Yenisei Furnace

Berättelse om eldstaden spis Yenisei

Företaget "Meta" är engagerat i tillverkning av ugnar och eldstäder. Den mest kraftfulla i detta segment är spisskaminen "Yenisei".

Dess effekt är 11kW. Den har en intressant designlösning. En flersidig sidovy ger en dörr och frontväggar av en spis av glaskeramik gjord i Japan. Denna spis-spis av konvektionstyp utformades för att värma rum med en yta på upp till 110 m². Dessutom är utvecklingen ganska framgångsrik, eftersom även ett stort område av ugnen kan värmas väldigt snabbt, vilket också framgår av många kundbevis.

Eldstadskaminen "Yenisei" är den mest typiska. Inuti, som vanligt, chamotte strata, samt plattplattor, installerade för att jämnt fördela värmeflöden längs ugnsväggarna.

Fläkten är utrustad med en grindventil. Detta gör det enkelt att ställa in rumstemperaturen genom att byta lufttillförsel till bränslets förbränningskammare. Varaktigheten av driften av ugnen på samma flik kan ökas till 7-8 timmar, om justera choken till ett sådant tillstånd att förbränningsprocessen var nära till pyrande pyrolys.

Spis "Jenisej" strukturellt utformad för att passa in i ett hörn, kombinerar egenskaperna hos den öppna spisen, kan du njuta av en öppen eld, samtidigt skydda sig genom närvaron av plug-in genomskinligt glas mot gnistor och sot, njuta av strålningsvärme.

I intervallet mellan innerväggarna och ytterhöljet finns det ventilationskanaler som vid uppvärmning avger redan varm luft i rummet. Tack vare denna design fortskrider processen med uppvärmning av huset ganska snabbt. Närvaron av tryckjusteringen gör det möjligt att uppnå en bekväm rumstemperatur genom att begränsa bränslets brännhastighet. Som bränsle, som i andra produkter i företaget, används bränslebriketter och ved. Ugnshöljet är tillverkat av metall och målat med en pulverformig beständighet mot hög temperatur.

Allt glaskeramik, som är trimmat på ugns och dörrens sidor, är lätt att rengöra från vidhäftande sot och bränt.

Vad som är viktigt för rengöringen av glaset, är luftflödet från ett blåsehål riktat mot glaset, vilket gör att smuts inte kan lösas på glasytan, vilket ökar livslängden. En sådan teknisk lösning i de inhemska producenternas ugnar används inte. Och priset beror inte på tillgången på ett så trevligt tillägg, vilket är en obestridlig fördel. Ugnen av ugnarna är kaklade med chamotte lera, vilket positivt påverkar utjämningen av temperaturskillnader och ackumulering av temperaturen i dessa plattor. Så efter en fullständig utbrändhet av bränslet kan ugnen fortfarande avge värme. Eftersom användningen av plattor i standardstorlek är vanligt, kan den, om den misslyckas, enkelt ersättas med en ny utan problem.

Denna ugn är konstruerad för drift under våra klimatförhållanden.

1

En av modellerna är eldstaden "Enisei" med en spis. Den här kompakta plattan med nya designlösningar, vars popularitet växer. Hon blev kär i dem som bor i stugorna och land stugor som, förutom uppvärmning, är det möjligt att laga mat på två brännare än vara nöjd med värdinnan av sådana ugnar. För mer mångsidighet är Yenisei-kaminen utrustad med ett dubbeluttag för rökgasen bakom toppen och möjligheten att byta. På så sätt kan du ordna ugnen efter behov. Tillverkaren inte glömma tjänsten, vilket ger ägarna möjlighet att förvärva medel för att rengöra skorstenar, kemi glas vård, kit och andra portaler.

För att spara kostnaden för att installera värmeenheten är det möjligt att själv installera satsen. Eldstad "Yenisei", monteringsinstruktionen är extremt enkel och förses med ett kit, kräver ingen speciell kunskap om installationen.

  1. Stor makt.
  2. Minsta förberedande arbete.
  3. Tät montering av ugnsdelarna, inga sprickor.
  4. Blåsning från sot.
  5. Stora stockar.
  6. Hylla för bränsleförsörjning.
  7. Effekten av öppen eld.

Ingenjörsdesigners sitter inte idiotiska och arbetar med nya modifieringar av denna enhet. Så en ny typ av modell har nyligen släppts - "Yenisei 2". Dess dimensioner ökar, liksom storleken på glasögonen, och designen har tagit en mer rund form. Tack vare sådana förändringar kommer denna typ lätt att passa in i vilket interiör som helst och det blir roligt att använda. Men med ändringar i dimensionerna ökade också prismärkningen men obetydligt.

Man bör komma ihåg att någon uppvärmningsenhet väljs, främst baserat på kapacitet, det område som ska värmas upp. Beräkna värmeförlusten, som måste kompenseras för eldstaden för att hålla värmen på rätt nivå. Det är värt att välja med en marginal, så att kaminen inte fungerar hela tiden med full effekt, så sparar den det från för tidigt misslyckande. Det är värt att uppmärksamma kaminens utförande: Ju färre detaljer, desto mer tillförlitliga. Vid inköpet kontrolleras det om det inte finns synliga skador, leveransens fullständighet, utförandekvalitet, täthet i en brandbox visuellt. Det bör finnas en anteckning om varornas certifiering, det är nödvändigt att kontrollera tillgängligheten på ett fyllt garantikort med sälar.

Ugnskaminen "Yenisei" är ett utmärkt val för stugor och stugor där det inte finns någon gas som på ett positivt sätt kommer att påverka elkostnaden.

Prenumerera på nyhetsbrevet från vår hemsida och håll dig uppdaterad om alla händelser

Bergauf var den första i rysk klassificering: den bästa värmebeständiga blandningen

Färgblandning för att placera eldstäder och spisar

Ny från Danmark - Eldstuga för öppen spis

Det spanska företaget presenterar en utmärkt grillspis

Tyska lösningen för tillförsel av luft till ugnen

Kopiering av material på webbplatsen är endast möjligt om du använder en aktiv länk till den här webbplatsen.

Översikt över spisar och eldstäder för hem och stuga Yenisei

Den permanenta egenskapen hos denna villa är en tegelsten eller metallkamin. Och om den första behöver byggas självständigt, kan den andra köpas i färdig form. OOO JV "Meta-Bel" producerar en serie stålvärmare med dörrar av värmebeständigt glas. En av de mest intressanta modellerna är Yenisei-kaminen, där sidofönstren skärs ut, vilket ger en 360-graders utsikt över de brinnande stockarna.

Enhet och egenskaper

Eldstäder Meta är en vedeldad värmare av stålplåt. Konvektionsugn-spis är utvecklad för lokaler upp till 110 m2 och är för närvarande den mest kraftfulla i serien.

Stöddelen är gjord av dubbla metallplåtar. Den konstruktiva lösningen gjorde det möjligt att skapa en fullvängd konvektionskammare i detta gap. Som framgår av bilden av Yenisei-uppvärmningsugnen som produceras av Meta, är luften, efter det att detta utrymme har passerat och värmer upp, ut genom de övre lumenerna. Tekniken är inte ny, men mycket effektiv.

Det realiserade tillvägagångssättet ger snabb uppvärmning av bostaden till en bekväm temperatur. Detta bekräftas också av yttrandena om Meta: s Enisey-ugn:

"När jag kommer till landet, det första tända eld, först med små flis, sedan bifoga stora stockar så att volymen var 2/3, täck med lite blåser och lämna. Bokstavligen på två timmar stiger temperaturen upp till + 25 ° С i huset ".

Boris Yusupov, Irkutsk.

Enheten i eldstaden i Yenisei-ugnen är typisk. Den inre delen är fodrad med chamotte plattor och är försedd med avdelare - eldfasta plattor av stål, som ger en effektiv fördelning av värmeflöde genom ugnsväggarna. Fläkten är utrustad med ventiler, varigenom det är lätt att reglera lufttillförseln till förbränningskammaren. På grund av detta är det möjligt att uppnå långsamt pyrolysförfall eller en ljus surrande flamma. I det första fallet, är ugnen drift ökade med en flik, enligt tillverkaren till 8 timmar i det andra - inte mer än 3. Förutom att exponera en optimal temperatur i rummet kan använda kontrollpanelen på personliga eldstaden.

Eldstadens yttre metall behandlas med en värmebeständig pulverlackering. Dörren och sidofönstren är färdiga med en genomskinlig glaskeramik, som är lätt att rengöra från sot och sot. Komfort erbjuds också av en av blåserna, riktade mot glaset. Detta gör det möjligt att minimera graden av deras förorening. Det bör noteras att det här knappast används av inhemska producenter. Och det är ledsen, särskilt eftersom kostnaden för en uppvärmningsugn av märket Meta Yenisei inte påverkar blåsfunktionen.

För bekvämligheten hos kunderna i öppen spisskaminen konstruerade och genomförde Yenisey en dubbel skorstenskanal - den övre och den bakre delen. Tack vare detta kan värmaren monteras mot en vägg eller i ett hörnområde.

Beskrivningen av en spisskamin med öppen spis för ett hus och en dacha från Yenisei kan reduceras till en enda term - universell. Enheten med rundade, släta former passar praktiskt taget alla stil besluts hem, varm bostäder, om så önskas - maten. Tillverkaren producerar en rad tillbehör och reservdelar för denna modell, Uluchay dess utseende och specifikationer, inklusive paketen för installation portaler, skorsten städning, kompositioner för vård av glaskeramik och mer.

Om så önskas kan enheterna installeras oberoende. Huvudassistenten i denna fråga är användarhandboken för eldstaden med eldstaden Meta Yenisei. Dessutom listas de typer av tillåtet och förbjudet bränsle, metoder för rengöring från aska och sot, kontrollkomponenter, dragkraft och andra viktiga punkter. Överensstämmelse med enkla vårdregler gör att enheten kan fungera länge och utan avbrott.

Avslutande översikten över den väggmonterade kaminen är värt att notera ett intressant faktum - tillverkaren hävdar att apparatens livslängd är i genomsnitt 10 år. Även om garantin bara är 1 år. Sådana uttalanden för nya produkter, för att uttrycka det mildt, är tvivelaktiga. Enligt recensioner har Yenisei-ugnen med en spis under de senaste 6 års försäljningen visat sig vara en pålitlig assistent under den kalla årstiden.

"På dacha ankommer jag på helger, då använder jag yenisei. Huset värms upp med ett smäll, endast med det maximala öppet blåsglaset är snabbt förorenat. Medan eldstaden inte värms upp tvättar jag den varma glaskeramiken och det räcker för att bli av med sot under den efterföljande uppvärmningen. "

Victor Brylev, Shcherbinka.

Specifikationer Kaminer Yenisei kan inte kallas lysande, men i sin kategori, är denna modell konkurrenskraftig:

I Moskva för att köpa den universella spisen Yenisei kan vara till ett pris av 29 000 rubel.

Detta behov att känna alla, för att spara!

Produktionen står inte stilla, så inte så länge sedan infördes förbättrade modellen - den Jenisej 2. Mått ökade till 1,115h0,84h0,585 m storlek glaskeramikinsatser har lagt till några centimeter, och utformningen av mer "rundhet". På grund av detta har utseendet blivit ädlare. Pris braskamin Yenisey 2 steg något - upp till 32 000 rubel.

Självklart, pop-kaminer Meta på grund av sina fördelar:

1. Hög effektnivån vid relativt små dimensioner.

2. Det är inte kräver en befäst bas.

3. Ugnen är utrustad med en värmebeständig tätningssnöre, dörren vilar tätande.

4. Ingår konvektion funktion, temperaturreglering och defroster.

5. Det är möjligt att använda stora stockar upp till 50 cm.

6. Det finns en nisch för förvaring av ved, unobscured asklådan.

7. Den ursprungliga designen med glas sidorutor tillåter oss att observera spel lågor i härden.

1. Stor bränsleförbrukning. Enligt recensioner, underhållsarbetet går skogskubikmeter.

"All good Yenisei utom konsumtion. Reserver smälter som om det vore en enkel kamin. Även om landet hus på 75 m2 värms upp snabbt. Det fanns ett problem med kondens på grund av användningen av björk. Rekommenderas att isolera röret, verkligen hjälpte det. "

Igor Plotnikov, Nevinnomyssk.

2. I den första timmen av arbetet finns det en stark förorening av sot glas.

3. Förfarande enligt konvektion damm kommer in i och från ugnen är en obehaglig lukt. Det är därför viktigt att regelbundet våtrengöring.

4. Snabb respons - långa uppvärmningen, men också svalnar snabbare.

5. Ingen funktion efterbrännkammare, som påverkar effektiviteten.

Trots alla brister har öppen spis Jenisej redan vunnit en köpare. Och det talar om kvalitet och förtroende för tillverkaren.

Någon uppvärmningsanordning väljs enligt makt. Beräknade värmeförlustområden, som bör kompensera eldstaden, justerat med den procentuella marginal. Följaktligen krävs utgångsprestanda.

Den andra indikatorn - designkoncept. Ju färre svetsar och mera solida delar, den starkare enhet. Kontrollera täthet, tätning, foder i ugnen.

Notera hanteringen spisar. Detta hänvisar till den enklaste utbyte av enskilda delar, eldfast lera kakel och så vidare.

Kolla komplett uppsättning instruktioner. Handtag har tätt nog för att vara isolerad från de speciella packningar uppvärmd metall. Alla rörliga delar måste kontrolleras för frigång. Oacceptabel någon krökning deformation på hela ytan hos ugnen.

Slutligen, certifiering och garanti. Till enheten är ansluten ett helt paket av dokument med ett godkänt certifikat, pass, manuell och garanti-voucher med motsvarande tätningar.

Det finns ett alternativ till traditionella former av uppvärmning för invånarna i privata hem.

Moderna gjutjärnskaminer för hem trädgård skiljer sig från.

Konventionella uppvärmningsanordningar kan inte tillhandahålla rätt nivå av fukt.

Funktioner ugnar, spisar Meta serien Jenisej

En av de mest kraftfulla ugnar är eldstäder Meta i Jenisej. Denna varmare har förmåga att värma rummet till 110 m2, och tiden för kontinuerlig drift kan vara upp till 8 timmar. Den kompakta storleken hos ugnen Yenissei och estetiska utseendet tillåter att placera den i alla rum. Producerats i enlighet med europeiska normer och med hjälp av importerade komponenter från tillverkare (Tyskland, Japan).

Översikt typer och beskrivningar

Gjorde spis Meta Yenissei av pann stål stor tjocklek så att den kan tolerera exponering för höga temperaturer. Ugnen är tillverkad av eldfast lera plattor som skyddar stålet från elden väggen och längre bibehåller värme inuti huset. Vid ytterdörren är placerad med en speciell värmebeständigt glas (tål 750 ° C) japansk tillverkare, vilket ger mer bekväm kontroll, också 2 glas sidor. Vid botten av ugnen Yenissei mönstret tilldelas för lagring av bränsle och en låda för uppsamling av aska. På toppen av ugnen är antingen en öppen ugn, en gjutjärns spis med två brännare. Hela kroppen är täckt med värmebeständigt matt svart färg.

Genom utformning av ugnen Yenissei märken är indelade i två typer: vanliga och järnplåt. Principen för operationen har således exakt samma. Mellan de yttre och inre väggarna är tomrum - kanaler inom vilka uppvärmd luft drivs ut och varm. På grund av detta i rumstemperaturen stiger snabbt, så tidigt som inom 20 minuter, ändras den betydligt. Också i ugnshärden plattan Yenissei med och utan kanaler har separat regler luftflöde för att stödja förbränning och blåser glas. traction control-funktion gör det möjligt att minska graden av förbränning av trä eller andra bränslen. Om du öppnar upp till den högsta, brände den i ca 3 timmar, vid en lägre tid - cirka 8 timmar, men rummet blir varm längre.

Alla ugnar med ugn 2 utgångar som tillhandahålls för att förbinda röret utlopps rök. Det första är på baksidan, och den andra utgången via en av brännarna. Ström spis - 11 KW, varigenom det är möjligt att värma upp ett rum på upp till 250 m3, är effektiviteten över 70%. Det finns också en ugn hörn utförande Yenisei med samma egenskaper.

"Det har varit 3 år sedan förvärvade Meta spis. Vi använder ugnen i princip bara på vintern. Köp beslöt på grund av rekommendation av nära vänner och en hel del positiv feedback på Jenisej varumärke. Det fungerar verkligen som utlovats av tillverkaren. När gatan från -30 till -36 ° C, tar det bara 40 minuter till rummet det var mycket varmt. Vi Pristennye vinkel modell Yenisei spis med gjutjärnskamin, det ser mycket vacker. Ofta hela familjen sitta och bara beundra lågan. Vi rekommenderar att köpa den till alla dina vänner och kollegor. Priset var cirka 37.000 rubel. "

Alexander Savushkina Moskva.

"Long tanke, vilket märke att köpa en ugn, men en hel del har läst och hört bra recensioner om Meta eldstäder med vattenkretsen och utan den. Men eftersom hus på landet ett litet område, bestämde jag mig för att ta en version som körs endast genom luftuppvärmning. Välja omedelbart gillade modellen Yenisei spis med gjutjärnskamin. Alla delar är av hög kvalitet, jämna sömmar, tight, och han ser väldigt chic med tre värmetåligt glas. När tände kaminen för första gången, den främre snuskig med sot, men så fort han torkade bort, efter att sot inte fastnar. Noggrant hantera alla inställningar, inklusive ett glas fläkt system. Det var hon överraskade mig mest, en mycket praktisk funktion. "

Konstantin Malkov, St Petersburg.

"Jenisej med en gjutjärnskamin jag hade ett år. Stående spis i garaget och samtidigt nöjda med allt. Inledningsvis förvånad konsumtion verkade ganska stora, men mina misstankar var felaktiga på grund av det faktum att tidigare inte använde liknande värmare, fast bränsle. Jag var tvungen att noggrant läsa recensioner på spisen och tillverkarens anvisningar för att på rätt sätt och i rätt mängd luft. Och det öppnade den första planen till slutet och går i konkurs allt virke i 3 timmar. Nu är ca 6 timmar värms med öppen spis, bekväma och alltid i garaget, i slutändan, du kan arbeta i fred. "

"Tidigare använda ugnen med en vattenkrets, men inte det faktum att du måste ständigt tömmas och häll kylvätska vid att lämna under en lång tid, är rören och pannan tinas. Därför bestämde jag mig för att köpa en modell med en gjutjärnskamin Jenisej, ju mer jag hört en hel del positiva kommentarer om Meta företaget. Eldstad fungerar perfekt. Genom fönstret som är att övervaka förbränningsprocessen, som ett resultat är det svårt att missa det ögonblick då det är nödvändigt att rapportera en vedspis. Bränsle lämnar lite. Alla delar är bra gjort, perfekt utformad sömmar. "

Mikhail Skvortsov, Nizhny Novgorod.

"Jag använder ugnen Yenisei modell med gjutjärnskamin så sent som ca 5 månader. Under denna tid, ingen större problem var inte bara på röret för att ta bort rökkondensat bildades. Riktar sig till experter Meta företaget och de rekommenderade att avsluta sin isolering. I slutändan var allt bra, kondensat som om det inte var. Tidigare har en sådan värmaren inte används, så jag var tvungen att lära sig att justera lufttillförseln läge med tillverkarens riktlinjer och synpunkter på operations spisar. Jag gillar vackra utseende, passar den perfekt i det inre av mitt hus. För mig kan det öppna spisen installeras i alla rum design. "

Meta ugnen företag har följande positiva aspekter:

1. Kompakt storlek och låg vikt;

2. estetiskt utseende;

3. Den höga effekten;

4. kan monteras med sina händer;

5. kräver ingen speciell bas;

6. Närvaron av luft styrfunktioner, blåser glas ytterdörren och hermetiskt tillsluten (värmeförsegling på grund av elastisk);

7. det finns ett fack för förvaring av bränsle och för uppsamling av asklådan;

8. Det robusta höljet och importerade slitstarka delar;

9. offline infraröd strålning, som rumsuppvärmning sker genom strålningsvärme;

10. Den långa livslängden för den öppna spisen - upp till 10 år.

Till allt detta vid den öppna spisen med gjutjärnskamin, kan du förbereda en måltid. Skorstenen har en standarddiameter - 15 cm, vilket gör det möjligt att koppla den till det befintliga systemet av förbränningsprodukterna dränering. Nackdelarna med eldstaden-spis Yenisei inkluderar hög förbrukning av bränsle i fallet med maximal drivkraft öppen och dammet från askan delvis faller in i rummet, så behöver ofta att väta rengöring. Att smälta det är endast möjligt manuellt.

Skorsten varumärke Yenissei med gjutjärnshäll eller utan att på något omöjligt att använda bränslen som kan leverera värme med en mycket hög temperatur, såsom kol fall. Ved eller briketter rekommenderas, företrädesvis till vara torr och björk. Applicera inte barr- och rå, eftersom under sin förbränning kommer att producera en stor mängd sot, varför rökkanalen tilltäppta snabbt med smuts. Dessutom, på grund av sotet på väggarna i röret reducerar volymen av insugna i luft, och därför blir det svårare att smälta ugnen och eventuellt få rök in i rummet.

Genom installationen av Jenisej River i ett trähus, måste följas alla brand säkerhetsföreskrifter. Ugnen anordnad på ett avstånd av 1 m från väggen, varvid det är nödvändigt att trimma dess brandskyddande material (SuperIzol). Före första start är det rekommenderat att läsa bruksanvisningen. Den presenterar inte bara tillåtet att använda bränsle, men också till metoder för rengöring från sot och aska, inspektion och utbyte av alla delar, såsom eldfast lera plattor. Rengör skorstenen är nödvändig var 3 månader.

Pris schema, som du kan köpa eldstäder varumärke Yenisey:

Innan du köper en spis, måste du korrekt beräkna effekten, och med en marginal så att det inte fungerade med den ökade belastningen på grund av vad som kan snabbt bli oanvändbar. När du väljer en värmare, noggrant bör undersöka varje detalj, särskilt lederna och tätningsgummi, genom vilken röken inte komma in i rummet. Alla element måste vara i linje med de mest tätt, utan luckor. Rörliga delar bör kontrolleras för framsteg. Alla handtag ska dekoreras med speciella brandsäkra gummiband att de hade bränts omöjligt. Högkvalitativa produkter alltid åtföljs av ett intyg och garanti.

Producent Meta Yenisei till spisen erbjuder en rad tillbehör och reservdelar, vilket avsevärt kan komplettera utsidan av ugnen, eller för att förbättra prestanda. I synnerhet finns det olika satser för installation och underhåll (rör rengöring, avlägsnande av rök, glas).

Rite kropp rengöring och läkning av anden i badet eller bastun.

Standard view holländsk design - en rektangulär våg, är mindre vanligt.

Spis med en vattenkrets - detta är en vanlig fastbränslepannan, men.

Översikt varmvattenberedare Thermex

Golvvärme med sina händer

basalt isolering

Översikt över den termiska isoleringen av varumärket Techno-Nicole

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

94 − = 93