idealiskt alternativ om du vill köpa ett mini-växthus för en sommarstuga. Med en liten storlek gör det här möjligt att ta hand om plantorna så bekvämt som möjligt, eftersom dess sidodelar lyfts upp. För vissa av dessa modeller finns en termisk enhet som gör att du kan styra ventilationsnivån automatiskt utan mänsklig intervention.

Växthus med en droppeform är de konstruktioner som är mest lämpade i fall då man måste möta en seriös snödäckning. På grund av närvaron av ytterligare förstyvning, visar växthuset sig att vara väldigt stabilt, och väggens form hindrar ackumulering av snö på ytan.

I växthusets design "fjäril" stiger sidodörrarna

Envåningsväxthus - En av de enklaste strukturerna där ett av stöden är väggens vägg. I detta fall görs takets lutningsvinkel ganska stor för att förhindra ackumulering av snö på dess yta. I detta fall är det mycket viktigt att placera växthuset på solens sida så att plantorna får tillräckligt med solljus.

Gable växthus - ett klassiskt alternativ som fanns långt innan användningen av polykarbonat. Utseendet liknar ett hus av den enklaste formen. På grundval av denna konstruktion kan inte bara metallprofilen, men också träet användas.

Att välja det lämpligaste alternativet bör ägaren ta hänsyn till deras ekonomiska kapacitet, liksom reella behov. För växande plantor kan man överväga förvärvet av ett minikväxthus och ett växthus. Du kan köpa dem till ett mycket rimligt pris. Om du planerar att odla gurkor eller tomater måste du köpa ett växthus för detta ändamål så att vuxna buskar trivs med det.

Ett växthus med bågar med en droppformad båge har ytterligare förstyvningsribben

Användbar rådgivning! Om det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme på webbplatsen kan du köpa ett bärbart minikväxel för en sommarstuga. Efter säsongens slut kan det lätt avlägsnas eller omplaceras till var det inte kommer att störa fri rörlighet.

Polykarbonat växthus: storlekar och priser olika modeller

Köpare är tillgängliga ett stort utbud av modeller av ett brett utbud av mönster och det är helt enkelt omöjligt att täcka alla erbjudanden. Som exempel, låt oss titta på några polykarbonatväxter vars storlek och material skiljer sig åt:

Förutom dessa vanliga hotbeds finns en mängd olika polygonala modeller på marknaden. Dessutom är det möjligt att beställa produktion av ett växthus enligt individuella mätningar. Naturligtvis påverkar detta priset, så du kan få en design som passar perfekt i storlek och form.

Växthusskonstruktion av polykarbonat skyddar växter från regn, stark vind och andra ogynnsamma väderfenomen

Köpet av ett växthus med polykarbonat ger stora möjligheter för ägarna av dachasäten att odla grönsaker, plantor och andra grödor. Så det är bara att välja det mest lämpliga och högkvalitativa alternativet, sedan installera växthuset på platsen och börja använda.

Hotbed av profilröret med egna händer: Bild av de färdiga strukturerna

Polycarbonat växthus med egna händer: instruktioner och rekommendationer

Växthus gjord av polykarbonat med egna händer från profilen. Strukturritningar

Sektionsportar till garaget: storlekar och priser på praktiska konstruktioner

Canopies av polykarbonat på gården av ett privat hus: bilder av ursprungliga strukturer

Växthus Butterfly: Egenskaper för självmontering

Polykarbonat växthus: typer av konstruktioner, tillverkning av egna händer

Denna enkla konstruktion kommer att vara användbar i alla dacha.

Tack vare varmbädden är det möjligt att ta med sommaren i en hel månad, berika din kost med användbara vitamintillverkningar, och även för att skydda växter mot skadliga vårfrostar. Förutom att fylla på bristen på vitaminer, hjälper ett litet barn i dacha dig att växa starka och friska plantor.

Den som har förvärvat ett sådant skydd i en dacha kommer aldrig att överge det. I stället för att köpa tidiga gurkor, lök eller rädisor i nudlar i snabbköpet kan du njuta av den naturliga smaken av grönsaker och färska gröna.

Växthuset och växthuset är tvillingar, men inte bröder

I vissa sommarbefolkningas tankar finns det fortfarande förvirring kring dessa strukturer. Därför kommer vi omedelbart att klargöra början av berättelsen om hotbeds. Växthuset skiljer sig från växthuset inte bara i sin storlek, men också i enlighet med principen om drift.

Teplice för att upprätthålla en positiv temperatur kräver en extern energiresurs - fast bränsle, gas eller bränsleolja. Växthuset är en energiskt självförsörjande struktur. Värmen i den bibehålls på grund av växthuseffekten, som förekommer i en begränsad volym som påverkas av solenergi och den biologiska sönderdelningen av organisk material.

I växthuset är växthuseffekten också närvarande, men på grund av den stora volymen av denna design räcker det inte att värma luften till positiva temperaturer.

Alla typer av växthusgaser är föremål för en huvuduppgift - maximal bevarande av inre värme. Därför bör bevarande av täthet och urval av material för konstruktion ges allvarlig uppmärksamhet.

Den huvudsakliga skillnaden mellan dessa skydd är installationsmetoden, därför är alla hotbeds uppdelade i djupa och överjordiska.

Fördelen med ett djupt växthus är ett tjockt lager av jord, som spelar rollen som en värmeisolator. Konstruktionen av en sådan varmbädd reduceras för att gräva en gräv och installera längs dess omkrets en bälte av stockar eller ett tegelbälte, till vilket en yttre ram är fäst.

Den enklaste inredningen är ett djupgående drivhus har fått namnet på ryska och dess konstruktion är tillgänglig för alla sommarboende.

1 - det södra bältet (en stock med en diameter på 150 mm); 2 - nordligt bälte; 3-ram; 4 - jorddumpning; 5-jordad näringsblandning; 6 - biobränslen 7 - ett lager av sågspån.

Som det framgår av figuren fungerar värmen från sönderdelad biomassa (gödsel, kompost) som en "spis" för en sådan varmbädd, så även i grumliga dagar kommer växterna i den inte att gå förlorad från förkylningen.

En mer avancerad design är en djupgående växthus, där du kan arbeta i full tillväxt.

Overground växthus, även kallade franska, är lätta mobilstrukturer. De kan enkelt samlas in före säsongens början och lika lätt att demontera efter säsongens slut. Nackdelen med dessa skydd är en lägre energisparande nivå eftersom de har en svalare yta än de som är begravda i marken.

Konstruktiva system av franska växthus är mycket olika, men de största skillnaderna mellan dem finns i olika former och antalet genomskinliga ramluckor.

Ett drivhus med ett platt lock var namnet "belgiskt". Den används för att plantera höga växter, även om höjden på ovanstående skydd är nästan lika med "fjäril" och "brödkorg".

Priserna för ovanstående växthusfabrikproduktion kan inte kallas transcendental. Så, till exempel, metallramen hos en skumad arterie-typ växthus (längd - 3,90 m, bredd - 1,20 m, höjd - 1,10 m) kostar dig inte mer än 3000 rubel (utan kostnad för filmen).

Standard mini växthus för plantor "breadwinner" 2 meter lång, 1 meter bred och 0,8 meter hög, tillverkad av cellulärt polykarbonat och stålrör, kan köpas för 6.000 rubel.

Köpet av en mer komplex "fjäril" från polykarbonat (längd 4 m, bredd 1,3 m, höjd 0,87 m) kräver 7 till 8 tusen rubel.

Från vad och hur kan du göra ett växthus?

Under det senaste århundradet har denna fråga inte plågat medborgarna, eftersom den totala bristen på byggmaterial och deras stackars sortiment tvingade dem att bygga växthus från allt som skulle vara till hands.

Traditionella material för sådana skydd var tjock tråd eller förstärkning. Av dessa gjordes bågar för ett växthus - stödja en del av strukturen. Därefter fixades en plastfilm på dem. Lufttemperaturen justerades genom att höja eller sänka filmen till en viss höjd.

Mer avancerad under dessa år var en stationär konstruktion av glaserade ramar fixerade på en träram.

Idag är dessa mönster kvar i efterfrågan, men i första hand kom ett växthus av polykarbonat till sommarboende - Slitstark och varm konstruktion. En lättmetallram och ett ark cellulärt polykarbonat är de två viktigaste delarna av detta effektiva skydd för växter.

Fabrikens växthus av polykarbonat kan inte kallas väldigt dyrt, men när man jämför sitt pris med kostnaden för använda material kommer vi att få ett nyfiken resultat.

Det genomsnittliga marknadspriset på ett ark av kvalitetscellulärt polykarbonat 4 mm tjockt och ett område på 12,6 m2 är 2800 rubel. Det räcker för oss att bygga ett enstegs växthus med dimensioner på 3x1.2x0.8 meter. Ett fyrkantigt galvaniserat rör 20x20x1,5 mm för tillverkning av en ram tar ca 22 meter. Med ett genomsnittligt pris på 50 rubel. för 1 löpande meter för att köpa 1100 rubel.

Självdragande skruvar för montering av polykarbonat, gångjärn och svetselektroder för ramen kommer att kosta cirka 400 rubel. Totala kostnader för att skapa ett växthus av polykarbonat kommer att uppgå till 2800 + 1100 + 400 = 4300 rubel, vilket är mycket billigare än att köpa ett färdigt växthus.

Innan du börjar klippa röret och polykarbonatarket måste du göra ett diagram eller en växthusritning, så att under hela arbetet är alla dess delar korrekt och exakt förankrade i en enda struktur.

Efter att växthusets ram är monterad med elektrisk svetsning är det möjligt att gå vidare till dess vändning.

Var uppmärksam på den korrekta installationen av polykarbonatplåtar (solskyddsmedel ska förbli utanför kokplattan).

För att fixa honeycomb plast är det bättre att använda speciella termoelement, som utesluter deformation av arken. I extrema fall, för detta arbete kan du ta självgängande skruvar med metallskivor. Minsta steget i fästpunkterna för självgängande skruvar till ramen är 4 cm. Det är nödvändigt att dra åt fästarna försiktigt, för att undvika förträngningen.

Installera polykarbonat växthus, försök att undvika bildandet av slitsar genom vilka locket är borta från värme. För att skydda cellerna mot fukt polykarbonat kan använda en speciell U-formad profil eller en silikontätningsmedel.

Kommentarer (1)

Vi köpte ett växthus "Snowdrop" och inte har ont. Mycket enkelt och bekvämt. Och priset är mycket lågt.

Nytt på webbplatsen

Plantor utveckla och expandera vegetativa massa i en begränsad volym av substrat. Och denna volym.

Vinter - en prövning för sällskapsdjur. Speciellt svårt det överförs värphöns. Kort.

Nyårs fåfänga med gåvor och dra festmeny gäller för hem inredning.

Komfortabelt lantgård, byggt bort från gasnät är omöjligt utan spisen. I kylan.

Belysning av området förortsområde betraktas som ett separat steg arrangemang planeringszoner.

Ordinarie meningen i hundens liv dessa dagar gäller bara för de hemlösa hundar. .

Förvärva mark och göra en plan för den framtida huset, se till att tänka på placeringen.

De senaste 10 åren på grönsaksodling och trädgårds seminarier och forum är en aktiv diskussion.

Det är svårt idag att hitta någon som inte har hört något om plattorna.

Om man tittar på cementsäckar och en hög med sand, känns inte alla utvecklare.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

92 − = 89