Vid vilken höjd från golvet att hänga TV

Vid vilken höjd för att hänga på TV

Höjden på för att hysa TV på väggen, har en direkt inverkan på att underlätta för att titta på filmer / tv-program och andra saker. Höjden varierar beroende på exakt vilket rum kommer att ligga utrustning.

I grund och botten är avståndet mellan TV: n och golvet bestämmas empiriskt, baserat på preferenser varje medlem i familjen. Emellertid medicinska experter rekommenderar positioneringsteknik som inte mindre och högst 1,35 meter (avståndet mäts från mitten av skärmen till golvet). Enligt dem är det detta boende är det säkraste för visionen och ögonen inte trött under uppspelning.

Vid vilken höjd för att hänga tv: n på väggen i sovrummet

För att avgöra hur man ska hänga TV på väggen i sovrummet, måste du ligga ner på sängen på vanligt läge, helt slappna av, blunda och sedan öppna dem och titta på installationsplatsen-tv. Webbplatsen, som omedelbart falla utseende och är i mitten av skärmen, det vill säga den plats dit konsolen är fast.

De viktigaste faktorerna för placering höjd TV:

Höjden av stoppade möbler: en säng, soffa

Location, varifrån du planerar att titta på TV

Parametrarna hos anordningen

Önskvärt, när man betraktar skärmens mitt avvikelsevinkel var 30 grader - är det mest optimala värdet.

1

Tips! Om du vill visa filmer i sovrummet har alltid varit fylld med maximal komfort, är det nödvändigt att köpa en justerbart fäste som gör det möjligt att installera skärmen i den position som kommer att vara det mest bekväma.

Vid fastsättning TV i sovrummet, är konsolen monterad på en höjd av 1,5 m över golvet och på ett avstånd av 0,25 meter från det - socket blocket.

Vid vilken höjd för att hänga tv: n på köks

Även i processen för matlagning, kan ägaren bara ibland blick på skärmen och lyssna på vad som händer på den. Det är därför standardregeln att placera "mitt på skärmen - i ögonhöjd" är inte så viktigt för denna byggnad.

När det gäller LCD analog TFT array, horisontalplanet, har han en ganska stor betraktningsvinkel med lite kontrast förändring, men med ett vertikalt plan, saker är inte så smidig, eftersom även den minsta avvikelse på skärmen kommer att mörkna. På grundval av detta är det nödvändigt att hänga TV: n på avstånd från golvet, där det kommer oftast se.

Om förhandsgranskningen kommer att stå, är den idealiska höjden 1,75 meter, som om sitter på en stol / stol - är mycket lägre, för att inte titta på skärmen från botten och upp och inte titta på förmörkade bilden.

Info! Vanligtvis kan köket inte skryta med stora storlek, så den högsta beläggningen på TV: n är det enda alternativet. I det här fallet måste du köpa en flexibel arm som gör det möjligt att ändra lutningsvinkeln.

Så att hänga tv: n på väggen i vardagsrummet

Vardagsrum - en plats där alla kommer att vila, en god middag och tittar på TV. Därför är det i det här rummet mycket viktigt att placera TV så bekvämt som möjligt för alla andra. För att åstadkomma detta måste du hålla fast vid en grundregel - skärmen ska placeras framför ögonen på varje tittare, i detta fall är det nödvändigt att ta hänsyn till höjden på soffor och stolar, och desto högre blir i sina platser, desto högre kommer att ligga och monitorn.

Det finns också konventionella parametrar för TV placering är från 0,7 till 1,25 meter från golvet. Men bättre, naturligtvis, för att använda en vanlig metod, den person sittplatser framför den avsedda installationsplatsen (eller "maketa9raquo - en bit kartong, till exempel) och bestämma exakt var det kommer att skickas rakt utseende.

Men precis som i fallet med ett sovrum och kök, är uppgiften mycket förenklat, om du köper med en flexibel arm som gör det möjligt att ställa in TV-position genom varje familjemedlem.

Optimal TV installationshöjd

TV höjd kan orsaka vissa svårigheter. synpunkter från familjemedlemmar är ofta på odds eller ägaren själv vilse bland två - tre alternativ. Faktum är att de stränga kraven och reglerna om detta ämne finns inte, men det finns ett antal användbara rekommendationer, som utarbetats på grundval av medicinsk forskning och de tekniska egenskaperna hos enheterna. Det spelar ingen roll hur många TV-apparater i hemmet, är det viktigt att de skall installeras i ett rum är: i sovrum, kök, vardagsrum. Baserat på destination lokaler, kan du fortsätta att beräkningen av den idealiska platsen för panelen.

Vardagsrummet värdar ta vänner, familj, fira familjesemester. Kort sagt, det är där människor tillbringar allt mer tid och därför titta på TV från olika vinklar: från sitt skrivbord, från stolar, i soffan eller vid matbordet. Konventionellt, är den optimala mittpunkten på skärmen på ett avstånd av 70 till 175 cm från golvet, och i de flesta fall på en höjd av 1,2 - 1,4 m.

Vad bör jag tänka i första hand att förstå på vilken höjd för att hänga på TV i vardagsrummet:

 • från vilken plats i tv-tittandet kommer oftast: från bordet eller soffan;
 • diagonal;
 • den genomsnittliga tillväxten av alla familjemedlemmar.

Om de allra flesta fall du vill titta på film eller tv sitter på soffan, bör höjden vara mindre om från bordet - något högre. Bestämma den optimala höjden kan bara vara experimentellt: Sitt ner på soffan och titta på väggen, bör du vara bekväm och praktisk. Läkare rekommenderar följande.

 1. Huvudet bör inte lutas framåt eller bakåt, framkallar det onödig belastning på halsryggen.
 2. Avståndet från ögonen till skärmen bör stå i proportion till diagonal bildskärmen. Fast standard 1: 2 (3), d v s om displaystorleken är 100 cm, avståndet bör variera i området från 200 till 300 cm för LCD-paneler, gemensamma för tv till 25% mer.

Var uppmärksam! Tvärtom det mänskliga ögat att vara i mitten av skärmen eller den översta tredjedelen.

Du kan inte glömma det faktum att TV kan ha en negativ inverkan på syn, både vuxna och barn. När du tittar på är också involverad halskotpelaren. Eftersom expertråd om den rekommenderade avståndet från ögat till skärmen bör beaktas.

Ofta svaret på den frågan är av sig själv, när panelen sätts i en speciell nisch i möblerna. Det är inte alltid rätt: med detta arrangemang, kan höjden på TV lägre / högre än vad som krävs, om nivån på soffan inte uppfyller standarden, plus att det är viktigt att ta hänsyn till deras egen tillväxt. Var inte fel att försöka föreställa sig hur en sådan höjd kommer att vara bekvämt. Om du upplever obehag, så platsen bör justeras.

Installera panelerna i sovrummet eller plantskola

Höjden på LCD-panelen i sovrummet beror på arrangemanget av möbler och inställningar, perfekt - placera TV på väggen, vinkelrätt mot sängen. Således bekvämt att titta på filmer i en position lögn eller halvsittande. Men tillåtna och parallella installation.

mitten av skärmen bör framför ögonen när du tittar på "sitter", men det bör noteras att skärmen lutas med omkring 30 °. Kännetecknande för LCD-skärmar är att när betraktningsvinkel kontrast förloras mörknar bilden, vilket har en negativ inverkan på synen. Lutningen av panelen Det ger en direkt bild av läget för "liggande" eller "halv-sammanträde."

Bra att veta! För maximal komfort, väljer justerbara fästen. Med deras hjälp kan du ändra panel luta eller vrida TV: n till vänster eller höger. Om du tror att en liten justering, eller titta på filmer i ett annat läge, kan riktningen på skärmen enkelt justeras.

LCD panel TFT array har ett ganska brett betraktningsvinkel, men känslig för den vertikala avvikelsen: underläge ökar kontrasten och mörkare på skärmen och för högt tvärtom - ljusare.

När det gäller barn, sedan beräkna hur högt att hänga tv: n, din vikt på barnets tillväxt. Panelen ska hänga så att under spelet barnen inte röra huvudet och händerna, kan det skada barn och förstöra en dyr sak.

Aktiv livsstil av den yngre generationen har tv-tittandet från olika vinklar: från golvet, sängen, från sitt skrivbord eller ens stå. Eftersom den optimala positionen är svårt att beräkna, här spelar en stor roll enskilda möbler i rummet. Det är viktigt att ta hänsyn till lutningsvinkeln att kontrastera och mörkfärgning av bilden inte skadar barns ögon och skapade inte laster på ryggraden, som i en liten ålder inte ännu fullvuxen.

En bra placering alternativ väljs i köket, med utgångspunkt från sitt område och destination. Om rummet är litet, är det sannolikt används för matlagning och äta en - två personer. Här enheten fungerar ofta som en bakgrund. Rymligt kök kan inkludera en matplats, en soffa, ett stativ som gör att du kan titta på sändningen under en lång tid.

Tre optimala platser: på nattduksbordet; på väggen, när höjden för centrum av TV: n är i området av 1,2 m - 1,5 m från golvet; ovanför kylskåpet. Kan jag sätta på TV direkt till kylskåpet? Detta område har vissa nyanser. Det är också viktigt att notera:

 • bar inte hänger nära spis, ugn, eller vattenkällor;
 • Övervakningscenter ska placeras framför ögat i positionen för "stående", när den inte är tänkt långsiktigt perspektiv, eller från "sitter", om köket är utrustat och utformad för avkoppling;
 • solljus från fönster skapar störande reflexer på skärmen som du vill utesluta rulle eller täta textil gardiner, Läge.

Glöm inte dina egna önskemål eller vanor. Sådan subjektivt problem kan inte bara lösas baserat på vad experterna rekommenderar och elektroniktillverkare. TV höjd alltid justeras på grundval av de vanligaste platserna perspektiv, humant tillväxthormon, bekväma ställningar.

Innan du lägger din TV på väggen, bör du överväga alla typer av fästelement som rekommenderas av tillverkaren. I de flesta fall, för varje modell kan köpas tre typer av konsolen:

 • hård;
 • lutande;
 • Universal (vänder åt sidan eller upp / ned).

Senast - det mest bekväma och dyra, de två första typerna köpt, om du är säker på att det kommer att bli en permutation av möbler inom en snar framtid, och planerade TV läget är bekvämt. styv fastsättning Det innebär att förekomsten av en liten lucka för ventilationsöppningar - några centimeter. TV kommer att installeras permanent, utan möjlighet att justera betraktningsvinkeln.

lutande konsoler ofta förvärvar installera TV i sovrummet. De tillåter skärmen att ändra det vertikala läget, är det lämpligt om visning sker från olika vinklar växelvis från bordet, soffan eller på golvet, liksom sittande eller liggande. Avståndet från väggpanelerna att vara ca 10 cm.

Lutande fäste för TV

Om du planerar att hänga panelen i sovrummet eller vardagsrummet, uppmärksamma universalfäste. Namnet talar för sig själv, att användaren kan ställa in och ändra lutningsvinkeln och rotera panelen till vänster eller höger. Att välja denna typ av fäste är inte värt så mycket för att spara: det stora antalet rörliga delar kräver utmärkt kvalitet metall och bultar, som TV: ns vikt kommer att ha en konstant belastning. Läs mer om olika typer av fästelement, se artikeln om valet av fästet.

Universal fäste för TV

Hur att hänga en panel själv

Om användaren har beslutat att vägra tjänster yrkesverksamma, sedan hänga tv: n på väggen, kan du äger. Detta kommer att kräva stansa eller borra. Tegel eller betong väggen är tillräckligt stark för att motstå vikten av över 30 kg, men för gipsskivor är gränsen. En uppsättning av hårdvara för montering av vägg fästet är i konfigurationen, gör tillräckligt hål i väggen och fixera profilen.

Bra att veta! Den betong och murverk hålslag görs med hjälp av en borr på betong och trä eller gips - Trä borrar.

Gång fäst vid den andra delen av fästet och panelen montering av TV på väggen. I denna installation är klar, kan du börja titta på filmen.

Ranking av de bästa TV-apparater i 2017, fördelar och nackdelar med de bästa modellerna. Jämför priser, beskrivningar av funktioner och tekniska specifikationer för olika märken av TV-apparater.

Vid vilken höjd att hänga TV?

Från den stunden, både i vårt dagliga liv var platt-tv - plasma, LCD, LED-TV och 3D-HD-TV, vilket eliminerar behovet av skrymmande pelare och stöd. Panelerna är helt enkelt hängas på väggen började. Men även här finns det ett problem, hur högt blir den mest bekväma, hur man bestämmer optimala avståndet från TV: n. Så det viktigaste först.

Installationen höjden på TV: n på väggen

En viktig punkt i valet av höjden på TV - enkel visning. TV i köket och såg med ett öga öppet, och ofta bara lyssna under en krångel med hushållsarbetet. I det här fallet är det inte särskilt viktigt, vid vilken höjd TV är inställd. Normalt är det i det här rummet hängs högre. Denna inställning orsakar inte mycket obehag när du tittar på.

En annan sak är att fatta ett beslut på vilken höjd för att hänga på TV i vardagsrummet. Där kommer du att vara mest bekväm medan du tittar på TV. Man tror att den optimala höjden på TV: n från golv till underkant av panelen 75 cm -. 1 m Men om vi närmar oss den här frågan mycket noga, måste du sitta bekvämt på en soffa eller stol som du tittar på TV, slappna av, blunda, och efter en viss tid för att öppna dem. Den punkt där föll din åsikt, är i mitten av TV-skärmen. Som vi kan se, det beror på personliga preferenser, höjden av möblerna i din lägenhet och din egen tillväxt.

TV höjd installation i sovrummet kommer att vara något högre än i vardagsrummet. Montering bör genomföras på samma sätt, bara med en säng i en utsatt position. Det viktigaste kriteriet för att ställa in TV - din egen bildupplevelsen.

Avståndet från ögonen till TV

Modern TV panel inte avger elektromagnetiska vågor och inte flimrar. Därför kan de titta på från alla avstånd, men det är bättre att observera det optimala förhållandet mellan diagonalen på TV: n och avståndet till den. Det rekommenderade avståndet för att titta på TV är 3-4 diagonal. Så måste du köpa en panel för att överväga att låta storleken på rummet är en TV av denna storlek.

Nu TV-mottagare finns med olika skärmupplösningar. Den så kallade HDTV - High Definition TV-sändning i 1080p bilden mer klar och ljus än deras motsvarigheter med en upplösning på 720p. Men om du tittar på en TV för nära, kan vi se de enskilda pixlarna som kommer att förstöra effekten av visning. Med tanke på samma bild från längre bort än du behöver för att utvärdera den ökade bildkvalitet kommer inte att lyckas.

Därför väljer att LED-TV och 3D-butik, är det viktigt att ta hänsyn till de ytterligare inställningar upplösning förvärvade panel. På tal om genomsnitt bör avståndet till LED och 3D-TV med en upplösning på 720p vara lika med diagonalen i TV: n, multipliceras med 2,3, och avståndet från ögat till 3D-tv 1080p - diagonalt, multiplicerat med 1,56. Tillämpning av dessa parametrar måste tas hänsyn till att de är avsedda för normal syn.

Beräkningarna av avståndet från betraktaren till TV sänder HD-bild, i själva verket är mer detaljerade och noggrann. Tillverkaren för varje modell beräknar sin individuella prestationer, bäst beaktas vid installationen. Genom att följa dessa enkla termer, kommer du att kunna njuta av den bekväma visning av dina favoritprogram och filmer.

Kopiera information är tillåten endast med direkta och indexe hänvisning till källan

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

62 + = 70